Julruschen!!

Har varit till närliggande köpcenter.. Nu är årets julcirkus igång.. Det var bilkö in och bilkö till parkering, det var toalett kö.. jag vet för jag fick stå i den 2 gånger.. ena gången i "onödan" och andra gången med BINGO.. det är så när man sak toalett träna små tjejer ;), det var kö till matställena och det ar till och med kö till spelholken.. men jag har ialla fall spelat både på TRAV (Harry såklart) och på LOTTO.. hm.. nu väntar jag bara på att lösa ut storvinsten..Öh..vinsterna...

Så imorgon är det multimiljadären som skriver lite skit på burken!!

Nu ska lilla familjen och jag göra oss klara och åka på julmys hos Säter borna!! Hoppas att det bjuds på julgotta.. INTE KNÄCK.. risk finns..

Tjing tjing..
Mamma öppnade på börsen och T fick med sig tre tröjor hem från affären så nu är hon nöjd.. L fick sig en tröja han med men jag vet inte om den passade då det var från en billighetskedja.. Kanske att han kan luras till att det är en DYYYYYR en!!

Hohohoooo nu ska vi tomta loss bland silkespapper och flirtkulor(har lärt mig att det stavas så)

Snorgubben...

Vår dotter har börjat prata och ja iof så har hon gjort det länge men nu är det långa meningar som oftast består av rena och skära lögner.. men ibland kommer det massa vettigt också!! Hon lägger sig till med mammas och pappas språk och det kan ibland bli lite pinsamt.. obekvämt och ja underhållande.. på samma gång..
Men vanligtvis observerar man att hon lägger till våra förhållningsätt i mångt och mycket!
Exempel på detta är när man sitter i soffan och lyssnar på när den lilla Rosan ska lägga "g"ockan i vagnen och "g"ockan inte vill sova.. då tappar hon (som sin mor) tålamodet och höjer rösten och säger bestämt - LÄGG DIG OCH SOV... NU!!!!
Hon tvingar sen ner den stackars "g"ockan i vagnen för han sitter ju upp och vill leka-INTE LEKA.. SOV NU!!!!
Hm.. undrar vem hon har tagit efter där??

Måste nog erkänna att det är jag som har lärt henne det genom att själv tappa tålamodet med henne när hon ska sova.. Det är ju liksom svårt att sätta sig in i hur det är att ligga vaken och inte kunna somna... på en gång.. när man som jag somnar så fort man lucktar på kudden.. den lucktar absolut INTE illa utan det är bara det att jag har sååååå otrooooligt lätt för att lämna in på kvällarna! Ge mig 5 min efter att jag lagt mig ner så drömmer jag ngt sött!
SÅ när lill monstret ligger och sparkar med benen och sjunger och tigger om att få bygga koja eller läsa boken... någon som förstå min irritation när hon bara vägrar att somna... MEN ikväll gick hon och lade sig själv och somnade utan välling och ja.. hur underbart som helst!
Kanske att vår lilla tjej börjar bli stor.. Igår slutade hon med blöjor och har klarat sig från att göra i byxorna ända till i kväll men då var det faktiskt inte hennes fel.. Så somnade hon själv i kväll..
I dag i bilen började hon berätta vad hon och komplsarna gjort på förskolan. Dom hade byggt en snöööögubbe.. och när jag frågade om snögubben fått någon näsa så svarade hon -Jaaa.. och jag fick ställa en följdfråga om vad han hade fått till näsa och hon sätter igång och tänker...........En SNORGUBBE!!! Hm.. sa jag och ja.. frågade vems (ngt måste man ju fråga när hon är så finulig.. ja vems var det då, varpå hon tänkte ytterligare en stund och utbrister så självklart som bara ett barn kan- Min, det var min, mamma det var min!! Ska man berömma då eller?

Ikväll var vi ner till Avla (Alva), T´s kompis, dom är jämngamla och leker kanon bra (oftast) och ikväll så leker dom extra bra ihop... Dom hjälper varandra med diverse grejor och ikväll så hjälpte dom varandra att TORKA sig efter toalett besöket!! Hm.. mindre lyckat mest för att vi inte märkte det i tid.. Tror ni att dom små häxorna lyckades bra?? NEJ och dessutom tog den minsta häxan och klippte till A´s frisyr med (som tur var) nagelsaxen!!

Gråhårig som få är jag och någon som undrar varför??

Nu ska jag lägga mina axlar i min sambos händer för lite massage!!!!

Sing  a long!!!

Hur en hjärna funkar för en inredningsarkitekt!!

Kan INTE jag svara på men ett som är säkert är att den kan inte vara inställd på att fixa funktionella grejer i alla fall.
i har ju som tidigare nämnt bytt lokaler på mitt jobb. Nu är det så att man har som på såååå många andra ställen anlitat dyra inredningsmänniskor.. sådana som ska vara specialister på hur inredning ska fungera.. öh.. eller var det hur den ska se ut?
På två ställen har man inte lyckats behålla takhöjden så pass hög att en normal byggd man runt 180 ska kunna passera utan att halva frillan faller av.. inget problem för min kärlek för hans hårfäste är redan väldigt långt bak.. Men min syn i dag går inte av för hackor.. Ångrade att jag inte valde att bli placerad vid en av dessa två gång passager.. Nu ska här målas upp en vision.. En kille kommer gående och han har låt oss hitta på.. en väska i ena handen och en kaffe kopp i den andra, inte så ovanlig syn vill jag påstå!!
Han kommer gående och vips så ligger den stackars killen liggandes raklång i luften därför att han precis har tagit ett steg för mycket och har ett huvud inte uppmärksammat den vita vägg/balk som precis nockat hans panna!! som bekant brukar då den nedre och i övrigt majoritet av kroppen gått fortsätta gå även om det tar tvärstopp i huvudhöjd vilket kan innebära att kroppen slungas upp mot det stället som den övre delen fastnat mot.. så där snopet faller han snabbt till golvet med en duns innan han ens hunnit fatta att han inte var gjort till att entra mindre passager.. eller lägre kanske man ska säga.. Fatta vilket skratt man skulle kunna få sig per dag.. ett annat senario är den där killen med pop frillan som står lite uppot men med lite fall åt sidan.. När han fastnar då kapas den övre delen av hjässan av och kvar finns bara en avbild av Dynamit Harry.. ni vet med bara tussar som står rakt ut på sidorna ;)

Hur kan man skapa en arbetsplats utan att ta hänsyn till dessa ovanligt långa killar/karlar som är ÖVER 180 cm långa????


Jag är troligtvis påväg att bli blind!! Har bakat mat paj i dag.. nu blir jag dessutom osäker om man säger bakat mat paj... så jag säger rört ihop en mat paj med ost, skinka och broccoli i.. Den blev så där.. ialla fall så när jag ska ta ut paj he...vetet så var ajg nog lite för nyfiken och glömmer att när man öppnar en ugns lucka är det lite LITE het luft som ska ut... Kan inte rekomendera att titta allt för nära öppningen och definitivt inte titta in i ugnen innan denna hatiska hetluft hunnit lämna ugnen!!! Ialla fall så kände jag hur mina ögon fransar ssccwwhhwssiipps frasar till sig och hur ena ögat får en släng av värmeslag för en kort KORT sekund..
Nu så här tre timmar efteråt är synen nedsatt och jag har kladd som rinner och det känns si så där..
Min sambo säger att man nog inte kan bränna ögat..vad han vet.. men jag tror att om jag för 10 år sedan kunde förfrysa mina hinnor så kan man nog också brännskada sina hinnor.. Lite Coooolt om det är så att mina ögon både får vara med om en för frysning och en brännskada.. Nu tigger jag ju om det.. !! Men låt mig poängtera att jag VIll inte rekomendera detta till någon.. ont och irriterande.. OCh otäckt snyggt med illröd ögon vita!!!!

Läste en artikel i veckan som var rätt intressant!
Den handlade i korthet om ett vi svenskar alltid ska ha en ursäkt till våra misslyckanden.. Att om vi är sena så läckte sop påsen eller om vi inte hunnit lämna in någon uppsats i tid så var det så att vår mormor dött, när chefen frågar varför vår arbetsprestation inte är i topp så har det inte att göra med att vi varit lite disträ och omotiverade utan det är för att vi har en vatten läcka hemme... alla ursäkter i exemplet är lögner.. att vi i själva verket INTE orkat eller valt att prestera det vi i vanliga fall brukar eller kan.. Och om någon faller för en förbjuden frestelse som ett alkoholbegär som övergått till ett beroende så har det inte att göra med att vi som person valt fel väg att gå utan för att dennes pappa förmodligen slagit denne eller att denne stackares fru/man lämnat denne.. och att det alltid finns tragiska orsaker och att det INTE kan bero på personens egna dåliga val eller kunskaper eller... ja ..
Tänkvärt va?? Jag tyckte att det var en rätt intressant sak att belysa.. att vi svenskar är så rädda att skuldbelägga eller erkänna att vi inte klarat av att utföra ngt eller att vi helt enkelt gjort ett dåligt val!! Samtidigt som jag kan tycka att det kanske är en rätt sund linje att gå på ... att försöka förstå varför...

Nu ska jag lägga mitt brända öga på min kudde och SOVA..

och ja kolibri det blev rätt ok med frissen och ja L var självklart värd massor av kläder.. jag tvingade honom att åka till shoppingcentrat nu ikväll med en lagomt bra ursäkt att han skulle köpa trosor till Lillan för hon har bara två och i dag var första dagen som hon varit utan blöja på dagis och hon hade (peppar, pepppar, peppppar) klarat sig hela dagen UTAN att göra på sig!! Vad mycket pengar vi ska få över nu ... tjoho... ;)
Han kom hem med några ynka klädesplagg så jag kommer att skicka ut honom igen.. med en till peng.. MEN INTE ALLT FÖR STOR...
T fick sig några "fiiiina" trosor eller kallsonger som lill monstret säger ;) Hon har ju kallisonger på sig... och ingen blöjja.....
Vi får träna på det där med "köns" indelade kläder..

Nu lägger jag ögat och resten så sov gott lilla bloggen!!

Klippit sig..

Har varit på stan och klippt mig, färgat min gråa utväxt och fått en lektion i hur man INTE ska göra med håret.. det jag tydligen gjort tidigare..
Hm.. trist liv i dag!!
Pratade gamla arbetsgivare med en kollega i dag och det gjorde mig på dåligt humör.. Men vi bestämde oss för att vid nästa tillfälle tilltala den elaka häxan, eller jag kom väl egentligen överrens med mig själv att jag ska tilltala henne som Helena från Helvete eller Karin från kolakvärlden!! Kanske även att Joda ska få sig en kodad översättning på sl-nan från horoteket!! Men se det som ett gott tecken att du inte finns med A-M för du kom aldrig in i samma rang som de tidigare nämnda damerna.. Jag är nog kanske en sådan som föredrar manliga chefer som kan vara objektiv och har ledarförmåga.. Ja jo jag är INTE emot kvinnliga chefer det är bara det att jag har nog (tror jag) aldrig hittills stött på någon som varit bra nog att vara värdig att kallas CHEF.. inte än i alla fall.. Min nuvarande har alltså en chans för änså länge ligger hon bra till ;)

Vi har varit på pysselkväll på förskolan (nu skulle Sarah vara stolt över mig.. det heter inte dagis längre för er som inte visste det) och det var bara vi föräldrar som var där.. vi bakade pepparkakor och gjorde en smart julkalender där en sak leder till en annan sak som leder till att det öppnas en lucka och detta genom att man firar ner en skål från taket där ett barn får ta ett paket som det finns 4 pusselbitar som ska limmas på en ram som sluteligen blir ett julmotiv.. ja just det ja.. det började med att ett barn får ta en pepparkaka som det finns en lapp med ett annats barns namn inbakat i och det är detta barnet som får välja paket... På så sätt får flera barn vara med och vara delaktig i julkalendern varje dag vilket håller dom intresserad under hela december och dom tappar alltså inte lusten att vara med när dom väl fått avverkat SIN gång för på detta sätt får dom ju göra olika delar varje vecka så det kan bli "min" tur i dag och någon gång till hihihih... Helt underbart da...förskola!!!

L tjurar idag.. han fick lite tid över när han skulle hämta mig i dag efter frissan tiden och han passade på att gå på stan.. Han behöver några kläder.. byxer till jobbet, vardags, fest, nya skjortor, ny kavaj, nya tröjor, nya skjortor igen.. någon slips och ja... en ny överrock och f--n jag haf nog missat ngt men jag har absolut inte missat att det kommer att kosta massa pengar det där som jag nyss skrev...!!!!
Ialla fall så hittade han ingenting och han kände väl sig rätt stressad också... utbrister--f--an jag hinner ALDRIG hitta några kläder... Så jag lovade att han ska få fara själv någon dag och att jag ska ta hand om T .. Hm men det kommer alla fall att bli svin dyrt och säkerligen dyrare om jag inte kan följa men....aaaaaaiiiiiaiaaaiiaiaiaiiaiaiaiiaaaaaaaaaaaaaaaa....Men jag måste kanske unna honom några NÅGRA plagg också.. det är väl inte bara jag som har ensamrätt till nya kläder.. MEN mina är såååå mycket billigare, jajaja jag lägger av. Han är värd det!!!!

DU är värd det L!!!!

Sååå givande!!!

Har ju varit till Stockholm idag... Oootroligt tråkigt måste jag erkänna för den som inte var med!!
Vi har suttit på ändan och lyssnat på olika människor inom företaget .. den ende som var lite givande var vår GD men annars så var det inget värt att höra, eller det kanske hade varit det om det varit lite mer information och mindre funderingar och visioner.. Löst prat och inget greppbart!!
Tog med mig mina anteckningar hem..


Imorgon ska vi starta dagen med att flytta till nya lokaler.. spännande men inte livsavgörande som vissa stofiler verkar tycka ;)

Idag har Leif och Tillan varit och handlat kläder. Leif frågade vad hon tyckte att dom skulle göra när jag skulle vara i STHLM och han föreslog att dom skulle handla just kläder.. Vad ska vi handla för kläder då frågade han. Och lillan svarade - Hello Kitty så klart!! Lill fisan har koll på vad hon vill ha för kläder.. inte speciellt hälsosamt när man är två år kan jag tycka men visst är det charmigt och DYYYRRRT!!
Hon hade hittat en siden Pyjamas med massa Hello Kittys på + två H.K tröjor....så varierande!!
Rackarns UNGE bad även om att få en Peak Performance jacka i rätt storlek men som tur var satte pappa stop.. Skriver som tur är för det är inte han som brukar hålla i plånboken och det finns en anledning om vi säger så ;)

ÅÅ det var ngt som jag skulle ta upp men jag kom inte ihåg.. kan ha att göra med att jag klev upp 04.00 i morse för att hinna med tåget!! OOOOOOKRISTLIGT tidigt!!!
För att sedan sova ganska gott på tåget.. som vart försenat som vanligt.. Lika så hemresan drog ut på tiden då det var fel på ngt i systemet.. Känns så där, jag var ju iof välklädd för att kunna spendera tid utanför tåget om det skulle bli ett sådant senario.. hehe var inte ensam om att ha tänkt den tanken men det känns lite löjligt att erkänna att man är såå nipprig!! ;)
Men ialla fall så vart det ju inget av detta så det var ju bra..

Nu ska jag lägga mig ner och sova i MIN säng för även om jag sovit både på dit och hem resan så är jag slokörattrött!!

Ses i morgon dear blogg!!

En vacker FIS på kamera linsen ;)


Den här har min älskade dotter skapat med lite hjälp och med mycket tåla mod... Kunde ha slutat illa.. mina fingrar var rysligt nära att bli sönder klippta men vi lyckades hålla alla fingrar oklippta !!

Haha.. idag berättade min rumskamrat att hon och hennes pojkvän hade haft lite bus för sig igår..hihi Han hade jagat henne med kameran och sprungit och filmat henne när hon gått omkring i lägenheten.. tillslut tror jag att hon hade lessnat och sprungit mot honom och skulle göra ett försök att ta hans kamera men när hon sträckte sig så kom det istället en brakskit ut ur baken ... hihi.. smått generat så springer hon i i sovrummet och startar asgarva.. Hahaha.. Han hade lyckligtvis fått med den sekvensen .. måste vara en utomordentligt bra film att skicka in till låt kameran gå ... ska försöka övertala honom att bidra med detta fantastiska filmklipp... Hehehe

Jag lovade ju imorse att jag skulle visa pysslet..
Här kommer tomten, snögubben och huvudet!!!!+ Thealies smällkarramell..... SÅÅÅÅ fiiiin

I dag blev en sån där dag då jag bara glidit igenom världen med ett fantastiskt härligt illa mående.. Vi ska åka till THE BIG CREACY TOWn... Stockholm.. HOppas att dom tagit fram spadarna så att man kan gå där nere ;) Vi ska åka tåg och som det såg ut i dag så var det inte någon briljant ideé att lägga den kurs där nere denna årstid..
Tågen har tydligen stått och det har varit problem med de extra insatta bussarna så vi får väl se om vi kommer att komma ner över huvudtaget.. Vi har ju lixom en tid att passa så lycka till SJ.
Jag har bunkrat med godis, mackor och två läsk+ en tidning med inredning och en knep och knåp tidníng så OM vi blir stående i Gävle skogarna så ska jag ialla fall klara mig några timmar.. Men jag kommer att klä mig efter värsta senariot.. Bra skor långbyxor täckjacka ifall vi skulle krascha och jag måste gå ut någonstans, kanske hjälpa någon så ska jag inte frysa ihjäl.. Om det nu skulle vara så dvs.. ifall att..

Så älskar jag dig,Thealie och dig, min riddare i silver Forden!!! ;)
Idag så frågade T om det var så att vi skulle lämna henne när vi var och lämnade alla kartonger på Hoppets stjärna. Men herre GUD.. hon har väl hört vad vi sagt till henne.. Hallelulja!!
Men hon har tydligen lagt vikten på vad hon hört på just lämna bort henne.. hm.. tror att vi sa att det var så vi skulle göra om hon inte lyssnat när vi varit på stan.. att vi skulle lämna henne till Emils pappa som hon förövrigt är livrädd för, om hon inte lugnat ner sig eller börjar lyssna.. Men det har aldrig fungerat riktigt förns i kväll (TYDLIGEN!!)
Oj så ont i hjärtat jag fick!! Aj aj..

Mer om min dags början.. jag klev upp och fick göra mig i ordning själv för T skulle få vara hemma med pappa och krya på sig lite till åd även han var sjuk idag.
Skulle vara i tid i morse men jag blev sen.. Sen kom jag på att det skulle ju tankas..
Väl på macken så hittade jag inte kortet, sökte som en galning och hittade det till slut. Drog i spaken till tanklocket och gick ut.. svor en harang över att jag klat-bruden har klätt mig som en liten "primadonna" med klack skor utan foder, kort kjol med strumpbyxor undertill.. en tunn tröja och en tunn jacka. OCH INGA vantar.. Tankluckan gick inte att öppna, prövade att rycka i spaken en gång till och gick runt.. ingenting hände.. Försökte använda nyckeln för att få upp den men icke...
Tredje gången så blev jag riktigt förbannad så jag klippte till luckan och sparkade på däcket, vilket gjorde rätt ont i foten.. MEN mest av allt så frös jag som en gris om händerna och hela kroppen i mina dumma tjej kläder!!!
Hatar ju dom som inte kan klä sig efter vädret.. Kvinnor som envisas med att gå i odugligt kalla kläder och ofta utan mössa eller handskar.. Precis sån var jag i dag!!
SÅ jag får väl skylla mig själv kan jag tänka.
Jaja slutligen fick jag upp det j--la tankskrället.. tankade och for vidare till jobbet bara för att bli sittandes på parkeringen svärandes över att jag ALDRIG kan komma ihåg att ta med mig små mynt till parkeringsautomaten!! Hittade 7 kronor och funderade ett tag på att skriva en lapp till lapplisan att jag bara hade 7 kronor men att det är bättre inga och det måste ju visa att jag VILLE betala för mig men inte hade tillräckligt??? Kanske hade fungerat om det inte vore så att när jag kom fram så var den tjooo hooo TRASIG..
Men det var ju inte bara roligt för det innebar att jag måste stå kvar i kylan för att ringa och felanmäla den vilket tog sin lilla tid men tillräckligt för att jag skulle tappa känseln i fötterna och bli halv vägs genomfryst..
Jag fick mitt nummer och skrev ner det på en lapp och skyndade mig sedan in till kontoret och satte igång och jobbade.. Äntligen på Jobbet och GUD så skönt!!

Nu ska jag pack inför i morgon och sen ska jag gå och lägga min stackars kropp!!
Men först ska jag njuta av min julfavorit.. varm choklad och pepparkakor med vispad grädde... Ååååå ni kan bara inte fatta hur smarrigt det är.. Å jag tycker inte ens om grädde men till pepparkakor fungerar det alldeles ypperligt!!!!


tomten,gubben och jag...

Så sitter man här alldeles själv med bara pysslingarna till sällskap.
VI har en liten kranken familj just nu. L har dödligt ont i halsen och T är fortfarande inte fri sin förkylning.
Hon har hosta och näsa och ögon rinner.. stackas liten.. Jag själv mår rätt hyfsat men jag känner av halsen jag också!!

Annars tänkte jag bara visa vad vi gjorde i lördags men jag hinner inte nu ser jag då jag skulle ha åkt för en tia sen..måste tanka och det HATAR jag och L med det är därför som jag måste i dag.. vi kör varannan gång ;)

HOst och hej!

Lost in skurvattnet!!

Nu har alla goda vänner lämnat huset. Vi har haft en oootroooligt trevlig och "lagom" helg.
Hamlundarna åkte för en timme sedan och jag är sååå avundsjuk för nu åker dom hem till fjällvärlden och möts av massor av snö och riktig vinter...
En bekant berättade att han hade åkt till sin stuga i Bruksvallarna och stugan blir otillgänglig med bil under vintern. Just denna helg så kunde man åka upp med bil så han gjorde det då han hade massa material som skulle användas till renoveringen av stugan. SÅ  han tog alltså bilen och allt gick bra.. bra med fyrhjulsdrift, utomordentligt bra med fyrhjulsdrift ;)
Problemet med denna helg var ju bara denna att från och med fredag kväll så har det varit snöstorm och när han kom ut på morgonen så insåg herren med den bästa ;) bilen att han inte hade någon användning av sina alla fyra hjul... det blev skoter ner till byn för att kolla om det var NÅGON som kunde försöka få fram hans bil och den resterade bilvägen.. Hahaha.. det verkade tveksamt till en början och han fick nu ställa sig en seriös fråga.. Kan jag lämna bilen här? Med allra största sannorlika fall så skulle det ju inte bli mindre snö så bilen stog nu där den stog.. hehehe.
Men det finns änglar som hjälper klant skallar ;) Så när jag senast hörde var han nu redo att köra från snön och det lät som om det vid kommande tillfällen i stugan skulle han lämna bilen nere på parkeringen och ta skotern ;)

Man kan ju sammanfatta detta med...  DET ÄR LÄTT ATT KRATTA I MED VINDEN I RYGGEN... tills den vänder!!

Jag undrar var svanen håller hus.. alla sjöar är väl snart islagda?
Hoo ho vi har små skorpor kvar här till díg sjöfågeln!!!

Jag och pappa satte upp ljusslinger ute igår och L stälde ut ljus i hålen i muren.. vi tände alla utomhuslycktor och hämtade granris och gjorde MER vinter snyggt ute.. Blev jätte fiiint, om jag själv får säga vad jag tycker!

Men lägg av nu stoppar han (L) i mer ved i kaminen.. fatta att vi endast har 23.9 grader innan det sista veträ knölades in.. Klimakterie symtomer och hormon svettningar.. jag tror jag vet hur det känns. Man blir varm, trött och väldigt irriterad över minsta lilla!! OCh tro inte för en sekund att han är FRUSEN av sig.. tvärt om.. men jag tror att han lider av pyromania.. Hm... Inte den allvarliga typen utan den där det inte får finnas ett enda veträ kvar inne!!!!

ÅÅå vad jag är sugen på Larkits..

Åå måste berätta att en av våra vänner som var här igår har en liten åkomma.. eller vad man ska säga..
När hon skrattar föör mycket så svänger det över till häftig gråt. Detta har tidigare bara hänt när hon har varit gravid mej veteligen...
I går så satte hon igång igen och det slog NÄSTAN över.. det roliga med detta är att hon piper/tjuter som om hon endera tjuter av skratt eller piper av gråt.. Det är sååå svårt att veta och detta blir ju ännu roligare när man inte vet.. SÅ V I tror ju att hon skrattar när hon plötsligt sitter och stor gråter.. Ju mer vi skrattar desto mer och högre gråter hon vilket för oss är rätt svårt att komma underfund med!! Man kan ju skatta så att tårarna rinner men denna brud hon tar och sätter igång och gråter högljut ;)
VI andra dör ialla fall av skratt och ja det gör ju inte det hela lättare för henne.. men såå roligt för oss :)

NU ska jag gå och hälla upp mer julmust och grabba en näve godis medans Lillan sover.. Det är ju inte lördag längre..

Nu har solen gått ner och brasan är tänd, filmen sitter i och ... MYSDAX.. ses

Så underbart med lagomt!

Vi har ju pysselkväll med några av våra vänner. Som tur är så har det varit lite avdroppning kvällen till ära.. Vi har haft en sjukdoms-ursäkts-frånvaro.. tror att dom blev skrämd över att det skulle vara så många som skulle komma!! ;)
Nu blev vi som mest 9 vuxna men 5 barn.. Mycket lagomt!! Men lite trist att det var många roliga och mysiga vänner som klev av pga förkylning och andra orsaker... hehehe men desto mer knäck för mig ;) Hatar numera julens sötningsmedel...
Nu ska vi dricka kaffe och JAG ska ta fram min ävn Captain Morgan.. kanske att Sara vill smutta lite hon med ;)

SeeeYá

Knäck knäck.. drömmen om den perfekta knäcken..

Igår tog det en hundra del av en sekund för knäcken att bli kokad till en stenhård massa.. Idag fick jag stå tills jag tröttnade.. och vad hände då?? Den har inte stelnat än.. TÄNKER INTE koka ny.. säger bara det.. JAG TÄNKER I N T E...
Hatar sirap i decilitermått och jag hatar varm smet och jag hatar pappers "kopparna av minsta mått" som välter..
Tacka vet jag mormors.. Nu är den bästa mormorn borta men HON kunde koka knäck hon..
Sen gjorde hon knäckrullar som hon klippte av och rullade i socker.. som små knäck fast i polkagrisformat...
Skulle självklart prova på det.. SKULLE INTE HA GJORT DET.. började försöka rulla innan den blivit tillräckligt kall.. vilket innebar varmkladdig smet i händerna och den yttersmarta iden med att hahänderna insmorda i olja var inte heller så briljant!!! Hej kon bej kon!!!

I morgon är det jag som KÖPER mig lite knäck!!
Tack och hej från knäcke häxan!! :P

Sa jag barnleken...

Är hemma med tyrannan idag igen. Vi ahr haft det ganska mysigt och hon har varit med mig på jobbet en sväng.
Hon var först lite blyg.. ja tänka sig att lillan kan vara LUGN OCH BLYG...
Men så släppte det och hon började springa runt, in och ut ur kontoren och sa hej och hejdå... hoppas bara inte att någon av mina kollegor blev irriterad. Men vi är ju inga telefonråttor så det ska väl inte vara någon större fara!! (Hoppas jag)

Bloggning har tydligen blivit mitt nya intresse.. haha..
Jag har bara inte hittat några kuliga bloggar och jag vet inte hur jag ska söka.. Finns det inte någon sökgrej på blogg.se??
Läser min vän miss kolibris blogg och har kikat på några andras men nu efterlyser jag fler.
Samtidigt vill jag inte fråga raktut då jag (Ska erkännas) tycker att det är lite eller ganska mycket pinsamt att man bloggar.. Varför gör man det var det en vän som frågade... Hm.. har faktiskt inte någon aning, kanske för att se vad man kan uppnå? Eller bara det att man får skriva av sig... har alltid skrivit dagbok som jag iof brände upp nyligen för jag insåg att det var bättre att dom gick upp irök än att jag erkände att jag själv hade skrivit det som stod i dem.
Oftast så skrev jag när jag var JÄTTE kär eller så var jag JÄTTE arg.. Då kan man ju tänka sig att det inte finns så stora nyanser i vad som stod där.. endera hatade man någon för en kort period eller så ÄLSKADE man någon för en period.. och oftast så var det nog bara två skopor för mycket dramatik i det jag skrev, men det var för stunden verkliga känslor.

Nu ska jag sluta ordbajsa och gå och koka knäck.. ser du L jag har lärt mig.. och för andra så kan jag berätta att det är nämligen så att man KOKAr knäck inte BAKAR som jag tydligen trodde att man gjorde.. hm lite dumt tycker jag att det låter nu i efterhand att jag trodde att man bakade ... men va fa.. L du är ju för bövelen utbildad till kock.. kom inte å pika mig glatt !! ;) Puss
 


Jag har fått massa silkespapper av en av tanterna på jobbet, hon skickade även med massa bokmärken och alla har hjälpt till att skaffa in massa toalettrullar ... Love Them... Vilka härliga människor!!
Men det är lite skrattretande att när dom kommer och lämnar in toarullen så stolt så får jag sådan lust att fråga vad dom har gjort för att får den tom.. hehehe.. vi tjejer går väl inte på toa.. eller hur? Jo det gör vi väl men då är det väl bara för att rätta till håret eller fixa mascaran.. trodde jag ialla fall.. OCH FISA ROSOR!!!! hihi i rosa trosor ;)

Nu NU ska jag sluta rapa upp fler bokstäver.. nu ska jag fixa med mitt hem!!

Thuddeluhu!!!

En riktig Jul.. vem har rätten till den!!

Jag har fått ett mail av en av mina vänner som beskriver hur man kan lämna ett julpaket till en familj/pensionär/barn eller tonåring i ett av våra grannländer i öst. Jag brukar aldrig läsa dessa mail utan kastar dom för det mesta omgående i papperskorgen då det alltid är kedje brev.
I detta fall så läste jag och blev tvyngen att gå in på hoppetsstjärnas hemsida för att läsa mer.
Bestämde mig omgående och vi var överrens både jag och Leif om att vi skulle skänka en julklapp till någon/några som har det mycket MYCKET sämre än vi. Det dom ber om är en banankartong med mat som kan förgylla dessa familjers jul. Inget speciellt bara så att dom kan känna att dom kan unna sig ett litet andrum i ett annars kämpande liv. En vardag som aldrig har något slut då det inte finns några pengar till att kunna unna sig att köpe en födelsedagspresent till sina barn eller köpa något alls under jul. Att man med EN enda banankartong kan ge just julglädje.
Så jag och Leffen var iväg och handlade mjöl, socker, havregryn, lite godis och några hygienartiklar. Vi köpte två gosedjur och jag "stal en av dom små dockorna som T har men som hon inte leker med.
Vi köpt kritor och lite papper. Sen köpte vi fruktcoctail som det stod att dom uppskattade... några pepparkakor..
Men det är svårt att veta vad man ska stoppa ner.. tänk om dom inte tycker om det dom får... samtidigt kanske dom inte kan tänka på OM dom inte tycker om utan äter allt med god aptit.. Skulle vilja skicka så mycket mer men jag måste begränsa mig. Vi, jag och Thealie har idag packat ner allt i två olika kartonger, en till en familj och en till pensionärer. Tydligen så efterlyser dom paket till barn på instutitioner för dom får ingenting och då speciellt tonårspojkar. Ingen skänker en tanke på att det sitter tonåringar som är sargade och ensamma på "barnhem".
Familjen Pobleto
Här har dom knäppt kort på en av kartongerna som skickades i fjol.

Thealie hade lite svårt att förstå varför vi packade ner massa kritor och papper när HON ville måla med dom.. att det inte var hennes. OM hon vara visste HUR bra hon har det.. att hon kan välja att inte tycka om eller äta upp maten på tallriken..
ÅÅåå det gör sååå ont i mig när jag vet att det finns barn och vuxna och gamla som inte kan njuta av att få unna sig något att en mamma inte kan få ge sin dotter en julklapp som får henne att skina upp som en exploderande sol.. Att en pappa aldrig kan jobba och tjäna tillräckligt med pengar till att bjuda sin familj på en tillräckligt stor middag så att alla blir mätta. Bara det att vi har varmt inne och att det egentligen aldrig kan gå käpprätt åt helvete här i sverige. Inte som i andra länder där det verkligen svälter ihjäl små barn och att det finns gamla som inte får en enda krona som pension och som tvingas leva på sina barn.. Dom har säkerligen samma dåliga samvete och känner säkert samma sting i hjärtat av att måsta lägga stoltheten på hyllan för att inte förlora livhanken...

Vet att detta är en djuping i mina inlägg men kände bara att det var något som grep tag i mig på ett ovanligt sätt!

Ialla fall så ska jag och T åka ut till ett par som tar emot dessa kartonger och lämnar över dom till hoppets sjärna.
Jag hoppas verkligen att det kommer till någon som VERKLIGEN behöver det vi skickar!!skit i hockeyn... ät mat!!

Och surra skkkiit!!
Jag ahr varit på AW mde jobbet!! Haft en jätte trevlig kväll.
Ätit jätte gott och satsade på en super efterrätt!!
Men varmrätten var heltklart bättre än mina överkokta makaroner i förmiddags.. som jag aldrig åt upp!!

Mmmm... jag åt som vanligt Faita Pita och åååå så bra det var.. men om jag ska vara ärlig så var faktiskt glassen överlägsen ;)

Spel för att bli ekonomiskt oberoende är... nog inte troligt men det är ju kul :)
Vi har ju startat en spelrunda på jobbet. Vi lägger in en tjuga per skalle och så går spelansvaret runt mellan oss 10 som är med. Nu första gången blev det jag som fick ta kosingen och spela. Jag valde att köra på en Harry boy.. Det är bara det att jag är ju helt borta (eller nästan ialla fall) när det gäller spel. Men jag har ju hört av en bekant att man ska spela något som heter Harry (?) spik... så jag tänkte att jag skulle verka smart och tog ett spelkort för det har L och det måste ju vara bra för då gör det inget om man skulle tappa bort bongen( tror jag !!!)SÅ när jag kom ner på spelbutiken så sa jag att jag ville ha ett spelkort och att det var ett som vi var några som skulle dela på.. Allt väl och nyktert änså länge.. hon anade inte att jag var ovan... bra Hanna.. (hatar att vara dålig och okunnig på något!) SÅ kortet blev regad på mig men det gjorde ju inget.. Därefter sa jag att jag ville ha en Harry Spik.. hm sa hon och kort följt av - ja den får du ju göra själv.. ÖH,.. ja ha.. avslöjad!! Ja men kontrade jag går det inte att göra som en vanlig Harry men med något tillägg... Nähä.. ja ha.. nä men då tar vi en vanlig då och ja jag betalade och vände mig om för att gå. När jag kom på att hon aldrig använde mitt eller vårt (!) nya spelkort så jag vände mig mot henne och frågade om hon inte skulle dra kortet..
Hon var rätt "dryg" lite av en som tittar så där surt oförstående och idiotförklarande på en när man som jag gör några gröna tabbar...
Ialla fall så svarar tanten surt och översittande att -Näe varför skulle jag ha gjort det?
Ja men.. sa jag..
Men du spelade ju trav inte sant? sa hon och jag stod frågande kvar en hundradel av en sekund .. gick sedan min väg och funderade på varför hon inte regade kortet?? Men jag fick sedan svaret av en vän att det var ju ett spelkort för svenska spel och trav är ju inte med i svenska spel så man kan tydligen inte ha någon bevakning på det...

Illa tänk om jag tappar bort bongen.. gör jag det kommer det säkert vara en högvinst som ligger outbetald på travtjänst?!?! Nä jag ska INTE tappa bongen.. VI ska vinna på den saten.. Kraken ska springa in massor av pengar och vi ska bli oooooofantligt rik!!!!!! OOOoooo då ska jag fixa till Köket, tvättstugan, badrummen, övervåningen och allt ska göras av en RIKTIG hantverkare... SOM SKA komma I TID!!!!

RIk rik rik rik rik rik rik oooooofaaaaaantliiiiiigt riiiik!!
Jag är ofantligt rik på mitt liv.. jag har allt och lite till men visst kan man väl få vara lite girig ibland.. och ÖNSKA sig litelitelitelite mer ??

Jag tycker att det är lite otäckt att bo ute på vischan och med fönster på marknivå... Jag hatar att vara vaken sent och gå runt för att släcka lamporna.. tänk att möta ett ansikte på andra sidan fönstret..
Idag (MITT PÅ DAGEN!!!!) stod jag inne i tvättstugan när jag hör att det ringer på dörren... Jag har det värsta tänkbara på mig.. INGEN BH, trasiga och hängande mysbyxor och en av Leffens t-shirts, håret sitter i en fet hästsvans och gårdagens smink ligger på påsarna under ögonen. Jag såååååg HEMSK ut. Så jag tvärvägrade att gå och öppna.. men började fundera om det var så att den som ringt på kanske hade sett mig genom fönstret.. eller tänk om det är någon som bara ska kolla om man är hemma för att sen bryta sig in om det är så att ingen kommer och öppnar.. T låg och sov.. Ska jag gå och öppna ändå?? INTE EN CHANS... att jag visar mig i det skicka jag var då!!!
Ialla fall så står jag där och gömmer mig bakom dörren som är halvt öppen och ber till gud att den som nu står utanför entren inte ska bryta sig in eller gå runt och kika genom fönstren.. Pinsamt att bli ertappad gömd bakom tvättstugedörren ...
Som tur var ringde min telefon och det var pappa.. Det var HAN som kommit ut för att lämna några grejor inför helgen!!
Pust!!
Men jag hatar ialla fall att ha fönster som någon kan kika in igenom.. kanske ska tona dem?? Kan man det?? Hm.. du är sååå smart frk Silver!!!

NU !!! Masch i säng... NUuuuuuuuuuUUUuuuu..

mini fågel .. see you sooooooonnn!!!

Katjing!!

Rena rama barnleken att vara hemma..

med en liten snorig och febrig lite tjej... Absolut INTE..
Det ska passas med välling, glass, annat barnprogram för lilla diktatorn tycker inte om det som är på just då.. annan kudde för den som ligger i soffan duger INTE och det passar inte med tre tuttar utan det ska vara 5 stycken och inte bara 3... Hon vet vad hon vill!!!! Eller rättare sagt hon vet vad hon INTE vill..
Nu sitter hon så lungt i soffan och tittar på fotboll.. av alla barnprogram som visas så skulle det just nu vara FOTBOLL.. HUR KUL Är det då??? Jag är ingen vidare fantast av fotboll och absolut inte när den spelas på tv:n-Live kan det gå att fördriva tid med men hellre hockey med riktiga karlar som inte pjoskar för varje litet blåmärke som kan tänka sig uppst!
Men ialla fall så ska VI (för tro inte att jag får göra något annat) se på FOTBOLL .. gäsp!!
Kanske att man skulle försöka få henne att sova.. verkar föga troligt att en sån kupp skulle funka. Hon kan konsten att genomskåda och därefter helt enkelt tvärvägra!! Får hålla ut en lite stund till innan jag försöker störta lilla diktatorn in i sömn landet!!!

Ja det är ju en barnlek att vara hemma med krassligt barn... hm.. NOT!!!!


ÅÅ jag var ner och hämtade tidningen i morse.. att jag lever är en egentlig omöjlighet för jag dansade tvist/polka/schottis/foppa toffel stepp ute på bron.. Gode gud så roligt det måste ha sett ut för jag halkade med alla fötter samtidigt + dom fötter som var i luften..
Efter att jag fått ordning på leken så gör jag en ny tabbe.. jag klaffsar ner för trappen och ska välta upp vår trapp gran( en sådan där lite mindre en(kanske) gran som välter varje gång det blåser. Vi hann aldrig gräva ner den utan den står i en kruka på marken och där får den stå tills det blir vår igen. När jag ska lyfta upp gran helvetet så halkar jag igen och druttar på rumpan.. Där ligger jag nu med jackan uppe vid nacken och ryggen bar mot snön.. Kramandes om granen tittar jag chockat upp mot bron och önskar att Leif redan tagit in tidningen... tjiiii så kallt det var!!

Men jag har lyckats med en bra sak också.. dock inte med utseendet men jag har gjort mer julgodis.. Blandade nötter, dumle, start och chocklad typ rocky Road.. Men lite annorlunda.. dom blev super jätte kanon goda MEN hallå dom ser ut som någont som hunden kräkts upp!! Blunda och ÄT.. 

Nu ska jag passa upp på lilla "ragatan"..
Sen ska jag lägga in om ledighet till ikväll!!!!

katjing.. så länge!! 

Men faaaaa...

ntastiskt... Jag har bakat knäck.. jag tyckte att jag tog i när jag gjorde ordning smeten men... ja...
Mitt minne måste vara på väg att lägga av. JAg hällde upp allt och började plutta ut dom små helvetes formarna. Men innan jag hann få ut hälften så hade smeten kokat klart... Hjälp.. L fick komma och assistera mig, lagomt nöjd när han hade annat att stå i.
Han rörde och jag skulle skynda mig med pappers #%&%"/&()"!?!U(#(!&/¤!/) formarna och det går ju inte någe vidare, dom välter, skrynklar ut sig för mycket och andra lägger sig dubbel. När jag väl få till den första knäcken i formen så är det över kokad och de flesta välte och ja som vanligt var min vilja bättre än resultatet när det kommer till köket!!!! :(
Sen kokade jag lite provknäck... smaksatt med mint och kakao... "Pappa Jocke" var här och han tyckte att dom var super goda. L var väldigt skeptisk men jag fick RÄÄÄÄÄÄTT.. hehehe...
Efter det så gjorde jag några mandelknäck också men det blev på tok för lite av allt så jag måste väl slänga på mig knäckförklädet i morgon eller på fredag med!!!

I morgon ska jag på After Work med jobbet eller rättare sagt vi nyisar ska på AW och det ska bli såååå kul. Men det har uppstått ett lite tiniwini problemä.. Thealie verkar har startat en premeration på snuvotekets förkylningsmagasin.
Hennes näsa droppar och ögonen är vattningare än ett litet fågelbad. Kinderna är rosen röda och hon har hittat den nya icke klädsamma förkylningsgrinlooken!!
SÅ jag lär få vara hemma i morgon och det är inte precis vad vi behöver just nu. Vi ligger långt efter i balanserna på jobbet och hemma så har vi ETT stooooort hål i plånboken!
Men iaf så ska jag ju på AW.. det var det jag skulle berätta.. och vi ska på olearys.. jag satt och tittade på menyn i dag och det skvalpade riktigt av munvatten när jag svepte med blicken över mmmaaaateen.. Å vad jag längtar till i morgon...
Iof så kan det vara bra att vara hemma med Lillan för det kanske finns tid till städning under dagen och det behöver vi faktist.. eller nu är det bara vardags städningen som ligger lite efter. Skulle behöve torka golvet men jag tror inte att jag orkar!

ÅÅÅ våra fjäll kor kommer på besök i helgen och det ska bli så kul.. Vi får ju även en stadsgök på besök samt några nuvarande tokiga Holmbor.. Några andra från trakten och eventuellt en eller anna Jultomte!

Tomten finns.. men ibland är han nästan som full.. Det är i alla fall vad min sambos brorsbarn säger efter att vi fått påhälsning av två tomtar i Liden. Och om man säger så här.. dom hade ganska mycket innan för tomterocken och den ene skrattade och den andre grät... :) Hahaha mycket underhållande men kanske inte så passande med tanke på att det var barn i omgivningen..
Men i helgen tror jag att den riktiga tomten kanske tar turen förbi ..ängen!

DET SNÖÖÖAR!!!
Jippiiiy!!

Jag skapar julstämming ;)

Jag laddar inför helgen .. tjtiiiti
Ja jag har faktiskt börjat att ladda upp julgrejer, pynt grejor.. har fått alla tanter och ja...(tjejer med) på jobbet att spara alla sina tomma toarullar ;) det är sant!!
Jag kom ju som vanligt på alldeles för sent att det måste man kanske tänka på innan.. Om man ska göra några smällkarrameller så i alla fall. Om man nu inte planerar att sitta av en "toasjuka". Och det GÖR INTE JAG!!!
Jag har till och med bakat rischoklad.. eller rört ihop..Men riskakan såg såå trist ut att jag beslutade mig för att riva lite vit choklad över... blev jätte bra.. Bara ett litet litet probelm.. den vägrar att stelna. Jag blandade i lite olja (skulle vara det i receptet..)kanske att det är det som är felet!!!


I dag så kom vi på jobbet in på att asiater som kommit till Sverige bryter på sånt roligt sätt!! :)
När man beställer ris så får man Liiiis och när man beställer fläskfile så serveras man fläffelleee coh lika så om man ska ha en Pepsi Max så kommer dom men den kalla pesssii masss. Och då kom jag att tänkta på när jag i början av mitt yrkes liv så stötte jag på en stooooor familj med asiater. Dom var väldigt trevlig och pratade fort som bara kineser kan. Lixom högt och nästan i falsett!
Jag hade en annan familj före dessa som beställde tre stycken 6 pack med chicken Mcnugget!
Detsamma gjorde mina asiatiska restaurang gäster... När jag sedan var på väg ut med brickan (vi gjorde så på den tiden för att visa gästerna att dom kunde få service även på en "donken" restaurang..
Ialla fall så passerar jag de asiatiska vännderna och jag hade fokus på den andra familjen som beställde först. Innan jag vet ordet av så har pappa i den asiatiska familjen plockat paketen av brickan och jag hinner in få en syl i vädret innan han hunnit dela ut dessa till sina bordskompisar!!! Ja måste ha sett otroligt dum och häpen ut där jag stod och bara tittade på när han snappade åt sig de andras mat... haha.. familjen som SKULLE ha dessa bitar skrattade gott åt mig eller åt dom andra.. Så fort han tömt brickan så började ett högljut tjatter i den aningen hög tonart att smattra.
Har ni hört asiater prata fort och i mun på varandra? Inte? Det låter som om dom bara säger -pitipotoitaiiasiamitaiaklieatimeiseireimenirli.. snabbt... snabbt.. snabbare..
Det var liksom inte ens lönt att försöka att avbryta dem.
När nästa Mcnuggets var klara bad jag den familjen som skulle ha dem själv hämta dem i kassa linjen då jag inte ville riskera att bli av med maten en gång till ;)
Skrattar gott när jag tänker på det för som Helena på jobbet sa- det måste ha varit en ovanlig känsla att var ställd och överumplad när man är du!!! hm... kan inte riktigt fatta vad hon menade med det ;)
Gissning... att jag sällan är tyst eller saknar svar på tal..hihihi..

Nu fick jag en shopping längtan igen.. nu måste jag bara ha två höga krukor med nå snygga bollar i ... Måste handla det i morgon ;) Problemet är att om jag fortsätter så här så kommer ni att se oss i Lyxfällan inom en snar framtid.. Just nu lever vi LITE över våra tillgångar..
FARLIGT!!!
Men i helgen köpte vi några spottar som var tänkt till köket men dom passade inte så vi satte dom bakom soffan. Blev ganska mysigt med dom....


Rätt ok tycker jag.. men jag skulle behöva köpa några snygga kuddar som livar upp lite....
Måste vinna på LOTTO!! NU!!!

Nu kom jag på en annan rolig brytnings grej.
En gammal chef till mig bröt på finska. Jag hade varit borta från jobbet på semester och när jag kom tillbaka så var det lagomt till ett månads möte. Väl på mötet så skulle vi gå igenom olika aktiviteter som var planerade.
Bland annat någon som hon lobbade starkt för och det var Krabb halvan.. Alla var med på det hon sa och det skulle bli så bra.. Alla Krabbs skulle vara utklädda och det skulle bli så roligt!!! Hm.. kräft fast krabb fest???? tänkte jag!??!
VI tjejer skulle vara hejjarklack och så skulle krabbsen springa.. Hm.. inte förrän efter mötet tordes jag fråga en av mina kollegor vad i hel--tet hon babblat om.. Hon kunde lätt bli stött om man inte fattade vad hon menade så jag tordes inte fråga henne.
Ialla fall så skattade min kära vän halft ihjäl sig då det visade sig att det ´skulle anordnas ett löplopp som döpts till Grabbhalvan !!!!!! Det var ju killarna som skulle springa och hon sa alltså inte krabba (eller det gjorde hon ju) utan menade Grabbsen :)

ÅÅÅ en till
Maria min rums kollega ringde till en "kund" idag och det höll på att spåra ur ordentligt...
På slutet av samtalet behövde hon få upprepat av kunden dennes för och efternamn. Personen i fråga pratade med utländskbrytning och dessutom på bred skånska.... tjejen ifråga kommer från Skellefteå..Som för övrigt spelat grönjävla bra hockey just nu... men då jag hör henne säga.. stavas det med v va?? När hon sen lägger på så skrattar hon lite smått och säger.. hur kan man heta Vahdau.. Phillipe Rangers.. sen fortsätter hon och funderar på hur hon egentligen skulle stava namnet då hon inte riktigt uppfattat det helt och hållet!!! HAhaha när jag sen börjar hajja.. Han var skåning.. han sa ju VADÅ och sen fattade han vad hon sa och rättade sig snabbt och sa sitt namn... Phillipe Rangers!!!
När jag sedan säger detta så tror jag tame f..n  att hon skulle dö av skratt.. typ ingen luft passerade varken in eller ut ur hennes mun utöver hennes skratt salva !!! Underbart!!! HAhahaha...

Nä nu ska jag forsätta att plocka... det tar ju A L D R I G slute på saker att ställa på rätt ställe ... hm.. vem är det som drar fram allt!! Och  HUR  gjorde min mamma som jobbade heltid och vi hade alltid kliniskt rent, nybäddat och alla klädes plagg var strykna hängda eller vikta.. Alla bestick låg snyggt i radsystem i bestick lådan! Hm.. dessutom var det alltid färdig bredda mackor och oboy som serverades till frukost.. Oj ja hon hade alltid hemma gjord sylt, äppelmor, saft och dessutom sydde hon massa kläder eller stickade till mig!!!! VAD ÄR HEMLIGHETEN..... H U R gjorde mammor förr!!!!
Ja och dessutom så tränade hon till den där kniptanten....

Jag är inte lika bra mamma!! Men jag är ju inte min mamma heller jag är ju Ts mamma så hon kanske kommer att se några fördelar med mig när hon blivit äldre..


Katjong!!

Så gråter man IGEN...

Nu har jag suttit och gråtit till ER igen.. det är som en regel utan undantag...
Jag är kraftigt jätte känslig för serier med känslostormar som är av det vanliga livet stilen. Det fångar mig och väcker tankar.
Efter varje avsnitt så tackar jag Himlen för att jag har alla mina älskade änglar kvar här hos mig. Att jag får vara tillsammans med dem jag älskar och att jag vet att vi har det bra. Faktiskt, på sant!!!!
På något sätt får serien mig att tro att det som skildras på tvskärmen under den timmen är det närmaste en verklighet man kan komma! Dom som jobbar inom vården ser allt, tar hand om allt, hjälper alla och har oftast skit löner! Visst finns det läkare som bara skulle jobba bak i kullisserna då dom är för asociala för att passa in någon annan stans. Det finns läkare som förmodligen passat bättre på en pillrig industri monterings tjänst (eller ngt) men sökt sig till läkar yrket då det är sjyst status. Att man ser ner på sina patienter.. glömer och lyssna på dem, ignorerar eller nochalerar sina patienter för att dom inte faller inom ramen för vad som är "åldersmässigt" riktigt!
Har hänt mig när jag var yngre, har hänt när vi varit inne med Lillan (när hon fick andningstopp på väg upp till akuten) att läkaren bara skyndade igenom fakta och sa att allt var bara bra.. Hm.. utan vidare undersökning.
I mitt fall ledde det till ytterligare smärta och en annan läkare konstaterade nästa dag att det var en cysta på 8*8 cm i magen. I Thealies fall fick vi åka in en gång till och vid detta tillfälle var hon helt okontaktbar..41 grader och ögonvitorna rullade på henne! Pencilin i 10 dagar med någon ap äcklig smak som dom säger ska smaka gott...godis gott...hm..
Läskigt!
Men det som är mest otäkt var att sättet läkarna pratade till oss, fick oss att känna oss som hypokondriker och överbeskyddande. Dom som känner oss kan nog säga att vi inte är överbeskyddande..

Bla bla bla..

Ialla fall så har jag även ypperliga erfarenheter av BRA läkare och sköterskor och det är dom jag vill  "helgonförklara" .
Alla dom som ser sitt jobb som ett servic yrke, som tar patientens oro, funderingar och smärtor på allvar.

Det är så jag ser på ER.. en serie som tar fram dom "goda" läkarna och sköterskorna.. Visst en och annan sur britt finns ofta med också.. Men dom blir "goda" dom med till slut ;)

Oj så hel ylle det blev nu..
Men det är sant!!

Nu ska jag gå och tvätta bort zebraränderna på kinderna och tvättbjörns imitationen ovan ögonen!!

God natt hönshuset!

Utkast: en sån ...

en sån här vetevärmare vill jag ha.....
Hittade den på blue box.se..... Så charmigt

LEgo tarzan....och jagIkväll är jag óch Thealie hemma själv. L är på möte och då fick vi ha vårt eget lilla möte på vardagsmattan.
Men vi kunde ju inte vara bara vi två... så vi kallade in två killar till, man måste tänka jämnställt!!!
Så nu sitter vi på ett viktigt sammanträde och förhandlar om vilken arkitekt vi ska anlita.. den korta eller den långa.
Thealie tycker att den lilla är bättre för han kan ju ta sig in under allt...(ingen dum ide?!) Men jag kontrar med att den långa når ju överallt... svårt val..
Vi tar en glass och funderar ;)


Hm.. verkar som att det inte är någon vidare arbetsam byggfirma som vi anlitat!!!
Jonas, en kock kompis gav en bra jämnförelse... han ska öppna en restaurang där han bara serverar hantverkare, elektriker, rörmockare mfl. Efter två timmars väntan ska han gå ut till gästerna och beklaga.. -maten blev tyvärr bränd och kryddorna var dåliga så tyvärr måste han tillaga en ny rätt... Efter ytterligare en timme så ska han gå ut och beklagande berätta att eftersom han lagade maten och det äntligen är klart så ska kunden få betala dubbelt för material... extra för den tid han lagt ner och slutligen för hyra av bestik och proslin!!!
Undra vilken reaktion han skulle få... För visst har väl hantverkare, elektriker, och vvs tekniker ensamrätt på förseningar, kommunikations missar när det gäller avtalad till... och materialkostnader och timmersättning???
Han har ju en poäng!!!

Idag har jag haft ett riktigt hjärnsläpp.. jag brukar ju ha bilen på jobbet och när jag skulle ner på stan för att köpa tyget till boxens i hallen... tyg till sitsen.. så gick jag bort dit bilen brukar vara... Snopet så fick jag vända och gå ner mot stan, det var ju L som hade den.
Det var som i fredags.. DÅ sa L vid ett flertal tillfällen att han skulle komma och hämta MIG efter att han slutat... hm tänkte jag.. Det skulle ha varit rackars så underhållande att se när han stressade ut för att komma ner på parkeringen och plötsligt minnas att det var jag som hade bilen ;) Men jag kunde inte hålla mig, utan kläckte den överraskningen redan när han ringde och berättade att han skulle logga ut och komma upp och hämta mig ;) hahahaha!!!!

Nä nu startar ER... mitt topp 1 program!!!
ÅÅÅÅÅååoooo det är såååå spännande!!!!!

Aiii.. så trist det är att se det själv.. ÅÅ det ä tooook spännande...

Ses senare kära blogg!

oj oj vilken tjej!!

Vi har fått hem vår lilla skrotan!! Har saknat henne men det har varit skönt att få jobba i fred också så det är både och det där..
Vi har hunnit allt som vi ville förutom det där med den stackars tv:n.. men jag har en teori och det är att det var pissdåligt läge att försöka passa in en antenn när det toksnöade och blåste.. Inget optimalt väder allstå!! OCh alla som har sommar/fjällstuga vet att det är inte såååå värst kul underhållning att få till det heller!! L gick omkring uppe på vinden och jag stor här nere och skrek hur vida bra bilden blev.. nu blev den ju heltkatastrof vare sig han stor i den högra hörnet eller det vänstra eller om han hängde ut genom fönstret!!! Han blev så klart irri på att jag inte skrek när det förändrades och jag blev elak för att han inte fattade att det inte blev någon förändring :) skulle vilja haft det på band ;)
Så här dagen efter skulle man nog ha skrattat gott åt myrkrigsjakten!!!

I kväll har Elin och Anders tittat förbi och det blev ett glatt återseende för de små. Dom hade tydligen varit i Bergeforsen och åkt pulka och snowracer tillsammans!!
Mormor och Thealie hade ju byggt en snögubbe i går eller om det var idag,.. inge vidare bra minne känner jag..och nu ikväll skulle T självklart berätta hur dom gjort och att han hade fått sig en Potatis näsa och sen hade gubben fått låna Mochjars keps också!!!! Isaks snögubbe hade haft en keps med ett MODO märke.. det är ordning på torpet där ISAK leker ;)

Appro på dåligt minne...
Vi var ju som bekant på Birsta igår.. skyndade och stressade genom affär efter affär.. skulle så skynda mig lite till och medans Leif skulle hämta ut en lampa på utlämningen på IKEA så skulle jag lämna av alla saker i bilen.. Problemet var bara att jag hade inte en susning om vart vi ställt bilen.......försökte erinra mig om vart vi kunde ha ställt den.. från vilken infart vi kom??? Ingen susning!!!!!
Om jag ska vara ärlig så kom jag inte ens ihåg att vi åkt bil till IKEA.. kände det som om någon bara lyft dit mig i sovande tillstånd för att sedan väcka mig... och be mig hämta den...
Men som tur var så hade vi parkerat nära ingången så jag såg bilen ganska omedelbart!!!
OOooo kanske att det kan vara LITE ohälsosamt att stressa på som vi gjort den här veckan ;O) ska ta det lugnt nu i veckan.. ialla fall i kväll..

Thealie har somnat nu och hon var såååå glad över den nattlampa som jag köpt till henne. Det var flera små prinsessänglar som lyser lite svagt!! Absolut inte sådan grej som jag vanligtvis skulle köpt men jag vet HUR mycket hon tycker om just ROSA och PRINSESSOr.. så det får väl slinka igenom lite bara för att jag vet att hon blir glad..

Någon som har bra tips på hur man tar bort stearin.. Lillan yschade på i vardagsrummer (som vanligt) och råkade ramla in i vår ljuslyckta som tippade ner från vår nya TV:bänk .. Vi har STEARIN över hela den, på en yta motavarande 3 kökstallrikar på väggen... över våra nya högtalare.. Just kul när allt är nytt och var fint. Nu är det inte direkt fint kan jag meddela!!

Tack och hej nöjd tjej!!!

ÅÅ vilken natt!!!

Jag har sovit...Lääänge.. vilken oootrooligt skön känsla att kliva upp och sträcka på sig och känna sig utvilad!!
Och det efter att man slitit "aschelet" av sig.
Och Oja det börjar arta sig hemma.. men någon signal till tv:n har vi i alla fall inte, men en tv bänk har vi  ialla fall ;)

Ringde mamma och Thealie nu på morgonen och det var full fart... det badades och T bjöd på kaffe(badvatten) med godis i, mormor smakade men ville inte ha någon godis i kaffet så vi fick lägga på för den lille rackarn hällde då kaffet utanför badkaret :)

Korpen nu är det bara en vecka kvart tills du vaknar upp små bakis till 8 ungars lek... hur känns det ;)

JAg var ju på panduroo igår och köpte flörtlkulor och papper, trä grejjer och lite mer pyssel som vi ska sätta färg på.. Ska köpa en stor vax duk som vi ska bre ut på golvet (det fattas stolar och bordslängd för att alla ska få plats vid det) tänket skaffa fram några penslar också.. Ååå vad jag längtar!!!

Nu ska jag jobba vidare och få det såååå fiiint fiiint fiint!!

Ska börja med sänglamporna... få se vad som ska fixas sedan!!
Voltar in i sovrummet och high hopp Kalle stropp.. nu ska Elektra sätta igång!! Hiiiaa!!!

städerska säger upp sig...

och jag verkar få göra allt själv.. Dagen började bra!
Vi hann runt hela Birsta på 3,5 timmar och det är bra det för vi snurrade runt på Jysk, bauhaus, MQ, Jack and.., Såg Jill Johnsson sjunga (hon har sån där utstrålning att till och med jag skulle kunna bli kär i henne!!!)
Vi var på IKEA, var på Classes, Ica Maxi, Max.. mat är ett måste..(Love MAX..)vi var på ÖB, rusta, skulle på biltema också men det glömde vi!! Men annars så klarade vi av allt i minsta lilla detalj.
VI har snott ihop en tv möbel, vi har satt belysning under överskåpen i köket, satt upp en ny hylla i tvättstugan och monterat ihop en "grov hylla" till alla våra verktyg som också ska rymmas med oss.. Innan vi får till ett garage,. och det ser ut att dröja eftersom det är ebb på kontot!! Tror att det varit någon där..
Antennen gick det ås där med och Leffen fick nästan... vilket är bra.. ett raseriutbrott på stålhärket!!!!
Inte fick vi in nån bild så nu blir det att kalla hit kanalmannan F. Han är bra HAN!!
Å sjunga kan han med....

Tillan och mormor har rullat snögubbar idag.. lite avis.. vill också sätta morot i gubben!!

L och jag rörde ihop(mest Leif) en mmmummmsig middag, dock lite sen men med lite godis som grund så klarar man när mat och sovklockan osynkar!!
PÅ Menyn i kväll var det älgkalv file med som jag tror att jag skrev i morse cesarallad..Jag gjorde inte krutongerna.. Leif gjorde!!
god midda och ett glas gott vin= AJ like Ö lott!!!

Spelade på kusar idag och inte var det mina kusar som löpte runt på travbanan ikväll .. så mycket kan man säga.. max5 rätt och det på en HARRY.. ska man inte vinna storkovan på HArry Boy??

Sicken dag.. nya tag i morgon..

Hoppas att Modinarna haft en bra dopdag idag.. Stor kram på er!

Nu ska krösus sorka med spenderer byxan gå och lägga sin trötta kropp i sängen och om hon ber snällt så kanske L ger henne en massage.. skulle verkligen behöva det.. o a oaoaoaoajjj.... ty stackars liten sorkfaan har slitit idag ;)

Du å misskolibrie..ost

BTH.. Du är alltid välkommen på en torr skorpa och te... kanske även en knäck eller små godis om du har vägarna förbi södra NORRLAND..

VI HAR SNÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ!!!!!!!

sussa gott bloggvärden!!!

Snabba, skynda, rappa på!!!!

Fort ska det gå!!!

Nu gäller det att kubba järnet hela dagen...
Vi ska hinna på Clas Ohlsson, IKEA, RUSTA, Ica MAXI, PAnduro, Silvan och en sväng in på platagen..
Sen ska vi hem och fixa dona, snickra och putsa och .... Ikväll ska vi äta älgkalvfile med en riktigt smarrig cesarsallad med krutonger!! (dom ska jag göra.. lite olja..vitlök..mmmmm)
Sälvklart så ska Leffen göra resten.. Men jag är upplagd för krutongerna ;)

ÅÅh eftersom vi är barnfri så ska vi mysa till det med vin och med söta praliner ;) Me like!!

Men nu ska vi ta på oss löpar skorna och hasta iväg..
Ja just det ja,, jag ska baka saffrans skorper i kväll om jag hinner,, + kardemumma/choklad skorpor... Åh..Längtar tills jag får någon på fika, då kan jag glänsa :) händer sällan!!!Dricker just nu ett smarrigt och kallt äppel kanel te.. måste skynda!

Måste ringa lillan och mormor och höra hur det är ute i Begga?

DET SNÖAR och blir fint lagomt tills att vi har städat vårt hus på in och utsidan  :) TJOHO!!!!!!

Drömmer om den perfekta julen med vitt ute och ombonat inne.. massor av knäck och goa vänner som myser på kvällarna!! Me 2 like!!!

Nä Asta nu ska vi hasta!!! 


Sicken karl jag har ;)

Här går man å gnäller på alla karlar.. men om dom vill så kan dom ;)

Min gravida och härliga super goa kollega och vän berättade att hennes kille hade varit på en föreläsning om kärlek och relationer på hans jobb. (han är personlig bankman på Nordea... lite komiskt att banken sätter ihop kärlek och ekonomi ;) men inte illa tänkt!!!

När han kom hem gjorde han ALLT rätt.
Han var gullig, omtänksam och hade en känsla bakom allt han sa eller gjorde. 

Ialla fall så spårade detta ut i ett allmänt baktaleri om våra karlar...Och inte var jag sen på att hänga på och önska att min älskling skulle gå samma "snabb kurs" i relationer.. Ja jag hängde med på allt det som alla andra kollegor sedan sa vid fikat om hur klumpig karlar är, uttryck och hur plumt dom försöker rädda sin misstolkade komplimang.. (som oftast inte är så dåliga komplimanger utan mest vår PMS hjärna som misstolkar)
Lite av ett kollektivt skitsnack om våra goseknölar hemma och alla "svinen" på stan... Men grejjen är den att när jag sedan kom hem så går det upp för mig att... HEJ, HALLÅ (!!!!)L är ju inte alls så. Om jag missuppfattar honom så är det för att jag själv tänkte i andra banor och att dom inte riktigt klickade i samma rondell.. man kan säga att i stället för att köra efter regelboken med först in i rondellen=företräde, så körde jag in i honom. Vid olik tycke eller missuppfattning så har det till 45% att göra med att vi från börja inte tänkte lika och att det inte behöver innebära att vi i slut ändan fortfarande tycker olika.. L och jag sammarbetar ofta lite väl bra i tanken så att det blir lite oootäckt. Vi kan tex ringa till varandra och det är upptaget och det beror på att han ringer en hundradel tidigare till mig men inte kommer fram för att jag precis slagit igenom hans nummer.
Ialla fall så är vi väldigt sammarbetande och när vi ska någonstans och det tex är han som packar åt oss båda så kommer han alltid ihåg.. sovtröja, extra varm och mysig huvtröja(min favvo tröja) eller platttången eller som nu sist extra hårsnoddar och akut kittet med smink..Vilket jag ALLTID glömmer eller som sovtröjan som jag ALDRIG fått med mig.. finns nu alltid i packningen .. så sööööt!!!
Han är helt underbar på att laga mat och han städar utan att jag måste gnälla.(Kanske för att det många gånger är tvärt om att det är han som får gnälla på mig ;)
Så det slog mig att jag bara hängde på för att det var så snacket gick och att det alltid är så förbannat roligt att göra ner det andra könet när man ska generalisera och ta fram det andra könet!!
Både vi tjejer och ni killar måste nog svärta ner det andra könet för att framstå som en anings bättre.. DET tycker jag är jämnställt och egentligen ganske könsneutralt ...

Idag har vi börjat vår helvetes helg.. Men den har börjat mysigt ialla fall och jag tror att den kommer att mynna ut i en riktigt romantisk weekend. Iof med städhandskar och höckle på men i morgon ska vi äta go middag efter allt slit och ja... kika på detta så tror jag att det vattnas i munnen på de flesta fåglar ;) Tänker på dig svanen..

Vi gjorde macksegelbåtar.. pirat skepp med rumpsegel ;) T åt även en bit avocado och shit så kul det såg ut när hon spottade och grimaserade och fräste.. Det var inte någon hit om man säger så!! Hon såg ut som om hon aldrig smakat något äckligare ;)

Men i övrigt så var det super lyckat det där med rumpseglen och piratörhängene.. tjoho man ska väl visst leka med maten!!!!!!

Jag har tänt lyktan ute på vår halvfärdiga groventre bro..
Titta så mysigt!!


Imorgon så ska jag slita och få den riktigt klar!! Till Jul så ska vårt hus vara så hemtrevligt att tomten flyttar in.
Om T får vara med och bestämma så får han INTE det ;) men hon VILL ha julklappar och spånar konstant över hur hon ska kunna "lura" till sig klapparna utan att behöva äta upp maten ... SÅ kämpigt- Tomten som ser allt och bara delar ut klappar till dom som varit snälla... riktigt snälla... När man är snäll då knuffas man inte och man bits inte och man låte Avva leka med gockvagnen, det är Ts version på att vara snäll.. Den duger för mig !!!

Nä nu ska jag tillbaka till stök och bök.. ska sparka gubben ur soffan.. Faan missat att han har satt sig göra lös ;)
Bannor också!

Socker kladdigt golv ska åtgärdas.. det är coca cola under borde... I MÄNGDER!!!!

Tjong Plong nu ska hönan plocka!!!!

Jag kan vara kreativ när jag vill..

Jag gjorde ett par bokstäver till en väns barn. Dessa hittade jag bilder på nu och fick sådan inspiration att jag blev tvungen att göra klart Thealies bokstäver också.. (kunde jag inte ha städat klart eller ngt? Måste jag alltid börja med något annat!!?) Kan avslöja att nu har vi färg och sågspån över det mesta i tvättstugan... Utlyser det till vårt västa katastrof område!!!!


SÅ här blev Mejas men jag hann inte med a:et ;)SÅ här blev Thealies men som synes så har jag slarvat (måste slipa lite ...  vilket jag får åtgärda nästa gång som jag hittar ett paket med inspiration och kreativitets lust!! ;)

Men Iaf så skulle jag vilja göra mer men jag har aldrig tid och oftast tryter orken... Skulle haft dom där vitaminpillren som hjälper mot ALLT...

Å f--n vart tog all tid vägen!! Nu kommer vi att bli sena idag igen!! Attans!!

Mach in i duschen!!!
TJing!!

Tv dos maraton eller sockeR avvänjning!!?

HAha jag har fått en lektion i tv. doshantering.
Satsar nu på tv. dos WM!! Lär bli lika snabb som Lucky Took!
Varför är det olika doser till alla apparater? För att vi inte kan/orkar programera om den ena till alla?? Tydligen går det (om mna läser instruktionsböcker) att länka samman alla apparater till en dosa.... Men vi har inte en susning om HUR man gör. Leif orkar inte läsa instruktionsboken och jag skulle nog inte bli hjälpt av att göra det då jag inte har en susning om vad det är som står på vårt golv.. Tror att vi har en förstärkare.. ´men sen är det en snygg blänkande burk i hörnet brevid soffan och nån grej som lyser under tv:n..
Ger upp!!

Vi har haft data strul på jobbet idag. SOm tur för mig att jag känner den som ansvarar för att systemet ska fungera! Han skickade små trix och tips på hur man får datan att lyda order utan att vara uppkäftig och olydig! Men just idag var det ju inte till hjälp då den var inlagd på psyket för rekonstruering av hjärnbalken!

Vi har hittat rätt sätt att få som VI vill när det kommer till att Lillan ska äta upp maten, tvätta händer, borsta tänder, ja vara snäll helt enkelt!!
Hur? Svaret är Killen på bilden!Lultomten!!! I dag till middag var det utlägg efter utlägg ang hur "lultomten" jagade bort alla älgar i pappa L´s skog. Det var ju inte snällt av tomten! Hur han skulle komma och ta maten av henne och att man måste vara snäll annars får man ju INGA "lulklappar".
Hon frågar om tomten ska komma men är lite rädd för honom och hon berättar varje gång vi för tomten på tal att hon har nog träffat honom på dagis eller på IKEA eller på ICA och att hon NOG blev rädd! ;) Lilla tjejen har sinne för dramatik :)
Hon gör miner gestikulerar och verkligen visar vad hon känner vill eller tycker! Det är så underbart att se den lilla teater apan komma med sina teorier eller funderingar!!!

Torsdagar... snart fredag och helg eller mitt i veckan och dödstrött... Just i dag med all skit på jobbet så är det helt klart MITT I VECKAN och långt ifrån helg..
Men i morgonbitti så är det snart helg och ja... då ska jag slita HUND!! Jag ska... men titta vad jag hittade när jag sökte på hund!!!!!!

kanske inte som denna (hittade den på goole) hund... Sex..vad är det?
Men i alla fall så är detta en seriös sex leksak till sexuellt frustrerade hundar.. FInns att köpa på RIKTIGT!!
Lite gullig måste jag säga ;)

Men jag ska slita som ett djur i helgen, jag har gjort tids schema (det är sant!!), skrivit inköpslista till mataffären, IKEA, RUSTA, Clas Ohlsson och Granit.. vi har sååå mycket att göra.. Trappsteget vid entren, framsidan på altanen... nej den är inte klar!!! Vi ska fixa antennen och alla sladdar i huset ska gömmas.. Misskolibri kanske att man kan hyra in dig??

 
Jag pratade med min vän Ilona i går! Det var så läänge sedan vi sågs.. ska nog överraske med en drop over fika någon dag! Hon har vågat starta egen! Jag är sååå impad! Hon tog steget ut i höggräste utan stövlar!!
www,boominghome.se
Jätte mysig webb shop med romatisk lant inspirerande inrednings stil. Något för dig Elin!!

Bloggning, verkar vara inne nu ;)
Jag var och besökte några vänners bloggar igår.. Måste ju göra några studiebesök..
Alla är sååå duktiga och alla har fina bilder och det ser då mysigt ut på allas bloggar.
L och jag har pratat om hur vi ska förhålla oss till att lägga ut bilder på vår dotter.
Jag är för och emot. För .. men självklart vill jag ju visa upp min lilla prinsessa, emot då jag tycker att hon ska få bestämma själv om hur vida hon vill ligga ute med bilder på Internt. En gång där och det förblir ju så!!!
Om hon blir stadsministra så kanske hon inte vill bli förknippad med en lagomt yr mamma som fått för sig att blotta en del av hennes liv för några fler än vad som får plats på sveriges lands yta...
Ja man kan ju kanske även inkludera lilla Danmark.. (tror ju för all del inte att så många lägger ner enerig att ta sig en titt på min lilla obetydliga blogg. Det är ju inte så att jag bloggar om världs ekonomi eller feminism eller ngt annat diskutabelt ämne ;) Jag skriver ju bara om mig själv, mitt liv och ... ja inte så mycket mer!


Imorgon ska jag besluta om hur jag ska lägga upp min socker avvänjning!
Började redan för några månader sedan men det har inte gått så bra.. måste ta en annan strategi.
Tror att det ska få bli varianten med LÖRDAGS godis.. Men med undantag för Fredagar.... Alla fredagar!!!
Jag är inte så motiverad men när man konstant har huvudverk och flosket börjar skapa kollonier på magen som smygande sedan flyter ihop till ett getto med avdankat godis.. ja då är det dax att snåla in på den underbara söta kolhydratens drog!!
Eller hur L?Är jag på väg att bli gammal nu?

När är man gammal.. om någon frågar en lite tjej eller kille runt sju år svarar en att en gammal är 75 eller 230år eller kanske bara 25 år...
Men när man var 20 år så var väl medelåldern.. trodde man runt 35-45 år.. Nu kan man ju flytta denna sköra linje allt längre upp i åldern. För jag vägrar acceptera att trots mitt gråa hår att jag närmar mig medelålder!!!
Man tyckte att mammor och pappor var lastgammal när man var 5-6 men hallå, JAG är väl inte lastgammal!!!
Jag är ju rätt ung, eller hur?
Men det går långsamt upp för mig att det kanske är så att jag i vissas ögon verkligen är vuxen, gammal, och numera en förälder!
Sakta så slår det mig (men ganska hårt) att bit för bit passerar man ålderssträck, tex. man får vänner som helt plötsligt fyller 40.. och ALLA verkar ha nått trettio eller strax ialla fall. Man börjar få rynkor, visdom (måste vara det bästa med att åldras) gula tänder (går att bleka i värsta fall), grått hår (men jag är tämligen ensam om det;), lite knäproblem när man sutti på huk alltförlänge.. fick man verkligen inte ont i knäna eller ryggen när man var liten och byggde med lego??
Ialla fall så har det krasst blivit en verklighet att vänners föräldrar går bort.. så unga, men när man tänker efter så har de flesta passerat 60..
Tänk om 4 år så ska Tillan börja skolan och jag ska vara en RIKTIGT medelålders mamma.. med förmodligen ännu mer hängande tuttar, påsar under ögonen och med ... ja vad mer brukar man ha när man är medelålders.. hahaha.. ja just det ålderskomplex ;D
Men än så länge så är det ju bara en "snar" framtid, för just nu är jag ju nästan ung och ganska "Ohängade" när det gäller kroppen.. men det finns ju tydliga tendenser till att den "Nån gång" händer att tuttarna kommer att titta rakt ner och inte snett framåt/neråt.. Min kompis och förebilds mamma Malin säger att dom kommer att likna lessna taxöron som för alltid kommer att titta i golvet ( det där med golvet var mitt inflik)

Bara BARN...magar.. !!

Det verkar gå en sjuka på vår arbetsplats... alla magar är tydligen befruktade!
Bara sen vi bytte kontor i mitten på oktober så har det smittat från två till 6 stycken och då bör jag kanske tillägga att det mest är 45+are på jobbet. Måste säga att det jobbas på i sängkammarna ;)
INTE här ;)
Jag ska se till att inte vara produktiv på ialla fall ett år.. ser framemot att jobba som en gris i sommar på tomten och med övervåningen, med alltanen osv. Klarar inte av att gå och vara tjock och orörlig när det är mycket som ska göras.. inte när det är roliga saker som ska uträttas!!

Tillan har haft eller har svårt att säga Oliver som hennes kompis heter. Hon uttalar det Ovhver. Nu var det rätt roligt att lille herr Ovhver kom hem till mamma sin och säger Ovhver... var på hans mamma säger -men vem är det som säger så?
Thealie säger så för hon kan inte säga O L I V E R säger den lille gossen brådmoget ;) Man kan bara inte låta bli att charmas av småtrollen!

Bloggandet... det blir som en drog?!
Kan inte låta bli att gå in och kika på vad mina vänner skriver om, hur deras dag sett ut och vad dom tänker..
Är inte det lite sjukt? Att man måste hålla sig så uppdaterad. Innan facebook och bloggningen entrade mitt liv så hördes man på telefonen och mailade på sin höjd med varandra. Men visst är det kul att kunna hänga med i andras vardag. Man har ju lättare att hålla kontakten med långt-borta-vänner och dom man inte hinner träffa.


Vad gör alla föräldrar? Vi stressar för att hämta på dagis och vi jobbar båda heltid för att få det att gå ihop. (skulle säkert klara att gå ner i tid ekonomiskt, men har inte riktigt greppat vitsen)
När vi hämtar vid 1645-1730 är hon ständigt SIST. På sin höjd att det kan vara en till liten snorig unge kvar men för det mesta är det hon och någon av de underbara fröknarna som sitter och äter frukt eller lägger pussel eller läser bok.
Det som är så bra är att hon har det ju helt ÖVERLÄGSET när hon är ensam med fröken.. Dom får tid att lyssna på henne, hon får en stund i lugn och ro och hur underbart är inte det när vi sen kommer och hämtar henne. Man hinner prata om hur dagen har varit och vad som komma skall....
Men jag undrar konstant - VAD GÖR alla andra föräldrar??
Jag har inte dåligt samvete men det känns som om man skulle ha det?! Eftersom det bara verkar vara vi som låter henne gå hela dagar...
Men HON ÄLSKAR dagis och det är knappt att man får sig tid att säga hejdå på morgonen för hon har så bråttom in till sina kamrater och alla dockvagnar och allt annat som lekrummet har att bjuda på!!

Tjing tjing... NU ska jag se på Grey´s.. måste säga att jag har tappat lite intresse för serien, allt står ju bara å stampar, handlingen är urusel men jag hoppas att det ska bli bättre så jag ger det en chans till...
Längtar till måndag igen.. hur sjukt är inte det då? Men på måndag är det city akuten igen.. slutade SÅ spännande i måndags så jag måste bara se hur det går!!!!!

Tjing på riktigt!!!


Vilken miss..

Att börja dagen med en "hannafrukost" (som svanen brukar säga) är ingen hit mer än för smaksinnet!!
Men det var det som jag gjorde.. åt upp det resterande godiset i "tröst"påsen från igår... den som för övrigt skulle räcka HELA veckan. När vi sedan hade fika på jobbet så var jag mätt på godis och som alla nu vet så är snabba sockerkickar super bra .. man flyger fram i sin vardag den ena halvtimmen-timmen för att sedan förlora luft under vingarna och dimpa ner i lervällingen strax före lunch. När sockernivån går likt ett EKG så blir man inte heller jämn i humöret.
Idag så var det så trevligt, hela eftermiddagen stöter jag på fel och problem med vår handläggning på jobbet.
Det visar sig att våra kära Proffis medarbetare inte har den kompetens som våra chefer trott. Det mesta som jag plockar upp efter lunch visar sig vara rena rama soppåsen med det ena skräpet efter det andra.
SÅ kul att grovstäda efter andra!!!

Men som tur är har jag underbara kollegor som kan få en att ta sig igenom värre katastrofer än dagens.

Jag och L har försökt städa lite i dag. Massor har hänt men det syns knapp!!
Men till helgen så ska vi få till huset både inne och ute så pass att det ska bli trevligt att bjuda hem våra vänner.
Appropå det så ska vi ha en julpysseldag med några av våra vänner och deras barn. Problemet med oss är att vi gärna umgås med många olika och för varandra okända personer. Nu, om någon helg så ska vi sammanföra 10 stycken och det kommer att bli spännande och se hur alla kompar ihop. Och dessto mer spännande att se vart alla ska få plats å sova någonstans. För troligtvis kommer de flesta att sova över. Men det är ju det som är det mysiga. Massa barn som pysslar, kokar knäck, bakar pepparkakor, kokar senap och fixar skinkan... Mmmmm..
Att samla massor av mysiga vänner och trängas och vakna upp till ett fullt hus. Äta frukost tillsammans och ja vara som en stor och livlig familj.. lagomt länge, lagomt tills man tröttnat och därefter uppskatta att det bara är vi tre igen!! :)

I alla fall så lovade jag Sara att jag skulle visa hur mina nya gardiner blev i sovrummet. De är egentligen INTE min stil men de passar rätt bra ändå + att jag inte orkar byta dem eller leta några nya!! Drömmer mardrömmar om gardiner!!!Har bestämt att jag vill ha svarta med mönster i vardagsrummet. Några med mycket tyg och mönstret får inte vara för "mönstrat" om man säger så ;)
NU är det så att som vanligt när denna fröken har sett ngt som hon vill ha så FINNS det INTE.. endast i min fantasi eller så snarlikt men ändå INTE som jag vill ha det! Det var likadant när jag skulle sy min balklänning till studentbalen. Varken mönster, färg fanns eller kropp heller för den delen !! Det slutade med att jag lånade en klänning av en liten spinkig tjej.. jag var också spinkig men med lite större tuttar och kraftigare benstomme ;) Så här i efterskott så såg jag nog inte klok ut för det spitade i varje sömn !! Men men..
 


Ialla fall så har jag lyckats med några små hörn ;) Men jag antar att innan jag har hunnit hela huset runt så har jag hunnit stöka ner på samma ställen när jag gjort fint på de andra ställerna ;) Men sån är jag hihi

Har jag berättat vad jag gav min sambo på farsdag? hihi.. kunde inte hålla mig när jag gick förbi en leksaks affär.. EN FYRHJULING!!
EN liten och den går att "dra" upp så att den åker över golvet.. Jag och Tillan lekte ett bra tag med den... L var inte lika intresserad och jag tror inté att han såg det roliga i det hela ;)
Grejen är den att han har en "dröm" om att få köpa en fyrhjuling och det är väl ok för det skulle även jag uppskatta men jag tycker inte att det är värt att lägga ner massa pengar på en "leksak" när man har massor av pengar som ska in i hålen i det nybyggda huset!! Som gräsmatta, uppfart, övervåningen som SKA bli klar ... ska bara börja på den.. osv.

Ja nu var det sena kvällen igen.. ialla fall för mig..

By The Way.. vi tränar Tillan att vara snäll för snart kommer ju JULTOMTEN och har man inte varit snäll så får man ju inga JULKLAPPAR... hoppas att det funkar!!

Tjing TJing!!Den trötte..

Idag har varit en sån dag, när man bara ville ligga kvar i sängen och när man ledsnat på det så skulle man masa sig ut till vardagsrummet och mysa ner sig framför tv:n med en varm kopp oboy, en ost macka med en tomatskiva på( lite trist att sukta efter en tomatmacka när man som jag är allergisk.)
Sen bara göra det som man har lust med, måla, läsa inredningstidningar och se på någon av de faschinerande dag-såporna. Och självklart sitta med en djup skål med bara goda godisar.
Men icke, klockan rinde vid 06.10 och jag försökte verkligen att glöma att jag skulle hinna duscha och hinna lägga en snabb make up så att jag skulle kunna tillåta mig själv en halvtimme sömn till men då klampar minsta lilla plattfot in till oss. Hon klättrade upp på min sida för att sätta handen i min bröstkorg och sen knät i magen. Jag hörde själv hur jag muttrade en harang med något som liknade svordomar. Sen fick jag genast dåligt samvete och vände mig om för att lägga täcke över den lilla skrotan.

Å vilken teater som utspelar sig i min soffa nu. Den lilla prinsessan kommer in med svarta byxor och en blöja som sticker upp under linningen. Hon är naken upptill och sen har hón en vit cowboy hatt på huvudet en hello Kitty nessecär och en nalle under armen. Hon ska ut och åka tåg. Ut i vida världen som hon sjunger om och om igen ;) HOn berättar att hon har med sig ett par extra par byxor i fall hon skulle kissa på sig ;) hon som har blöja ;) men sen ändrar hon sig för att tillägga att det är till byxen så att han inte ska frysa om det är kallt i stockholm. Det är tydligen dit tåget ska åka :) JAg tror jag dööör så härligt söt är den lilla spjuvern !!

Jag och min älskling har varit tillsammans i 4 år idag och waow jag fick mig en present!!! Jag har inte hunnit köpt något och jag har heller inte hittat något personligt eller fyndigt som jag känt att jag skulle vilja ge honom. Å det är väl det som är det viktiga- att det är något genomtänkt som han skulle kunna minnas eller som för honom skulle kunna få ett speciellt värde. Hittar man inte det kan det faktiskt få va, inga presenter bara för att det ska va?! Som farsdag, morsdag och alla hjärtansdag osv.
Men han hade ju alltså köpt något till mig.... tjoho jag blir ialla fall glad över presenter ;)
Jag har länge önskat mig en ipod men då jag är sååå taskigt inkompetent när det kommer till det tekniska så har jag inte köpt någon eftersom jag tvivlar på att jag kommer att kunna ladda hem eller lägga in musik i den!!
Det kommer jag nog inte heller att klara av men jag ska banne mig få L att lära sig så att han kan göra det åt mig..hehe
Som det verkar är vi i vår familj helt super novis när det kommer teknik och apparater. Ja men det är ju faktiskt så det är. VI är värdelösa.
Vilket påminner mig om min egen uppväxt. Mamma och pappa var väl inte helt tappad bakom vagnen när det gällde apparater, för vi hade en två tv apparater någon radio en skivspelare och senare två skivspelare.
L´s familj är nog snäppet ännu värre så vi går ju inte på några höjdar gener när det kommer till sladdar och dess i kopplings apparater.

Ialla fall så har jag och L varit på clas ohlsson och inhandlat sladdar till tv:n och antenn och antennkabel + uttag som vi höll på att glömma. I framtiden så ska vi slippa dra två box makaniker och en hel sladd makapär full i kontakter+ en borde antenn mellan sov rummet och vardagsrummet när vi ska byta ställe att se på tv:n från.

Puh!
SÅ nu ska vi bara fixa upp antennen på vinden och fixa ner kablarna från övervåningen och få till en bra dragning av dessa.. jag fattar  inte riktigt hur man får in dessa i väggen och hur man får ut den där man vill.. är det inte massa reglar och sånt innan för massoniten (eller vad det nu är som ytskickt)
Men vi får väl lära oss det till helgen!!

Hahaha vi som inte kan fixa så att man kan höja ljudet på tv:n för vi har ställt om dosan på ngt vis.. ingen av oss vet hur och vi förstår inte varför.. Och INGEN av OSS vill läsa instruktionsboken!!
SNälla teknik granne KOM hit på kaffe, wiskey eller vad du vill.. jag kan baka om du vill!!

Simon och Thomas!!
Dom har målat ett vardagsrum i knallgult.. riktigt FULT. Undrar om det kan vara så att dom börjar få in alldeles för många anmälningar på objekt att "piffa" upp så att dom måste avskräcka lite?
Men tamme f-n det blev rätt cool när dom var klara.. Inget för mig men med allt "piff" och kolijox så blev det faktiskt rätt häftigt!!


VI ska på dop i helgen och nja.. det är lite ont om tid för det ihelgen. Hade behövt gjort tok mkt den här helgen.. Mamma har lovat att ha Tillan och när man får den chansen att fixa och dona med grovgörat så får man lite panik när man inte kan...om det kommer annat i "vägen". Som i vårt fall och vi är så stressade över allt som just nu måste fixas att vi dessutom glömmer att vi ska på dopet.. det kommer som en chock varannan dag ;)

Näe nu slockanar jag i soffan snart. Vill inte sova på soffan, vill krypa ner med min trötta sambo.
Älskar honom ... å min lilla familj!


 

MIn vän vill ha en festcoach?

Skulle jag vara lämplig, här kommer mina råd.

1. skaffa några seriösa groggpolare ;) med lagomt snabbt tempo.. för högt tempo= för tidig befodrad läggdags.
2. Ge faan i vinet och gå på date med en kul kille som jag känner... hans initialer är C.M.. kan du gissa vem jag känner? Han brukar vara helt slut på söndagarna och ibland händer det att han introducerar väggen på lördagar.. Men han är då värst på klängig dagen efter, bilr sällan av med honom fullt ut under en trevlig helg. Ibland är han ett positivt inslag men oftast så ångrar man att man varit med honom när man vaknar dagen efter helkvällen med C.M..

Captain Morgan is his name..
Sju gungandes vän. Han och lite coca cola är allt man behöver. Men om han får en liten mynta kvist eller en citron så bär det av till stjärnorna ;)
3 se till att ha barnvakt dagen efter då det annars är risk för 36 timmar i vakentillstånd, då man aldrig hinner lägga sig innan man måste upp...

Å hur vet jag det här.. jag har ingen susning men jag har ju kompisar som dricker och missköter sig!!
För jag skulle ju aldrig..nå ja den som hört om granplundringen på 1891 eller hammarslaget hos Perssons.. ja det är ju som sagt bara rykten!! ;)

Nu ska jag kurera mig så, se upp! En lös-förpackad förkyldning är snart i en affär nära dig!!


oboy vilken magi!!

Haha.. dagen började katastrofalt med en kanon häftig förkylning i antågande. Min kropp värker och min röst är sexigt hes.. mitt humör är som en kaktus- stickig och taggig!! Inge vidare trevlig person i dag alltså!

Men mitt i den hemska morgon så sätter vi oss och ska äta frukost. Jag känner att jag inte har något värst bra tålamod.
Lillan tjafsar om precis allt och ingenting. Hon tigger åt sig ett glas oboy och eftersom hon verkar kunna precis allt så får hon chansen att röra själv. Helt plötsligt frågar hon - Vart tog mjölken vägen... medans hon lägger huvudet på sen för att kika på glaset från sida, som om mjölken skulle gömma sig. HOn frågade igen och tittade fortfarande på glaset men hittade inte sin vita mjölk. Sådana gånger går det ju inte att hålla sig! Det var ju en fantastiskt bra fråga för vid det laget hade ju mjölken bytt färg till mörk brun efter att den lilla möjlkskvätt som fanns i glaset blivt mättat av två skedar oboypulver!!

Efter frukost så hade vi ju bestämt oss för att vi skulle ta oss till Birsta köpcenter. Tror inte att någon av oss såg framemot det någevärst! Liten var ett stort problem hela göra-oss-ordning-fasen då hon gjorde tvärt om vad vi hade i tanken. Ingenting var bra för henne, kläderna var fel och hon ville se på tv och när vi äntligen fått henne i bilen så var både jag och L rätt irriterade och trött.
Så när vi svängde ner på vägen så kände jag hur jag fick en lätt panikångest attack! Hur dum får man vara som tvingar en liten tvååring att gå i affärer när hon har ett humör som en pytonorm!!
Det blev som väntat och efter att ha klivit runt där ute så tog vi bilen hem igen och jag är ganska säker på att vi alla tre ångrade att vi överhuvudtaget åkt.
Det enda som vi fick med oss hem var en bula på Lillans panna efter att hon skallat en pelare som förmodligen bytte håll utan att tala om det för henne när hon sprang runt den.. Men jag fick mig ett gott skratt och nå vidare ont tror jag inte att hon fick eftersom hon glömde det två hundradelar senare.
Vi köpte en ljuslykta som man ska ha någon slags olja i så att det ska lukta gott men det var nog inte riktigt meningen att man skulle göra som vi gjorde för det rök ganska friskt och det luktade väldigt starkt.
Hm.. kanske att det skulle vara så men det verkade inte som så!
Nu kommer våra gäster att tro att det är en parfymfabrik i tvättstugan!! :)


Vi var ju på middag igår och oooo vilken god mat vi fick. T är halv italienare och hans farfar var en maffiosa boss.. PÅ RIKTIGT!! Alla rätter var ursprungliga recept från hans farmor och mmmmm så gott det var.
Men gotte grisen älskade ju efterrätten bäst så är det bara!

L gillar mer det blöta.. vin, vin, vin och ÖL.. Han var rätt pigg i morse men efter frukost så klev "svart-rocken" in och baksmällan kom som ett brev på posten!

JAg har hunnit klart Lillans mössa nu! JAG är jätte nöjde fast den blev lite väl lång men annars blev den jätte fin!! Faktiskt!!
Men vår lilla dotter ratade den totalt! Inte ha INTE HA.. så det blir att prova igen om någon dag men  förmodligen får jag hitta någon annan unge som vill ha den.. suck.. 2 år och så envis och mode medveten.. Det är bara Hello Kitty som gäller!

Slår vad om att min stockholms vän håller med mig!!

Jag gav ju iväg en av mina målningar igår och ghaaa så konstigt det kändes men dom blev glad och jag tror att dom verkligen blev det.
Men när vi skulle gå hem så fick jag lite löjlig seperationsångest.. Men .. nu känns det bra.


Idag har en gammal killekompis varit förbi med sin jättehärliga flickvän. Vi har lite lustig relation jag och A. Han var från början tillsammans med en vän till mig och när det tog slut med henne så ville han gärna "terapisnacka lite".  Det var ju typ 6-7 år sedan.
Efter det så har vi hållt kontakten och vi har nog nästan bättre och tätare kontakt jag och han, än jag och tjejen.
Nu har han varit tillsammans med sin "nya" tjej ett tag och hon är verkligen hel gullig! ( kanske lite tidigt att säga då jag bara träffat henne två gånger..men jag brukar ha rätt när det kommer till snälla människor)
Nu brukar vi träffas när vi är i varandras stad.
Lillan hade en föreställning för oss under fikat och efter fikat intog hon rollen som sockerstin liten choklad muns pajas

Nu ska jag och hon sätta oss och spela Bamse bingo!

Ha de gott!
Underbart..

Åter i bostade efter en dags arbete PÅ EN LÖRDAG!! suck nu är det snart måndag igen...
Jag tröst åt lite godis i dag då det kändes så trist att måsta spendera dagen på kontoret.
Jag är en sådan person som inte behöver så mycket för att tillåta mig att få tröst äta godis.
Men i dag var jag ju riktigt kvalificerad till en påse gotta.. eller hur..
Det lustiga var att när jag vräkt i mig bilpåsen så går jag och slänger den.. väl nere i sopkorgen så ligger det en gott och blandat påse.. Åå så jag suktade efter dessa underbara små gele socker kickar.. Jag blev tvungen att ta upp påsen (efter att jag tagit detta kort) och lukta i den.. den luktade fantastiskt, då blev jag helt enkelt så sugen att jag fick knata upp på macken när jag slutade för att köpa mig en till gott och blandat påse.. denna var en specialare som någon tjej i landet snickrat ihop i en tävling. OCh Hon hade gjort ett bra jobb för fy sablar va den var bra komponerad!!

Helt klart en ny favorit!


Blev bara tvungen att dokumentera hur lite godis vi äter på vårt kontor.. Lööövis och jag :)


Nu ska jag ställa mig och färga mitt stackars gråa hår.. Suck .. HATAR att färga håret.

Lillan sover och L sliter med veden och när Liten vaknat ska vi åka till Birsta och se om det inte finns någon farsdagspresent som det står Leif på!

Jag har redan köpt en som är såååå fyndig men inte så nyttig eller seriös.. Tycker inte om mor och farsdag eller alla hjärtans dag heller för den delen.
Men pappan i familjen tycker om dom så jag får väl anstränga mig lite. Speciellt när jag så glatt och njöd berättar att jag hittat en riktigt super bra farsdags grej till honom.. Han lyser upp och tror att det är något jätte bra..
Å sen säger han att han har hittat den perfekta årsdags presenten till mig.. vadå årsdag, tänker jag.. Men så kommer jag på att hej du! vår årsdag är på måndag.. vojne.. inte hinner jag hitta ngt.
Jag får väl vara lite traditionell och köra på linjen om att det är ju karlarna som ska uppvakta!!

Berättar i morgon om den skojiga presenten.. För från och med i morgon så ska han också få det som alla killarna i Liden har.. som stor killarna,som han hade sagt när han var liten!!

Maka dig in i badrummet nu frk Silverhöna

overtime...

Idag är det LÖRDAG och jag ska spendera den på mitt jobb!!! Det är så roligt att jag måste HOPPA!! eller inte!!
Jag är så lyckligt att jag nästan kräks.. skulle vilja ligga kvar i min säng och mysa med min familj, inte gå å jobba.
Dessutom har jag inte tid att jobba.. är ju inte klar med tavlorna och har inte slagit in Axels present-bajskultten en bok om bajsning på toan!!
 Ytterligare info: jag är dessutom i akut behov av en hårfärgning. Skulle Ilona se mig nu så skulle hon snällt påpeka att så häär kan jag inte se UT.. Är less på att färga håret. Men jag skulle ju vara 60 års grå om jag inte gjorde det så det känns som om jag inte har något val..
Kan inte riktigt förlika mig än med att jag börjar bli gammal. Iof så är det nog ganska ovanligt att vara helt gråhårig innan man fyller 30 men HEJ.. verkligheten verkar inte vara rättvis och jag försöker se det som så här: jag har mitt hår kvar, kunde varit värre, jag är frisk... i alla fall på pappret ;)

Nä tjing för just nu, för nu ska jag åka på MACKEN OCH KÖPA GOOOOODis för det är jag värd och det är det jag ska leva på tills i kväll då jag förhoppnings får en riktig go´middag hos T:T. Fröken T är världsbra på maten!! (Nästan lika bra som min L)

TJo Loppan!

Nästan färdig..


Han vill ha den grå och hon vill ha den med tuttarna!
Hon vill ha den vänstra och han vill ha den högra.. Jag ska försöka välja.. Hur det än är så tycker jag inte om att ge bort mina målningar. Känns lite som om man tvingar på någon något!! Även om någon ber om så känns det konstigt! Men samtidigt lite roligt! Annars står dom ju samlade uppe på monstervinden.. Men det är klart dom är ju ett helt gäng däruppe och det är nästan lite otäckt att gå upp när man vet att det står 10-15 smala kvinnor och väntar på en!! L borde väl iof spendera lite mer tid där uppe... fast det kanske är bekvämare med internet?!? ÖH..

Misskolibri är sur för att hon inte får adoptera hem bikinitrosan!
Lessen fågel men jag ska försöka plita ner bikinin på en annan duk som du kan få med dig ner till storstan!

Nu ska jag ta mmin svärfar på orden och ta mig en wirre och krypa ner under täcket!! L säger att hans pappa har sagt att man ska göra det. när man är påväg att bli riktigt förkyld.
Tror att det kan vara rätt metod eftersom han ofta skyller på det när han tar en Wirre och han är aldrig förkyld!!!
Wiskey är nog bättre än Captain Morgan!!

Men jag tror jag dööööööör.. såg en reklam för damsugare nu.. kommer å tänka på när en föredettings mamma gick lös på hallmattan... Otroligt roligt.. men det tar jag i morgon. Är för trött nu!!

Kram och go natt, sol hatt!  

Den dyra men tålmodiga barnvakten..

VI var på en bröllopsfest för ett år sedan. Som barnvakt leijde vi ett kompis par T.T som vi visste skulle ta väl hand om vår vild dotter. I efterhand har jag fått höra att svärmor till tjejen i paret inte trodde att dom någonsin skulle skaffa barn efter den helgen .. hehe nu sitter dom där med en lite söt kille på dryga halvåret. Han heter Axel och Tillan avgudar den lille men har valt att kalla honom för Assel.. eller aschel.. Nu hörde jag att päronen hade tagit efter henne och kallar honom ibland för Assel.. söt historie om hur man fick en bakdels smeknamn när man var 4-5 månader ;)
Ialla fall så lovade dom att vara barnvakt på ett vilkor att dom skulle få en av mina målningar som vid den tidpunkten inte var riktigt klar. L brukar vara snabb att ställa fram dom ofärdiga, han lessnar på att dom aldrig BLIR klara.. han tycker väl kanske att dom är klara!!
Ja.. å nu har det gått bra precis ett år om inte mer och den är fortfarande inte klar.. Imorgon ska vi dit på middag och ja jag vet inte riktigt hur jag ska klara mig.. finns liksom inte en godtagbar ursäkt om att jag inte har hunnit!!
I morgon ska jag jobba över och börjar 0800 och vi kommer inte att åka hem i mellan så det kommer att bli att sitta ikväll och svära över att det inte blir som jag vill.

Återkommer!!


Försök lura en envis lite skrot att dvd:n inte fungerar efter kl.22

Det är en omöjlighet!! Trodde att jag kommit på ett sätt att slippa höra gnäll om att Tillan vill se på tibbi tabbis (Teletubbies).
Som om liten vore dum..icke!! Den fungelar visst!! JAG vet de blev svaret på det dumma försöket!
Nu blev det helt plötsligt jag som blev lurad för hur tar jag..
Haha men jag kunde lura på henne pyamasbyxorna haha.. om man säger -du kan inte ta på dig.. Men ratunge ;) nu 30 sekunder senare står hon bakom skärmen och har trätt ett par extremt fula prickiga bamsepyamasbyxor på huvudet!! Men hon är rätt söt ändå!


Samla och skramla gamlat skrot!

Vi har ju inte lyckat städa undan än.. Både jag och L är alldeles för trött på kvällarna och inte blir det bättre av att Tillan ska hålla på att vara vaken på natten!! Hon kommer aldrig att få något syskon så som hon håller på!
Vi hade ju kommit överrens jag och L att vi skulle ha det tipp topp här hemma tills helgen. VI började att lova på måndagen och sköt över det på tisdagen och nu är det torsdag och det känns som om det är någon som stulit resterande kvällar denna vecka. Det är visserligen en liten skillnad men det är fortfarande en röra.
Sen startade jag med ett ootroligt tråkigt projekt i morse. När vi flyttade från lägenheten så packades det mesta väldigt strukturerat men sen kom det till dom där vet-inte-var grejorna och då samlades alla dom i två kartonger. Dessa h-vetes samlingar med allt bra och ha plotter har sedan dess stått uppe på vår vind. Nu kände jag att det var dags att rensa dessa. Sicken bra idée!! Not!!
Du vet, det är band som håller ihop bhbanden bak när man har linne, plåster, tejprullar, hårspännen, lite smink, pappersklämmor, idée uppslag, delar från ett demolerat nyckelskåp som jag har ambitioner att jag ska laga... Det var lite trådrullar, paketsnören, julklappsettiketter och gud vet vad mer det var där. Nu har vi ialla fall börjat rensa dessa kartonger. Nu är dom nästan tomma men nu är vårt köksbord beklamrat från alla fyra hörnen...
Kvällsfikat serverades vid lilla barnbordet. ( ett gäng snobbigt rentvättade klädstycken hade ockuperat soffan )
Men det är väl en viss charm med att få sitta vid barnbordet igen :)

Jag är såå snygg att spegeln gråter...
ja.. om man kallar det snyggt med ett normalt öga och ett som ser ut som om någon skjutit en tomat med ett ärtrör mot det! Ögoninflammation! SÅ trevligt, nästan så att det matchar med mitt härligt otvättade hår.. som dessutom behöver få sig en regäl färgning. Inte så sexigt med en centimeter lång skarpt grå utväxt. Hur rättvist är det när man har nästan ett år kvar till 30 och om det inte funnits hårfärg så skulle man ha varit stålgrå!!!
Börjar jag bli gammal... i och för sig så jag en kille i tidningen i dag som jag påpekade för mina kollegor att jag tyckte var attraktiv... han var "bara" 25... Det du misskolibri ;)

Mössa och allt :) !!

Vi var bjudna på reflex kväll på vår dotters dagis i kväll. Det började klockan 16 men det finns inte en chans att vi skulle hinna dit tills dess då vi slutar vid halv fem... Tänkte att det är väl inte hela världen då det skulle hålla på till 18..
Vi kom SIST och Tillan hade fått gått runt den snitslade banan med en av förskolelärarna och hämtat in alla reflexer!! Där kommer vi inramlande när alla andra föräldrarna sitter ner med sina barn och äter maten som bjuds...
Åå jag fattar inte hur alla vuxna gör för att hinna jobba och hämta barnen innan 16.00. Vad har dom för jobb!?
Hon är nästan alltid sist och då hämtar vi vid 17 tiden! Jobbar alla 50% och går skift?? Jag får inte dåligt samvete för jag vet att hon älskar dagis och det gör henne inget att hon blir hämtad sist men jag blir lite sur på alla andra som springer hem tidigare.. DOm sätter ju oss i en taskig sits!! Vi är ju dom som alltid kommer sist!! Hur vi än gör!

Tillan lär sig!!
Skulle ha njutit i fulla drag om jag hade varit med igår kväll i bilen... L åkte ner mot centrum med Tillan i barnstolen i baksätet. Hon sitter och surrar med honom, men han sitter i andra tankar och lyssnar inte riktigt på henne utan svarar nja..mm..åh.. jaaha när hon pratar.. Varpå hon säger irriterat - Pappa du måste böja lyssna på mej, ja pjatar fassis me de!!
Det komiska är ju att man hör direkt att det är våra ord som tar ton i hennes lilla mun!! Detta innebär ju faktiskt att hon lyssnat på oss... bara det att hon struntar i vad vi säger ;)

Hon berättad även för farmor i helgen att hon ska få en lillebror... (jag dementerar) men vad vet jag enligt min dotter så heter hennes mamma tydligen Karin och hon säger sig ha en pappa jocke! Finns en förklaring till det hela men det låter lite lustigt. Hennes kompis på dagis har en mamma som heter Karin och hon säger så för att reta honom.. så när han säger att hans mamma heter Karin så säger lilla fröken att hennes mamma heter Karin vilket leder till att killen blir helt förtvivlad för det är ju hans mamma som heter Karin. Pappa Jocke kommer ifrån att en jämnårig tjejs pappa heter Jocke och hon kallar inte sin pappa för pappa utan envisas med att säga mamma och pappa Jocke! (vilket nu även min dotter gör:)

Haha jag har loggat in på msn för första gången i mitt liv.. men jag kom inte så långt. Jag laddade hem programmet som behövdes och så loggade jag in för att sedan snopet sitta med en död dator i knät. Hatar den jäveln.. svindåligt batteri!!
Vill ha en sån där dator som Gry ska dela ut till den som har den bästa tjej bloggen. Den är rosa och lät rätt pimpad!!

Nä nu ska jag slänga lockarna på kudden och kamma tå luggen !! Go natt!!

Misskollibri hur trivs din ko?

Tankevurpa...igen.. Hur otur kan man ha??

Som vanligt är det bara jag som verkar halka i hjärnadministrationens röriga växel??
Imorse hände det igen!!!
På väg till jobbet så svänger jag in på en väg som brukar vara sjukt trafikerad.. inget konstigt när klockan är åtta,.(vilket säger att -hej du har redan börjat jobba så du är regält sen!!!..)
Ialla fall så är det ingen trafik i dag förutom att vi ligger bakom en stor-fet-äcklig-elak-irriterande buss. Är lite stressig och vill komma fram och för bi. DÅ helt plötsligt, för en micro sekund går upp för mig att -men sablar!! när blev det en dubbelfil här..?!
Ops!
Nä!
Oj det var ju bara den tomma mötande filen.. tur att det bara var för den micro sekunden..  För den såg så himla inbjudande ut!!! Men så händigt det hade varit om det varit två dit-åt-jag-ska filer :)
Då kanske jag skulle ha varit i tid och inte alltid tio minuter sen. Jag dimper ju alltid in tio över åtta!! Iof så är det ju ingen fara då jag har flex,  men det är trist att alltid måsta sitta över och säga -hej då! till alla som pyser hem tidigare för att dom är så tragiskt pigga på morgon.
Orättvist, själv är man både dödstrött på morgonen och plågad av samma trötthet på kvällen..

En fråga appropå tid: hur kommer det sig att man alltid tappar bort den lilla tid man har över på morgonen.. det händer konstigt nog bara dom mornar som jag har överskott av tid. När man känner att man har lyckats ta sig ut till bilen, klätt hela familjen, matdosor med, extra kläder till Tillan och runtorna skrapade lagom i tid. Ja då, kommer man inte ihåg vart man lade av sig nycklarna kvällen innan eller så är det någon av oss som förlagt telefonen och måste leta i tio minuter!! Ratigt och irriterande!!! Men sen igen!!

Sen hade ja visst otur med mitt tänkande igen.. !!!
Vi, min rumskamrat och jag satt och jobbade när hon plötsligt svär till för att hon klipper pappret snett. Hennes teori var att det var för att hon var vänsterhänt. Men jag å min sida hävdar att det inte kan vara det. Den saxen ser lika dan ut hur än man vänder på den!? Men hon tror mig inte, sen spårar det hela ur i en komiskt tankevurpakonferans.
Jag kastar ur min en mening som min sambo brukar he ur sig när han är irriterad på någon.
- Jasså du är både brunögd och vänsterhänt ( vilket ska vara ett mått på sämre kompetens ;) . Varav hon inte riktigt hänger med. (inte så konstigt då det nog mest är ett internt skämt)

Det är nu min riktiga hjärnverksamhet slår knut på sig själv.
Jag har någonstans hört att det finns en koppling mellan naturvetare på gymnasiet och orienterare. Att vänsterhänta avänder större del av hjärnan än högerhänta?!? (det är inte det som är är tankefelet.. tror mig?) (UTAN det är NU den kommer)
Det är ju inte så konstigt att dom (sett från min egen "sida", jag som är högerhänt) är så smart, dom använder ju VÄNSTER till allt. Det är ju skit svårt, jag kan ju inte ens borsta tänderna med vänster....
Men nä.. otur igen!!
Dom använder ju höger förmodligen lika lite som jag använder vänster!!! Så det borde väl inte vara några skillnader ;) Bjuder på den!!

Vet inte om det blev greppbart???
Tror inte det!! :D

Känner att det blev mycket, för mycket med allt det där. Håller du med misskolibri?
Fast du känner ju till lite om mina smått kända tankeöverflödigheter!?

Jo just det ja... jag har fått ok från min älskade super goa bästa livskamrat/sambo/älskare att skriva om sånt som händer oss.. alltså även utelämna honom i framtida kusligt-pinsamma vänster och högersvängar i tankeverksamheten.. bara jag blir tok rik på att blogga!!
Hahaha och hur gör jag när jag inte får in några pengar då? Han har fått prinessans dagbok på snurpen.. han antyder att det inte borde vara så svårt att tjäna kosing på att ordbajsa på internet. (inget negativt om henne, hon är säkert super bra, ha inte hängt med hennes blogg) Måste förtydliga att han har en LITEN gnutta verklighetsuppfattning så det var nog inte allvarligt menat.. det där med att han vill att jag ska tjäna pengar på att knappa dator.
SÅ misskolibrie kanske att du kan samla polarna från stan och gnugga ner er i soffan och njuta för snart släpper jag vattenballonger med floskler och oturstänkisar!! För jag kommer inte att vara mer seriös än så här...om jag inte blir förbannad på ngt.

Misses lista(?) har missat den tidigare men hann se den i dag! Helt underbar, lite nostalgi, påminner lite om tv programmet Bullen. Du vet brevet som dom läste upp med problem och jobbiga mammor, mens och killproblem :)
Visst har jag erkännt att jag har en idol? Anders Timell... men chjode som öviksborna säj.. minns du att Martin Timell var programledare där under en tid!? Jag var KÄR i honom. Nu går det upp för mig att han är ju kanske inte riktigt i min ålder..hihi.. var jag gubbsjuk då på den tiden då eller?
Pinsamt men underhållande att komma ihåg en sån sak! ;D

Tjing nu ska jag göra mig klar för sängen!

Svanen sov gott!!
höger och vänsterhänta??

(Lotto/trav vinsten för min helgs spel var 38 kr lotto och 149 kr på 7 rätt på travet!!!!)Vitamin jakt?!

Skulle behöva några piller för mina kalaspuffs ögonlock och min skumgummi hjärna?!

Det finns vissa saker som är så ootroooligt mysiga och få är så mysiga som att få lägga vår dotter och läsa en saga för henne och en kort stund senare höra henne snusa mjukt... om det vore så för jämnan så skulle jag aldrig klaga.
Men vanligtvis så (jo jag älskar fortfarande att lägga henne det är bara det att oftast) somnar jag snabbare än jag hinner stänga boken. Och när den resterande familjen som då bara består av en ensam vaken pappa/sambo och han börjar bli uttråkad av att sitta själv framför TV:n eller som i dag ensam med att städa. Så väcker han mig försiktigt och .. ja jag vaknar ju inte mer.. den kvällen.
Man är ju en slagen hjälte och en förlorad arbetskraft om man har somnat på kvällen.. Man kommer aldrig i gång och det är bara att ge upp och känna sig besegrad av sängtomtens sömnmedel.
Nu inbillar jag mig att om man hade mer ork.. det är där vitaminerna kommer in.. då skulle man ju inte falla för sängtomtens simpla knep? Eller?

Ialla fall så ska jag försöka ta mig i kragen och försöke hålla mig vaken nästa kväll det blir min tur att lämna in dotra på sömn-och-dröm landet!! Hur ska vårt hus annars komma i form inför helgen??

Snö...

Hur blev det med den så lovande "förvintern".. snön låg ju lätt och tunn över vår tomt för några dagar sedan.. nu verkar den svenska vintern långsamt inskola sverige igen, men med det numera sedvanliga regnet! Suck!
Men vi har köpt massa bollar till våra fåglar som vi ska sätta upp så att liten kan få något att titta på genom fönstret.. men mamma säger att fågelfrön ger en råttor..hm-äckligt, tror jag!?

Jag har fått en riktig super ideé och jag har påbörjat f--n skapet. Men som vanligt så har jag inte tålamod och motivation kvar när det kommer till sista slipningen...
Jag har snickrat ihop en låda som jag ska gömma alla skrymande jakt saker som L har.. inte så lite.. Men när jag sågade ut botten och locket så glömde jag (rätt vanligt för att vara jag) att ta hänsyn till att det blir lite större runt om när alla sidor är ihopsatta.
SÅ i slut änden så var det ett litet för litet lock som skulle moteras fast på en lite för stor låda, med gångjärn.. hur gör man det när det inte är rätt storlek.. locket ramlade ju igenom och när jag väl löst det så matchar inte gångjärnen med tanken som jag hade från start, så nu är locket lite vint och för litet och.. ja.. det går inte att sätta fast dom sabla gångjärnen som dom skulle och tyget som jag skulle klä sitsen (locket och skumgummidynan) med går inte att fästa utan att locket blir omaka den övriga delen va lådan.. det kommer att sluta med att lådj-vln för passas upp till vinden med alla andra små smart ideer.. ialla fall var dom smart i början!!
Men det finns en anledning till att dom samlas på vinden.. det finns lite kärlek i dem men inte tillräcklig funktion i dem :(
Pappa ska få komma en sväng och se om han kan rädda den stackars "idéen" innan lådan utvisas. Hoppas !!

Å glömde att jag har en typisk grej att skriva om i dag.
Där jag jobbar så har vi inloggningskort till datorn som vi måste ha med oss på vår arbetsplats, dels för att logga in i datorn men även för att legitimera oss. Idag var det min tur att glöma det hemma...
 
Stånga huvudet mot stenväggen och fortsätt le om du kan?!?!

Fick sätta mig i bilen och åka hem igen.
Väl hemma sökte jag där jag visste att jag hade det.. trodde jag ja.. men icke. Fick lite lätt panik innan jag kom ihåg att jag köpte ju garn i går. Jag mindes även att plånboken låg i påsen och att jag för en gång skull lagt kortet i den.
Lade fram min plånbok och fortsatte att söka lite godis för vid det här laget var klockan strax innan 9 och jag hade inte fått i mig någon frukost. Dödshungrig!!
HIttade lite rester av min dotters lördagsgodis (puh!) (är en godis tjuv som stjäl godis av ett barn, bra morsa va?) och snabbade mig ut till bilen och brakade nerför uppfarten och ut på vägen (!) kan jag ha glömt något??? JAA plånboken... det var bara att vända om igen (stånga stenväggen) och SEN snabba mig till jobbet för att sätta mig vid skrivbordet-dödshungrig!!

Hm.. bättre början på dagen är ju en solklar önskan till i morgon!!

Tack för mig och tack för att du berömmer mig du "vita-sjö-hövdings-brud!

TJing!!


Jag kan själv...

Eller jag vill ialla fall...
Nu har jag haft problem med min sprillans nya blogg i två dagar. Måste erkänna att det känns lite pinsamt att först måsta erkänna att jag har en blogg.. vem tror jag att jag är?? Sen känns det inte bekvämt att måsta be om hjälp för att få igång det hela och för att få hjärnsubstansen att fatta att det är internet och datorer som jag håller på med, vilket helt klart inte är något för mig.
Varför inte?? Sammanfattat i den korta versionen. Om en support kille som för 6 år sedan hjälpte mig med mina data haverier fortfarande har kvar mitt användar ID i färskt minne så.. ja inte så mkt mer att säga om den saken..

Nu väntar jag på att jag ska få kontakt med någon vänlig männich på detta ställe som kan hjälpa mig att få ut bloggen på den offentliga delen av internet ;) kan man uttrycka sig så?
Som det ser ut nu så är det bara jag som kommer åt silverhönans krussiduller.
Men vad gör ju det, kan ju inte vara fel att värma upp utan publik? Är det inte så alla hockey lag gör.. eller nä det brukar väl vara fotbolls landslagen som tränar bakom stängda "dörrar" åsså jag då :)

(Ärd et någon som känner branmannen?)

Vi har utlyst en helhjärtad städ dag hemma hos oss i morgon. Skulle kanske ha haft det redan i g å r om vi varit förnuftiga. Men när latrumpan och slappryggen väl satt sig tillrätta så .. ja efter ett snabb möte kom vi enigt överrens om att tisdagar är mycket bättre städ dagar än just måndagar. I och för sig så älskar jag att hata måndagar, dom är så bra att göra all skit på. Man är ju redan irriterad och lite deppad över att helgen alltid snabbt och väldigt effektivt snabbar sig att slå över till måndag!!!!

Sitter och funderar över hur man ska kunna få till bilder på denna blogg. Har sett en jätte mysig inredningsblogg som fixat och donat med nytillverkade möbler, lådor och blomster pinnar. Jag vill också!!
I och för sig hade den tjejen den lyckan att hon var boende med en snickare.. inte jag.. jag är min egen slav i det fallet. Men jag har en underbar kock i stället.
OCh han har ju faktiskt varit rätt flitig med skruvdragaren i sommar. Hela altandäcket är ju faktiskt klart... nja.. vi saknar räcke än men det kommer, nästa sommar ;)

ÅÅÅåå nu såg jag Anders TImell på (oj kanske att han inte stavar Timell så?? Orkar inte googla!! det får va som det är) på tv:n i kväll.. och nu längtar jag sjukt nog till i morgon. Få saker på morgonen som går upp mot att få slapp-lyssna på tokarna på mix megapol. JAg är så avundsjuk på Adam, Gry och Anders.. ja även Schulman. Tänk att få slapp-prata och bara slänga käft med varandra på jobbet. Och dessutom ha just det som jobb.
Om jag fick välja vilket jobb jag ville så skulle det ju självklart bli radio-trevlighets-ministra!!

Jag har köpt massa garn idag.. vill ha höga strumpor till min fina bruna kjol. Gissa vem som ska sticka.. Svärmor :)
Sen kom jag på att jag ville ha en virkad sjal/halsduk.. så då köpte jag mer garn.. gissa vem som ska virka?! svärmor.. hoppas jag ;) MEN jag köpte en nopp maskin.. den ska jag använda på min gamla halsduk ;)

NU är det city akuten så nu lägger jag ner för ikväll.. godnatt svanen! Gissar att du är min enda läsare.. så sov gott lillfjäderfä!!

Tjing 


På by Krogen i Liden

Å.. äntligen dax, lite nervös..

Nu svanen sätter jag igång..

Om någon sagt att jag skulle umgås med Liiiiden bor och att jag dessutom skulle anse att en by krog i hålan Liiden skulle vara ett helgnöje att se framemot så skulle jag nog blivit smått förolämpad :)

Haha..några år senare och jag älskar lilla Liden och jag har verkligen längtat tills tillfälle ska ges för en träff med alla "toka" hisskiligt härliga by bor.

Helgen till ära - säsongs start för pubafton på gamla "panget".
Alla goa som jag saknat denna slitens sommar var där, även alla som jag tydligen glömt bort eller tappat namnet på var även där.
Problemet med mig är att jag har en förmåga att glömma... Detta ställer till det lite för mig.. jag hamnar titt som tätt i lite pinsamma situationer. (jag bjuder gärna på det men det är fortfarande pinsamt)
I helgen hände det igen.
När man som utböling kommer till Liden så är det lätt hänt att man blir igen känd, i mitt fall Leffens tjej. Jag blir presenterad för den ena och den andra med de konstiga och charmiga smeknamnen och jag försöker därefter att komma ihåg det.
MEn minnet sviker ofta, så när man sedan träffar samma person efter något halvår eller två så ja.. kommer inte jag ihåg att jag träffat personen i fråga.
SÅ nästa gång som jag träffar personen så sträcker jag givetvis fram min hand för att hälsa.. inget konstigt med det.. det konstiga uppstår efter hejjet när jag säger mitt namn.. Ja för självklart har jag träffat männich tidigare och denne är snabb att påminna mig. När detta hänt några gånger på raken med samma person är det inte roligt längre, så från och med i höstas så har jag en ny taktik... jag lossas att jag känner igen personen som kommer in i rummet och hejar, men i gårdagens fall så var det inte en klockren taktik.. För de tre första som jag körde detta på visade sig vara för mig okända personer och jag lika okänd för dom.. så nu framstod jag som otrevlig som inte presenterade mig.. suck..
Inte nog med det, jag gav mig och när jag slutligen skuttade in ( för jag "skuttar ofta in") och avbröt (och avbryter) min sambo i ett samtal med en kille så säger Leffen (min sambo)
- Det här är Johannas (en av dom som jag inte presenterade mig för innan) man! Så tänkte jag att eftersom jag inte träffat henne så är även detta en ny bekantskap !!!
Så jag la fram näven och hälsade trevligt ... med NAMNet , varpå killen säger - Ja men du Vi har ju träffats nere i stan några gånger.. ÅÅÅh.. ja just det ja... Öh.. slok-öra igen!!!!

SÅ numera gör jag som hundarna, lägger mig i underläge och läser av den nya vovven!! Känner jag inte igen jycken så visar jag tänderna och känner jag igen den så viftar jag på svansen!?!? :)


Vår lilla Tillan var in och sa godnatt. Hon har badat med sin far.
Hon var in förut, precis när jag satt mig till rätta i soffan för att börja skriva så springer hon in i vardagsrummet och skriker att hon är en "häli nagen flis.." och hon och pappa ska bada och tvätta lilla magen och lilla lyggen. Sedan studsar hon iväg likt en studsboll genom rummet och stannar tvärt upp.. vickar på lill rumpan och lägger huvudet på sne så att det lilla krit vita håret faller fram i ansiktet och viskar att pappa och hon ska bada skumbad!!!

Älskar min lilla familj!!

Ja du svanen nu Är jag igång!!! :)


RSS 2.0