Ja men klart ja jör!!

Mia!! Klart att JAG menar allvar.. Förhoppningsvis L med ;)
Håller på att börja HATA snön lika mycket som min stackars sambo.. tjh..
VI skottar och skottar och ALLLLLLLLAAAAA andra har snöslunga eller FYRHJULING.. ALLA..
Men inte vi.. suck!! Men hallå varför inte vända på snön och bilda muskler och kondis.. man kan leka att man måste skynda sig.. springa fram och tillbaka med snö-helvetes-Lassen.. (vem kom på ett sådant härligt namn;)
Eller lyfta spaden lite snabbar, lite högre.. ja träna när man ändå är igång :P MEN jag hatar snö..
Snö knugen kan gärna få gå i säsongsträda!!

Det tog oss två timmar (som vanligt) att få snö rent.. och inte bara det att snön faller och jävlas, man har en skott Hitler vid sin sida som delvis svär och är allmänt irriterad på snön men dessutom även rakalinjer och snygga högsgalen!! Han kan gå och fila på kanterna och det ska tamefan skottas över hela gården..INTE bara där vi har bilen och vägen upp.. nä då heeeeela uppfarten och framför veboa och ja ALLT..

SÅ efter att ha lekt snöskottar lärling och dessutom funderat över om det verkligen var så smart ide att fria till snö Hitler så är jag helt slut.. måste jaga sömn monstret under sängen ... Sov gott...

Kram och ha en skön natt eller härlig dag...

Tack alla goa ;)

Jag har inte tid att blogga... har faktiskt lite att stå i ... *asg
Jag har ju massor att planera.. Släppte bomben hemma ikväll för mamma och pappa, var faktiskt lite nervös för hur dom skulle reagera.. trodde nog att dom skulle lägga ut den ekonomiska biten och tidsproblemet i sommar.. Men dom blev jätte glada så det var ju skönt!!!

Svärmor och svärfar kommer tydligen också.. har inte själv hunnit med att prata med dom men det lät som dom var på!!
Svägerska lilla ... ;) Klart att ni kommer va?

Elin.. du får inte .... missa mitt bröllop:)

Iövrigt.. kram och god natt..

Men sakta i backarna..

Har jag tåla mod?? Har jag inte hur mycket tid som helst innan allt ska vara klart!! Hur kommer det då sig att jag vill ha allt klart NU!!??
Jag vill börja ta tag i alla bitar på en gång.. alltid mitt probelm alltid för ivrig!!
Nu har L dragit i bromsen lite snällt.. och påmint vettvidriga snabbhets häxan att vi inte har bestämt ngt datum än!!

Så ni som känner mig vet ju att jag självklart fortsätter att planera och fixa och dona i smyg :)

Appropå ngt annat som har med planering att göra. Jag planerar att ta mig ut vassen i sommar, vilket innebär mycket träning och sundare matvanor... inte hysteriskt men barra så att jag får mig lite muskler och därefter kanske man kan smyga in på något solarium närmare vårkanten ;) Just nu känner jag mig som en Lysmask.. Blekare och blekast är det som trippar in på badhuset med vår dotter!!
Men så länge vi är två så är jag ju inte själv som lyser upp i vår mörkret!! ;)

Ja du Mia.. som mus hemma hos oss kanske du kan jaga bort alla dammråttor!! hehehe..

L har bakat choklad semlor i kväll.. Oliver och pappa Fredrik var förbi och hälsade på.. lilla bäsen och mamma Jenny var hemma och tog igen sig. Mamman har varit ganska krasslig men nu ska det väl snart ordna till sig så hon också får komma ut och träffa folk! Saknar henne sörrni!!
Semlorna blev kajkon och var inte lika goda som dom lät i receptet!!
Lilla T blev helt ofantligt jätte glad över att få springa loss med Oliver!! Tror att vi har springfåror i parketten!

JAg lagade middag, fisk med tomat,paprika, purjolök och grädde med hönsbuljong.. mmm kastade i lite kachewnötter och några små räksnärtar just i slutet av gäddningen och åå.. slurp.. inget kvar till våra matlådor.. dom gapar nu halvtomma så det var ju lite trist att det var sååå gott att vi blev utan i morgon!!
Medans maten puttrade i ugnen slängde jag på mig löpardojjorna och sprang en kort sväng på 20 minuter.. måste ju börja försiktigt!! Men hörre ni .. jag klarade av att springa hela tiden och med bra fart!! SATAN vilken trevligt utförsbacke vi har, den är dock inte lika trevlig på tillbaka vägen!!

Men nu är jag igång! Tjoho så skönt det känns och nu har jag faktiskt lite motivation till att forma upp musklerna igen.. men det var länge sedan så det kan faktiskt behövas!!! :)

Kram och godnatt!


Jag gjorde det!!!!

FREDAG:
Jag gjorde det!! JAG gjorde det..Jag friade!!! Illa... Illa..??Oromantiskt och rakt på utan pardon..
Svaret lät dröja på sig och nervöst som attan!!
Vi var på väg till svärföräldrarna och jag körde dvs jag satt fram och L satt bak!!
Jag hastade ur mig på si så där en kvarts hundradel - Kan inte vi gifta oss i sommar.....
Svaret var kanske inte direkt vad jag hade tänkte mig.. hade nog inte tänkt mig hur det hela skulle bli eftersom jag just hastat ur mig en fråga som jag inte var helt hundra på att jag ville ha svaret på!! Sen var jag ju lite sur också.. för att jag blev den som friade.. Inte som jag tänkt mig alltså!!

Svaret: Självklart vill jag gifta mig... (Romantiskt? Nja man får väl ett sånt svar om man ställer en fråga rakt ut i luften mitt ute i obygden och under en tråkig bilfärd..)
Hm..Var jag nöjd med svaret.. självklart INTE.. Han ville gifta sig.. Med mig?? Ja det framgick ju INTE av svaret på mitt utomordentligt trista frieri... ja ha Tänkte jag.... och nu menar han?? Att HAN vill gifta sig men inte med MEJ, eller ja men det är ju redan avklarat det där med valet för vi är ju förlovade.. Ja hur var det nu...???

Följden blev ..Tror du verkligen att vi har tid med det??? 
Tysnad i bilen..!!
JAG satt fortfarande och analyserade det svar han gett mig.. VIlle han gifta sig med mej eller INTE??

Nu kan man ju fråga sig hur jag tänkte..??
Jo så här..
Om jag frågar så kanske vi hinner i sommar.. om jag sitter fram ser han inte hur besviken jag blir när han kommer med konstateradet att vi INTE kommer att ha tid över till ett sådant projekt!!
Mycket riktigt så konstaterade ju karln att tid och pengar saknas..
Jag satt fortfarande och analyserade som en väl utbildad analytiskt kvinna i mina bästa år..som jag är!!

Han sa ju för bövelen ja JA men där satt jag och var missnöjd!! PÅ mig själv och kanske om jag ska vara ärlig kanske kanske lite,lite missnöjd över att jag själv tvingade fram ett frieri ;) Men som tur var så var detta helt i min sambos tycke och vi har kommit överrens om att självklart ska vi gifta oss med varandra..
Nu ska vi bara komma överrens om allt så.. hm.. innan det är klart kanske vi INTE gifter oss.. med varandra ;)
Ni som känner oss vet vad jag menar.. Smaken är inte lika i denna familj ;)

LÖRDAG..
Vi var ut en sväng för att åka skidor och först var det valla jakt runt byn.. stockholmarn hade som han uttryckte det skidor me fjäll och Tommy hade också vallningsfria skidor.. men han blev sugen att följa med!! HAha undrar varför ;)
Micke hade valla och även en välvillig och hjälpsam inställning och jag kände genast igen mig sedan skidgymnasie tid.. Killarna vallade och jag surrade om väder och vind :D När väl skidorna var klara svängde vi kofångarn mot skid"stadion" och som om det var menat att vi skulle åka skidor endast!!!
Det är en ganska lång backe upp till skidspåret och vi har en skit bil kombi utan direkta mastodont muskler i motorväg!!
Vi kom halvvägs upp och ångrade oss.. skulle släppa lite på bromsen och det hela slutade i att bakdelen gled åt ena hållet och nosen svängde ut och hela ekipaget gled in i ena plogvallen vid ena dikes kanten.. så nu stod vi halvt om halvt tvärs över vägen som inte var i närhet lika bred som vår bli är lång.. Ju mer vi försökte ta oss loss desto mer gled nosen nedåt så nu efter några försök var possitionen tvärs över och utan möjlighet till att ta sats eller till att ja... röra oss överhuvudtaget.. Jag hittade slutligen en skyffel och vi fick skotta oss en bredare väg så att L kunde slänga runt bilen med en handrabbsvänning.. vi har tilläggningsvis en framhjulsdriven bil... Jag och T hade klivit ut och eftersom T är lite motorfordons känslig och ängslig så stod vi på behörigt avstånd när bilens ena ägare försökte svänga runt.. till slut gick det och  han kör ner och jag i min enfaldighet tror att han ska parkera där nere.. jag springer neröver backen med lilla T i handen.. Börjar ängsligt inse att min tanke inte passade i min sambos hjärna.. han har självklart inte gett upp så mitt i backen får jag slänga upp lilla T i snöhögen och hoppa efter då jag i panik ser den tokiga finnens systers son svärandes ta sats för att ta sig upp... Denna gång kom han näääääästan upp på siså där en två meter kvar tappar bilen sitt fäste och den slutar ofrivilligt i samma snödriva igen!! Måste tillägga att L inte hade någon möjlighet att välja snödriva då bilen gled handlöst och okontrollerat ner för backen!!
NU kan jag även tillägg att trots det långa avståndet mellan mamma dotter och pappan så kunde man urskilja var endaste liten svordom som SKREEEKS inne i bilen .. denna gång var han såååå pass förbannad att han backade högt upp i drivan.. milimetrar från att tippa över kanten.. lovar att bilen stod som mest i en 45 gradig lutning för att sedan "rabbas" om så att nosen än en gång stod och blickade nerför.. När han kom ner och vi springandes kom i kapp en ytterst elak och högt svärandes pappa och sambo (som högt klargjorde att nästa bil absolut skulle ha fyrhjulsdrift)
så kläcker Lilla T kommentaren.... Hörrö går det bra hörrö!! Hörrö hur går det hörrö!!!!

Jag höll andan och tänkte att nu NU exploderar han!! Om inte nu så aldrig.. till min förvåning så börjar han skratta .. härligt att man kan bli riktigt förvånad ;)

Efter att ha faktiskt ÅKT lite skidor så tog vi oss hem till svärföräldrarna och gjorde oss klara för 30 års festen.. ÅÅÅÅÅ det var såååå kul att träffa alla och några fler som jag inte kände innan som jag NU känner och har pratat till döds..(motsägelsefull mening ;)
Jag tvingade L att vara kvar långt efter midnatt och han slutade parta och lade sig och sov i en av sofforna.. själv så hade jag en toppen och väl förtjänt party kväll!! ÅÅåå jag hade sååå kul..
Hemvägen blev även den ett äventyr.. jag hade mina vapen till skor som min svärfar säger.. smal och lång näbb fram..dom är inte snö vänliga då dom har den slätaste lilla sula man kan tänka sig..
Självklart hittar min ända en anledning till att provsitta snön.. halkar och svingar väskan med spriten upp i luften för att senare få den i knät.. Aj som satan!! När sedan L ska försöka få upp mig så sätter jag fram fötterna (smart?) och sträcker upp händerna.. L försöker dra upp mig med följden att min korta kjol fylls med snön som min ända tvingar framför sig!! Jahoooo så kallt det blev mellan det innersta av låren!! Ja ha så nu vet alla att jag har en iskall...liten mus

Så med det så säger jag go natt och välj lämpliga skor, tror att jag sagt det tidigare att jag hatar tjej-obekväma-klädesplagg!!OCH SKOR!!!

erbjuden en fisring!!

gav min kära sambo en hint om giftemål... försöket att tigga till sig en ring slutade i ett erbjudande om att få en FISring !!!!


Ja det är väl en mycket bättre ring än ingen alls så jag tackade JA till fis-ringen.....Undra hur den kommer att se ut på mitt fin...a ändstycke!!!!
Kram och gå och lägg er.. eller go morgon om ni just klivit upp.. Vanligt hej till vännen som bara kikade in ;) Hej N, mfl. ;)Hittade ingen bild på någon fisring.. konstigt ;)
SÅ det får bli en sittring i stället ;)

trött i kubik!

Jag har varit ju på badhuset igår med min dotter, svärmor och en si så där 300 andra ungar UTAN tillsyn av föräldrar kändes det som i alla fall!!! HUR kan man lämna barn i 9-10 års åldern utan uppsikt!! Fick man gå och bada själv vid den åldern.. Kanske att man fick det!! Men med tanke på hur dessa ungar betede sig i dag är det tveksamt om det vore vara lagligt!!! IDIIIIIooooooTTer allihopa tror inte att det fanns någon väluppfostrad eller hjärnaktiv unge där!! Den ena mer puckad än den andra!! SUCK!!!

skidorna!!

Glömde ju att säga!! VI ÅKTE skidor i går.. OCh det var som jag minns, skit tråkigt men otrooooligt mycket jobbigare!! Jag insåg snart att jag måste ha varit ofantligt vältränad när jag åkte på riktigt!! Nu hade axlar och armar mjölksyra i slutet på startområdet!! Alltså dvs ca 200 meter... Suck!! Men väl hemma igen förstår jag att det verkligen var jobbigt och att det förhoppningsvis inte kommer att bli några fler åktillfällen för mig.. halva binningen ligger tydligen i skogen, vallan är slut och en tredjedel av min högra pjäxa har lämnat dom andra 2 tredjedelarna av skon.. Hela hårdplastdelen vid hålfoten samt hälkappan som också är av hårdplast är saknad.. ligger någonstans kring 2,5 på elljuspåret!! ;)
Så tråkigt!!!!

munväder...

Dotra har en trut värd en OSCAR!!!
Vår på ett års kalas i går.. Aschel som T säger fyllde ett år!! (Axel)
Massor av folk... mängder av små varelser och lika många äldre förmågor.. T var äldst av dom små krypen och då hon var den ende som pratade så var alla mycket fascinerade av fröken talförd!!
Exempel som klingade ut bland storfolket var..

Jag vill osså sitta med tanterna ( så kämpade hon sig in på en stol mellan två mormors åldrade tanter)

Öhörrö.. de här är din du ( T har hittat en ölflaska på golvet i barn rummet och observerat att ägaren glömt den där..Lill polisen!!)


Vad gör du då.. man få inte slåss, man måste vara snäll - sagt med mycket aktoritär stämma till Leo,( farbror till ettåringen) som snällt satt och lekte med sitt syskonbarn.. ett försök från lilla Prinsessan att stjäla uppmärksamheten som tillängnades födelsedagsbarnet!! Inte illa att skapa ett intrycka av elaka drag hos farbrodern som på så sätt måste smöra lilla marodörskan.. När han så inte gör det blir han helt sonika överkörd av två lastbilar och en dumper.. Han satt i vägen så nu blev det att välja mellan att få benen krossade av tre ilskna fordon körda av lilla prinsessan.. Eller att vända uppmärksamheten mot detta charmanta "odjur"... gissa var farbror Leo gör ... självklart leker han nu med "odjuret" som tvingat till sig denna nya "vän" med hot om utpressning och misshandel... INTE ILLA!!!
(dåld förhandling som mamman ständigt upptäcker att hon utsatts för!!)

Du får inte komma på mitt Kalas Aschel..?? Mamman blir tvingad att fråga varför då detta är en ständigt återkommande hotbild när hon inte får som hon vill.. Svaret var ganska uttömmande och förståligt!! Men mamma han kan inte springa han kan göra illa sig!! Det var ju en ganska bra och sund förklaring till att hon inte ville bjuda honom. Mamman till Aschel och lilla prinsessans mamma försöker förklara att han visst kommer att kunna springa till sommaren... det är ju bara 6 månader kvar tills det stundande födelsedagskalaset som min kära marodör planerar inför!!
Nu kanske han kan få komma frågar mamma Tina snällt? Lilla T kikar skeptiskt på den lilla krypande smilfinken som stjäligt alla HENNES paket... då det var meningen att dom som lämnats i samband med kalaset egentligen var HENNES.. Nja ... fortfarande inte övertygad om att det är en bra ide att bjuda den lilla kisen.. En tanke som troligtvis for genom hennes hjärna vid den tidpunkten var förmodligen att om han kom skulle det vara hon eller han som skulle få paketen då???? Så summa sumarum så var han fortfarande INTE bjuden ;) EN sann Ekonom!!= Egoist!!

När dagen och orken började närma sig sitt slut då kröp fröken upp i mammans famn och ville läsa Afons (Alfons) och Kanske Pettsson och Findus.. Ingen P o F fanns i lokalen och då ville hon att mamma Tina skulle hämta en två tre fyra kanske fem Afons.. Inga krav alls!!
Efter två Alfons sov lilla Prinsessan i famnen och en förflyttning till värdfamiljens gästrum gjorde att lilla Ts mamma och pappa fick avnjuta en vuxen kväll med trevligt sällskap!!

I just detta nu visar den lilla akrobaten hur hon har lärt sig att hoppa på ett ben.. Man gör bara så här.. man (hon försöker) lyfta upp ena benet till handen som hon håller bakom ryggen .. Man ska tydligen hålla fast det ..böjt bakåt!
Sen ska man böja på det andra benet.. Försöket går ut på att hon gungar upp och ner på det benet som fortfarande har golvkontakt. Hon lättar inte men -HON kan!!! ;) Tro mig det är en underhållande syn!! Men hon är överlycklig över att kunna hoppa( dock utan att lätta från golvet) på ett ben!! ( har inte hjärta att påpeka detta !!)


Idag ska vi åka och bada med ongens farmor och det är alltid lika intressant att sätta en bettning på NÄR dom kommer att komma ner.. om ens i dag!! Kanske i morgon eller nästa helg :)

KRam och ha en mysig sista dag på helgen!!

dax för herrns 30års kris smitto dag!!

NU ni.. håll i er!! Ska jag åka längdskidor... Det var ju som sagt närmare 10 år sedan!! Är lite nervös då jag såklart har varit nästintill lite kaxig och översittare mot min käre sambo.. (inget frieri än.. ;)

VI har fått möjlighet att lämpa av vår dotter hos bergströmsjänterna!! Sorry Jocke!!
Så nu ska här övas på tekniken hos sambosen!! Han kommer att bli irri på mig men då kan vi säga att herrn får smaka på sin egen medusin.. Ty igår kväll försökte jag mig på att laga mat!! Allt gick perfekt men frågar man min sambose så kunde jag inte och jag vägrade lyssna och det hela slutade i en hetsig disskusion.. Han kunde minnsann och han var minsan inte lärd över en natt så varför blev jag så suuuur när han ville lära mig... KANSKE FÖR ATT ALLT (enligt mig) gick bra.. bättre innan han lade sig i.... hrm!!

Godmorgon Hotel ägarinnan.. hade ni trevligt igår?

Jag ska lura med min stackars svärmor på badet i morgon! Hade planer på att gå på badhuset med lilla T och när svärmor meddelade att hon var på väg ner på söndag så blev hon med bjuden.. Tror inte att frun tordes tacka nej till den mysiga inviten då hon sååå länge velat hitta på något med "bara" mig och Prinsessan!
SÅ vi får väl se.. inte alltid det blir som farmor och farfar säger.. det kan lika gärna sluta med att dom inte kommer..!!Till T´s besvikelse!

KRam och gå och lägg er igen!! Det är LÖRDAG... själv ska jag mula lördags godis innan frukost!! ( det är det som är vitsen med att vara vuxen!!)

hm... skeptisk!!

Tror inte att jag får någon kredit för alla planer jag smitt inför sommaren... tror inte att min dröm kommer att slå in i SOMMAR.. Han är endera ovillig eller obotligt trög på att fatta mina inviter och hintar om vit klänning, fin håruppsättning och skumpa... Hoppas mest att det beror på tröghet ;)

Allt väl med er alla där ute i vår vindande sverige? Jag har noterat en mildare förändring av vår stränga vinter kyla!! Det har sjunkit eller säger man kanske att temeraturen har ökat från -19-20 grader c till "bara" -9 grader C. Man behövde ju inte stänga jackan när man gick till bilen i morse...öh... eller ...

Vi har firat att det är fredag i dag på jobbet.. Vi eller jag tog mig frihet och unna mig en delicatoboll.. mmmm... Sen är det som vissa noterat komersiella(ha överseende om jag stavar liiiiiite fel...) dagen i morgon alla Hjärtans dag... det är då man ska älska mera, köpa mera och ja.. bara kanske ta hand om sig själv och själva.. En dag att bara hur man än har det, vart man än är och hur man än mår.. unnan sig att tycka om sig själv, omgivningen och framför allt det är lördag så ät för sjutton GOOODIS!!

Mia ballerina.. har du knaggat till en lugg?? Fattade inte?? Visa Kartzen!!

Svanen.. har du numera börjat med lunch och middagsservering på Hotel Schwanen? Kanske att du kan ta med dig i form av någon slags catering när du kliver på tåget för att komma hem nästa gång ;)

Måste sova men jag måste en sak till.. konstatera att om man får oväntat besök av ett Dash plan mitt i natten så var det nog meningen att man skulle knoppa in för evigt?? tragiskt men såå oväntat!!

GO NATT... SOV gott... glöm inte att kissa.. själv ska jag komma ihåg att väcka min natt torr tränande dotter.. INATT!! Bara för att transportera henne till toan och sen tillbaka.. vi får väl se!!

sleeeeep.....ie

vissa har spring i benen...

andra har det inte, vissa har jätte mycket spring i benen och andra har lite mindre.. ja hur förklarar man för en frågvis och nyfiken två och halvt åring att det finns dom som sitter i rullstol och varför dom gör det.. varför vissa åker liten bil och ser konstiga ut.. att alla inte är som hon och jag. ATT man inte måste vara sjuk för att man sitter i rullstol eller permobil.. att det finns många många andra anledningar.. JAG har valt att beskriva det som att man har olika mycket ork och spring i benen.. HOn har ju ALLTID massa spring i dom små fötterna!! Allt för mycket om man frågar hennes mamma..

Idag när vi hade lämnat av pappan för vidare transport till hockeyn så stapplade vi in på vår närliggande galleria för att inhandla lite hemlisar.. Vi möter en tant som sitter i permobil och då blir liten fröken lite reserverad men trots allt med en blandad nyfikenhet. Hon vet inte om hon ska tordas gå förbi permobilen eller om den är fruktansvärt farlig, hon bestämmer sig för att det är helt ok och ju närmare hon kommer desto mer faschinerad blir hon... sen var det som att släppa ner en påse med kulor i rulltrappan för nu haglade frågorna!! puh! rätt skönt att hon väntade tills damen åkt förbi.. har egentligen inte några problem med att barn skulle fråga eller att jag skulle måsta förklara i hör håll för nyfikenhetens objekt!! Jag TYCKER att man SKA förklara och kanske till och med tilltala personen som sitter i vederbörande fortskaffningsmedel. Tror nog att han eller hon hellre föredrar att bli talad till än om.. Bättre att barn blir informerad om annorlundigheter än att små barn bara dras därifrån vilket förmodligen bara spär på tron om att det är något jätte konstigt med personer i rullstol. Men nu vet ialla fall T att dom som sitter i rullstol/permobil bara har mindre spring i benen än hon.. Funderar på vad jag ska svara då hon återanvänder mina ord om att ALLA har mindre spring i bena än henne ;)
..... att det inte finns sååååååå många stolar med hjul ;D

Jag och Lilla T har varit till Mamma Karin och "Tant" Malin (ogillandes av namnet då hon i sommar fyller 24.. hihi men jag tycker att det låter så mysigt med tant Malin.. som i Saltkråkan.,.)
I detta fall höll "skrollan" låda och växlade mellan att läxa upp katta och tjusas med farbor Polle!! (NY favorit)
Mamma Karin och T pysslade lite medans jag och M surrade ikapp med sekund visaren.. tiden går så imponerade fort när man har mycket att ta igen.. Hon läser till Psykolog.. kan vara bra å ha när hjärnan kollapsar!!
Vi hade jätte mysigt och alla skratt och det goda fikat kommer att ge mig energi i nån vecka eller två!!!! Man inser hur mycket man saknar familja B när man väl träffar dem.. var såååå längesedan!! Love!!

Nä nu ska jag gå och förbereda mitt bröllop!! Inget frieri än.. men det kommer kanske!!!!!!??? Jag har ju bjudit en i alla fall så jag måste ligga iiiiiiii.. men det är ju låååångt till 2055.. eller hur E.. Miss yu!!

Kram och godnatt för nu ska jag sussa..

Snart är alla skåp...

helt i ordning ;) i går var den produktiv dag, dvs T var nöjd med att leka själv vilket INTE hör till ordningen!!
Hon brukar inte roa sig själv utan är en liten prinsessa som kräver ganska så mycket uppmärksamhet! Tror att de flesta vänner håller med ;) Får hon inte uppmärksamhet så stjäl hon den.. senaste påfundet är att ljuga och säga att hon har något nytt klädesplagg!! Mommo eller mamma har köpt det!! SKulle vara mer underhållande om hon kom på att säga att hon har färgat håret... Blekning kanske kan vara ngt för henne...

Första inbakade och den skulle "kortas" så hon kunde få visa Isak!!!Ni skulle se vår himmel nu.... blir inte riktigt rättvist med vår kamera!! Ett försök!!


Den är helt sagolik.. som en vy ur en film.. husen på andra sidan sundet ser ut som miniatyrlandskap, månen är så stor att det riskerar att den tippar över.. se upp där borta..:)

Hittade en kalkyl över en väns giftemål... oshit vi kommer aldrig att få råd.. 70 papp på en dag, för 40 personer.. ni som känner oss vet att det är det dubbla som vi vill ska fira en bröllops fest med oss!!
Hm.. vad sägs om att vi bokar kyrka år 2055, vill ha ett höstbröllop så vad sägs om den 28 augusti.. tror mig få möjlighet att välja då jag gissar att lokaler och kyrka har låg risk för dubbelbokning!!
Vad sägs..? Kommer ni? Öh.. lever vi då?? Och visst faan vi kan ju stryka alla över..låt se..45 eller så .. iof så kan det hända att man är mormor så det kan ju kanske gå jämnt upp!?!?
Kan ju med enkelhet säga att det där med bäst före datum är inget man bryr sig om efter.. ja..30 så det är väl lungt!!
Men kom igen nu L..!!!!Vill ju vara en snygg brud!! Smal brud och det innebär att T inte får ngt syskon innan jag stått brud!!!!!!!!!

Marry me?

Suck... ja just det ja han läser ju inte min blogg!!


En ginnis klänning.. kanske ;)
Sneeeel heeest eller vad säger du svanen?? Kommer du... 2055??

Kram alla, har ni tråkigt så är jag hemma och drömmer om en anledning till att slippa städa järnet idag ;)

hemma igen!!

Liten har feber och kräktes tidigare.. mycket underhållande men nu är det bara febern som spökar! Har tvättat upp alla säng kläder och nu återstår bara att vika tvätten och största uppgift... svåraste uppgift!! få in dem i skåpet med sängkläder... förr hette det väl linne skåp men ja.. vi har en vanligt garderob så det känns konstlat att säga linne skåp!!
Ialla fall så är alla gardiner, påslakan och filtar väldigt snabba på att ordna röjar fester i den garderoben för det ser alltid ut som ett totalt sjöslag där.. ingen hit att visa det för mamma eller hennes kompisar= städpoliserna!!
Fatta att min mamma strök alla kläder ALLA... Hon hade så att säga tid att städa=kliniskt, det var ordning och reda överallt (utom i pappas garage!! Där var det eller är det som i min garderob med sängkläder... 1050 st sjöslag och samtliga pågående i just detta nu!! så har det alltid varit i pappas garage ;)
Hon lagade mat, handlade, gjorde frukost, hjälpte till och skottade.. nu undrar ni va faan gjorde din farsa?? Hm.. han reste på vardagarna och på helgerna så följde han med mig tillsammans med min mamma på alla skidtävligar land och rike runt!
1 hur hade vi råd att åka på alla tävligar... vi talar om hamra ena helgen, vemdalen den andra, sveg den tredja, övik, sollefteå, söderhamn, jönköping, sälen, fatta att på dom flesta ställen som vi åkte till så innebar det att vi sov över.. hyra stuga i fjällen är något som jag och L anser oss ha råd till en eller två gånger per år!! Det är nu det dåliga samvetet sätter i!! Tack pappa och mamma..!

I álla fall så har jag inte samma motivering som min mor kanske .. anser inte att livet går under om OM man inte har klinsikt rent.. all tvätt borta, viken och placerade i garderoben... all mat hemlagad och alltid gardiner på plats, strykta och i lagom längd :) Nu skulle min mor skratta... är det något som hon kan påpeka är att jag alltid är såå otålig att prova nya gardiner på plats att jag hänger upp dem ostrykta och ofållade för att sedan falla in i lathets cirkeln och strunta i det hela och därefter låta dem hänga med en ursäkt om att dom fortfarande hänger bara på prov ;) hahaha så rätt så modernt!!!

Nu ska jag rita lite med Lilla T och därefter så ska jag försöka ta mig ut en kortis för att ta bort vår gigantiska snöplogsträng som vägskrapan kreaterade!

P&K!!

Resumé!!

Helg helg och helg.. dom är FÖR FÅ!! Helgerna alltså!! Och dom är som snabbspolade gamla kassettband.. bzibzibzibzi..

Den här helgen har mestadels bestått av ... gissa... Ja precis skottning skottning och åter skottning.. NU börjar snöslungstjatet gå mig på nerverna så i dag sa jag... - ja men va faan vi köper väl en maskin j-vl!!! Men tror ni karln blev nöjd med det??Nä nu skulle ändå snart snöat så mycket att det mest troligt inte kommer att snöa en flinga mer OM vi går i väg och köper en!! Köper vi ingen så kommer snö h-vetet att fortsätta falla!! I dag har det fallit mängder!!! Massor!! Enorma mängder!!! L har varit ute och skottat i dom vanliga 5 timmarna, lite humoristikst att det alltid infaller på söndagarna!!!??

Lördagen bestod av desto trevligare sysselsättning, vi var ut i skidspåren och åkte pulka och grillade korv, åt picknick macor, frukt och drack varm choklad! VI, jag och T alltså! L han hade gett sig den på att han skulle skida.. låte mig understryka att det inte var spårat, anledningen till att fd elit åkaren inte frivilligt snörade på sig pjucksen!! Jag tvär vägrade att åka helt enkelt! Inte en chans på 1000 att jag ställer mig på längdskidorna när det fallit en dm puder!! Men L var envis och det gav reslutat! Han tog sig runt en runda på 500 m och varav 100 var utförs! Tyvärr ingen underhållande vurpa men det kommer väl ;)

  

Våra vänner Vickan och Henke samt lilla charmprinsen var med och myste i kylan med oss.. Kvällen slutade i en trevlig middag för oss och med en lillebror för Oliver!! Grattis F och J!! Hoppas att ni mår bra och får chansen att mysa några dagar innan verkligheten kommer ifatt!!

Här hemma åt vi currygryta och varm äppelsallad med nötter, ruccola, rödlök och avslutningsvis en gudomlig chokladkaka med (för vissa) guldkants toppad med hasselnötter... (Jag hade hellre placerat några gelehallon på toppen ;)

Vi slappade framför melodifestivals uttagningen eller vad man nu kallar den.. Fick ett kraftigt bevis för att man är småbarns förälder!! 2 Rom och cola side by side med en kissblöja ;) Är det inte underbart så säg ;)

 

L och jag ska ju träna oss i form nu! VI var på Stadium i fredags och köpte ett magträningshjul... utan "spärr"=mycket dumt av oss ;)
VI hade inte en chans att rulla oss tillbaka när vi väl sträckt ut överkroppen... Vill inte tillägga men jag måste väl ;P att Henke lyckades rulla ut med raka armar och tillbaka med samma raka armar!! Inte jag och L inte.. V gjorde också ett imponerande försök men hon var isamma klass som mig.. kanske snäppet bättre.. Summa sumarum blev att jag har en utomordentlig träningsverk i hela magregionen.. från axlar ner till troskant!! Från ett få tal försök!!!

Konstaterade - Ingen befintlig muskelation i den mittersta delen av kroppen hos denna brutta!! Börjar bli riktigt rädd att mitt bäst före datum har passerats!! Kanske att man kan göra som ICA handlarna.. packetera om köttet???

Om 6 veckor ska vi åka upp till våra eminenta vänner i ramundbergen och få gå på dop!! Längtar så och det ska bli sååå mysigt att få se dem om så bara för en kortare stund för jag antar att man inte får tillfälle till att umgås sååå mycket då det ska döpas.. mycket och tänka på och en massa vänner (för familjen) att ta hänsyn till!! Men hur som hellst så längtar jag efter dessa super mysiga och sköna människor!
Från ramundberget bär det direkt till Vemdalen och en veckas slalom och snowracer späckat schema!! Enligt L så ska vi även klämma in en och annan längdskid tur!! Suck!! 

Idag var min barndoms kamrat hit och hälsade på i snö kaoset, mycket trevligt!!
Vi har även haft besök av en ståtlig rådjurs donna!! Snödjupet är dock att skryta med så det såg först mest ut som en hare.. men jag fick en bättre bild vid tredje besöket!! Hon har gått skyttetrafik mellan skogen och vår glänta där vi slänger våra vegetariska rester..morotsskal, gurksnärtar och brödrester... mumma!!

  

Låt mig poängtera att det är ett ovanligt stort rådjur som nu pulsar snö upp till buken!!!

Låt mig avsluta kvällens skriverier med en bild på fredagens middag.. som min älskling med oändligt mycket kärlek tillagade.. Vin, sidfläsk smaksatt med citronskal, salt, massa örter och olivolja... även denna rätt kantades med en ljummen äppelsallad... nu vattnas det i MIN mun i alla fall för det var såååå otroligt gott!!!


101....

Lilla Lie och jag sitter och tittar på 101 dalmatiner och hon är ytterst faschinerad av alla massa prickar, själv är jag mest faschinerad över hur min sambo gör sig till i köket... alltså inte på ett "opassande" sätt utan på riktigt.. Maten doftar så gott att en gourmand skulle ha gråtit tandvatten!!
Vin, godis, mat och en massa levande ljus!! Det är fredag i mitt hem och jag älskar det!!
Idag har vi varit på Stadium och införskaffat ett magträningshjul och ett par gummi slangar som från och med i kväll ska användas flitigt!!!!!! För här ska kommas i form!! (+ att om jag tränar så gör det ju ingenting om jag äter LITE gotta ;)
Därefter köpte vi mat och åkte hem till vita villan på ön, vi hade dessutom införskaffat en underlig valla som man ska tejpa på skidorna.. sånna fanns inte när jag var aktiv, då fick vi minsan burka på vallan!! Men nu så kan man tydligen tejpa fast fästet!!!!!! I morgon så är jag tvingad ut i spåren igen, det är ju bara 10 år sedan jag åkte tror jag... nä förresten jag åkte nog en gång för en fem år sedan! (den turen vill jag helst glömma)
Men nu när karl´n  har sin trettiokris så får man ju rätta in sig i familje ledet!! ;)

Nu ska jag sätta mig vid middagsbordet!!

KRam och ha en skön kväll!!!

Hej igen!Q!

hahaha hur kul är det inte att var saknad då? Känns faktiskt underbart!! Som att hämta sin dotter på förskolan och hon kommer springande, stutsande och tjutande som ett signalhorns instrument... över lycklig för att just JAG kommer!!
Som när man kliver av tåget efter en helg utomsockens.. när L kliver mot en med ett leende och en stoor kram..
I veckan har jag som synes varit mycket orkeslös och haft en grund IDEtorka!! Kvällstid har jag somnat när jag nattat lilla T vilket normalt brukar vara kl 20.00...
Nu har jag fått känna mig saknad av mina vänner som läser mina ordbajserier.. Tack snälla ni får mig att känna mig saknad och det är faktiskt ganska skönt!!
Tack snälla för att ni saknat mig ;D

I dag slog det mig en annan sak!

Jag har en massa vänner... Jag har massa jätte bra vänner, goda vänner som betyder jätte mycket!! En massa bekanta och en massa umgänge.. jag är lyckligt lottad.. faktiskt!!
Men så slog det mig som sagt en sak! Jag har i bland som alla andra lite mindre tid att höra av mig och då förlitar jag mig på mina goda vänners vänskap! Att även om man inte hörs så gör det inget för när man sen hörs så är allt som vanligt!!.. känner du igen dig??
SÅ i dag så pratade jag med en av mina bättre vänner och inser att även om jag trott att jag vetat så har jag inte en SUSNING om hur hon har det, vad som hänt, hur hon mår och hur hennes liv ser ut!! En annan mycket omtyckt vän skickar ett sms och med typ 40 ord beskriver sin vardag i en annan stad så slår det mig igen att HEJ jag vet inte hur du mår, vilken tur du hör av dig och självklart är det helt ok att välja att INTE göra det också för mina vänner är mina vänner oavsett vad dom väljer att dela med mig!! OK giftemål är en sån sak som ni helst inte bör undanhålla om ni inte vill göra mig sur/arg/besviken/ledsen eller mest irriterad.. sen o´m man väljer att inte bjuda eller informera mig direkt efter så är det helt ok.. lovar.. att bara sura lite granna iså fall ;)
Men hur som helst så känns det lite konstigt att komma på sig själv med att tagif förgivet att alla mina vänner mår bra! Självklart är det nog så man vill ha det men från och med nu så ska jag börja ta dagen lite mer som den kommer och inte ta den förgiven.. jag ska bli bättre på att höra av mig och alla ni som finns nära eller långt ifrån mig, mina vänner, jag bryr mig och ni betyder super mycket för mig!! Om inte allt så nästan!!

KRam på er alla!! även ni som knappt mig känner.. hört att det finns dom som nu refererar mig som godis-råttan-som-vill sluta-missbruka-socker och JA det går så otroligt bra!!

Var på bio och såg den där om två vänner som fightar om en vigsel, si så där underhållning men med ypperligt trevligt sällskap! Köpte godis PÅ EN TISDAG men en litenlitenlitenliten påse och ni ska veta att jag åt inte upp hela och jag var ändå nöjd!! Det var hit jag ville komma!!!! :)

Har kommit på att jag börjar nå mitt bäst före datum och nu gäller det att lura fram ett frieri.. vill ju vara snygg när jag skuttar mot altaret med min älskling... så jag tänkte att jag ska försöka tixa fram ett snart! Tänkte att jag skulle få till ett till sommaren!! BE redo alla kära vänner... Och om inte så fyller jag snart 30 så det ska ändå vara partaj nu till sommaren!!

Love from me!!!

RSS 2.0