ide och ork torka!!

har inget att skriva.. anser jag.. Mycket att berätta säger min vän.. men jag väljer att bara skriva en kortis i dag!!

Jag skulle ju hinna sååååå mycket i helgen!!!¨

Som vanligt när det är helg säger ni!!

Eller är det kanske jag ?

Vi ahr inte hunnit med något annat livsviktigt än ett kalas...

Imorgon kör vi järnet och tar igen allt som vi skulle hinna i dag!!

VI ska se på skidorna, tvätta (all tvätt som inte mamma/himelska mormor tog med sig hem och skulle snäll tvätta!!!), plocka i ordning.. L gör alltid det när jag inte är hemma!!.. vi ska hinna köpa 2 presenter och vi ska ... stooopp för nu hinner jag inte skriva mer för hela min kväll försvann i ett nafs då jag somnade i vår säng som för tillfället är igen proppad av ett stycke hello Kitty täcke.. ett stycke barbie täcke, vet inte varför T har TVÅ och ett vitt täcke(mitt) och ett grönt som är Leifs.. fråga inte varför vi inte har matchande?!?! Känner ändå att jag måste förklara!! VI har två för att vi inte hittade två av samma en kväll när det var strömavbrott i rummet som vi har lakan i och vi orkade inte vara så seriös att vi fixade den trasiga lampan... suck!! MEN vi har ett överkast så det lalalalaaaaa gör ingenting!!
Nu ska jag göra min lilla prinsessa sällskap i täck himlen för jag är såååå trött..

Ses en annan dag!!


13500 meter...

Vi tog ju på oss motions outfiten och knatade ut för att vara så för j-vla nyttiga.. Vi tog en sväng runt halva ön tror jag.. Nä men det blev slutligen dryga 1,3 mil som vi avverkade och nu är jag helt slut!! Ska sova som en sövd gris i natt..

Håll i hatten ... vet ni vem jag saknar.. Lilla T!! Jag till och med hör hur hon vrider sig i sängen och gnor till!! Inte troligt att jag hör lilla skrotan för hon är hos farmor 5 mil borta!! Ta en titt in på barnhemmet där du bor mia så hittar du liila prinsens prinsessa!! Hon är lite snuvig och hostig eventuellt lite feber man hon har ju alltid energi så hälsa på om ni har tid och lust!

Ialla fall så är jag sjukt suktandes efter min lilla favorit prinsessa!! Tack K för att du fått upp mina ögon!!!

I morgon så ska jag som vanligt jobba och sen ska vi hämta hem lilla fröken och på lördag så ska jag eventuellt jobba lite till men det har jag inte bestämt mig om jag känner för än.. så det står inte direkt skrivet i sten.. JAg ska i alla fall se till att lilla T och jag åker upp och kikar på skid sm, ta en sväng på lokala biblan för att byta alla Alfons mot Pelle svanslös!! Därefter så ska vi på barn kalas och ja.. vad tror ni.. hinner jag med allt??
Skidorna kan alltid vänta tills på söndag men det skulle vara kul om man hann på lördag.. Vid närmare eftertanke.. inte vanligt att jag har det när det gäller tid.. så kommer vi INTE att hinna med några skidgluttar på lördag..om jag inte planerar super tight och att allt går som smort.. inte troligt ;)

Åter står att se om det kommer att funka!!

kram och god natt!!!!

hahaha... på en´ ba´..

Nu ska jag börja motionera också...suck inte motiverad...
Inte nog med att det ska vara nyttit med att INTE äta gódis.. nu ska det vara nyttigt att motionera.. JA jag vet att det är det!! NYTTIGT... men jag har ingen lust!! JAG vill INTE men jag har inget att säga till om.. ska han gå ner så ska jag också det.. eller så håller jag tyst om att inget passar av mina gamla kläder.. Håller visseligen med men åååå så irri jag är på att jag måste göra ngt bara för att han har fått för sig att han vill och ... äch jag är mer sugen på en stoooooor godis påse och en stoooor coca cola och en mysig tv serie.. har jag blivit tv-slappande-mysdress-mamma nu ?
Tack Catarina för att du fick mig att inse att jag är små barns mamma... Som om jag inte kunde ana det när man är klubbad som en död säl när klockan ringer på morgonen.. kan väl hända att den lilla fröken sover men för det mesta så är det ett vaket pass per natt!! Men åå vad har det med godis att göra..
babblar okontrollerat nu känner jag.. iväg med dig slö fock!!!!!

Ses snart!!

Den odugliga blankettens helvete i himlen!!

Varför VARFÖR kan ingen myndighet, inget företag över huvudtaget som använder sig av blanketter..varför kan ingen formulera och tillverka en blankett som folk förstår.. Har i dag försökt fått vanliga, vanligt inteligenta normal begåvade och alldeles förvirrande irriterande människor att förstå hur man ska fylla i ett par enkla (enligt min arbetsgivare) blanketter.. Och även trots det finns förklaringar och exempel så fungerar detta ändå inte.. Det inkommer trots alla försök hela tiden katastrofalt felaktiga blanketter!! Suck.. men det är väl inte hela världen tills man sitter där på pinnstolen själv och MÅSTE ringa kundcentar för att bli hjälpt!! Förnedring av hög standard då man till slut måste medge att man är en anställd som försöker luska ut hur just mitt fall ska "dokumenteras" för att någon av mina kollegor ska kunna handlägga mitt ärende!!

Tur att man alltid försöker bemöta sina "kunder" med förståelse och respekt!!

Jag har jobbat över i kväll.. tur att man kan få PENGAR på ngt sätt men annars är det ju HELT värdelöst med beordrad övertid.. Kan man inte bara få pengarna.. ??
Jag kommer ju ändå inte att ha mer pengar över när lönen levererats nästa månad.. kommer ju förmodligen redan ha spenderat dessa då jag vet att dom kommer som tillskott.. finns massor man kan lägga sina extra kronor på!!

Nu har vi ju som bekant en önskan om en utlands resa och hm.. hej.. kanske att ...nä, man måste väl unna sig lite lyx på vägen.. men, och, eller troligtvis... kanske att man skulle anstränga sig för att komma iväg?? Rom byggdes inte över EN natt.. kanske ett halv år.. och det borde ju räcka precis tills vi ska iväg!! Hejja på mig så jag hittar min starka STARKA karraktär.
Här ska sparas, och jag ska redogöra allt som jag väljer att INTE köpa så ni får SE vilken ståndaktig donna jag blivit!
Tror att mitt radikala försök med att dra ner på gotta har fått mig att bli ÖVER duktig..
HIHihi kanske att man kan få sig ett smeknamn som fd gottegris/ miss krösus.. hihi muuhuus!!!

E jag är besviken på dig din lilla flygfä..sprätt!!! Lösen mottages tacksamt!!

Jag inhandlade en ja eller två( skit i det jag skrev ovan.. det där om spar..ande) (det här var innan) t-shirts i går, ja eller kanske att det var i lördags.. och den ena är det en cool iskall brutta på.. känner ni igen MRS ...?
åå så fanns det självklart ingen bild på den lilla snygga toppen.. Ialla fall så är det MRS Sue Ellen....
haha den gamla räven ;)

I kväll är det prison break och det ska jag försöka se men jag har troligtvis somnat innan.. men det är väl så det ska vara när man är den perfekta mamman.. Man sover framför tv:n, plockar upp kallingar och små trosor och ja just det ja.. jag är inte den perfekta mamman!! Jag fäller INTE ned toalettlocket.. tydligen är jag mer eller mindre skit äcklig ;O) Bara skit dåliga mammor skiter i toa locket.. Tydligen ska man även enligt feni chi.. (kanske stavas annorlunda men ni fattar) så ska man fälla ner locket för att det inte ska åter föras BAD energi!! humhumhum.. bla bla bla ;) OK jag stinks ;)
Dom skulle bara vetat att det finns fartränder i våran vita lilla egendomliga stol vid vissa tillfällen.. Det går bra att skylla på lilla T ;)

Haha.. nog med skit prat!
TV:n väntar och där

orkA

B
ara skriva... SKOTTAT.. och SKottat.. T har feber och mormor erbjöd sig att vara hemma i morgon men det innebär att vi måste kliva upp jäääääätte tidigt om vi ska hinna skotta OCH skjutsa ut lilla ängeln till mormor och moschar!!
Jag tror inte att jag orkar kliva upp jätte tidigt! JAG tror inte att jag har lust med att skotta i morgon bitti vid 6 tiden, jag börjar fundera på om inte L har haft rätt när det kommer till snöslungan!! Attans så surt att inte kunna stå på sig!!Älskar snöiga dagar, bara det att det är sviiiiin surt att vi inte har en snöslunga ;)
schraaaaaachi!!!!

Vilken dag..pust!!

Jag har inte gjort mig förtjänt av att åka bort och äta gott men det har L..
Han har varit ute och skottat sen 11 i förmiddags och kom precis in.. 16.00!!! Han var in och åt lunch men för utom det har min käre slav varit ute och lekt snöslunga för egen maskin kan väl säga ;)
 
Men jag har inte heller suttit helt stilla!! Jag har damsugit och torkat alla golv, lite hjälp fick jag minsan av liten fröken.... vet dock inte om det gick snabbare eller underlättade arbetet då hon hjälpte till. Jag torkade tvättstugegolvet och hon gick" efter" med en annan trasa som var allt annat än ren. Jag blev tvungen att dra en repa till då hon lessnat!!

Efter det så har jag stått för "markservicen" inne.. lagat mat, plockat undan och tvättat... pryttlat om på alla fönsterbrädor och på alla byråer och bänkar.. Nu ser det lite bättre ut och det blir riktigt trevligt med alla tända ljus och växter!!

Nä nu ska jag ta och göra mig i ordning så vi kommer iväg på middag!!!

Ska väcka liten först bara så det tar väl en kvart innan vi kommer ut till bilen!!

På återseende!!

Amenvaf--nåh

Vi har fått snöööööööö, massor av snööööö. TYP nästan 2 dm under natten och just nu säger tv:e väder bruttan att det kommer att falla mellan 1 till 2 dm till under dagen...
Ska man klä på sig och skotta nu eller ska vi vänta tills i kväll och bara skotta EN gång.. Risken finns ju att snön byter idensitet då det kanske skulle bli varmare.. Ingen hit att skotta blö snö...det har vi ju provat några gånger!!!!!!

suck!!! Vart är alla frivilliga skottar..

Nu kommer den..

Nu är den härligt berikande snöstormen här.. SÅ det blir till att kliva upp tidigt som F--n i morgon för att röja bort alla ton med snö som vi så älskvärt får tilldelat oss under nederbörds dagar.. Får väl sluta klaga och erkänna för mig själv att det är vi själva som valt antal meter på uppfarten... suck ångrar mig lite nu under vintern.. MEN men jag får ju gratis och tvingande träning vilket jag kan behöva då jag inte har någon motivering till att röra på mig i övrigt!!

I dag har vi bara myst på och slagit dank! VI var en sväng till köpcentra staden i vår närhet.. inhandlade lite jox till huset.. några krukor, växter och dessutom hittade vi riktigt bra födelsedagspresent till T´s "stor" kusin Olli som fyllde år i onsdags. Tyvärr jobbade jag över den dagen så det passade inte att släpa sig 5 mil innåt landet den tiden på kvällen. Då meningen var att vi skulle åka upp nu i helgen så har vi en liten donna här hemma som är mycket olycklig för att hon inte får ge sin idol en grattis kram, förhindad på grund av att lilla T är sjuk!!

En liten blomma bara för att göra det lite mysigare och hemtrevligt på köksbordet. 
  

Det kunde man dock inte tro i förmiddags då hon hade flipper fingrar och studdsben.. Hon var ÖVERALLT och över allt!! Hon rev i allt som fanns att hitta och detta fortsatte efter att vi varit och handlat.
VÄl hemma kändes det som om den lilla tösen var en liten parasit som ständigt hade fingrar eller fötter eller rumpa eller ja vad som helst bara det var mitt framför mitt ansikte, gärna PÅ mig eller ja.. vart jag än gick hängde hon med och det märktes så väl att hon var tok-uttråkad!! Hon sökte rackartyg att utföra och retade gallfeber på mig genom att bara vara upp i mig varenda sekund av minuten, varje minut i en timme.. Försökte få henne att klänga och reta L men icke det var bara jag som dög och antagligen för att hon såg hur frustrerat irriterad jag blev ... den lilla rackarn..!!!Så i eftermiddag höll jag på att explodera så vi tog oss en funderare på hur vi skulle få ur henne denna överskotts energi på ett vettigt sätt!! Vi kom överrens om att vi ringer en vän!!
Livlinan i kväll bestod av Lilla underbara Oliver och hans mamma och pappa... väntade bara att vattnet skulle gå för modern i familjen för NU var hon tjock!! hihi T fick sitta och lyssna på magen och hon är faschinerad! Hon vill också ha en bäbis i sin mammas mage.. Icke.. inte än, om någonsin!!

Vi små pratade lite och iden om en semestertripp kom upp! Självklart kastades vi in i en önskedröm (jag och L) om att få råd att åka utomlands till sommaren. Om vi räknar på vad våra projekt för sommaren kommer att kosta så kan jag stapla upp våran budget.. överslag eller i värsta fall en grovt överskattad budget.. Vi ska köpa och få ut matjord på 2000kvm, vi ska ha gräsfrö för hela denna yta, vi måste troligtvis lägga mer bärlager på vägen/uppfarten, vi måste dränera runt om nedre delen av tomten och dessutom vore det kanske trevligt med en eller annan utebelysning= då tillkommer även kostnad för en elektriker.. VI ska nu i vår inreda övervåning vilket inkluderar isolering , rubbet!! DÅ tillkommer även här en insats av en elektriker.. å då ryker det från plånboken vilket det förmodligen kommer att göra hela denna vår.. denna sommar och om vi har tur bara första delen av hösten!!!!!!!!! Suck så som ni förstår så kanske det blir en budget resat till öh.. Njurunda eller kanske om vi har tur stockholm...

Jag fyller ju jämt i sommar och det ska jag försöka fira.. Jag tänkte ha en fest men nu i kväll avslöjade min kärlek att han har andra tankar just för min födelsedag.. En konsert och en weekend så ...faan det går ju pengar där också!!
Vart är min lotto vinst.. min V75 guld bång!!

När Oliver och familjen åkte hem så somnade T som en omkullvält fura i soffan!! Hon hade då varken fått välling, borstat tänderna eller fått på sig pyjamasen.. Hon slocknade helt enkelt!!
SÅ det var bara att försöka få upp henne och raskt dra några drag med tandborsten och sen åla ner henne i pyjjen.. Så körde vi (L och jag) sten,sax, påse om vem som skulle få somna när vi lade henne.. när vi var klara så hade den lilla prinsessan redan somnat så nu kan vi få vara uppe en stund tillsammans utan att en av oss är en zombi!!

 

Tack Olivers pappa för den otroligt goda chokladkakan.. Önskar att ni kunnat smaka för den var näst intill gudomlig!!

Nä nu ska jag gå och krypa upp mot min älskling innan vi släpar våra gamm-kroppar till sängen..
Vi ska ju upp tidigt morgon och SKOTTA.. någon som vill anmäla sig som frivillig?? Listan är tom...

Kram och godnatt!!

Måste bara visa pappa/moschars gung får som är alla barns favvo när dom är och leker med T.. själv är hon inte så värst impad men jag antar att det är för att den alltid står här hemma och kanske inte är så spännande!!Gunga lugnt!! Hjälm på!!!

utmaning..

Jag blev ju utmanad av Kicki i går.. nu kom jag på att i alla brådska att hinna bli klar med gårdagskvällens inlägg innan ögonen trillade ur så glömde jag att utmana mina vänner..
Det man ska göra är ett ta det fjärde kortet i sin fjärde kortmapp.. INTE VÄLJA ELLER SÅLLA BORT!!!!!

Utmanar
Prinskorvens mamma - Elin
Barba mamma- Mia
Catiiis- chatarina

Se länkar för jag vet inte hur man lägger in som alla andra gjort ;) spännande!!

Vad har min dag att erbjuda??

Sitter och funderar om det ska bli en bra eller så där dag!! Vi har sovit rätt bra förutom en värmekludd i mitten av sängen har vevat runt som en elektrisk högklass matberedare!! Och om jag säger att hennes tånaglar är sylvassa förstår ni att liknelsen inte är allt för långt ifrån sanningen!
Hon har varit som en kamin och hostat oroväckande mycket och varje gång så har jag flygit upp för att undvika eventuella kräkningar som burkar framkallas av dessa grova hostningar.. Ingen hit att bli ner kräks typ i håret eller ansiktet för en tendens till att vilja ligga riktigt nära har uppstått den senaste tiden.. Men Jag har klarat mig liksom Leif och peppar peppar även lakan och täcken och kuddar för i natt gick det bra!!

Det enda som jag har att klaga på var väl i så fall att väckningen var i tidigaste laget på en arbetsfri dag.. Pigg och irriiterade rastlös spritter den lilla fröken upp och när hon väl kravlat sig över mig på det mest omilda sätt man kna tänka sig.. armbågar i bröst, sida, reben, struphuvud och slutligen i magen så ja var jag ju rätt vaken så att säga..
Då vi i vår familj inte lyckats så bra med antenn lekarna i huset så får vi dra vår bordsantenn fram och tillbaka mellan sovrum och vardagsrum.. Kopplade in så att Teletubbies började spinna och då tösen lagt sig och lugnt tittade på dessa faschinerade små saker så somnade jag tydligen om.. Vaknade av att T lyste med en ficklampa rakt i ögonen.. Hon var mycket lycklig när jag öppnade mina trötta och rätt chockade ögon!!

Nu sitter jag här framför datorn och knappar, L kopplar av på lill toan och T är ett vild-djur i djungeln.. Tror hon är en spottkobra eller en myrslok på jakt efter rackartyg!! Söker med ljus och lykta efter något att dra fram eller riva ner.. HON är totalt oresonligt rastlös!!
Har gått an i nån timme nu och jag är HELT slut!!

Men ja.. det ska väl var en del av det underbara föräldraskapet det också ? ;o)

Jasså the army and me.. ja kanske man skulle återuppta den militäriska formen igen.. Hm..ett, två, ett ,två..hepp, hepp.. 462,463,464 armhävningar.. ja eller hur ;) Har väl på sin höjd gjort 50 armhävningar i rad men det var LÄÄÄÄÄÄÄÄNG sig!!

Se you later...

Utmanad!!??

Min vän och kollega har utmanat mig.. Först fattade jag INGENTING... Fjärde fotot i fjärde mappen..?
Men HAAAAllå jag har kommit på det... hihi spännande för just nu har jag ingen aning om vad den fjärde mappen innehåller ... Ghaaaaa.. lovar att inte välja ngt bättre om det är ett tok kort!! LOVAR..

Nu låt se..


Det var ju ingen fara.. Detta är från en av mina roligast kvällar någonsin med en av de bästa och trevligast vännerna!!
Gatufesten i Sundsvall året var 2005 och det var Uggla på scen!! Alla (vad jag minns ialla fall) var på topp och min vän (vänster) gjorde en spontan utflykt med mig(till höger) på trevligheter..Saknar dig lilla tokan!!
Hoppas vi ses snart!!Kan inte låta bli att lägga ut fler från kvällen.. 
Min sambo L i en av få bilder där han inte blundar eller gör någon konstig min...Här är han ialla fall den jag och lilla T älskar mest av allt :)Ännu fler bilder från en av de absolut tio i topp kvällerna/nätterna jag varit med om.. Midsommar 2005.. konstigt att allt jääätte kuligt och skumt hände INNAN lilla T föddes ;)
Här är jag och L utklädda till militärer och tillsammans med en vän och hans galna farbror kommer vi på att vi ska ta oss över sjön med en militärflotte. VI skulle firar midsommar vid stora sjön men beslöt oss för att ta oss via vattensystemet till noret som skiljer oss från den andra mindre sjön.. Noret består av en grund passage med sten och vass.. hade inte galne farbrorn gett oss lift med lill ekan så skulle vi nog ha paddlat än... Slutmålet var en annan fest och vår plan var att stilla och tyst glida in och överraska!! Men mot bättre vetande dracks det lite starköl i båten och det kunde ha föranlett till en eller annan större katastrof typ att jag skulle tillsätta mer luft i den uppblåsbara flotten.. men istället skruvar jag åt fel håll och släpper ut den mesta del av den luft som fanns i min sektion av båten... hm.. not clever... not smart!! Men jaja vi kom fram efter några timmar och vi blev kvar i dessto fler och tokigar kväll har jag nog aldrig upplevt...
Skulle inte tveka att göra om det hela för det var sjukt underhållande med alla små detaljer.. hm..

Nä nu ska jag lägga huvudet på kudden för det gäller att passa på att sova då man får chansen för nu när Liten är sjuk kan man förvänta sig minst 3 timmar vaket tillstånd i natt!! Men det är mest synd om henne som vaknar av att hon är så sjuk!! dessutom missar hon förmodligen ett treårs kalas i morgon och sin favorit kusins kalas på eftermiddagen.. Har hon tur kanske hon är så pigg att vi kan åka och gratta Olli på söndag för det vill hon verkligen INTE missa för hon har sett fram emot det såå många dagar. Det var meningen att vi skulle åka upp i onsdags men då blev jag ju tvungen att jobba över och därefter så hittade ju en ny basilusk sin väg in i lill-skrotans kropp!!

Kram och god natt mina vänner.. Och Svan jag vill ha lösen!!!

Att stoppa huvudet under armen kan vara att föredra i vissa lägen!!!

Jag har en vass tunga, kan vara riktigt elak men när jag vill vara det och borde vara det då sviker mitt psyke mig..
Ikväll ringer det på min mobil strax innan matchen ska börja vilket innebär att jag inte hör ett YOTA.. JA jag svarade!!
Ja jag är tjej.. om det var någon som tvivlade!!
Kan knappt gissa mig till att det är en Maria som ringer men kan inte koppla namnet med någon.. Jag beslutar mig för att be att få ringa upp..
Går ut och ringer.. står vid en av arenans trappor och precis när jag slutade prata blir jag över rumplad av en tafatt kram... Öh... den kramande motpart var inte någon som jag direkt ville träffa och än mindre ha en kram av, faktum är att jag vill inte att personen i fråga en ska ta i mig.. JAG vill inte ta i honom med tång ens... Hua...
Ialla fall så blev jag paff och kom av mig helt, visste inte vad jag skulle säga och det hela kändes HELT obekvämt!!
Det som är mest sjukt är att om inte denna Maria ringt precis då och jag VALT att gå ut (vilket jag i vanliga fall INTE skulle ha gjort, men nu är Lillan sjuk igen så jag blev lite rädd att det var ngt!!) och fatta att han var sen och att det är många komponenter som gör att det blev ett högst ofrivilligt möte i korridoren.. Detta är ett ex vi pratar om och INTE en favorit utan en som man helst ville kunna radera ur hårdisken!!
Han har alltid problem med att veta vem som är hans tjej och så verkade det vara även ikväll då han fick onda blickar från en brunett som definitivt inte är hans sambo och mamman till hans barn!! 
Jag fick inte ur mig en enda pik eller snärtig kommentar, inte en fräsning inte nåt som kunde svida till!! (Och ja jag har kommit över och är mest bara hatisk för att han är en sådan jubel idiot och att han alltid får som han vill!!)
När han så gick .. hahaha det var faktiskt så att det var jag som gick.. så började hjärnarn att producera lämpliga haranger och smidiga men hårda sarkastiska kyliga kommentarer som jag BORDE ha kläckt ur mig.. Men det var så dax DÅ.. Skulle ha stoppat huvudet i en is hink och kastat is pilar i ryggen på honom istället!! (och hur kommer det sig att man kan retas upp så otroligt mycket på någon så obetydlig människa.. någon som man ser som en parasit i vårt universum?)
Suck!!

Hatar när det går bra för prakt nötter!! 

SÅ tillbaka till godisätandet..
Har vid detta lag fått många frågor om hur det går med mina socker-sugs-attacker.... Många kollegor är involverade och engagerade i hur det går och hur jag mår.. några få har även hakat på mitt lilla eller rättare sagt STORA försök till att åter ta kontrollen över just sötsuget. Ni som undrar.. det kommer nog att gå åt pipsvängen.. missbrukar mörk mörk choklad och har även halkat på två djungelvråls klubbor i kväll... Åhåå så goda, men det är ju ingenting, INGENTING mot de mängder som jag tidigare tryckte i mig på en dag.. eller per timme rättare sagt!!
SÅ i och för sig så går det väl jätte bra och det är ju inte meningen att jag ska sluta helt men jag hade ju som mål att lyckas hålla upp ända till vecka 12 då vi ska till fjällen.. och att godis sen skulle åter få lyxkänslan.. Att man känner att man verkligen unnar sig ngt och inte att det är ett tvångsmässigt beteende som styr min dag!

I dag fick jag kasta mig från jobbet med massa halvfärdiga ärenden som egentligen skulle vara gjorda i GÅR. Dom ringde från dagis och ville att vi skulle hämta Lillan då hon var tok hängig. Fick inte tag i L och problem uppstod då vi sammåker och han har bilen!! Hur skulle jag ta mig hem på ett någorlunda snabbt sätt.. Tur att man har en underbar mamma som ställer upp och kommer som ett skott. Men hennes hjälp kunde jag hämta hem min lilla rödkindade mini människa!
Hon har feber och älskar mig osså.. Det är viktigt att tala om för sin mamma att man har feber, tydligen tror lillan att det inte känns (39,8) och att man älskar sin mamma osså!! Jag smälter både av värmen och av kärlek ;)

I morgon ska Lillan till moschar och mommo så det blir till att kliva upp tidigt som attan för att skjutsa ut lilla fröken till snickeboa som moschar har i garaget.. men i morgon skulle tydligen (d)gockan och vagnen för hon skulle till "jobbet" osså..
KAnske jag och L får oss en mysig hemma kväll på tu man hand ;)

Nä men så jag babblar, ingen aning om vad som snubblar ut så nu är det dags att sluta ordbajsa och sätta sig på vita porslins tronen... så ha det så trevligt tills nästa gång vi ses... kram och sköt om er!!

Snö så fantastiskt....

... jobbigt det kan vara när den faller socker söt från himlen och världen blev helt underbart vacker men HALLÅ...
När jag klev upp igår morse var det ju snö så långt ögat nådde kändes det som. Jag klev upp tidigt då jag såg på måndagskvällen att nederbörd av den vita sorten vankades till frukost.. Så upp och hoppa, lagomt pigg...icke!! Men med tandpetare under ögonlocken så fungerar spade och snölasse ändå klockrent!! Jag slet och slavade och insåg slutligen att det inte skulle fungera att få bort allt själv så när klockan var halv sju ringde jag (dagens teknologi wawoo så bra och bekväm) ut min kära L.. vi plågade oss i en halvtimme till och stress duschade därefter i ett tempo som fått mina föräldrar att stumna då jag alltid var SISt ut ur omklädningsrummet när jag var sport fantast!!
Vi kom nästan i tid till dagis och vi fick nästan tiden att räcka till för en mini flex på jobbet.... Jag jobbade hela dagen och avverkade några timmar beordrad övertid och insåg lagomt tills min lilla familj kommer och hämtar mig att det har snöat HELA dagen.. LAPPvantar av gigantisk storlek.. stor lappens lovika vantar kanske man kan säga ;)


Halv nio stod jag ute efter att ha nattat lilla T. L hade då varit ute i en halv timme och släpat snöhögar på lassen.
Jag tog mig ann uppfarten medans han slet med övre planen..
Vid nio tiden blev det strömlöst på vår del av ön och helt plötsligt blev allt difust och med hjälp av snö och vind så kändes skottningen än mer tröstlös.. Inget hände trots att man skottade och skottade.. INGET..
När vi äntligen var klara, gick vi in och jag klädde av mig dyblöta ytterplagg. Satte mig och pustade ut vid köksbordet och verkligen drömde om en skön säng...
Såg en ljusstrimma på vägen och tänkte att -oj vad alla små ljus syns väl då omgivningen är nattsvart...Kände ett svagt skakande.. kunde inte vara sant!! Ttittade noga och och mycktigt riktigt, såg en iskall, elak snöplog komma farande och vips så var där mer snö!!!! Inte nog med att det kom en plogbil, strax efter denna stormar det in en sadistisk bilförare på vår uppfart och rullar fram och tillbaka tills han slutligen vänder och åker därifrån.. Han gjorde det ENBART av Elakhet.. Packat och klart !!
Övervägde att forfarande slänga kroppen i sängen.. men efter en stunds övervägande så bestämde jag mig för att ta tjuren vid hornen och...drog på mig täckbyxorna ovan på trosorna och tog ett linne jag hittade i tvättstugan, svårt att bedömma om det var rent eller skitigt då det fortfarande var strömlöst och med hjälp av ficklampa är man ingen pedant!!..
Tänkte inte låta plogvallen bli en stenhård isrink till idag..
Så vid elva tiden stod jag ute i bäcksvarta mörkret och skottade snö.. Svärandes efter bil"tjyven" som gjorde det än värre för min stackars spade.. DET VAR STEN HÅRT.. sur äcklig fet blöt snö..
Tacka vet jag pappas metallspade, inte den vi har i glattplast..
SÅ där stod jag då som gubben Petsson fast med hängtuttar och MED pannlampa(!) !!! (det var ju mörkt!)

(måtte jag få vara ute bland folk även i framtiden, hoppas på att grannarna inte skickat nån från psyket för att hämta mig ;)


Måste säga att tur att det var mörkt för när jag klev upp i morse  (vi hade strömavbrott i går kväll, minns ni..ingen dusch då inte och det var inte läge att försöka tvätta bort utseendefåfängehjälpmedlena)  så såg jag ut som om mascaran var överallt än på fransarna.. Kolsvart ända ner till näsvingarna, inte konstigt att Lillan inte är så possitiv till att konversera med mamma sin på morgonkvisten, då hon ser ut som ngt hämtat från en skräckfilm....Stackars dotter!!
 
Måste jag säga att Leif muttrade 159,5 gånger att vi skulle ha köpt en snöslunga.. Jag muttrade tillbaka .. du har tuttar enligt din dotter-håll tyst och slit ;)... kanske att han mumlade ngt tillbaka.. valde att inte lyssna så noga ;) Kan hända att det var ngt om mina alla magar ;)

Det är kärlek det!!

Ja K nu känner du mig men vet du vad.. jag har ju kommit förbi det där med att må dåligt av det.. jag har accepterat att jag inte är någon retucherad donna på omslag och reklampelare.. JAg är JAG och jag är nog egenligen ganska stolt över det.. MEST stolt är jag över att jag lyckats sluta må dåligt och enbart försöka njuta av livet ;) Känner du må hända igen den lilla ;)

Ja snacka det kan jag ju och självklart får du lyssna ;) bokar kanske en tid borta på ditt bord i morgon.. vart var du i dag förrensten!!

Tack Fågeln för din efterlysning i morse!

Jag ska gå på Hockey i morgon och lilla T ska med också!! Hon har blivit sååå duktig på att prata och man kan verkligen bli underhållen av människor i mini format !! Älskar min lilla familj!!

Undrar hur det går för vännen med magen ;)?
Visst hör du av dig vid leverans ?!?! Kram och lycka till om vi inte hinner höras innan!!

En annan händelse, tråkig sådan.. En nära och underbara vän berättade ikväll att hennes mamma insjuknat i lungcanser med små eller rättare sagt inga chanser till överlevnad.. Jag är känslig för just denna jävla sjukdom.. så falsk och skrämmande. Under samtalet kände jag hur jag fick svårt och andas, kände mig illa mående och paniken växte i mig bara genom att tänka tanken OM.. tänk om någon av mina.. tänk om L eller T eller någon annan älskad!! Fattar inte hur man klarar av att gå vidare och "bara" försöka leva ett "normalt" liv med en sådan skräck som ständig gäst vid matbordet!!!!!
Gahaaa.. Tänker på dig F och de dina som vänder och virder på om, ifall, kanske, vad om, och så vidare!!

Med det så släcker jag ner lilla bärbara och kryper ner brevid min lilla trasdocka och min snusgubbe!!

God natt!!


MOt media!!!

Nu ni har jag gått igång!!
Det finns en sak som kan få mig att bli högröd av ilska men som ändå kan få mig intresserad så intensivt att jag sväljer allt och tror på ALLT.. Media.. Hur man vinklar och vänder.. hur man ger en "sann bild" av en vision av ett tex ideal!!
När mormor växte upp så var det möjligtvis någon flimstjärna som var alla killars dröm.. MEN då visste man att hon var en ouppnålig dröm för många!! Mormor fick vara sig själv och grannpojkarna var ändå mycket villiga att fria till grannflickorna.. Utbudet fanns inte på samma sätt att jämnförelsen bleknar och nästan tynar bort då när media inte försåg dem med donnor i bilkini, barbröstade (gärna silicon), nakna, eller i snygga kläder, i sminade retucherade ansikten där en kameralins för 300 000 kr klarade av att förstärka ljusupptagning och skärpa.. I kläder från märken som kostar multum, gärna uppsydda efter modellens kropp för att framstå som det perfekta plagget.. I bilar som symboliserar status, välbetalt jobb, svinrik karl,.. i ja allt som kan framhäva det vackra och säljande i en kvinna..
Tror INTE att morfar blev överöst av dessa bilder och uppmålade visioner.. tror ni?
Att unga kvinnor IDAG lider av tvångstankar om mat, att kraven är så stora att unga smala kvinnor tränar och svälter för att försöka uppnå ett omöjligt ideal!!
Hur ska vi som är "vanliga" med sund kropp utan silicon.. apppappapaaa mina tuttar hänger, ja men jovisst jag har ett barn men dom hängde innan.. Men jag ändock komplex för dessa svällda taxöron.. Jag slår vad om att mammor för 60 årsedan inte visste att man skulle ha uppåttuttiga tuttar.. tror ni att mormor ägnade många minuter per ÅR åt att fundera på om livet vore bättre om tuttarna tittade uppåt och inte neråt??? Kanske två minuter dårå...kanske..
Eller tror ni farmor tänkte på att stöna högt, posera, knäppa sexiga bilder med kameran och sen lägga ut de på internet bara för att ALLA gör det ju.. Hm.. högst troligt inte då farmor var från en frikyrklig stad.......
Tror ni att mamma mätte sig 4 gånger om dagen för att se om träningen gett reslutat... hon tappat lika mycket vikt som hon ätit under dagen.. att dagen skulle gå jämnt ut så... Nä jag är övertygad om att mamman på den tiden hade krav men inte lika stora kroppsliga krav som vi kvinnor har idag.. OCH vad är skillnaden..
Inte är det kropparna.. inte är det maten, eller jo lite.. men jag är helt säker på att det är utbudet av medias skildring av den perfekta kroppen, den perfekta kvinnan som får oss att må pyton över våra normala kroppar..
Visst har ALLA komplex över nånting.. Jag har komplex över mina händer-rynkiga och fula med hemska naglar.. tänk när jag ska gifta mig(Om, inget frieri än!!) vad ringen kommer att se knäpp ut på mina fula händer..(bara för att en kille i min klass kläckte en kommentar om dom när vi gick i tvåan på lågstadiet.. han sa att dom var maskiga för dom var så rynkiga..jag undrar om det var sant!!- I alla fall så har jag bestämt mig för att dom är fula-so what!!)
Jag har komplex över min panna- den är lång och när jag var mindre var jag säker på att jag var fulast i världen med den pannan, nu tänker jag inte så ofta på det förutom när jag tittar på tv:n och ser någon med en högpanna.. då undrar jag om den är lika som min..
Jag har komplex för mina bröst.. ALLA vill väl ha dom där uppåt tuttarna.. Mina är hängiga mjölpåsar med ledsen look!! Men när man ställer sig i duschen på ett badhus så inser man att mammor ofta har sådan bröst!! Och dom som inte har det dom HATAR man.. eller jag ;)
Jag har komplex för min otränade midja.. tycker den ser rak och tråkig ut.. Med kjol och strumpbyxor ser det nästan lite komiskt ut med handtagen bak!! (nåt verkar jag ju ha ärvt av mor min ;) pannan är ju pappas så ;)
Sen har jag komplex för lite annat också thjiihiii glöm det ;)
Knäskålarna ser alldeles pösiga ut.. och för att inte tala om mina fötter... OCH där sätter jag stopp för detta!!

Är det med handen på hjärtat någon som märkt detta.. är det någon av mina vänner som tänkt att jag hyser rum för så många komplex.. är jag såååå ful att jag ska må dåligt över allt detta, att jag ska gruva mig för att gå på badet, byta om inför andra, när jag har en NORMAL kropp?!?!

VI har alla komplex.. det ena mindre och det andra större än varandras.. Varför ska vi må som vi gör. Kan man inte bara bestämma sig för att gilla läget.. Kan vi inte inse att opererade brudar ändå har komplex.. att kvinnor med de allra mesta perfekta kropparna är ytterst få förunnade.. Att det mesta vi får från media är serverat på ett oäkta guldfat!!
Att på alla diamanter i världen går det miljarders miljardes sandkorn.. vi vanliga lyckligt lottade som föds utan handikapp, utan en livshotande sjukdom, utan krig i vår närhet, utan missbildade ansikten att vi kanske skulle må bra av att se världen från det vanliga förstoringsglaset!!
Titta på Topmodel.. hur många av dom söta.. SMALA.. (för dom är onormalt smala) snygga..tuffa och sjävlupptagna tjejerna mår bra, är lyckliga.. JA när jag har sett så har alltid en gråtit och sagt att hon hatar sig själv, eller har ätstöring eller kommer från förskräckliga familjeförhållanden..... Nä dom är inte lyckliga..
Oftast så är dom lyckliga människorna dom som valt och kunnat välja att vara nöjda med dom har och är..
Jag är på godväg!!
Jag har fortfarande kvar mina komplex och som det känns nu kommer det nog fler ju äldre jag blir..har jag rätt K och J..Ni är ju liiiite äldre än mig ;) Men jag har valt att försöka minska ner andra människors inflytande på just min lycka!! Att vad andra tycker om mitt utseende är ju inte allt.. huvudsaken att jag försöker att trivas med mig själv.. HYKLERI?? Nä jag har faktiskt kommit rätt långt i min utveckling när det gäller min självbild!!
Jag VET att jag är snäll, omtänktsam, bra på vissa saker, aldrig värdelös och om jag skulle vara i närheten av att vara värdelös på ngt så är det bara inte min grej.. men jag är bra på så mycket annat.. Om jag får tro L!!
Jag tänkter att om någon har tid att bry sig om MITT utseende så måste det ju vara för att jag strålar av lycka, självförtroende och självdistans... INTE för att jag skulle se konstig ut, vara ful, eller för mina för andra (var ialla fall) dolda komplex...
Ja ni nu har jag på typ 63 rader försökt få fram att jag tycker att media har stor skuld i att vi kvinnor inte kan uppskatta oss själva på ett värdefullt sätt!!
Att killarna tror att vi ska vara på ett visst sätt och att vi genom dem tror på det.. att vi genom en falskmålad bild tror att siliconbröst är naturliga, att alla har analsex och framför allt under första gången.. att göra sexvideos är helt ok och att bara för att någon loooovat att aldrig missbruka den/dem så tror vi dem.. Att sex akten som förevigats sedan, efter att förhållandet tagit slut cirkulerar på internet och finns kvar i all evighet, ja det är ju helt otänkbart för "vi" lovade varandra att aldrig vara såå elaka.. en tjej i dagens samhälle har en snedvriden syn på vardagen och vad som är vanligt!! Att alla förhållande inte bygger på övertalning och övertygelse från media.. för det är det jag tycker att det är.. tror ni morfar visste att han skulle ha analsex i doggystyle med ett fast grepp om tjejens hår så huvudet tvingas bakåt!!
Nä tror inte det va...
Eller att han tvingade mormor att suga av honom på ett sätt som nästintill fick henne att kräkas.. hoppas inte det.. morfar var ju en snäll och omtänksam karl..
Att det är cooolt, att allla gör det... att den som inte gör det är pryd och tråkig och att det..ÖHm ... ja tror att jag kom ifrån ämnet!!!
MEn jag tror att ni alla fattar vad jag menar ;)

Det är såå synd att vi spiller så mycket värdefull tid på att gå och fundera på OM vi duger.. DET ÄR KLART ATT VI GÖR!!!!!!!

VI ÄR DOM VI ÄR OCH ALLA ÄR VI UNIKA MEN NÄR SKA VI BÖRJA TRO PÅ DOM ORDEN ........

JAG HAR BÖRJAT!!.... häng på!!!

Ni som är lite yngre .. låter jag sviin gammal när jag tog tag i detta, jag vet att jag inte tänkte så här för 10 år sedan.. JAg har börjat ändra mitt synse sätt nu för bara två år sedan!!KRAM MINA VÄNNER OCH ER SOM JAG INTE KÄNNER!!!

Efterlyser någon som kan installera en TV antenn..

familjen med armbågen mittimot har inte fått den kompetensen?
Vi har nu försökt med två OLIKA antenner (förutom bordsantennen som står inne IGEN brevid tv:n som en enorm design pryl) och ingen fungerar. Nu i går köpte L en som skulle fungera där man har dålig mottagning och ja.. nej.. ingen skillnad på tv:n mellan av och påslagen förutom att lilla "on"lampan lyser ;(
L har försökt och jag måste berömma honom för han har verkligen försökt att behålla lugnet! Varken han eller jag kan ju med döda ting.. ALLT som inte består av kött och blod kan få våra hjärtan att explodera av ilska.. Men idag kan jag ju avslöja att båda två har varit halvomrördafilbunkar.. lite skakade kanske man kan säga för HELT lugn och sansad kanske inte är rätt ord men så va då.. inga verkty har flygit, inga värre svordomar har ljudats och ja.. dagen har varit en irriterade skit dag då vi inte lyckades men det kunde ju ha varit värre!!!

En höjdpunkt var när vi började felsöka och insåg att i två timmar hade vi försökt få till bilden och ena suttit nere framför tv:n och den andra stått uppe på den oisolerade vinden och viftat med antennen och frusit fingrarna av sig. Av en händelse kände jag för att dum fråga... på skämt.. om han kopplat i rätt kabel, så det inte var den till sovrummet... öhöhhh...Jomen serrö det var precis vad min älskling gjort. Till och med då behöll han lugnet och insåg komiken i det hela ;)
Nu väntar vi på Mr Lidén så han kan komma och hjälpa oss. Vi ger oss inte på det där igen för då kommer vi nog att skada ngt i vår omgivning, förmodligen ett eller två fönster då den s-tans grejen åker ut..

Isak har varit hemma hos oss idag och T och han har lekt super bra. Kul att se de små liven när dom sitter och berättar om världen alla bekymmer och alla badminnen från i somras, hur man åker skoter och det verkar vara Tomten som tagit alla barnpoolar, alla sandhinkar och DET var absolut Tomten som ätit upp ALLA smultron!! Den lille gubben som T valde att uttrycka det ;)

I morgon är det dax för att gå tillbaka till jobbet och det är bara å bita i för det ska jobbas övertid.. typ alla dagar!! x antal timmar!! suck!

Nu ska jag försöka få till ETT lagmot otrevligt brev till våran husleverantör för nu MÅSTE dom se till att ta sig hit och åtgärda alla små fel som FORTFARANDE finns kvar!!!

Annars har jag inget trevlig att skriva om... Jag återkommer och hoppas nån finns kvar i rymden som fortfarande läser min lilla blogg.. Tack J för erbjudande om Hockeyn.. Tänkte att när du fyller att vi kan gå på en BIO strax därefter för det skulle jag tycka vore kul.. + att det känns som att det är våra födelsedagspresenter, vad fick du av mig förra året??

Kram och sov gott!!

Det är sting i detta bi!

Det är få gånger som jag är på så dåligt humör som jag är på just i dag.. eller just ikväll kanske man ska säga.
PMS och en ANING av sötsug som bortförklaring till min urusla sociala dagsform!! Känner för att käfta emot konstant och sänker mig till de smås nivå när det gäller rätt och fel!!! Retas och blir arg, dummar mig som bara en trotsig fyraåring borde ha kompetens till.. ni vet det som efter trotsåldern har vuxit bort!! Själva helvetes trotset!!
Jag tappade fattningen på borta plan och fräste och morrade tills jag fick rött kort och blev förvisad ut ur huset, så här sitter jag nu elak och ensam med bara kranvattent som sällskap!! Men ni ska inte tro att jag kommer att nöja mig med det!! På ett igen och ska jag vara ärlig så ska jag ÄTA godis i kväll.. Lite för det är det som behövs för att en så svart själ som min ska bli skenhelig igen.
Har inte bestämt mig för om jag ska berätta för L eller om jag ska blå ljuga och skylla på väder omslag både i sinne och klimat?
Vad tycker ni.. för visst är väl detta en kamp mot godiset och inte mot L.. Fast just nu sa jag ju emot mih själv.. jag borde alltså berätta. Lite godis är ju M Y C K E T bättre än de kolosala mängder som jag ätit förut... 200 kr i veckan mot en tia eller två är väl inget att klaga på.. Han snusar ju!!!
Tack Malin !!
SÅ nu när jag har lugnat ner mig och lagrat lite socker i skallen så ska jag väl klara av det sociala samspelet igen??????
Blir rädd för mig själv, sist jag försökte mig på att sluta med godiset gick jag bara över till kakor och bullar som GIVETVIS är mycket nyttigare.. Gången innan dess var för ca 5-6 år sedan och då var jag i samma fas som nu då jag bad min dåvarande svärmor att fara och flyga till blåkulla... Kunde hon nog ha gjort utan min önskan då hon troligtvis var en äkta knäcke häxa med lång näsa och gift i blodet!!
(med en sådan son i familjen kan hon inte ha varit annat än en riktig äcklig häxa.. Må vårtorna frodas i hennes ansikte och på andra ställen med för den delen... Ja och låt dom gå i arv när jag ändå är igång och ondar på familjen pucko-snusk-hjärna)
Ni som känner till denna del av mitt liv vet utan att blinka vem och vilka det gäller.. uhua..!!

Nä nu ska jag ner på ICA och inhandla godis till barnen och lite sallad till GIarna.. Jag kommer nog att från gå denna diet inom kort.. tror att jag kommer att bli utesluten ur famijelaget annars..

Otrevliga kossan går på enkvistbete!!!
Muuuhhhu

sjukdag med avsaknad av sängen!!

Idag ahr det varit en sådan dag då jag önskat att vi haft två barn eller en nanny.. Två barn av den anledningen att dom förhoppningsvis kan stimulera varandra, nanny bara av den simpla anledningen att jag inte oooorkat vara en bra mamma i dag! Sjuk, klen, gnällig och febrig!!
T har inte varit sjuk, klen eller febrig.. hon har varit gnällig och av den enkla orsaken att hon inte fått leka, busa, springa, prata eller varit ute. Hon har varit kedjad med mig, den gnälliga och sjuka mamman! Det har helt enkelt varit otroligt synd om min lilla prinsessa!
Jag har inte kunnat läsa sagor då jag hostar mellan varje mening, vilket inte ger någon trovärdig och inlevelsefull karaktär åt sagan. T är van att hennes mamma förställer sin röst när hon är vargen eller klasklättermus. Hon sjunger när det nynnas och hon skäller med strängröst när det ska skällas.. I dag har röstsvängarna varit mer eller mindre smygande och kanske mest tråkiga raksträckor med en tonig personifiering. Mycket låg underhållningsfaktor!!
Vi har bråkat om hennes bärbara dvd då hon har mycket litet förstånd att vara rädd om sina leksaker, troligtvis då hon får det hon önskar och mycket där till. (en två-tre åring har inte stora krav på vad som det ska lekas med, behovet verkar vi föräldrar bygga då vi vet vad som roade oss.. När vi var allt mellan 2-12 år och ALLT detta ska en 2 snart 3 åring ha.. Man vill ju inte försumma sin lilla.. Överdrivet om man tänker efter!! Men ändock sitter vi där med ett överfyllt lekrum iof med det mesta i små format och iof inte så värst dyra leksaker och pryttlar men dvd:n är en sådan som en gång kostade pengar och det förstår inte lilla marodören.. såklart!!!)
SÅ när det ska ses på film så ska det öppnas och stängas, klicka på knappar, sitta och knacka hälen på skivspelardelen, vicka på displayen och skakas, flyttas och allra helst tappas i golvet som det verkar.
Idag har jag varit sten hård och plockat undan den då det härjats för mycket och då har krokodiltårar och svart-ögonen kommit fram! Vår lilla fröken har ett brett register när det kommer till minspel.. Repetuaren pågår ständigt!!
Så ni kan ju tänka er HUR vår dag varit! Hon har studerat mig, knäckt mig och mjukat upp mig igen för att slutligen köra slut på den allra sista vitaminkicken i min kropp. Så när L kommer hem ligger två brudar och snarkar i stor soffan och han får tillaga maten och servera två sömninga och direkt odugliga bordskamrater! Sällskap var inte ett ord som vi kvalifiserade oss till!!

Men i övrigt har detta hänt, T går allt mer ofta själv på toaletten och dessvärre innebär det också att fröken -kan-själv kliver ner och är klar själv.. låt fantasin flöda..
I dag var det dock inget kladd som irriterade och besvärade mig utan två härliga bong-i-golvet-dunsar!! Fröken lyckades med inte mindre än två falla av toalettstolen trix.
Så nu hoppas jag att hon ska bli mindre självständig när det kommer till allt med toalettbesök att göra... troligtvis har det lilla livet glömt detta till i morgon men man kan ju alltid hoppas. Själv så försökte jag mig på att stutsa upp ur soffan och skynda mig.. kommer inte ihåg vad jag skulle skynda mig till.. men jag är ju som sagt lite KLEN.. med klen kan man säga lite sockerlåg.. så när jag reser mig upp fort snurrar allt till och jag hinner klarna till lagomt tills jag ska slå i golvet. Jag har tack och lov lyckats ta emot mig på ett bra sätt alla gånger men det är rätt irriteraden och inte minst otäckt när det inträffar! I dag så gjorde jag det alltså två gånger och T såg sista snubblet och skrattade så hon kiknade.. den lilla RÅTTAN.. kanske var det hämd för att jag inte kunde hålla mig när hon dunkade i golvet inne på toan.. Vi har ju samma humor i alla fall.. ;)

Jo ja just det ja vi målade våra naglar för första gången och det var en hit!! Hon ville även måla L´s men han tvär vägrade och det slutade med grin.. T allstå..Och inte ens då gav han med sig!! Påminn mig att jag måste måla höger hand i morgon innan vi går ut någonstans.. för som det är nu är det bara den vänstra som har röda naglar!! Ghaaaaaaaa...

 
LIten stolt nagelacks smyckad prinsessa!!!! Lover her!!

Jag har kommit på att jag skulle vilja ha två kristallkronor i vardagsrumsdelen.. Skulle bryta av mot vår blandade, låt oss säga moderna stil.. Men L som är livrädd (sen jag otaktiskt erkände att jag började dras lite mot det romantiska och lantliga) att jag vill ha något gå mot snällt!!!! Men det är inte sådana som jag vill ha.. Dom ska vara ganska massiva och med stooora prismor och ja.. eller jag är inte säker på HUR jag vill att dom ska se ut och dom jag hittar om jag letar kommer förmodligen att vara schwain dyra.. så det får bli ngt från IKEA.. lagomt mot min inkomst på det väl avlönande jobbet hos staten!!

Nä nu hostar jag schwaaaiiinigt mycke och måste nog drogas ner för att överleva.. Ses i morgon alla kära!

Katjing!!

Under en filt i soffan..

Måste få rapportera om hur min dag hittills varit! Vaknade vid 5.. nånting och försökte somna om. Tsom låg och snusade sött bevid mig låg utan täcke så jag tänker att ååå den stackarn måste frysa, för det är rätt kallt på mornarna i huset då vi inte eldat under natten.. Men icke, stintan var skollhet och ville INTE ha täcke och inte heller bli omhållen av en frusen mamma.. Icke så det blev till att huttra själv under mitt eget täcke! Jag som försökte vara en omtänksam mamma...

Morgonen skyndade sig fram och L sköt på jobbet så det kunde passa med mitt läkarbesök 9.15... Blev lite konfunderad när jag klev in på vårdcentralen och sköterskan tilltalade mig med namnet EVA..hm.. Jaha så var man tydligen redan 69 år och hade problem med lungorna, dock värre än jag trott då jag nu uppenbarligen hade col (vet inte om det stavas så) men allt detta hann jag få redan på innan dom upptäcker att -HEJ det står ju en tjej i 25 års åldern (kan ju hoppas att du tänkte det i alla fall då jag gravallvarligt INTE vill se utt som EVA 69 år)
Misstaget rättades till och läkaren kallade in mig och min (för tillfället ABSOLUT livrädda)lilla tjej. (har ingen aning om varför hon var så panikslagen då hon vanligtvis VILL åka till doktorn och hon brukar tigga om att han/hon ska titta i öronen, men INTE idag..tårarna trillade över när vi tassade in på vårdcentralen..) Vi hade på oss skokjolar som vi gemensamt döpt dom till..thiiihihii..Ur tjusigt va ?

Farbro doktorn kom och hämtade oss och för att lätta upp stämningen började han med att rita en katt pch frågade T vad han ritat och hon snyftar fram att det är en katt.. men då blir det en mus som därefter får längre öron som då slutligen blir en kanin. T är hela tiden avvaktande och han försöker en gång till.. Han ritar en ring och två ögon och massa hår,näsa, mun och T gissar att det är en snögubbe. När han är klar är dom överrens om att det är T som han ritat på britspappret!! NU konstaterar T att han har gjort ngt som MAN INTE FÅR.. Han har målat på jakanet (lakanet) och man får bara rita på Papper.. öh.. så blir den lilla lite konfunderad då hon generat kommer på att det faktiskt VAR ett papper.. Hon som tillrättavisat farbro doktorn!! Hm.. verkar som om liten lyssnat l i t e på sin mamma iaf när hon gnällt och tjatat om att man BARA får rita på pappret och absolut INTE någon annanstans... ;)

Hur han nu får ihop det är också ngt man kan hålla sig för skratt om man som innehavare av huvudrollen sitter på britsen.. JAG är FORTFARANDE EVA 69.. Han funderar ett tag och säger så att kanske att det blivit lite LITE fel i bokningen!
Så får jag dra min sjukdoms historia so i detta fall började i julas och jag orkar inte ta det nu så ni som inte vet, finns nog nåt inlägg under december månad ;)
Ingen Lunginflamation utan som jag trodde- bara en vanlig gröngubbe snuva med tillhörande högfärdshosta!!
Och tur är att jag har drogerna kvar för jag lär behöva lite cocko high-low medikamente...

Vi går ut och självklart glömmer vi blå påsarna på så det blev direkt jätte halt att kliva ut på parkeringen.. Ingen som såg.. (jag vet för jag tittade nervöst runt, vill inte bli ertappad en gång till med nyinköpta skor av dyr design!!)
Åker upp på ICA och vi handlar frukt och frukt och sen åker vi hem och jag försöker desperat få min lilla medsjukling att sova middag.. Icke!! Mamma dödligt trött med febertopp och dotter irriterande fräsch. Dock med feber men inte tillräckligt hög för att vara hängig!!

Ja så dagen har varit direkt tärande på mig då jag varit hel-knäckt och inte haft ork att stimulera den lilla som tvärt om HAFT gudomligt mycket energi!!!
Hon somnade så lagomt till att jag skulle åka och hämta L på jobbet, sådana här gånger är det lite knöligt med bara en bil... Hade inte hjärta att väcka henne då så det blev att försöka hitta någon annan som kunde tänka sig att förbarma sig.. Den ende som jag INTE tänkte störa blev den som slutligen åkte och hämtade honom. Gravida vännen vid kyrkogården J som är en klippa!! L hade ringt till Fredrik och han fixade så att hans höggravida sambo hämtade dem!! Mycket snällt!!
Lagomt till maten väckte vi fröken som då INTE ville vakna, lurade henne lätt med - det står TVÅ rådjur och äter på¨tomten... Det är tredje gången nu som jag kör denna och troligtvis har jag förbrukat det sättet, men för tillfället gick det ju ;)
Maten som nu består av kolhydratfattig mat (eller om vi ska vara ärlig kolhyratlös mat) var för dagen en sammansättning av kycklingfärs och koriander, citron, färsk chili, mango chutney och en knippe sallad!! Mycket gott men livet är ändå lite väl trist utan socker!! Kan NI tänka er att vara hemma och tycka synd om er själv och inte få ta ett glas saft, inte en kaka, inte en bulle och INGEN glass.. godis är väl som bekant helt uteslutet men idag gick det inte, tog två kolor men det var jag värd!! SChyy säg inget till min coach!!

Så idag går jag inte och lägger mig med rent mjöl i påsen.. men det skiter jag i!! Han snusar, dricker kaffe och dricker vin på helgen.. Det är ju precis ALLT av det som HAN inte kan vara utan!! Jag då.. Har inget som jag älskar kvar.. a det är synd om mig.. (Och ja jag vet att jag har min familj, ett fint hem, kläder, ett jobb, är frisk och har underbara vänner och familjemedlemmar, men ändå... )

Ska sluta älta godiset!! Men ändå!!

BYE bye /
Candy Girl!!!

håll i trosorna..

Hahaha.. satt på toa och som alla kanske vet eller hört får en småbarns förälder aldrig ALDRIG vara själv på det lilla vita porslins möblerade rummet!
Där sitter jag i godan ro och tror att jag ska få göra det jag sak göra.. När T kommer in (vårt lås är dessutom urfunktion så det GÅR inte att låsa om sig vilket jag brukar föredra..) och utbrister att hon vill ha plåster. Mm säger jag och suckar ngt om att hon får vänta.. Hon står och hänger med toa-garderobsdörren och hittar snart det hon letat.. Plåster.. som hon sätter runt armen.. Gud så jag skrattade IGEN för det är inte första gången som hon tagit ett trosskydd och lagt runt handleden och därefter får hon en enorm smärta i den brytna armen.. hon slokar med huvudet och lägger det lätt på sne.. hon jämrar sig och berättar HUR ont hon har och att doktorn har sytt ihop hennes arm-precis som Emma när hon var till doktorn!!
Detta lilla "trix" lärde hon sig när vi var i övik och fick tag på värdinnans trosskydd.. hon visade stolt upp sitt bauta plåster!!
Hahaha.. ja vad ska man annars ha dom till.. :)  Inte illa tänkt..

Gröna gubbar..

Vad du har gnällt Mia.. Att du skulle vara en sån gnällspik ;) Här sitter nu jag och ge upp för nu är det min tur! Skicka över gubbarna bara för här verkar dom hålla en slags konferans.. Alla små gröna basiluskiar är här, utom dina och hej du .. jag väntar. Hostan är värre och feber har jag och inget godis.. HUR illa kan livet bli?
Jag är klen som en lite julgranskula.. skulle vilja bädda ner mig och sova igenom den här kvällen men jag har lovat L att han ska få gå ut och röra på "gunget"!! Så nu är det T, telitubies och jag som samsar om soffan. Tyvärr verkar det som att alla gubbar också ska trängas med oss. Men som somliga vet har vi en stoooor soffa så det är klart att alla har lyckats samlats här och gud jag tror jag är allergisk mot som små gröna monster gubbarna. Ja det är jag... helt klart för jag är täppt i näsan, nyser och fryser.. Haha, som sagt Mia så är det min tur nu!

Godiset gör mig till en mycket possitiv människa!! Nu är jag pessimistisk, allt är svart och jag irriterar mig på massa små saker, som hur någon talar, nån går och andras kommentarer.. Brukar inte göra det men i går och i dag har det varit svårt att inte knipa av några syrliga pilar riktat till dom som går förbi och gnäller och klagar..

L fick skjutsa hem mig i dag för jag mådde pyton på jobbet och när jag väl kom hem så somnade jag som en stock. Jag sov inte länge och jag har suttit och klagat för mig själv sen jag vaknade. Nu är jag less och kommer att bre mig en GI-tråk-macka, ta mig en alvedon och dricka lite varmt te fast jag hellre vill ha saft och bullar + en eller två ballerina kex!!

Se så om 12 dagar är skiten över och jag kan få ta mig en stor choklad kaka.. kom överrens med min vän J som snart ska ha en liten knodd att när hon fött få ska jag få fira.. hoppas bara inte att den lilla rackarsungen trivs där inne utan att den vill ut och fira med mig :)
Undrar vad det är för lite filur, kanske en hund på fyra ben eller en guldfisk men högst troligt är det en söt liten kille eller tjej som kommer att se precis lika ut som sin bror och därmed sin teaterapa till pappa. Dom, Oliver och F är sååå otroligt lika varandra och det är kul att se för jag har vuxit upp med F så jag har ett minne av hur han plirade med munnen och hur lockarna yrade mot skyn!
Så högst troligt är det alltså ingen fisk eller fyrbent hund.. (förslag enligt T för någon månad sedan) (nu vet fröken att det är en bäbis) UTAN en underbar söt liten bäbis.. Hoppas han/hon kan skrika så den skrämmer T så hon inte vill ha ngt syskon än på ett tag! ;)
Hoppas den lille rackarn kommer snart så mitt liv kan starta igen.. Man kan ju förresten säga att vi blir nyfödda båda två då mitt nya liv med LITE godis börjar!

Håll alla era tummar så det inte är lunginflammationen som kidnappat mig igen.. hejja förkyldningen..

Love H

Var in och tittade på ..

vår underbara lilla skit unge!! Hon som lärt sig att säga helvete när helst det passar henne. Fick en kommentar av min kära mor i kväll.. Hon glömde att berätta att hon hjälpt lilla T på toa igår och helt plötsligt utbrister T -hevetet hevete hevete... Hm.. kanske att man ska ta och tänka på vad som slinker ut ur munnen och inte bara på vad som slinker in!!

Var ju hos bekanta i helgen och deras barn gick ständigt och påminde mig om att det kostar en 5 när man säger helvete, jävlar och faan.. Är nog skyldig familjens svärlåda si sådär en två hundra spänn!!!!
Det slog mig efter typ 8 påminnelsen att ok jag svär mycket och när den 10:e påminnelsen kommer känns det som att lillkillen smäller handflatan i ansiktet och jag vaknar snabbt upp och tänkte att -attans jag svär inte bara mycket jag svär tydligen varannat ord!! Bra morsan!!!!!!!
Ska börja tänka på det där .. om små kan så... påminn mig kära vänner när n i hör orden trilla ut!!!!

IF reklamen!!

Undrar om dom har en klockren försäkring för förhållandet och jobbet.. men jag kan väl anta att det är självklart att det finns en fin stilt liten text som lyder.. täcker inte vid avsockradisering.. !! Alltså ingen ide för mig!! Jag håller på att bli TOOOOOOOOOOOOOOOOOKig!! NÄR avtar suget och dra mig i hängslena vad jag har fått respekt för människor som klarat sig ur narkotika beroende, rökning, snusning.. fast jag betvivlar att det är en tiondel så svårt som det är att sluta med socker!! Kroppen skriker - godis, saft, glass, bulle, kaka, chokladsås.. kex, dricka... hm.. Alla olika sorters godis sorter!!!!! Skjut mig i tåna så tankarna MÅSTE fokusera på annat!!!

Vi, L och jag hade en styrke mätning i kväll.. av någon anledning är vi båda lika heta och har svårt att ta in det den andre säger INNAN vi brusar upp och exploderar.. Under den senaste tiden har herrn i huset varit extra stingslig och jag antar att det är av ren frustration. Han strävar efter en viss förändring men just för tillfället sitter allt ALLT i tjära och det kan jag förstå och jag fattar att det är det som är problemet i grunden för vi brukar inte spetsa varandra med syrliga och knockande kommentarer. Vi vet ju båda att det inte löser ngt men det är sååååå lätt!! Problemet är egentligen inte detta för vi reder för det mesta ut det hela inom nån timme eller så :) Jag kan tyvärr långsura till när det kommer just till L.
Det riktiga problemet är att varken jag eller L kan vänta med att rinna över tills dess att T gott till sängs. Utan vi går igång med "kraftmätningar" när helst vi tappar besinningen!! Vilket får T att bli otröstlig och vid det laget är jag också tårdrypande och vi får avbryta disskusionen när den är som mest givande och lugna ner oss för att trösta och göra rum för lite trygghet för henne.
Jag tycker att det är ganska otäckt att se hur hon reagerar när vi disskuterar. Vi tok skriker ju inte åt varandra men som alla vet så har tjejer, eller jag lätt att få de jävla tårarna att svämma över och bilda stört floder!!
Men samtidigt tycker jag att det är viktigt att visa att mamma och pappa kan bråka och att även vi kan vara ledsen men att det ordnar sig och att även fast vi kan vara ovänner för en stund så älskar vi varandra!!
Vet inte om det är pedagogiskt eller bara dumt.. alla får tycka vad dom vill men jag tror att barn måste få lära sig att alla är inte överrens och ibland sårar även vuxna varandra. Att man inte alltid är glad och att när man måste få vara ledsen ibland också utan att det är HELA världen!
Sen kanske man kan ta det hårda snacket när dom inte är med men som synes kan det vara lite svårt speciellt när man iså fall kommer att kväva många irritationsmoment och när man sedan tar upp dem så har det gått på tok för långt!!!!

Nu tror jag minsan att L somnat med liten!! Tror att jag ska lägga mig jag också för det verkar inte bättre än att det ska vara det ENDA som hjälper mot sötsuget!!
Risken är väl att det kan sluta med att jag drömmer att jag jobbar i en godisbutik eller fabrik och att jag får äta HUR MYCKET jag vill!! Att jag får en gratis resa utomlands om jag kan vinna en godis-ätar-tävling.. att jag skulle förlora en sådan är helt otänkbart!! Fråga mina kära vänner!! INTE en chans att jag skulle komma tvåa!!

Nä nu tar jag och bäddar ner den här pessimistiska och deprimerade kroppen mellan lakan och täcket!!
Sov gott!! Imorgon fortsätter min kamp!!

Könsord i bilen!!

Pappan sitter i familjens combi och är stressad, missnöjd över att det är måndag och för att morgonen alltid är för kort!!
Mamman och tjurig liten sitter bak.. Vi är påväg till förskolan och det regnar- Hallå det är mitten av JANUARI det ska inte regna i januari det ska vräka ner snö, frosten ska ligga tät på träden och elledningarna ska vara vita av kyla!
Halkan ligger som en väl polerad spegel på vägen och hjulspåren stör bilens framfart. Bilens innehåll flackar fram och tillbaka i rytm till isens ojämnhet!
Vid uppfarten till förskolan breder kaoset ut sig likt ett tonårsparty.. bilar på tvären, i diket och uppe vid alla utfarter på backens hela längd. Pappan tar sats och spänner händernas grepp om ratten och biter ihop käkarna..
Det går, det går, vi klarar det... tills det står en bil på snedden tvärt framför oss...
Pappan skriker könsord i en kombinerad kompott av svordomar. Vi står på sniskan och får snurra in på en av de rätt upptagna utfarterna... Mamman tänker att en sensurerad version är på sin plats och förklarar för Liten att bara pappa får säga så!! (mamman fick säga så i kanan i går men det var baaara för att det giiick sååå fort-det vet liten redan...)
Nytt försök till att klättra uppför oljestigen som näst intill avsaknar allt vad sand, grus heter!!
Försök misslyckas och pappan sitter åter i könsordsträsket...dotter konstaterar att pappan är förbannad!! (nähä?)
Glider ner till backen början och beslutar oss för att göra ett försök i bakvägs backen som ligger längre bort..
Under färden till alternativ 2 säger liten högt till mamman och pappan - HELVETES man måste fasis tanka när man åker bil!!! hehe...
Alternativ 2 går galant tills vi når förskolans parkering.. Bilar huller om buller, dike, på sidled och med nosen i väggen där chansen att vända inte var hundra procentigt!! Arg pappa stressar vidare med några snabba sid steg för att snabbt åter få balans och fotgrepp.. Mamma trippandes i hasor med buttert leende och godmorrande till alla föräldrar som tycks ta dagens början med större ro.. Väl i tamburen smiter liten utan hejdå, utan kram och lämnar något chockade päron vid tröskeln. (Allt sedan hon börjat på förskolan har det påpekats att man ska ALLTID säga hej då så att barnet VET att mamma och pappa går. Annars kan barnet efter en stund påbörja en intensiv sökning av dess älskade men försvunna föräldrar...) ( inte vår dotter då som det verkar..)
Väl vid bilen igen inser vi att en snabb reträtt är inte att hoppas på då det tillkommit bilar i dikena och därmed stoppar vår utväg. Som tur är har mamman lagt ner spaden i bilensbakdel och pappan sliter ut denna för att undsätta könsordsbenämnda stackars människor för deras inkompetens när det kommer till bilkörning.
Mamman, lite smått nervös över hur detta ska sluta men inser snart att pappan är hyfsat lugn och strax är vi på väg nerför hala backen med tummarna infällda för att ev bringa tur... INGET möte tack!!

Väl nere och på huvudled igen går resan smidigare tills utfarten vid macken där en annan nu även denne könsordsbenämnd karl (denna gång med all rätt då han utsätter alla för livsfara då han svänger ut med på tok för kort avstånd till möte samt bil i sitt egna körfällt!!) (komihåg att det är blixt halka..) Pappan fortsätter och lägger sig på tutan och hyttar med fingret åt galningen som förtjänade att få gå till jobbet en dag som denna!!!

Varpå det heta nu tar sin början.. mamman kan inte låta bli att påpeka hur het pappan är... och hur onödigt det kan te sig då det i första läget inte möjligtvis var den första bilens fel.. samt att om han var okompetent till att körar motordrovet fordon så kanske någon annan kan påstå det samma om pappan då han slutade på ett liknande sätt, med nosen mot snödrivan och baken mot motsatt snödriva!!
Pappan kokar över och ber gnällkärringen hålla truten för att därefter inta försvarsposition... Mamman påpekar att hon bara noterat detta.. pappan expolderar och under sista kilometern avtar konversationen och tysnad lägger sig som en otäck dimredå mellan paret!

När bilen stannar på parkeringen till mamman jobb skiljs de ändå som vänner och jag känner att jag som person växer då jag börjar kunna lägga band på mig och inse att tårar hjälper inget.. irritationen ger mig bara huvudverk och ett onödigt bråk är just ett väldigt onödigt bråk.. Bättre att lägga ner tjafset och ta det vi annat tillfälle då luften är lite svalare.

Dagen gick ändock åt h-vete då systemen stod, irritation på arbetsplats, pms tanter och andra lätt irriterade kollegor av samma kvinliga kön gaggar om ditten och datten och just denna dag till ära på ett mindre possitivt sätt!

Ber att få återkomma ang arbetsplatser med kvinnor i majoritet.

Avbryter skrivandet för en mindre eldsvådeutryckning.. Kaminen ryker in och brandvarnaren väcker skräcken i tåna.. Hoppar upp och börjar vifta med första bästa klädesplagg.. Når inte upp att ta ner den och våndas över ifall T ska vakna till monsterljudet!! Pust och stånk men vi lyckas dels få  ner åbäket och förlora all värme som vi lyckat uppbringa i kväll genom att låta alla dörrar stå på vid gavel i en tio minuter.. Nu är allt inrökt så hemmet är som det ska..inrökt!! (händer titt som tätt när man kastar in ngt och glöd fortfarnade ligger och pyr i botten..Vanan börjar spegla ett sammarbete mellan mig och L vid dessa tillfällen!!)

Så åter till mitt tragiska liv... jag vill HA GODIS och är ilsken och bitter över att just jag ingått denna pakt mot sockret!!
Ska tamefaan förändra mitt liv enormt mycket för att det här ska vara värt det!! Sitter och funderar om det verkligen är det!

Nu ska surf-ttan gå och snutta kudde!!

Ha det gott och ses i morgon alla glada!!

Sagt på toa..

Det var en gång en liten flicka som sa till sin far under ett toalett besök tidigt en morgon att pappa har också bröst!!

Inte populärt!! ;)

Men komiken blev kort..

Två timmar senare hade mamman flera magar.. Hm..

GI kanske inte är så dumt ändå.. men jag kommer ändå att sukta efter giftet och förmodligen även synda då och då!!
(Som en mamma i min omgivning sagt- DET är jag värd!!)

Vi har haft en jätte trevlig helg och det är inte helt utan att man är tok slut då allt har gått i ett.. jehu!!

Vi åkte hem till Ö-vik på lördag morgon och blev väl liiiite senare än vad vi hade planerat, oväntat? nej!
Poliskontroll i Älrandsbro och ..pjhu.. vi klarade oss.. Kanske för att det var L som körde?!?!
GI är inte det enklaste när det kommer till impuls mat intag.. efter som vi blev lite sena kom lunchen precis på fel del av dagen. Vi fick tänka till ganska så ordentligt innan vi enades om att GI målet på MAX kunde funka så vi knaprade i oss en hamburgare medans vår lilla skatt snusade i bilbarnstolen.
Därefter åkte vi och inhandlade ägg och bacon.. till frukosten.. (vi har inte kommit på ngt annat till frukost, förslag mottages hjärtligt!!)
Köpte några extra då det var misstänkt möjligt att det fanns andra som skulle bli sugen på äkta äggröra och bacon på dagen efter 30års frukosten!!! Mkt riktigt det gick åt som smör i solsken, paraplyer i häll regn!!
Väl hos födelsedagsbarnet så hade vi lika trevligt som en musfamilj i en ost fabrik!! Maten var perfekt, sällskapet oerhört underhållande med gitarr spel och barn sång.. lite tågspårsbyggen på barnrummen och ja allt var jätte trevligt!
VI hade inga disskusioner om ölen då det är GI period och vi sov jätte gott!! L och Jonas var vaken när klockan vältrade över till söndag vilket måste ha varit rekord!!
Under middagen träffade jag en tjej som nu umgås med mina gamla lekkamrater från trakten kring min sommarstuga. Speciellt intressant var det när vi kom fram till att mina gamla kärlekar (dom vet nog inte om att dom var det)(eller så gjör dom det, troligast eftersom jag omedelbart rodnade i deras närhet!! Tunghäfta är svårt att tro att jag hade men tro MIG det var rätt vanligt under dessa tillfällen ;)
var givna personer i hennes umgängeskrets och hon berättade hur dom hade det nu! Jag gissar på att det är typ 20 år sedan jag såg dom senast!!
Mycket intressant och spännande! ;)
I morse var det upp och hoppa och skynda till Paradisbadet där vi spenderade en underbar dag tillsammans med våra vänner... T var LIVRÄDD den första timme och släppte inte strypgräppet om min hals.. jo för att ta ett nytt tag om L´s hals!!
Men när vi provade rutchkanorna så släppte det till viss del!!
Vi hade såååååå mkt kul jag och T. L åkte ingen av kanorna men jag och T sprang som galningar upp för alla fyra vångingarna säkert 20 gånger och hon kiknade vid varje åk!!
ÅÅÅ så kul vi haft i dag!!
Hon slocknade som en tändsticka i stormvind när vi satte oss i bilen och sov till vi kom strax norr om Härnösand!!
Middag hos mamma och pappa, hem och elda och lägga liten som vägrade att somna.. Nu äntligen har John Blund ett stadigt (hoppas jag) tag om söta lilla busan och jag njuter av en love movie!!

Ses i morgon och Hm.. E tack för det!! Men det var bara ngt som kom ur hjärtat..

Kram alla glada, lessna, mysiga, rädda, ensamma, trötta eller bara nöjda vänner... Vi är ju alla som vi är och som vi i viss mån väljer att vara.. men ibland blir det bara som det blir! Ta hand om er så ses vi som sagt på ett eller annat sätt!!!

Love!

För alla små oskyldiga små änglarEn av mina vänner hade en önskan om att läsare av hennes blogg skulle adoptera in denna bild då den symboliserar alla barn som far illa i vår värld. alla utnyttjad små stackare som aldrig valt sin plats i livet!! SOm barn väljer man som bekant inte sin tillvaro.. SÅ visa på ett litet sätt att du också ibland tänker då små flickor och pojkar som inte får en trevlig uppväxt med den trygghet man ska vara garanterad när man är barn... Visa att du har en önskan att alla barn får en vänlig hand mot sin kind när dom behöver det, en kärleksfylld kram av sin mamma när dom är ledsen eller en kravlös kärlek som grund och start i livet!!!!

Bara stanna upp och tänk på dessa små tårar som rinner... ta hand om alla era små..!!!!!!!!!

Säger som min vän och kollega K att stanna upp i vardagen och titta på ditt barn (kan ju för all del vara någon annans barn också) begrunda och njut av deras glitter i ögonen, dragen i ansiktet när dom blir förtjusta i något, när dom lyssnar på något spännande, ta till er barnens värld och bara njut!!


Favorit program!!

Jag bara älskar när djur av alla former gör bort sig på TV..
Katter som skräms av en annan katt som kommer springande runt hörnet, hundar som ramlar i vattnet, KATTER som ramlar i vattnet... katter som jagar ngt och missar... Jag skrattar så jag formligen tappar andan, näst intill gör på mig!!!
Hur underbart är det inte med den lilla kattungen som ska ta sig upp för trappan och det står en för denne individ en ullig boll i en kruka på ett av stegen (vi vet att det är en stickig kaktus) och kisse missen måste bara ta ett steg upp på den, Misstag 1!!! Misstag 2 är att ha tyngden på detta framben vilket automatiskt gör att kattstackan måste sätta upp den andra tassen för att i sin panik tro sig komma därifrån.. MIsstag 3, följden till detta är att för att inte behöva sätta ner hela sin kroppstyngd i kaktusen så springer den med tassarna i vild förtvivlan för att slippa få stickor i tassarna.. Prova själv och stå på alla fyra med kropps tyngden på armarna... tänk er att ni ska undvika att ha tyngden just där och försöka förflytta den till fötterna, UTAN att lägga tygnden på ja just det ja.. händerna!!! Tänk er nu in i just den sekvensen med kattungen och förstå hur skratt är oundvikligt och det blandas med sympati för den lille krabaten..

http://www.youtube.com/watch?v=nFCiyBuvfmk

Å det finns såååå många till som får mitt skadeglada skratt att bubbla.. eller oftast låter det inte så mkt om mig när jag tycker ngt är as roligt jag kiknar mest och ger i från mig konstiga ljud! (när jag var yngre kom det små snarkningar när jag skrattade vansinnigt mycket, mycket pinsamt!!)

Men vi har även ett annat skratt som kan få mig att näst intill avlida.
Vi har ett vänpar där tjejen är helt underbar och ja, han också men hon är alldeles otroligt underhållande när hon sätter igång och skrattar okontrollerat!
Vi var på väg till en brölloppsfest för ett tag sedan. Det var jag och L och dom två. Killarna satt bak och hon körde då hon var gravid.
Vi stannade för en kisspaus för killarna och vi två tjejer får för oss att vi ska busa.. Inge vidare bus men vi kör ifrån killarna och svänger in på nästa avtagsväg.. Efter en 5 minuter eller så utbrister S i skratt och försöker få fram att hon kan se deras snoppar.. Öh.. jag fattade ingenting tills jag vänder mig dit hon pekar.. RAKT fram.. där våra killar står vända mot oss och rastar snokarna. Dom ser ganska frågande ut och funderar nog på vad vi har för oss. Jag skrattar även jag men det blir dessto roligare när S helt sonika sätter igång och bölar.. NI vet som lille Skutt.. spruttårar och små piptjut!! Följt av att hon ber mig sluta skratta.. som om det gick!! Det vi alltså har gjort var att köra runt en liten skogsdunge och inte märkt att vi kör mot killarna.. När dom kommer in i bilen så blir dom om än mer fundersamma om hur vi är funtade!!
Så för säkerhetsskull sätter dom på sig säkerhetsbältet och det blir tyst för en hundradel. Tills jag tittar på S som fortfarnade sitter och ljudlöst skakar av gråt/asgarv.. så jag sätter igång jag med och tårarna rinner på oss båda.. killarna skrattar oroligt med men fattar absolut ingenting...Skratten ökar i styrka och slutligen tjuter hon så där igen och har ingen möjlighet att köra vidare.. stannar på sidan av vägen och väntar på att få styrka att lunga ner sig!! Inte en chans, för bakom oss ställer det sig en fin Stockholms dam med vräk vrål åk som tutar och sjasar med handen.. S ilsknar till, svär högt som f--n och hissar ner rutan, sticker ut handen och hyttar som en liten argsint-gravid-stor-gråtande-idiot med tre andra som inte är mycket bättre. Efter en halvtimme till med lite problem med vägbeskrivning och viss problem med att välja vilken av GPS:arna som vi skulle använda.. hade garderat oss med två olika och dessutom en vägbeskrivning från brudparet.. SÅ är vi framme på hotellet.. den gravida ber ödmjukt om att få gå och tvätta sina tvättbjörnsögon.. Jag gjorde henne följe med mina.. VI var väldigt snygga till festen i alla fall och det är väl det som är huvudsaken ;)

I höstas var det dags igen för denna brud att bjuda på samma skrattfest.. med samma resultat!! Hon är totalt okontrollerbar vid dessa stunder och det har hittills inte gjort detta utan att vara gravid så ni skulle ha sett hennes sambo när detta hände sist.. HAN var då bergsäker på att hon var på smällen IGEN!! Kunde utläsa liten smula panik i hans ögon ;D

NU är mitt favorit program slut och jag ska försöka packa klart för i morgon då vi ska åka upp till Övik till en av mina bästa vänner som fyller tant.. eller så skjuter vi det till 40.. 30 måste väl klassas som en av guds bästa åldrar!!!

Kram och sov gott alla bloggisar!!

Vansinne..

Idag har jag varit på G.. allt har flytit på och kan det ha med det sänkta socker intaget.. Må hända..?
Jag har fått underverk på jobbet och när det sedan blev eftermiddag ringde min kära sambo och frågade om han skulle hämta ngt från hemmet då han skulle ut till huset en sväng. Nja eller JO kom jag med.. För jag fick den briljanta idén att jag skulle minnsan ta och sätta den ena foten före den andre och traska hem. Och tamefaan det gjorde jag också. Det tråkiga var väl att mitt batteri till telefonen snabbt urholkades så till slut trodes jag inte lyssna mer då jag var vansinnigt rädd att vid eventuellt nödfall inte kunna signalera med L som skulle åka hem dryga halvtimmen efter mig.
Men det gick bra och shit så otäckt det var att gå över bron!! Högt som bara tusan!!
Blev lite lätt illa mående just på vägen upp för bron men det blev bättre när jag kom till toppen och det vände utför igen hade jag avverkat exakt 7 minuter och 14 minuter när jag var över  på ön!! Så själva bron tar knappt 14 minuter och hela resan till ICA på ön tog mig en timme och 15 miuter... Undrar vad det skulle ta om man skulle gå hela vägen hem..
Uppskattat (av L) så är det ca 1,5 mil så det kommer att bli fler promenader.... Jätte skönt men jag kan avslöja att jag ätit mat och är fortfarande suuuuuuugen på choklad, sega körsberg, Ahlgrens Bilar.. ÅÅÅÅÅhåå bilar...
Vi handlade mat och T blev kvar hos Alva för att leka en stund så vi är hemma ensamma just nú och det är ju rätt så skönt att laga mat och äta själva ibland också ;)
Maten bestod av ägg röra och starka korvar+ en avokado.. mmmm.. Faktiskt!!
Efter så unnade jag mig en sockerbits stor choklad bit av starka NYTTIGA chokladen.. Men va faan det är jag väl värd!!
Det är ju inte så att jag bantar heller... ska bara tappa lite omfång utan att måsta träna på riktigt.. Någon som har ett tips på hur det ska gå till.
Har inge höga förhoppningar då jag tidigare varit i elitnivå och jag kan avslöja att för att bli slank och trimmad så MÅSTE man träna och det i en ganska rejäl dos.. Det räcker inte bara med att ta någon timmes promis någon gång i veckan... NÄe det kräver MAAAAASSSOOOOR av TRÄNING..
Usch!!
Men med lite hjälp av varandra så har vi ju chansen att börja äta nyttigt och stanna upp i kropps form.. Man vill ju inte jäsa ut allt för mycket!!!

Nu ska jag ut till bilen för att hämta lillan!! Ååh hon kommer att bli sååå besviken över att hon måste åka hem!! Hon ÄLSKAR att leka med Alva och det är alltid ett j-vla liv när vi deklarerar att det är dax för hemfärd!!

Kram!

Urtråkigt..

Att man kunde vara så fokuserad på ngt.. Håller formligen på att förvandlas till ett godis suktande monster.. Men räddningen är nära ;)
Jag har hört att man fååååår äta mörk choklad.. riktigt mörk!! Så jag lyckades droppa ner en liten liten en i korgen när jag snabb handlade på ICA. Så för att inte avlida, nockas av mitt eget sockesug så knäckte jag den i tre bitar och tog den ena.. faktiskt den minsta och molade i mig nu i soffan... Fortfarande sugen som f--n men jag har ju knaprat morötter, gurka, ätit annat nyttigt hela dagen och det tar ändå inte bort ett uns av sockersuget!!! Jag tänkte på det hela tiden.
Hinner inte mer än läxa upp mig själv med att förbjuda godis tankar innan jag har påbörjat nästa syndaktiga tanke om lakrits, choklad, kolor och i dag faktiskt GB tre smakers glass.. ni vet dom i BIG pack.. Åå toppat med choklad sås med en rejäl grundning av kolasås.. Ååååå så sjukt så sjuuuuuk sugen men om jag nu byter samtalsämne så kanske det går över?

Bloggande...
spännande som bara sjutton.. har hittat några sköna bloggar och har dessutom hittat några vänners skriverier pch det är ju helt hysteriskt spännande att läsa om vad alla andra har för tråkiga liv. ;) Den ena likanr den andres vardag.. så det är ju skönt då man lätt får panikångest över hUUUr vardagsaaktigt mitt ter sig.. dag ut och dag in..

Arbete..
Jag jobbar på ett "litet" bolag kan man väl säga.. som tillhanda håller lite service och allmännyttiga tjänster för andra vanliga människor.. onda som goda, höjdare som små folk..
Nu är det så att vår store big boss är en sådan där som gillar att bestämma saker och dessutom gärna över folkshuvuden. I dag i pressen bombarderades vi med skräp och skrot hardanger om huuuuur dålig service vi tillhanda håller... Men till mitt jobbs försvar måste jag säga att för att ha fått stränga riktlinjer, mindre pengar = färre anställda si så där ca 1000 personer, mer tjänster att utföra som ska hjälpa oss vanliga och ovanlig människor med vår dagliga försörjning så gör vi ett utomordentligt jobb.. Tacka mig när du sitter på pottkanten och du saknar toapapper för det är jag som kommer med det nödvändliga..Skithuspappret ;)
Dvs tillfälliga föräldrapenning, sjukersättning..inte jag direkt men mina kollegor, bostadsbidrag.. inte heller jag, föräldrapenning, inte heller jag, men snart ;) och massa andra ersättningar som vårt världfärdssystem ligger till grunden för.. alla dessa "förmåner" som vi genom skatt arbetat oss till och som hjälper dom som kanske aldrig kommer att få chansen ATT arbeta sig till... Det är tack vare vårt braiga land som vi kan få ut pengar när vi har sjuka barn, det är här i sverige som vi får hjälp att komma tillbaka till arbete (kanske dock inte det vi gick ifrån när vi blev sjuka) efter en lång tids sjukdom.. Om vi bott i ett annat land, kanske USA så hade en mamma och pappa som fått ett svårt sjukt barn fått gått ut och jobba 180 % i stället för att få vara så mycket som möjligt med sitt svårt sjuka barn.. kanske ett barn som inte har långt liv som lott... Det är här i sverige som man FÅÅR pengar OM man skadar sig så att man inte har möjlighet till att arbeta. MEN om man har en chans att arbeta så kanske man måste försöka söka jobb som man KAN klara av... (Visst kan det vara så att man inte är attraktiv på marknaden pga sin sjukdom, handikapp men man måste väl ändå sträva efter att ta dom jobb som man KAN utföra.. ) Men visst är många av våra förmåner skeva och kanske inte träffar helt klockrent många gånger men tacka morfar och mormor, farmor och farfar för att det hela än dock är hyfsat så genomtänkt!!
Vill DU avstå från barnbidraget (om du har barn) skulle höjdarna vilja det?? Skulle du som inte har barn tycka att det kanske är mer rättvist om NI slapp skapa ett sparande till en välbärgad familj... kanske att systemet är lite förlegat då ALLA får ta del av dessa bidragspengar.. Borde kanske vara inkomstbaserat.. kanske.. men då faller kanske andra bitar.. ?? Oj så seriösa tankar det blev av nu då.. Inget mot godis suget men det har ju ändå rullat 20 minuter så det är ju ändå en liten hjälp i mitt slag mit livsnjutar drogen...

Kram och hej...

Det går åt h-vete...

Jag äter inte godis längre men jag sover godis, tänker godis, ser godis, känner smak av godis.. Kommer nog att krascha i morgon... Skulle kunna springa till Vi för att köpa mig lite saltlakrits, choklad eller ååå snyft/sukt.. Ahlgrens bilar... åå...
Peppa mig.. vill inte dö som en sockerkaka.. vill dö snygg och gammal!! Sockerkakor håller sig aldrig i längden!!!

Första dagen... i mitt tråkigt nyttiga liv..

Jag har INTE ätit en karamell på hela dagen.. inte en bulle inte en kaka och ingen saft.. Jag har mumsat (inte riktigt) på äggröra, bacon och vatten.. sallad och lite lite chrisp bröd!! Det får man INTE äta om man är GI idiot!! Jag är INTE GI tok jag är bara lite in tvingad i den dumma bantningskuren som ska hålla livet ut!!
Vad är det för liv om man inte äter godis.. Nä faktum är att jag ska inte banta men jag ska trimma kroppen och vi ska förbättra våra ohälsosamma kroppar!! Både jag och L ;)
Jag har ett beroende av socker (PÅ RIKTIGT det kan nog alla som känner mig vidhålla!!) och det är itne av den mildaste graden utan om det vore olagligt med sockerintag så skulle jag nog klassas som någon från KUMLA eller möjligen rättspsyk med isoleringscell!!!!
SÅ mitt mål är väl inte att tappa några otroliga mängder av fett dvs kilon.. men jag MÅSTE avsockerisera mig ... är lite för SÖT för min omgivning hehehe... eeeeller huuur!!!

Ja så nu är det en tråkig framtid som jag går tillmötes!! Tror (går alltid att ändra..) att jag ska vara duktig fram till V 12 då vi ska mysa till det i fjällen.. och sen återuppta tråkiga livet och behålla det fram till min 30årsdag i början av sommarn.. + att jag kanske har chansen att även bli SNYGG!!

Nu ska vi ner till E-M och pappa J för att förmodligen mötas av ett fika bord med nybakade kanelbullar av bästa kvalutta..NI kan ju bara drömma om att jag kommer att klara av att motstå.. E-M har faktiskt världens BÄSTa och godaste bullar.. dom kvalificerar sig gladeligen till oumbärliga!!!

Nu åker vi så katjing så länge... och klart att vi inte kommer förbi storstan..den tiden fanns ju inte ;) NU slår det mig att det finns en möjlighet att flygfät var kvar i lilla stan.. Var du det? Men f---n vi skulle ju ses innan du skulle åka ner!! Varför gjorde inte vi det.. ja men det kommer ju blixt hjärnan på själv... jag var ju sjuk varvat med att Lillan var sjuk så det var ju lite tidsslöseri från våran sida!! Sorry..

Kram igen och ses snart alla goa glada!!

Lite bilder från hemmet!!

Blixtrar och dunder.. vi har rent hus :)Ja ha nu när vi har städat så.. kanske det är på sin plats att dokumentera detta ögonblick!! hihi..

Låt oss börja på toaletten som vi äntligen fått upp lite hyllor på.. Det är meningen att vi ska lägga klinkers och kakla men det kommer när vi har lust = tid = pengar... Öh Lotto vinst efterlyses!!

Sen har vi ett kort från köket, kvaluttan är väl inte waow men det får duga och det kanske är lika bra att det inte är så super för jag tror inte att det spetsar till min fördel ;OMedans jag nu är igång så kan jag väl bevisa för en viss misstroende vän att HEJ vi har VISST fått upp lamporna!!!!!!! Det du...Sen har vi om jag inte visat denna tidigare.. en härlig bild på resterande familjemedlemmar..Kram och GOD NATT ...Fika paus här och social paus där..

Så har vår underbara men katastrofalt snabba dag skridit förbi...
Började med en lång sovmorgon då underbara dottern kom in vid halv elva... Kunde knappt tro mina ögon när jag såg hur mkt det sabla uret vara, men ack så skönt med en långsovarmorgon!! Det var både jag och L värda efter denna jul och detta årsbyte!

Vi klev upp konstaterade att det såg för första gången ut som ett hem och att det inte fanns SÅ många saker att ta tag i så vi ställde in oss på att ta bilen ur frost täcket och glida ut på en helgdags runda!!
OCh runda var precis vad det blev! Vi tog avkroken till Chrille och Diana och Shanvanna (som tyvärr sov den mesta delen av stunden vi var där... T´s besviken som få!!)
Fika bjöd vi på själva och jag chokerades svårt av att frk Diana ska ha en grinig, sovsnyltande och snuttande babis IGEN, trodde att det var typ en-två månader kvar tills leveransen skulle ske!!
Är inte säker på att dom tänkt igenom det hela riktigt.. men det tror jag ju inte NÅN som har fler än ett barn egentligen har!!

VI satte sedan av mot Liden och jag var tvungen att ringa svärfar för att höra när maten serveras.. OM man inte har gjort det är han inte direkt en tankeläsare utan severar alltid.. jag säger ALLTID av en anledninge!! (Återkommer snart med vad jag menar med det) Och för en gångs skull så var vi överrens om att 17.00 var den perfekta tiden för middag.
ÅÅ vilken tur för då höll vår planering och jag ringde vackert och förvarnade min lilla barbamamma som stod redo med mysbyxan och ytterligare en sovande unge.. denna gång var det den ändre unge herr.. ja har som det verkar inte koll på vad han lyder under för efternamn.. Liam den söte kan man kanske benämna honom med ;)
Återigen en besviken lite T som hade sett framemot att leka lusen av galningen MODIN... (nu får han heta det!!)
SÅ då var det bara för den lilla tjejen att få gå och väcka den lille prinsen. Hon konstaterade lillgammalt att - Liam har fasit sovit jätte länge idag.. (som jag precis nämde så ankom vi strax innan vi väckte Liam så det var ju duktigt av henne att veta att han sovit länge.. Öh.. var jag sarkastisk nu??)
Sen lekte de små en kort, alldeles för kort halvtimme och sen var det dax att förflytta familjen till svärfars middagsbord.

Ett moddagsbord som INTE stod klart hihihihhi han var så säker på att vi skulle komma sent.
Jag å min sida var helt säker på att vi skulle få oss en liten känga om att är man inte på plats när maten serveras så får man äta den kall.. jag väntar inte... brukar ALLTID låta så men DRA PÅ TRISSOR det var långt ifrån klart och det var rätt skönt!!
När maten var uppäten och rastlösheten satte i så gjorde vi oss klara för en sväng upp till Nattis och Tjabo som vi senare fick reda på att N jobbade och T lade lillan så då stannade vi hemma hos farmor och farfar så att T fick leka loss med sin älskade kusin och därefter åkte vi hem till ön!

En skön dag som bestått av det ena mysiga och trevliga efter det andra. Det är inte ofta man kan bara göra impuls besök hos så många goda vänner och det är inte alltid man kan göra det utan att känna att man borde gjort ngt annat!!

Med några fler timmar och vi hade hunnit med några fler härliga människor... nu får vi spara dessa besök och fika pausar till nästa repa ;)

Love You!

Vuxenlivets tjusning...

Vad är det? Tvätten? Bädda rent i sängen.. ja kanske det är ju trots allt rätt trevligt att sova sen, men fantastiskt tråkig sysselsättning när man väl ut för bäddningen... Är det att skura toan, för att sen plocka ur diskmaskingen, för att sen stressa till ett halvtråkigt jobb för att därefter snabba sig att handla på så kort tid som möjligt för att hinna hämta Lillan på dagis och därefter i en vansinnig fart ro i hop en halv taskig middag som man sedan inte får i Lillan. Därefter ska man leta rätt på två matlådor och lägga över resterna i dessa och stuva in i den iövrigt så stökiga kylen( inte nu för nu är den nästan TOM) och därefter slå dank i soffan i en halvtimme, trekvart för att sedan bråka om tandborstning och pyjamas. Sen ska det läsas bok och tjafsas om att det FAKTISKT är dags för den Lilla att släcka de två överallerta ögonen för dagen.. Inge mera bygga koja, läsa bok eller kamma barbie.... Och när både hon och jag somnat så är det dags för mig att vakna för att stupa i nästa säng.. ganska genomtänkt liv och jätte spännande.. Undra om det var den här vardagen som  Gud den allsmäktige som han så fint kallas hade tänkt att vi små obetydliga människor skulle leva livet igenom...?
Ja fast om jag tänker i banor som att jag lever i sverige med mat på bordet (även om det är jag själv som får slita milt för den) och sova med rena lakan i sängen och kan välja mellan att spendera helgen i skogen eller i stan och att vi vuxna inte behöver oroa oss över hurvida våra barn skulle leka med en odetonerad mina/handgranat eller annan detoneringspryl är ju ganska skönt så hur som helst har han ju ialla fall tänkt att liven ska vara olika, VARFÖR ?
Hur kommer det sig att jag har tur...
Vad har jag gjort för att förtjäna det??
När välja att se allt skit som oförtjänt lyx?????????

Jaha.. då var man djup då :)

Jag är bara lite less över att det är kort helg.. jag har ju ett jobb att gå till på onsdag igen.. suck!!

:)

Legitimerad ..?

Ska man bli förbannad om man inte får visa leg på bolaget, ska man bli stolt näär dom frågar om man kan legitimera sig????
Jag har vid tre tillfällen reagerat med en smula förvåning..
1. Ålder ja.. ca 21 och det är dagen före midsommarafton, jag följer med min mor och far på stan och ska bara svara på ett sms när jag blev stoppad i dörren till bolaget ... alltså inte när jag skulle gå ut utan när jag var på väg in.. jag hamnade ju på efterkälken och måste ringa mamma för att bli insläppt.. (hade inte med mig leg då jag inte skulle handla..) DÅ var jag lite sur men nu i efterhand kan jag väl tycka att det var rätt smart att ha leg kontroll utanför men det var lite snopet när jag inte blev insläppt men till min irritation går det omkring en liten parvel på typ 8år innanför portarna utan sin mamma eller pappa.. skevt!!

2:a gången:
Jag ska köpa snus och cigaretter åt hantverkarna som hjälpte oss i somras. Plats: den lokala Statoil macken. 
Ung kille i kassan och så jag som tagit fram en ettan lös med bra datum (datumet är viktigt.. väl lärd ;) och så ber jag om en viss sorts cigaretter och sen slår det mig att... MAN MÅSTE JU VISA LEG OM MAN SKA KÖPA TOBAK!! jag Grips av Panik och utbrister rätt generat att ÅÅÅÅ N E J jag har ju ingen leg med mig.. Tvär säker på att bli nekad blir jag idiotförklarad med blicken av den yngre killen som tydligen SJÄLVKLART så att jag var över 18... hm.. han svara -Jaha och..?? Jag svarar (har fortfarande inte fattat att jag är way over age) Snälla säg att jag inte måste åka hem och hämta... pinsamt nog inser jag N U att hm.. och hör honom säga- ja men du är väl ganska många år från 18 så det går nog bra utan... (läs med urtrågad ton och med ett nedlåtande klingade läte... ja ha.. hm.. ååh... tack säger jag och inser att JAG inte behvde visa...

3:e gången:
Så nu för några helger sedan VET jag ju att jag är förgammal för att bli kollad och jag tar på mig uppdraget att köpa snus åt älsklinge.. Problemet är bara att jag blir nekad att köpa om jag inte kan visa Leg vilkat jag även denna gång glömt hemma.... Tur som en tok så står min kompis på andra sidan kassan i nästa kassa och hon får komma och visa Leg för mig.. Även denna gång blir det lite pinsamt då jag generat säger att jag kanske borde tacka för att hon trodde att jag var sååå ung... -ja men vi har ett nytt system som kräver legitimation för att vi SKA kunna sälja. ALLA måste visa leg för att vi ska kunna gå vidare i systemet... Åhå.. jasså.. Ja men så bra då säger jag och går surmulet därifrån med L´s jävla snus!!

4:e gången:
Det blir väl i någon förbenad hastighetskontroll eller något annat trist där det kommer att kosta mig en massa pengar... suck!!
 
Varför skriver jag nu om detta en kväll som denna.... Jo jag var precis på hockey och det är inte resultatet jag ska kommentera utan HUR UNGA alla spelare numera är.. alla utom 3 har ålder under 3 sträcket och ett flertal ligger strax under 25 sträcket.. är inte det liiiite väl ungt för att vara proffs på puck och klubba...???
HAR JAG BLIVIT GAMMAL... knappast... öh.. liiite men bara ytterst lite.. Men det är lite troligt att jag har nått en första avsteg mot medelåldern då jag träffar småttingar som jag som UNG suttit barnvakt åt och nu har dom universtitetsutbildning och ett kanon jobb på merit listan...
Ja det är väl bara att inse att Kungen går på toa och att även jag har gråa hårstrån av en anledning och INTE bara av genetiska skäl...

ATTANS!!!

Tack frun för kvällen och tack Kattis för lunch sällskapet!

Ska återgälda er båda någon dag!!

Katjing och höj er över ribban MODO!!!

Pippi är så..

...sövande :)
Vi läste Alfons och det var spännande.. sen läste vi Pippi och den somnade vi av.. eller ialla fall min dotter och jag blev såå chockad.. men ack så skönt att få sitta i soffan och surfa bervid sambon som ... också surfar.. vi har sååå härligt samliv vi två.. min dator och jag alltså ;)

Nu ska jag råda bot på min otrohet och lägga benen om min sambo.. men bara för att få bättre tv vinkel ;O hahaha..

Puss i jumsken mina vänner för nu ska jag lägga mig och titta på en mysig film på .. hör och häpna SVT1.. ååå.. god natt.. hälften av er som läser här.. vi ses i morgon och ni kan väl lådsas som om ni inte hört det jag kommer att berätta i morgon.. hm.. det är väl det som är det tråkiga med att skriva.. att man sällan har ngt att prata om därefter då man redan berättat allt av krydda i bloggen :O

Kram och sov gott!!!

Ensam hemma...

Make och barn är dumpade på badhuset och plaskar förmodligen i "kiss" dammen
Mamman sitter och tjuv kikar på en skönhetstävling för "mulliga" modeller i England och faan vad kul det är att se.. dom är jättevackra och har självförtroende men står för det som tagit dem dit... deras size!! Dom har korsetter och är åååå skitsnygga!!
Cooolt att se och faan så mkt tid det har tagit av min lediga dag i dag... skulle ju möblera om och fin lira lite hemma då jag aldrig blir nöjd med det jag inrett huset med.. suck!! -här krävs en STOOOR plånbok om det ska bli som jag vill!!!!!!

Tack snälla för att du tittade in !! You Know vem du är ... det är ok att göra det igen ;)

Shit så kallt det är ute.. hade planerat en liten picknick men ack så den frös inne en dag som denna... kaminen går varmare än vanligt och attands så varmt vi ha.. trosor och BH är dagens klädsel.. hoppas inte att det blir något drop in besök i dag ;)

tjing från H i vita huset!!!

badkarl....

Vi har varit och tittat på badkarlar.. hehe eller badkarl alltså det man blöter ner sig i, som man blir ren av och som ger välbehag åt hela kroppen.. Hm.. vad menar jag egentligen ;) ? Allså det där i emalj som har propp och avloppsanslutning !!
Vi ska försöka komma överens med oss själva om vad det är vi ska prioritera att göra för våra små tillgångar!!
Ja om man frågar mig så visst kan vi väl lägga dem på ett bubbelkarl... hellre det än nya sängar för det känns oootrooooligt tråkigt att lägga ner massa tusen-lappar på!! Men om man ska välja så ska man kanske välja precis tvärt om för man spenderar ganska så många timmar av ens liv i just sänghalmen!!!
Men HUR kul är det att köpa ngt som man redan har och som ingen skulle få för sig att komma under fund med att det är nytt.. det är mycket trevligare att lägga ut några laxar på badrummet eller varför inte till köket som vi i framtiden drömmer om att ändra!! Vi kommer ju inte riktigt överrens med Älvsbyhus utbud när det gäller just köket! Dom har ap taskig smak när det kommer till tillvalen!

Nu ska jag spy lite galla över just ÄLVSBYHUS.
Vi valde husleverantör när vi såg planritningen. Vi tyckte att den var perfekt och det var inte mycket som vi ville ändra så det var ok. Vi var nöjda med allt tills den dagen då vi skrivit på köpekontraktet för efter den dagen upphörde som vi upplevde det den största delen av kontakten med säljaren och det som så fint stod i lockerbjudandet från husleverantören om att dom skötte allt var nog inte riktigt så fint. FÖr hur många gånger var det inte jag som fick sitta i telefon med kommun och lantmäteri för att få fram det som behövdes från dessa instanser, vi var tvungen att skicka in mer parten av alla papper och se till att allt fanns med och ja.. det kändes inte som den deal som vi slöt med den stora hus jätten...
När vi ville gå igenom alla ritiningar och frågor som vi hade inför val av tillbehör och andra saker så fanns det ETT  enda alternativ och det var ett telefon möte med vår säljare. Ja ni kan väl själva förstå att man inte riktigt är haj på allt detta med husbygge då man aldrig hållt i en ritining tidigare och nu skulle dessa frågetecken redasut via en telefon...hm..
Sen kommer vi till den dagen då vi skulle välja leverans sätt... vi hade då fått tips och råd av en som tidigare byggt Älvsbyhus och han och hans byggare så- VÄLJ KRAN för att lyfta av huset från lastbilarna och upp på grunden. Detta är mycket säkrare och eftersom ni ska bygga på vårkanten så finns risken att det är blött i marken och om ni har minsta lilla fukt i den nygjorda väg som ska leda bilarna upp till huset så kan det ställa till problem...
Hm..
Eftersom vi inte byggt tidigare och absolut inte hade någon koll på HUR eller VAD som man skulle tänka så tog vi fasta på dessa råd som faktiskt kom från folk som byggde färdigt Älvsbyhus på plats så kanske det inte skulle vara fel att ta detta i beaktande!!!
Men se nu ni så kom det en klar text från vår säljare som rakt ut "idiot" förklarade oss när vi begärde att lyften skulle ske per lyftkran.. det var helt onödigt enligt honom och det fanns till och med byggare som vägrade att arbeta om huset kom på plats med hjälp av dessa lyftkranar. Det var inget behov vi hade .. det där med kranen.. vi skulle klara oss utmärkt med de vanliga lastbilarna.
Vi stod och vägde länge men till slut så övertalade vår säljare oss och som lekman så lyssnar man ju på den som ska vara ens rådgivare!! Kära läsare OM ni ska bygga hus kom då ihåg att en säljare är en säljare och ingen som står på ER sida!!
Så när allt var klart och våra killar gjort klart vägen så kommer det 30 cm snö.. I APRIL!!!! och det blev till att skicka ut en massa extra lastbilar med bärlager som dom pumpade ut på uppfarten och sluteligen provade dom att köra på vägen och det var inget problem eller jo det var lite blött men killen som körde upp första gången kör timmerbil och har vana att ta sig fram på dessa underlag.. Killen som sedan kom med den lastbilen som skulle lämna av huskropparna var om vi säger så här... inte lika rutinerade utan han tog om vid ett par tillfällen vilket i sin tur gjorde att han gnuggade sönder underlaget istället för att packa det!!
Ja så nu stod vi där och det gick inte att få tag på vår säljare och det var alltså upp till oss att försöka hitta en kranbil.. inte det lättaste på en vardagsmorgon och det krävdes dessutom ett special tillstånd för att transportera ut en kranbil till ön så det var inte att tänka på om vi inte ville vänta till dagen därpå!! Inte en chans...
Av ren tur så fick vi tag på en kranbil som kunde ta sig ut på egenhand och utan att det krävdes tillstånd och det var precis på gärsken att den kunde lyfta alla sektioner.. men det gick!!
När jag ringer och säger detta till vår säljare så var det bara ett konstateraden från Hans sida att det där kommer att kosta er massa pengar för att ni försenar ett annat bygge ... lasbilarna skulle lämna oss vid tio och det förstår jag då jag i efterhand fick reda på att våra hus sektioner stått runt om kring på Ön vid olika busshållplatser och ute på en åker ... som dom fått despans att använda av vår granne... nu var det så att VI skulle betala massa extra pengar när vi tidigare försökt hjälpa dessa klåpare.. och när vi nu vände oss till dom för hjälp så skulle vi kyssa våra ändor.. inte en chans.. L skrek i bakrunden när jag pratade med honom att han kunde dra åt helvete och att han var en jävla idiooooot och så slutade samtalet... Vi fick oss en saftig räkning på förseningen och en till på den tillkallade kranbil som vi i början velat använda men blivit övertalade att vi inte behövt!! Hm.. ja det är ju inte lätt att veta att man blir grundlurad!!!
Dessutom tillägger min säljare att om vi stått på oss hade inte detta problem uppstått för HUR kunde han veta vad det var för mark som vi skulle bygga på!!! Hm... det var ju HAN som sa att vi INTE behövde någon kranbil för det bara behövdes helt enkelt inte!! HUR kunde han göra ett sådant konstaterade och därefter säga att han inte var kompetent till att bedömma detta... AKTA er för dessa "kunniga" försäljare....
SÅ var det dax för slutbesiktning och då framkom det att vi hade en golvmatta i våtutrymmet i tvättstugan som det var skuret i och den skulle NATURLIGTVIS bytas så snart som möjligt då det är lätt hänt att det blir fuktskador när ytskicktet i våtutrymmen inte är täta.. eller hur?????
Det framkom senare att även all plåt var skurna med rondell och inte klippt som man ska ... problemet blir i slutändan att den kommer att bli rostangripen i kanterna. Det fanns även andra problem men inga med större  propotioner...
Jag ringer och säger till min leverantör att det inte finns någon anledning för mig att betala HELA huset när dom inte levererat ett HELT hus till oss.. Hm.. skratt tillsvar och det var det dummaste dom hört!!! Att jag skulle måsta behålla delar av kontanta betalningen för att få detta åtgärdat!! Hm... jag försöker stå på mig och det går åt pipsvängen för nu hotar Älvsbyhus att vidta åtgärder i form av straffränta på utebliven betalning.. 18% var räntan på... suck!! Det hela slutade med att jag betalade det hela och jag mins att jag tänkte att lilla jag är återigen överkörd då jag säkerligen missat den del i kontraktet som säger att dom har rätt till detta...........
NU har jag pratat med Älvsbyhus i omgångar och detta är inte åtgärdat ÄN... det skulle ta dem max 2 månader att byta matta och detta pga av att det var mitt under semestern.. Nu har det upplysningsvis gått 7 månader och vi har inte sett röken av ÄLVSBYHUS hantverkare..
Jag har kontaktat vår konsumentvägledare på kommunen och han har varit med om detta fenomen tidigare när det gäller just Ä-Hus...
Jag tog kontakt med anledning av att jag vill veta mina rättigheter när det kommer till att använda mig av någon annan hantverkare än just Älvsbyhus.. Nu har vi fått problem med resten av golvet i tvättstugan och är i akut behov av att byta denna matta då det är stora hål/sprickor längs hela väggarna.. SÅ i morgon är det jag som skriver ett brev till husleverantören och det kommer att vara ett lagomt nonchalant brev där jag kommer att kräva att dom ska ha åtgärdat detta innan den 16 januari och OM dom har problem med detta så kan dom vänta sig en faktura från det företag som vi anlitar... för jag ska inte betala detta och jag har RÄTT att få detta åtgärdat inom en vecka enligt min konsumentvägledare. Jag skulle inte ha några överseende med att dom behöver tid... Den tiden har dom fått i form av 7 månader..... LYCKA TILL ÄLVSBYHUS!!!

Vill bara tillägga att det har varit mindre defekter som uppkommit under de 7 månader som vi bott här.. tex båda låsen till toaletterna har ramlat i sär... fogen mellan kran och handfat har lossnat.. på båda handfaten.. fogen i badkaret mellan avlopp och badkarlskant sitter snett vilket gör att det ser ut som en gulavlagring.. fräscht!! Ett el-uttag har lossnat från väggen i tvättstugan och takplåten är inte åtgärdad.. hängrännor i vitt är fogade med en "massa" som endera är rostfärgad eller så är det hängrännorna som rostat i kanten... redan??...Sprickor i tapeter kan man vänta sig men kan man vänta sig att hela våtrumsmattan spricker i kant-vägg/golv??? Längs med HELA väggen??
Jag undrar om dom kommer att kompensera oss något för detta .. tvivlar på det då det har varit deras sätt att bemöta oss under hela byggtiden från det att vårt kontrakt var skrivet!! Undrar om deras VD är medveten om detta och iså fall om det är deras sätt att jobba.. SÅ nu NI som läser detta sitter ni i husbyggar tankar.. se till att ha skin på näsan.. ha någon att kontakta utanför bygget som har kunskap och att ni själva är sten hård och inte för snäll.. ÄLVSBYHUS är vana sådana köpare.. sådana som är i regel unga okunniga och snälla...
PLUS kan med all rätt ta upp detta ämne igen och får vi förfrågan att ställa upp så är svaret!! JA.. vår konsumentvägledare skulle kika vidare på detta.... ses på tv ;)

Kram och som ni ser är jag på den vassa sidan idag... har säkert slarvat och lagt in massa stavfel och det får ni leva med... jag kan det så då kan ni.. ja är van och ni blir det ;)

Kram och håll i hatten för nu är katten celcius nere på minus sidan...grrrrrrrr

förväntningar och så vidare...

HEj hopp 2009!! Vet ni vad jag önskar mig av detta år? Inget och allt!! Jag vill inte ändra på mycket och jag önskar mig inte mycket... om vi inte ska börja rabbla materiella ting.. men det är ju omodernt att önska sig mer pengar, större TV, ny och bra gräsmatta, kaklat badrum, renoverat kök som är som man vill ha det.. en inredd övervåning, och en super sexig och vältränad över OCH under kropp... Hm.. allt går att fixa men jag är rädd att den sista önskningen (eftersom jag INTE önskar mig sååå mycket och absolut inga materiella ting så fattar väl alla att jag drömmer.. ;)är väl den svåraste att uppfylla!! Jag kommer absolut inte att träna ihäl mig och har inte motivation till att göra revolt mot mitt vanliga liv med feta såser, flottiga pizzor eller vanlig blek pasta!!! OCh jag har INTE tid som jag vill lägga ner på att skapa mig den perfekta kroppen... jag har massor av tid som jag kommer att lägga på att vara ute på nätet, hoppas att jag ska ta mig tid att måla och skapa lite konstverk ;)

MEN om jag hade önskat mig alla dessa saker så är det bara jag och min älskade skrothög till Karl som får slita arschelet av oss för att fåt ill det :D + att alla som vill slita hund i sommar är välkommen att joina!! :)

Vi sitter faktiskt lite på händerna just nu och det stör mig för jag är rastlös när det kommer till huset och allt som vi vill göra!! Jag vill att vi ska börja med övervåningen men det sitter i tjära.. Jag vill att VI ska bygga oss en köks-ö och jag vill planera allt så att det blir perfekt och riktigt igenomtänkt.. det känns som en bra tanke som kommer att kräva många års arbete i hjärnan innan vi kommer att komma igång!!
Inget går fort nog för mig och det stör mig!!
Inget med detta hus är perfekt men hej hallå Hanna hur materialistisk är du inte när du sitter och skriver i de här banorna.. när du har ett sprillans nytt hus.. och ja visst det är inte perfekt men så va då.. det kommer att bli när allt är klart och det kommer ju enligt vad vi planerat att ta en eller två eller fem år.. men är det inte det som är tjusningen med att vara husägare .. Att det alltid finns massor att göra och massor att förbättra och massor att reta sig på. Det är väl därför man har bestämt sig för att ha ett EgET hus där man SKA göra massa egna saker.. kreativa grejjer ;O hehehe.. eller det är då man ska ta hjälp av pappa, svåger, svärfar, sambos morbror och ja massa andra super duktiga vänner och släkt!!
Å nu längtar jag till sommaren och allt som ska göras..
Det är delvis därför som jag inte TÄNKER vara gravid under detta år.. Mitt 30:e år ska starta och det ska kämpas på med alla våra projekt som står för dörren.. Ja vilket år... allt återstår att se vad det blir av av det hela ;)
ÅÅå nu är jag på gott humör igen och jag tror att jag ska behålla det resten av 2009 !!!!!!!!

Tack C för att du håller ögonen öppna för trevligheter i min andra "hemby" ;)  jag ser verkligen fram emot sånna ;)

Kram och go natt!

Ps. storstads pippi har du fått det du ska från mig? Hoppas det för jag har utfört det men är osäker på om det blev rätt!!! D.s

1+1+1+1+1=?

Och nu kan vi lägga till en liten magsjuka också så NU är julledigheten spetsad och klosstornet omkullvält och ja.. alla goda ting är väl tre eller var det onda ting.. Lunginflamation, öroninflamation, feber, nackspärr, pall på foten för att inte glömma magsjukan som hemsöker vår familj denna andra januari 2009!!

Längtar till å kila iväg till jobbet!!
KRam och hej från en psykiskt slut körd tjej.. i sina bästa dar.. detta är mitt trettionde nyår så håll i hatten för detta jubileum!!!!

Någon som har ngt att tillägga..uppmuntra.. eller bara visa sin sympati så är det helt ok att kommentera (om det inte gäller stavfel, gramatiska tjafsregler eller sänka skeppet helt!! dessa saker bör hållas för sig själva om ni inte vill reta upp ett psykfall!!) jag tar tacksamt emot possitiva energiflöden!!

Känner mig som en surplita!!

Det var NU som jag skulle lägga av mig godiset!!! Hm.. kanske nästa år eller 2010.. vad tror ni?


Eviga kriget om...

Så vann karl´n tvisten om sovmorgon IGEN.. alltid lika finurligt planerat... lite fylla och en fantastisk baksmälla som KRÄVER en mastodont sovmorgon!!
Diskussionen började tillviss mån i går och kommer givetvis att fortsätta i dag!! Jag kommer att låta agression tala så vi får se vilken possition L lägger sig på..... Börjar förstå vår gemensamma väns resonemang om "faktiskt min tur och skärp dig!!!" Detta som vi tillsammans skrattat åt och dömt ut låter inte längre som en dum ide´. För det krävs tydligen en ofantlig baksmälla för att få ligga utslagen till halv tolv..
haha så som ni förstår har vi inget rosa skimmer över vita huset i dag.. sparar det till i morgon eller kanske.. KANSKE till ikväll!!

Mitt signum som super mamma!!

Gott nytt på er alla!!


suck... sprit och nöjen??

Hur kul är det då?
Hur kul kan det vara å inte pricka munnen..med öl buteljen..
Hur kul kan det vara när man är så stingslig att det går att jämnföra personen med en könsmogen och upprorsstämplad tonårs människa lynne??
Låt säga för att betona detta funderingscenter.. att detta handlar inte om mig....Räcker det!!??
En lätt irriterad människa går nu och lägger sig och i detta fall handlar det OM MIG!!

GOD NATT OCH HAPPY NEW FUCKING YEAR!!!

Hoppas det slutar bättre än det börjat!! Låt mig inte vara nykter nästa nyår!!!

RSS 2.0