stukade bröst..

I kväll har jag hör och häpna... fatta telefonen och kontrollera att jag fortfarande lever när du läst kommande rader!!
JAG har sprungit och det i hela.. 6 km.. nja fem då?!?!  fem var det i alla fall!!!  jag sprang 4,5 på ett gihu.. eller jag sprang med kniven (min egen) under strupen och snaran runt halsen och lyckades tvinga mig hela vägen ner till korsningen Eriksdal och vidare till mitt femte gren mål... som blev tre låtar senare på rock klassiker.. Men dååå då var det som om blodet skulle spruta ut genom pannlooben och tuttarna var garanterade stukade eller åtminståne i alla fall sträckta.. minst en dec närmare knäna än vad dom var när vi (jag och mina förslappade tuttar) började mitt idioti pass.. Men hem kom jag och nu undrar jag när hjärtinfarkten och hjärnblödningen sätter in! Snart är min ypperliga gissning.. Check!
Jenny jag hänger med på tutt förkortningen vi talade om.. sladdvinda kan man kanske säga!!
Pengarna tar jag från övervåningen för dit kommer jag i alla fall aldrig att ta mig när dom hänger och slänger ner vid fotknölarna.. i alla fall i framböjt läge.. Hm.. tro inte för en sekund att dom ... Lita inte på min dotter...
- Mormor du har INGA långa bröst mormor.. mamma och farmor har låånga bröst!! (ja ha ja) när jag sedan får höra detta återberättat av min mor ( hon med inga långa bröst!) så kan jag ju inte annat än att skratta medans tårarna rinner... av glädje? Nja...
Jag återberättar detta sedan för fadern som jag gladeligen bjuder på ett skadeglädjes skratt!! så sitter liten i baksätet och när jag har kommit till slutet så säger hon att jag HAAR låånga bröst! Inte då (!) säger jag.. Mammas bröst är korta och knubbiga med dålig fästyta... (= hängande!!) så sitter hon tyst en kort stund och frågar sen - Mamma har du klippit dem? (Ska jag tillägga att jag mumlade skit unge i samma ögonblick som svågerns som även han satt i baksätet och sambon som körde skrattade hakorna av sig!!!

Annars.. ja annars så har det som syntes varit lite torka på skrivandet och det kanske kan bero på att jag har SEMESTER och INTE tänker vara inne!! 
Därav det långa uppehållet!! Sorry vänner som följer mig! Men dessto trevligare då det verkar vara ett smart drag för att få telefon samtal i stället.. Kram alla..

Träffade min lilla vovve, eller igentligen är det väl Jonkens vovve men jag tyckte att det var såå mysigt och liknande smeknamn för min Liden vän!! Tydligen gick det då upp för henne att vi verkligen ska gifta oss.. tårar, tårar och tårar... tårar och lite mer tårar och en förvirrad jag satt brevid och funderade på vad man skulle tänkas säga för att det skulle sluta!!?? Det enda som jag kom på var en spydig kommentar om att hon skulle ha fattat det tidigare om hon lyckats transporterat sin söta rumpa ner från fjällmyran och över bron och ut på ön.. haha tror ni att det var det bästa att säga.. näe.. så klart!! Nu flödade mer tårar men jag tror att dom var saltare och elakare i smaken än dom första för det var ju inte det snällaste men nog för att det var det ärligaste som slant ut ur paddmunnen min.. men man kan ju vänta med pikarna tills vännen torkat tårarna och kommit in i bättre psykisk status..
Nå nu har jag presterat lite i alla fall.. nu ska jag lägga min skrot unge som ska åka till Ö-vik med mormors och sen ska jag duscha kallt för att få mina charmiga soleksem att lägga sig lite.... därefter ska jag smälla i mig en macka elle två.. kalorier ut= kalorier in.. några godisbitar är jag värd då jag gungat fläsket dryga halvtimmen....

God natt och sov så gott ni kan i denna härliga värme!! LOVE IT!!
KRam

70... vilket härligt årtionde!!Mariana, fred och frihet..?!!?
Var på 30 års fest med härligt 70-tals tema! Så trevligt tänkte jag när inbjudan damp ner i vår lilla vita postlåda!

Underbara 70 tal..
Så segrade musiken, kläderna och tiden gav vika för det flammande eldskenet från det halverade oljefat som så prydligt (läs som maskulint preparerats med plankor i 1,5 meters sizeen= brinnande hav av spillved!) som lyste upp festplatsen i symbios med ett fuktigt försommar regn.. Lika lätt som en dim kyss... åhååå det var sååå bra!!

I helgen firade vi våran Vickan som klätt ut (UPP) sig och sina vänner till hippiies, studio femtiofyra medlemmar och så vi andra vanliga joint höga yngligar.. ALLA förtjänar ett rungande Hej för sin outfit och alla var såå tidsenliga att mamma och pappa lätt skulle ha fått ålders klåda på kroppen.. Det mest fantastiska var att man i folkmängden hittade både en och två pappor så som man minns dem (eller som i mitt fall sett på kort) under 70 talet.. Karlar med klubbor och framåt kammat hår, damer med höga osmickrande byxor och byxoveroller.. Ja våra föräldrars goda tider återfick sin glans under hen kväll/natt ute på Åstön!

    

Lekarna och frågasporter matchade temat och som vanligt glänste jag bara till när det kom urkorkade och ovanliga frågor som hon kom över mon... 10 orsaker att hata dig.. (i vilken film framfördes låten o pretty baby... eller heter den let me love you?? Ja i alla fall så fick jag någon i laget att hitta rätt titel på filmen efter att ha beskrivit hela filmen utan att kunna namnge en enda av skådespelarna..)

Bröderna (vickans) sågades till en början när födelsedagsbarnet skulle sparka igång frågeslingan om henne själv... Den ena klev i mål med en prestationsångest som ingen skådat förr... Han briljerade inte direkt men han kämpade hårt för att få igenom de svar som han sjäv benämde som kuggfrågs svar = att dom aldrig kunde vara rätt! Typ som i vilka två fotbollslag Vickan spelat fotboll.. Hm.. Det var ju bara ETT! Eller vad det så att storebror inte komihåg att lilla syster yster faktiskt spelat i två..!!
Tråkigt nog valde jag och L att fuskandes hänga häl med denna usla bror och hans bedrövande sambo.. Ett tragikomiskt val av "facit" !

Värdkarln valde att sprätta sista mousserade vinet efter att den glömts i frysen.. Men med ett oljefat ordnar man ju lätt det hela.. Lägg flaskan i brasan och vänta.. Och vänta.. Men inte för länge utan lagomt länge för att åtnjuta innehållet lagom väl kyld med iskristaller i mitten.. Sådan prakt exempel på hur man INTE ska göra om man inte har koll på Läget!! Ja jag undrar det ja.. Vilken koll...!!
Underbar kväll och härliga människor med sinnet för humor kvar och livets goda i högsta hugg!!

Så då backar vi lite.. fredag.. L och jag skulle vara home alone! Misslyckades totalt då vi fastnade i stadsträsket och därefter tog oss vidare till utkanten och ständigt umgavs vi av underbara men ack så sällan skådade vänner... sent på kvällen väl hemma igen satte surtanten sitt till och ja.. kan det bli bättre svenssons liv än att vi njöt av ett prakt gräl med lite sex...öh sömn som topping( observera att vi somnade ovaggade och som vänner ;)

Lördag morgon... kidnappning av en dryga 30 åring.. Jag.. mina vänner hämtade upp mig ur sängen och forslade mig in till stan för en lugn och skön dag med frukost och champanj...
VI tog oss en riktigt avkopplande dag på stan kan man säga.. första gången som jag inte känt mig stressad då jag gått på stan! SÅ himla skönt!
Våningen är att rekomendera, live musik på vardagar framfört av Jennys syster och en med omsorg vald inredning.. Baren ligger lite inträngt till vad det gäller entren men väl uppe på våningen så är det riktigt trevligt och smakfullt inrett.
             
Tack underbara vänner.. ni vet vad som verkligen räknas ;) Kramar i massor!

Söndagen (häng med nu) bestod av trevlig frukost och historier om Hjalmarssons pöjkar..
Måste få åter berätta när yngsta grabben skulle cykla.. Mamma går först och liten cyklar efter..så hör mamman.. ajjjjjj aj.. mamma jag sitter fast!! Mamman vänder sig förvirrat om och ser till sin förvåning att lillen inte kommer nånstans.. Liten har fastnat med foten mellan trampan och kedjeskyddet. Mamman försöker lirka loss foten men mitt i all uppståndelse så börjar det att hagla och det som bara den! Liten och cykel lyftes så av mamman och bars hem. In i hallen och där fortsätter det hela.. pojken sitter fast.. som i ett skruvstäd.. han kan inte rör benet en millimeter.. mamman sammankallar sina närmsta och hjälpsamma grannar för konsultation.. Grannkarl blir så tvungen att lossa på däck, kedje"hus", trampa osv.. för att få lös den hårt fastsatta killen som nu matas med mormors halstabletter för att hållas lugn!! Såå likt sin mor att det inte är sant.. mamman voltade genom en basketkorg och bröt nyckelbenet.. gick och fångade snöflingor med munnen när hon gick rakt in i en körande bil.. osv!!

Söndag kväll blixt inkallades jag av vår IT drift tjosan på jobbet för en akut insats med många beröm som kred för min insats.. Å snacka om att jag fick känna mig smart!! Jag smart bland massa data genier.. Jo det är sant för dom fattade inte ett jota av vad jag gjorde när jag försökte mig på den perfekta handläggningen... jag fattade såklart inte en siffra eller boktavskombination som dom lekte med heller så man kan säga att vi alla fick glänsa lite där på söndagskvällen.. Natten mot i dag bestod efter hemkomst från arbetet kl 23.30 av att vakta en kräkande lite prinsessa som hulkade upp allt som fanns i mat väg i lilla  magen!
Somnade vid ett och vaknade för dagen 04.. satt på jobbet till hal sju och var hög av sovbrist!

Kom på att Min vän i norr ska leverera en liten typ i dag!! Heja heja heja.. och lycka till stumpan!

Nu ikväll ska jag sitta och snyfta och svära över att det är det absolut sista avsnittet av mitt favorit ever teveprogram..

börjar från och med nu med att torka tårar!! Dame!

ER...

SÅ vad ska man titta på i framtiden.. INget.. måndagar då ska jag hedra city akuten!


Har glömt och skitit att skriva om massor men jag har helt enkelt inte tid, ork eller motivation .. snart är det semester och högst troligt så ska jag samla kraft till att leta mer inspiration till att skapa.. måla, skriva och pyssla.. längtar!!!
Känner mig instängd när jag inte får vara lite kreativ! Så om någon känner för att hitta på ngt i form av pyssel, knåpa, skapa, smida eller på något annat sätt kriera ngt så är det bara och ringa..

Nu ni hemma mammor.. nu har ni lite att läsa.. synd att kameran stannade hemma under lördagen.. hade många kaotiska bilder på tungspetsen som hade platsat här på silvershonan!

Tack och hej för ikväll.. idag är det gravöl för läkarna på ER..
sista sista sista avsnittet!
Natti natti!


Inget går upp mot sömn!!Är tillbaka i världen där alllllllt kretsar kring sömn.. huuur man kan få så mycket sömn som möjligt!! Hinner aldrig sova mig pigg.. trött på morgonen.. =död, trött på första fikat= halv vaken, Trött på lunchen..= hungrig.. trött på eftermiddagsfikat= snart hemgång.. trött på kvällen = inget gjort och en manisk längtan efter nattsömnen.. den kommer krypande och närmar sig smygande som en krypskytt.. snapppp och jag är träffad.. sover gott som attans och vaknar en-två gånger per natt för att ta upp liten T för att kissa på toan.. somnar om för att motvilligt vakna i totalt osamspel med väckarklockan.. som om det är dens fel att det är morgon!!?!

OCh ni undrar varför jag INTE känner mig redo för EN till som inte sover på nätterna.. jaja det finns dom som sover.. men verkar jag redo för att ta den chansningen?? Icke!!Imorgon ska jag måla klart alla mellan liggare till altanräcket.. plantera om de fyra träd som snart växer fast på altanen..
Glömde att säga att vi var och kikade på vårt planerade festställe.. lokalen kommer förhoppningsvis att rymma allllllllaaaa som vi ska bjuda.. det tråkiga är att de som vi lyckas stryka från listan efter svårt och hårt övervägande lämnar endast plats för nya GLÖMDA vänner och släkt.. Inte glömda men sådan som varit så självklara att dom inte stått på listan.. TYP vi själva.. Men ja.. det bör ju finnas två stolar för brudparet !! Haha... Men det är sant! Jag och L var inte inräknad i planeringen av dukning och gästlista.. det finns 16 bord och 97 stolar.. så det ska vi väl lyckas trolla i hop ngt med!!JO just det ja.. jag fick faktiskt ngt som jag borde ha önskat mig men som jag inte trodde att jag behövde.. ser nu att jag visst behövde det.. ja blommor men framför allt en söt liten bricka för att bära ut drinkarna i sommar.. till mig och mina vänner.. ja ni som INTE är på jäsning!KRam och godnatt!!

Idag...30 år av mitt liv..

Grattis mamma!!


  

Jag alltid varit nöjd med mina födelsedagar men tyckte alltid att tackandet efter att man fått presenter var besvärande!
Jag har inte svårt att uttrycka mig men det har aldrig känts(är trött och kan inte för mitt liv få till en stavning som ser bra ut på det ordet!!Chansar på att det blev rätt!) naturligt att tacka när jag fått presenter tidigare! Det har alltid varit ett påklistrat leende och ett konstlat tack som ansträngt spunnit ur min mun! HUR glad jag än varit för gåvan så har det ändå aldrig infunnit sig någon säkerhet och naturlighet i just det ögonblicket som jag tackar...
I år.. har det känts sååå himlars självklart och jag har njutit av alla paket, alla blommor och några av mina allra bästa vänner! Tacken har kommit så självklart och enkelt och det har känts i hjärtat att jag menat dem!!

SÅ än en gång!!

TACK alla ni som förgyllt min dag! Malin, Jonas, Tant Bella :) Världens bästa!!, Nina, Fia, Lidenborna (så mysiga ni är ;) Trots min framförhållning ;(... Fick ni 12 timmar så var det bra! Eller ja Mia och C, ni fick ju två hela dagar (men ni var de enda som jag hade mailadressen till på jobbet!! Ni andra ber jag om ursäkt om ni kände er bortglömda.. det var ni inte!! JAg var bara liiiiite sen i planeringen ;)
Sen har vi Vickan och Sara, Kicki och pappa Peter, Anders och Elin från neg.. kvistbacken ;) , Hovid familjen och mor och far... Min En sådan underbar dag! Stressigt men absolut helt sööveräään!!

Lite bilder som visar på hur delar av kvällen varit!


    
  
Tårta... Lilla Meja hade sitt sikte inställt på Tårta ända sedan hon kom.. eller sedan mamma Sara tvingade upp luggen i snodd!! ;)Om ni undrar vilken bomb som bricerat i Lilla T´s nystädade rum så är det en detonation utlöst av insats styrkan nedan!!
 SOV gott, jag siktar mot 31.. Love H

Nu steg jag in i verkligheten..

... vilka krav han ställer på mig.. haaallååå vi har oljat altanen och det blev kanon.. bara räcket kvar och nu har killen fått solsting.. Han är övertygad om att min far och stackars slitna lilla jag med en rygg som två tanter i 90 snåren tillsammans.. lika många krämper och lika osmidig.. ska få klart staketet/räcket runt altanen innan jag fyller år.. FÖr det ska väl vara snyggt med ett räcke.. Jo förvisso men haaallå.. Då tänkte han inte på att det ska städas, tvättas, handlas, bakas, jobbar på dagarna, vårruset i morgon och + att det ska inhandlas material till altanen samt att det innan spikandes och måttningen ska målas i passande färg.. Men Oj så bra och snabb jag måste vara för det är inte LIIIIIITE han förväntar sig att jag ska hinna... SJälv så känner jag för att banka in en spik i minnes och tidsuppfattnings avdelningen i hans hjärna som svar på tal..klona dygnen och klona mig så kanske jag hinner med att inhandla och måla alla bräder.. maten får jag catera, leja mamma till att duka och grannarna till att spika pinnarna i "staketet".. japp eller så säger jag att jag INTE hinner, Kanske bästa versionen på min födelsedagsvecka!! Ja !

Go natt!!

RSS 2.0