små små ord av kärlek..utveckling;)


En liten har många små kommentarer som bör sparas för framtiden..
Bland annat så frågade L henne om hon kom ihåg vad hon gjort under natten?? (hon hade ramlat ur sängen)
Svaret chockerade oss milt sagt!! - Jag har KNARKAT!! Grav allvarlig.. Nu är det en lättnad att den lilla tösen just är en liten tös..

Vi tjöt av skratt och han frågade igen.. Kommer du ihåg vad du gjorde i natt? JAAa jag knarkade sa ja ju... Öh?? Inom kort fattade även de tröga föräldrarna att det var Snarkade hon menade!!


I fredags kom hon hem med uppskrubbat ansikte. Mamman som inte hämtat på dagis frågade medlidsamt vad som hänt! Dottern svarade med svartaste svart ögon att det var minnsan X hennes dagisfröken som hade sparkat henne av gungan.. Föräldrarna utbytte så en snabb och förstående blick med varandra.. Blicken översatt till svenska = ja men visst, säkert.. Inte en chans..

Så mamman frågade en gång till med ett roat leende över den vilda fantasin vad det var som egentligen hänt?!?!
Samma svar.. Hugget i sten..
I går måndag så kom det fram en skamsen dagisfröken och frågade om vår dotter hade berättat att hon hade sparkat vår dotter av gungan i fredags och att det inte var meningen samt att hon var så hemst ledsen... Ni må tro att det kändes lite, bara LITE snopet att man helt avfärdat sin dotters berättelse om barnmisshandel ;) (Nu var det ju inte meningen så det var ju inte direkt misshandel men...)


För någon vecka sedan låg vi i sängen hela familjen och pratade.. Funderingar gror fort mellan täcke lakan och kudde..
Hm.. Vet du att du också har bröst pappa. Sa den lilla... Öh.. Lite surt svarade pappan att det visste han alltför väl vid det här laget, för det har ju avhandlats en gång förut!! Ja men du har bröst sa lillan.. JAA, har du bröst då sa pappan surt? Ja men inga långa svarade liten!! ÖH? Jaha men vem är det som har långa bröst då? (frågade pappan och vid det här laget hade ett brett leende smugit sig fram till hans läppar..)

Det har mamma... mamma har Låånga bröst!!
Mamman- DET har ja väl inte... Svar från dem båda med plir i blicken att jo det hade jag minsann visst det!! Må tro att pappan njöt!!! (Säg aldrig att jag inte bjuder på mig själv.. :)


Har jag berättat att min dotter tydligen även har en liten lille bror som heter "ÖhELiiot" (efter hennes väns lilla nyfödda lillebror) som mamma alltid glömmer på jobbet!!

Allstå hennes mamma skulle jag vilja anmäla för sociala!! Oansvarigt!! Måste vara den där andra mamman.. Mamma Karin som min dotter alltid talar om!!!!


Bröllopet!!
Igår berättade jag för min allra käraste smyckssmed att jag ska gifta mig i höst!! Hon blev sååå glad och är nu även en storögdad bloggläsare som förhoppningsvis får hemlängtan då hon läser min blogg och tar sig tid att hälsa på i sommar ;) Du är så fantastiskt underbar vän!! En riktigt hjärtlig vän!! I alla väder!! Saknar di och hoppas vi ses snart!! Hon har även en hobby som hon någon dag kommer att utveckla till sin inkomst källa.. Ni ska få se.. Bara jag kommer över några alster och dyligt! En all sysslare med sting i!!


Jag har ju fixat klänning och nu börjar det ta form på riktigt! Lilla T fick prova en näbbklänning men den var precis nu så till hösten är den troligtvis aldeles för liten så mamma ska prata med sin kära vän som älskar att sy. Håller tummarna för att Eva är villig att hjälpa oss..


Just nu i dagarna håller vi på att försöka få fram beslut om vad vi ska ha att duka med.. Papper.. Papper som liknar linne eller riktiga dukar.. Hm.. Ska det vara så svårt? Ska vi hyra eller kan vi fixa det på annat sätt?

På sidan om husprojektet som för övrigt står väldigt stilla just nu så är det mest funderingar om inbjudan ... kommer nog inte att behöva skicka någon för vid det här laget tror jag att de flesta redan vet när var och hur ;)

Jag är ju så bra på att vara tyst jag;)


Nä nu ska jag lägga ner lite tid på tvätten, matlåda till i morgon och därefter ska jag sätta mig framför tv:n


Ha det så gott...


Jaaaa och kort kommmmmmmmmmmer!! Ska försöka hitta något annat att lägga in bara jag får i gång min kamera så!!


JAG HATAR SNÖN!!

Konstigt men när jag skulle skriva ner rubriken så kom det per automatik.. ordet Utredning.. Kan det må hända härstamma från jobbet? ;)
Har inte så mycket att tillägga.. tror att jag väntar tills jag har något vettigt att delge innan jag börjar trötta ut er med pladder...
Inbjudningskorten börjar ta form och snart så ;) Med prellen bokad, lokal bokad, klänning fixad och festblåsa i garderoben så kan den riktiga planeringen börja.. Toastmaster..? Toastmasteris (Heter det så??) Dukar? Mat? Alkohol?
Tänk om ???.... ja det är mycket som ska trixas!! Kramen och sov sött!!

Paaaanik!!

Sitter och knåpar och knippsar för att få ihop ett fint inbjudningskort.. Har gjort mängder av förslag till placeringskort och nu har jag satt igång med inbjudningskorten.. Banne mig att det är dyrare att göra dem själv än att beställa.. MEN jag SKA göra dem själv och jag ska nog få till det!
Dagen har varit rätt underbar och iof så började den med att jag knackade iväg några ärenden på jobbet först men därefter hälsade jag på min saknade vän Som JUST nu lever MITT liv.. ja eller i alla fall delar av mitt dröm liv..
Min vän var modig nog att starta en web shop och det verkar gå vägen för henne.. Hon har en sån underbar nich (stavas det så?) med lantligt och vitt.. inte min stil men jag tycker att den är mysig och passar i gamla hus med knarr i golvplankorna!!
Nu har dom äntligen köpt hus och på tomten har dom en garagebyggnad som nu ska göras om till mini butik för den kläm och känn sugne köparen.. Sådana som jag hihi som inte riktigt litar på internet ;)
Hemmer är charmigt och det finns stor potential för huset! Lyckas ost!!
Kan väl egentligen inte klaga då jag har turen att ha fått ett nytt hus.. vårt hus men det är ändå mer liv och charm i gamla.. Älskar trappor med stora träplankor .. slitna så att alla skavanker är runda och nötta ... åhåå.. det är fint med nya raka, räta golvytor också??
Efter att ha försökt.. för jag säger försökt då vi minst skulle behöva tre-fyra fikor till innan vi är ikapp ;).. tagit igen försvunnen tid så styrde jag in nosen mot city.. Länge  sedan man strosade i stan.. sten stan.. Ingen höjdar dag jag valde då det vräkte ner kräk snö.. IGEN... KUNG BORE???? Har han inte gått på semester än??
Det har min snö skyffel.. hörde att det finns en grupp på Face book som vägrar skotta... Kanske att Mia och jag skulle kasta in en ansökan dit kanske?!
Jag och mamma gick på stan och när affärerna stängde där så intog vi med glatt mod vårt älskade/hatade köpcentra..
Å så vi shoppade.. papper, pärlor, lim och annat dyligt som kan va bra och ha när ideerna flödar som korvspad genom  huvudknoppen.. Den har jobbat idag må ni tro.. Jag har tre sidor till att numrera i idé boken.. japp det finns en sådan i min skrivbordslåda.. Den börjar bli full och om jag bara hade samma mod som min vän så skulle jag ha satt ihop lite kreativa saker.. men nu har jag varken tid eller mod så det förblir bara ideer!!! Synd... men man ska ha och göra när man blir pensionär också ;)
Lilla T och L är hemma i Liden och vad jag kan tolka av min sambos utsaga så har Lilla T lekt med sina älskade kusiner .. förmodligen drivit sin farmor och farfar till andra dimensioner när det gäller att hänga med i den ständigt laddade duracel tjejen vi är privilegade att ha i familjen!
L har varit ute på en skoterfärd i dag och när det glada gänget ringde från någon snöig topp så sved det till i skoternerven.. lite avundsjuka stack till och jag önskade för två sekunder att jag valt att följa med.. men så kom jag på att HEJ... vad kan vara bättre än att få gå och strosa och titta på saker, känna på kläder, fundera några minuter.. så många man vill innan man bestämmer sig för att handla eller inte handla.. Att få gå i lugn och ro och bara vara.. Måste dra mig långt tillbaka i mitt stackars trähäst minne för att komma ihåg när det senast hände i min värld!
Men idag ... å vilken dag!! Gled kanske lite väl många sedlar ur min hårt åtstramade plånbok.. men så va då... jag såg aldrig hur dom fladrade iväg... haha.. jag betalar ju med kort! DÅ kan man om man vill bara blunda!! ÖH.... eller inte ;)

Jag hittade en klänning som jag tänkte ha dag två vid bröllopet.. Vigsel på fredag kväll (många som funderar högt när vi nämner våra planer..) En mysig övernattning på hotel och en romantisk frukost på lördagen innan vi börjar ställa inför festen som äger rum på lördag kväll.. På så sätt får vi vår dag för oss själva och vi får en stress fri kväll.. och en skön morgon! Festen blir ett minne och vi slipper lämna den först!! Tack N och J för att ni visade oss HUR man kan göra!!

I morgon bitti ska jag iväg till min sköna böna i "söbba" hihi.. Jag har passat på att bjuda in mig själv på frukost!! Ska man hinna med allt får man vara kreativ ;)
Menyn var spikad och den lät helt underbar.. precis i min smak ;)

I morgon kommer även lilla Prinsessan och L hem.. hoppas att snön har smält bort då för jag VÄGRAR att skotta en gång till.. kan bli tvingad då det är en decemeter som fallit idag och det är inte vilken snö som helst utan tööööng snööö som slagit sig till ro ute på ön!! Dessutom har den semester strejkande plogbilen varit framme igen.. trodde åtmindstånde att DEN hade tjurat till det och stannat hemma, men icke!!

Ni som pikar mig för att det inte är några foton inlagda kommer att få vänta några dagar till..Mina köksrenoverande vänner ska försöka komma ihåg att bränna ner bilderna och få ner dem men hörrö ni.. jag tror att det dröjer.. Minnet?!?!

Puss och kram
sov gott och ha en skön söndag!!
FÖr nu ska jag krama kudde och drömma om salta katter och turkiskpeppar.. iNTE en godis i dag.. Öh.. impregnerad??

Älskade hem..

Dagarna har ruschat förbi och fräknarna har snuddat min kind! Nu är jag i alla fall liiite vår fräsch... ;)
Tillan har fått lite färg även hon och L ser ut som en teatersminkad snygging.. fast bara i mittersta delen av ansiktet.
Resterande delar av sällskapet fick sig också lite ansiktsfärg.. Nu dröjer det till nästa vår innan vi drar i väg. Man är rätt nöjd när det gäller sällskap nu för ett bra tag framöver.. Vi har inte varit själva på 10 dagar och stugan vi bott i kanske är mysig men inte direkt stor. Det har gått bra men visst är det underbart att kliva innanför sin egen dörr här hemma.
Insåg att jag älskar mitt hus, min tomt om än att skottningen är värdelöst tråkigt tidfördriv.. men det är i alla fall min skottning och min tomt och mitt underbara hus..
Så fort jag klev innanför dörren så kände jag hur göra-om-nerven började rycka!! Måste komma igång med något projekt så fort jag bara kan..
Kan välja mellan att lämna in en offert till de olika byggvaruhusen och se vad dom ska ha för materialet till övervåningen.. Eller.. montera lös skåpen i tvättstugan för att möblera om lite men då måste jag först få dit vår husleverantör för åtgärd av golvmattan..= skicka klago mailet.. Inget roligt tidsfördriv :( = orkar inte!!
Eller.. stor städa övervåningen..(vinden=katastrofområdet)
Eller.. sätta mig och skissa på just övervåningen...
Eller.. sätta mig och fundera på en lösning för ved, utomhusredskap.. karport typ..
Ja eller så sätter jag mig och planerar för bröllop och inbjudningskort och dyligt!!
Hm.. tufft val..

Vi har varit jätte duktiga, L och jag har för EN GÅNGS SKULL packat upp allt och satt i gång tvättmaskin efter tvättmaskin.. Vi har ätit rester och nu sitter jag här och tomskriver..

Har kommit på vad som ska göras.. jag ska leta vita gardiner på internet... Billiga, snygga!!

på återseende!!

Underbart är kort!!

Alldeles för kort!! Men lagomt länge ;) tills man börjar längta hem men i samma sekund som tanken på hemlängtan börjar gro startar hemvändar ångesten.. ska man REDAN åka hem.. är veckan redan slut!! JA i morgon är det dags för hem färd!
Delvis skönt men som sagt nu dröjer det ett år tills nästa sväng..Men enligt Vickan så blir det ju aldrig en sväng till.. inte förns nästa höst när skidnerverna börjar rycka på donnan!!! ;)

I dag började vi med eller Öh jag började med en sovmorgon och efter en slow start kom vi nära backen men inte nära skidorna då lusten ran ut i snöstormen som gästade Vemdalsbygden denna sista skid dag!!
Vi avvaktade en timme och vinden fortsatte med sitt tangospel, däremot avtog snöovädret och solen tittade sporadiskt fram mellan molnbyarna.. Dagens väder vände och slutade i divigt solsken!! Mycket uppskattat av den fåfänga vänskapskresten som dukat upp lunchbuffen!
Maten smakade gott och impade och avundsjuka samlades publik kring Muurikan och vår fläskfilé pytt!! INte illa och högst välsmakande!

L och jag tog oss tillsammans med en envist störtloppsälskande dotter upp på toppen för att ge avskräckande exempel på varför man ska lära sig att ploga! Sele på dotra och så var det bara att stå på... eller ja.. plogandes med smärtande knäleder... men med en ytterst nöjd lite skidandes tjej..
Tre långa åk blev det och sista liftfärden slutade med att liten somnade stående i brantaste delen... De två käcka föräldrarna fick sonika ruska liv i liten och inse fakta att det var dags för lite lunch och där efter en passande sovstund!!

Vickan klädde ut Bästa Hugo med kusin hans tjej slalom mundering.. han var SÅ stilig i rosa hjälm och röda pjäxor ;) Men acka så spännande han tyckte att det var! Han var imponernade duktig!

Papporna och med det menar jag Leffen och Henke blev sittande i en avslappnad posé med en öl i ena handen och en jäger i den andra! Solens IF kan man med andra ord anta att dessa två tapre soldyrkande karlar är lagspelare i !!!
Dom lyckades med att släppa in det ena målet efter det andra.. Kan man ana att det handlade om jäger eller öl..

Gravida Malin tvekade inför skidåkning och valde att insupa solen från en betraktares plats i skidsystemet... på platten i närhet till lunchbordet och pulkabacken! Mycket bra och moget beslut måste jag säga..

Vi ställde in afterskiin i dag.. OCkså ett smart beslut eftersom den lilla T även lyckades springa bort i dag.. dock ute i liftkösområdet.. Som tur var Pappa Jonas snabbt framme och hämtade hem den lilla snabbfotade super prinsessan..

Sista åket för fröken blev efter att mamman lämnat in skidorna i bilen och det blev till min fasa till att springa brevid denna orädda fröken!! Men skam den som ger sig.. HON HAR LÄRT SIG ATT SVÄNGA!! Åt minstånde åt det hållet som jag INTE befinner mig... DVS raka motsatsen till vad jag skulle önska då hon i och med det åker snabbt ur mitt uppfångningsområde! Illa och livsfarligt!

Nu befinner sig min koncentrationsförmåga långt här i från.. alla pockar från var sitt håll.. tydligen är jag allas idol just nu ;)
Får order att sluta surfa.. som om jag gör det.. jag har ju viktigare saker för mig..

Får helt enkelt ta upp er där jag lämnade er... SEN!!

En dusch väntar på mig.. Och den är SVin kall.. grattis!!!!

Borta var solen...

Borta var solen, borta var orken.. borta var INTe vinden.. Dagens vindstyrka kunde mäta sig med alla fislukors vädringskapasitet!
Vi har inte haft kanon väder idag men i övrigt har dagen varit mycket trevlig. Tillan och jag har varit ute i backen men det var inget att skryta med då min stackars dotter inte verkar vilja lära sig att varken bromsa eller svänga... tålamodet hos modern tryter snabbt då dotter inte låter sig dupéras av sin mor.. Vi provade med att åka med glassstrut för hennes glass hade tagis slut... Vi provade med att hon skulle flyga flygplan med armarna men åå så snabbt flygplanet flög sin kos och vägrade att komma tillbaka.. Därefter provade vi med att kontrollera hur långa armar fröken hade men när hon räckte ut de små så konstaterade hon att hon inte hade några långa lemmar så hon vägrade att åka med utsträckta armar.. händerna på knäna.. suck nä NÄÄÄÄe... fort, fort, fort, galet fort det är melodin i vår familj som det verkar!!!
Mamman gav upp efter ett milt sagt energiskt bråk och trillskande om HUR man ska åka och vart man ska åka.. Lilla T ville åka som "stor killarna" I liften.. Icke så mamman,..
'
Lunch under stormliknande förhållande där bord och tillhörande matsäcks innehåll blev lätt demilerade av flygande föremål som tex ett flyende liggunderlag av modell gröse och familje medlemmarna kring vårta bord kapitullerade snabbt in i värmen.. Packning av modell större och pinaler i oändlighet packades in i bilarna och brudar, barn och karlar strosade så in på skalets gigantiska shopingcenter.. Owawo...
Afterski och tillhörande dans och stoj resulterade i att liten prinsessa T blev spårlöst försvunnen bland pjäxsbeklädda medelålders människor! Med andan och hjärtat trängandes i halsgropen sökte jag och pappan efter den metershöga varelsen som nu fattades.. Paniken växte strax då det gick upp för mig att coverbandets rökmaskin så smått spydde ut lite rök och chanserna till att hitta den lilla rymmaren minskade lavinartat fort då lokalen helt sonika fylldes på folk!! NU var pulsen katastrofalt hög och fantasierna sprang iväg med elaka gubbar och tanter som kidnappat vår lilla prinsessa..
Uppskattningsvis var fröken borta i ja säg.. en 10 minuter men man hinner spåna fram många mörka tankar och senarior under den lilla stunden..
Helt ovetandes av sitt hyss stod hon så där på trappan och dansade till dj:ns låt val.. Hmm... är det legitimt att bli arg.. ?
Livrädd- svar JAAAAaaa!!

Men  nu var det gjort.. detta var första gången som liten försvann och satte skräck i sina hönsiga föräldrar...

Afterskiin fortsatte med en stojandes dotter på axlarna och inom en armlängds avstånd!!

Väl tillbaka i stugan har vi njutit av en utomordentligt väl tillagad fläskfilé och tillhörande potatis!! Yjamii!!!

Dax för sänggång för yngsta och asistans krävs då det ska borstas gaddar, byta till pyje och tillredas välling!!

Sannorligt kommer jag att somna lika fort som liten så vi får helt enkelt höras... tack för att ni finns alla mysiga och vänliga och härliga själar som följer mitt och mina vänners semester!! Längtar hem... ialla fall liiiiite....

Mastodonto kramos!!

Korr ..

Fick lite backning på mitt senaste inlägg.. VIlda protester när folket korr. läste mitt inlägg....
Vissa längdslitande personer känner sig lite utelämnade i min text..
Måste under gassläppshot skriva att min höggravida vän tog sig upp och nästan ner.. hennes son gjorde det samma och dottern överglänste både mor och bror ;) IMPONERANDE..
En andra kvinnliga vän (huvudrollsinnehavaren;) ni som känner mig kan känna igen henne vid namn Vickan.. OCKSÅ tog sig ner och för den delen även upp.. men det var viktigast att vi nämner att hon kom i mål och denna gång utan att någon skallgångskedja med megafon slapp sammankallas... Hon kämpade minst lika bra som vi andra men bäst av oss alla var nog Henke som övertog pulkan och tjurar värre än en fyraåring som lovas godis om han utför avplockning av bordet efter middagen.. han sliter med den ilskna pulkan uppför de bestialiska backarna.. Belöningen var för denna råtjurande karl dagen till ära köttsoppa och annat gott...
Så nu återstår bara att lägga till att de två erfarna skidåkarna ja.. vi gjorde tydligen ingenting ;)

SÅ nu kan alla gå och lägga sig nöjda och belåtna ;) alla utom skidspårsvärden.. han har det han gör i morgon.. (förslagsvis drar han nya spår i mitten av backen upp till Jaktstugan...)

NU ... sov gott och i bifogad fil återfinnes en gasmask.. viktigt när man spenderar en vecka med fisringsslappa vänner..
INTE jag.. Fin flicka.. Kramen!


Det är så underbart och stärkande i fjällen...

Hahaha...

I dag var hela stora sällskapet ute på längdturné!!

Vi startade med att skicka iväg en av familjerna till vårdcentralen i Hede för chech av lilla sonens öron då han vaknade lite irriterad i går kväll.. På min inrådan åkte tre lätt besvärade människor ner för att bara få konstaterat att han var frisk som en nötkärna!! Eller nja han hade liten lätt rodnad men ingen öroninflamation ;) så JAG hade lite fel.. inte vanligt att jag har det .. eller öh.. inte vanligt att jag ERKÄNNER att jag har fel.. eller då beror det på att jag sällan har fel..
Vi andra for ann i köket för att packa i hop en lagomt vikt mässigt bra lunch då planerna för dagen var att bestiga alla Vemdalens toppar.. PÅ LÄNGDSKIDOR!!! Lilla T och Bäste Hugo delade på skidpulkan och Pappa Jonas drog den. VI andra slet för att ta oss fram med de resterande två barnen. Vi stannade till och för ett kort ögonblick fick vi storhets vansinne och där i mellan tillkom även dumdristighetens stora list!! JA vi tar oss upp till jaktstugan.. vet ni att det bara är 2, 2 kilometer uppför dit!!! Mycket smart, vill upplysa om att det var sedan länge tid för lunch och barnen i pulkan hade senaste kilometern vridit sig tålmodigt i den trånga pulkan! Men JA Jo det är klart att vi skulle plåga oss dit upp... man ska ha gjort rätt för sin lunch var det en vis kvinna som påpekade för Julia den 8 åriga tappre lilla tjejen som var nära att ge upp..
Vi kämpade och kämpade men ju längre vi upp på kalfjället vi kom desto kallare och elakare blev vinden och det samma kan man säga om humöret på alla under 30 (år)
Lilla T hade vi detta lag klivit upp ur pulkan och Bäste Hugo var fullt ut fly förbannad!! Det slutade med att Lilla T tvingades sitta på mina axlar och jag tjurade på svor tyst för mig själv... HUR kan man vara så ooootroooligt korkad att man drar med sig 4 barn under 10 på en strapats som skulle kunna jämnföras med ett kortare vasalopp!!
Väl uppe på första platån så utbröt första kaoset.. Vesslor med tolkande stockholmare, eller ja ... dumma skåningar ;) trafikerade flitigt vårt skidspår och när både T och H exploderar av trötthet, ilska och dessutom på tom mage s¨ger jag upp. Vi vänder!! VI VÄNDER... Det är nu det roliga börjar i dagens skidhistoria!! Jonas som är van skidåkare tar sig med lätthet ner för alla våra uppförsbackar... Jag håller mig på samma stilsamma manér.. Henke tar sig även en trevlig tur ner för men så har vi de återstående blivande patienter.. Leffen tar sig ett snödjupsdyk i samma veva som en proppad Vessla med svans kryper uppför mot toppen.. VI nedanför missar själva dyket men vi HÖR allas jubel.. Leif undviker medvetet att titta upp.. (JAG förstår min käre sambo... så pinsamt) sen tar han sig generat men skrattande upp och famlar till sig  sina stavar och ja.. fortsatte kämpandes med balans och kropp att ta sig nerför backarna.. Han lyser upp när han ser Jonas och mig som står och väntar på resterande ekipage!! Han tar sats... HAN Satsar för att spruta ner Jonas och mig med snön från skidstoppen.. Han glömmer dock att han står på ett par längdskidor och inte på ett par stålkantade slalomskidor....... HAN styper och klotar.. Han försvinner i ett snömoln och nu får även vi oss ett utomordetligt asgarv ;)

Därefter har vi en trevlig stund i snön med bullens och lite gulaschsoppa... T tvär vägrar att sova med Bäste herr hugo och det slutar med att fröken ego tar pulkan som sin borg och Stackars Hugo får hålla sig vaken..

Vi tar oss hem och alla är rätt nöjda... Vi njuter av sol och snö och livet kan inte bli bättre..
Önskar att jag kunde delge lite av dagens ögonblick i mer än i ord men det får vänta tills jag kommer hem och får möjlighet att ladda ner lite bilder!!

Nu har alla små somnat och tro mig det kan vara ganska så skönt att sitta och slöa bara vi föräldrar.. Kan lova att i denna miljö har dom det bäst som sover.. Det fises och fjärtas som aldrig förr.. Länge leve luft och lukt rensare..

Kram och sov så gott alla goa !

Alla dårar ta skydd!!

Lilla T är den värsta av dom värsta, INGET omdöme!! Lik far sin!!
Vi har övat på att plogbromsa och det är inge kul! Har inte tid att lära sig!!
DEt ska gåååå fort fort fort!!

Inga benbrott och inget värre än några krokodiltårar!!
VI lever och i morgon ska MAMMA lära dig att BROOOOMSA!!!!

Alla i barn backen bör ta skydd då vår dotter tvär vägrar att lära sig att sänka farten alternativt lära sig att svänga.. fullfart och vinden i ansiktet är det som gäller för den lilla söta back marodörskan!!

Kram och hejsan älskade vänner vi är sååå lyckliga!!!

SEEeeeeeeeeeeeemester..

Lyckliga familjen åkte med väl överpackad bil till Ramundberget för att bevittna sina underbara vänners barn dop!
Lilla T somnade innan familjen lämnat ön.. kl 17.30.. mycket bra tid för en liten trotsig tjej att knoppa in på.. Sov till Rätan och ja vi fick henne slutligen att somna strax före tolv..
Jag och L är ju lite små förtjusta i ljudböcker med deckar karaktär! Vi lyssnade hela vägen upp på vår nuvarande bok och besvikna insåg vi att denna inte kommer att räcka hela vägen hem sen.. Inte att vi var såå smart att vi tog med en extra heller så det blir till att lyssna på tråk P3 för det är väl den enda kanalen som vi kan få in i mellersta svenska stor skogarna!!!
Väl framme hos goda vänner så välkomnades vi av hela blandade familjen från bådas sidor, välkända som okända ansikten kramade om oss.. de är så dom är.. helt underbara!!
T kom som sagt i säng på gränsen till nästkommande dag.... LÖRDAG!
Dop dagen för lilla Alice som skulle döpas på toppen av Ramundberget! Stugan ligger helt fantastiskt med utsikt över Helags och övriga toppar av kalfjäll.. Stugan kläds av raka långa björk störar som bildar en kåtliknande formation.. Insidan är helt galet kläd med näver.. Den är skit cool/snygg/läcker och inget man tidigare sett ;)
Dopet var enkelt och avslappnat och lilla minsta fröken var nöjd och glad genom hela dagen! Store bror avbröt dopcermonin med att kundgöra att han skulle ÅKA SKOOOOTER!!!
Så var nu lillan Hamlund döpt och vi började på olika sätt ta oss ner till bebyggelsen igen!
Jag och Lilla T åkte pistmaskin ner och andra slängde sig ner i pisten med hjälp av skidor eller skoter!!

Pappan i vår familj valde att tillbringa dagen i pisten och jag och lilla T åkte i barn backen där litens tålamod inte var det bästa.. Jag fick henne att åka liften själv men det gick sämre med slalomen, men det gör ju inte så mycket då vi har hela vecka på oss att få igång laggen!!

Solen gav oss en helt underbar dag och med hjälp av lite svart på en kvart så lyckdes även jag få liiiiite färg i mitt likfägade ansikte!

Middag på kvällen och liten valde att helt sonika klä av sig i ett obevakat ögonblick så ett par generade föräldrar möts av en högt uppstojjad dotter som springer naken genom afterski/restaurangen.. Låt mig påpeka att även skorna var avplockade.. mycket hälsosamt då det säkerligen finns mängder av små glasbitar på golvet trots att lokalen med all säkerhet städats grundligt!! Men liten verkar inte, som tur är lyckats kliva in några små bitar i små tossorna!

Hugo och T somnade ovaggade i bilen hem och kvällen blev förhållandesvis tidig vilket jag är tacksam över... skönt att få vila ut när man har semester.

Familjen som vi hälsade på berättade en skojig sak!
Hugo som är dryga 3 hjälper mamman med att damsuga medans mamman torkar spisen och har satt ner lilla Alice på golvet tillsammans med skurvattnet.. mamman tycker sig höra en konstigt ljud och vänder sig om. Hon ser till sin förskräckelse att hennes son slutat damsuga golvet och nu står med munstycket ner tryckt i skurhinken.. såpan luddrar och fräser ut ur damsugarnen.. mamman skriker till och följden blir att den nöjde lille pojken blir rädd och KASTAR upp damsugar munstycket och springer sin väg!! I all hast så har munstycket nu landat och fastnat på lilla Alice.. så mamman står handfallen och tittar förskräkt på sitt kök innan hon beslutar sig för att lossa lillan från sugen och stänga av damsugaren.. Ni kan säkert se kaoset framför er.. det kunde ialla fall jag så vi fick oss ett gott skratt ;)

Nu har vi åkt från Ramundberget och har anlänt till Vemdalen där vi ska var i några sköna dagar.. Öviks vänner ankom strax innan oss och vi avnjöt en söndags middag beståående av köttbullar och snabbmackisar..
Tidig säng och tidig frukost men vad gör väl det när livet är sååå underbart.. Sovit gott och vi ska försöka besluta vad vi ska göra idag!!

Ha en trevlig arbetsdag ... tjoho ;)

Kung Bore VS snö-hitler!!

Älskade pappan har skottat.... förstår ni varför jag hatar att skotta!!! Har en som går efter och filar på kanterna :)

Vill tillägga att höjdskillnaden ska egentligen vara ca 2 meter.... fallhöjd på 10 meter.. nu är det en fotbollsplan..SOV GOTT OCH SNÖAR DET MER DENNA VECKA TROR JAG ATT JAG TAR IN PÅ SPA SIDSJÖN... HAR HÖRT ATT MAN FÅR EN SÄRSKILD SPA TRÖJA DÄR... med knäppen och spännen :) har hört att man inte självmant tar av sig den.. DET kallar jag SPA!!!!

 

Åhå.. det har slutat och snöa..

Liten har precis vaknat och det efter en lååååång powenap som även mamman njöt av.. i alla fall en 45 minuter snusade vi två i kapp.:) Ibland är det ljuvligt att vara hemma.. ja det är en annan ton idag :D vi har haft en UUUUNNNNDEEEERbaaar dag tillsammans och lillan har till och med frågat efter mat.. Tjoho nu är hon frisk och det behövdes tydligen inte mer än att receptet blev utskrivet innan det det verkade.. Hon är kry som en nötkärna men för säkerhetskull håller jag henne hemma på inrådan av doktorn då det KAN smitta.. Troligtvis inte men då vi ska till fjällen så kan det vara bra att hon får vara hemma och hämta riktigt med kraft så hon INTE blir sjuk i någon annan hemsk och nöjesdämpande sjukdom.. hon har ju inte haft vattkoppor, ingen magsjuka, ingen dunder förkyldning så (det är typ bara att välja och vraka.. )den här våren ... i alla fall...

Nu ska jag försöka få henne med mig ut.. vi,hela familjen var ju ute och skottade tomten i går. Hon var på topp humör och det slutade med att vi lämpade över den sista skottningen till kära pappan för att vi tjejer skulle kunna förstöra de perfekta snövallar/kanter som vår snöhitler har skapat den här vintern.. Hon skrattade så hon kiknade och här är beviset på att vi dels har snö och dels att vi skojade runt i den!!
Se upp för så här mycket snö har jag ALDRIG sett i mitten av mars.. aldrig inte ens när jag var liten.. alltså det är vansinnigtsjukt mycket snö!!!!!

Kram på er!!

Hittade ett kort på bullbaket också... ;)


ge dig snö-helvete!!!!!

Orkar inte skotta nå mer i år....
ska inte mars vara en vår månad?
Ska det inte typ vara plus grader, sol och man ska kunna höra droppet från taket...
Visseligen hör jag vårfåglar kvittra ute men snön formligen vräker ner.. jag skottar och skottar och när jag ska gå in för att jag är klar så skulle jag kunna... om jag bara orkade... börja om för det har kommit ytterligare en-två centimeter...
HÄR MED FÖRKLARAR JAG SNÖ-KRIG!!!
Jag tror att inte att L är en lågoddsare.. han är nog helt klart med.. han är på min sida.. eller jag är på hans för han har ju hatat snön sen i julas ;)

TRor jag ska starta en hata snö grupp på facebook ;)

scharlakansfeber...

JIIIIIIIIIIPIIIIII!!
Prinsessan har fått en släng av scharlakansfeber.... Jag tror att jag hoppar jämnfota av glädje!! Sån otrooolig tur jag har att hon blev lite sjuk så jag hinner städa, tvätta och bråka om penicilin som ska ner ..
Helt otroligt att det ska vara såå svårt att hålla sig frisk och ifrån bakterier och virus!!

I går satt jag och lilla skrotan på barnakuten från halv två till halv fem.. SUCK!! helt underbart att man ska sitta inne i ett undersökningsrum med en två och ett halft åring en så kort stund.. Det som var ändå trevligare och underbarare var att barnet som varit i rummet innan hade kräkt ner hela rummet.. Sköterskan skulle bara städa upp lite innan vi fick komma in.... ja så det var å hålla ett stadigt tag om den lilla så hon inte skulle få för sig att slicka på nå stolar eller leksaker..

Men sköterska försäkrade mig och att det inte var någon fara,,
Träffade på en gammal skolkamrat som var inne med sitt barn... Världen är rätt orättvis.. Den lilla föddes med ett fel i magen som gör att hon ständigt måste ha sond.. den lilla tjejen satt så ynkligt och stonkade med andningen och dom fick snabbt hjälp att komma in på ett eget rum... Man kan ofta klaga på sjukvården i detta land.. det är lixom enkelt att kasta lite skit men säga vad man vill om barnkliniken.. dom som verkligen behöver hjälp blir omsorgsfullt omhändertagna!! Jag kanske inte ska klaga över att vi fick vänta så länge då vi inte ens var veka för dagen.. det spökade bara lite i magen och med lite pricka på kroppen så blev det en enkel match att konstatera att det var scharlakansfeber som retat matlust och hals.. Nu är det bara att penicilera och ha en herrans massa tålamod om jag ska vara hemma med en rastlösa och irriterade lilla illbattningen..
Hon söker efter saker att ställa till kaos med.. hon har redan.. klockan är halv ett.. dragit ut två nedre lådorna i garderoben.. så kul att vika kläder ...HATAR att vika kläder så ni må tro att jag är munter just nu.. som om det inte finns roligare att göra..

Roligare att göra.. ska på mcdonals med liiiiten marodör och jag har två senarion att välja på.. total kaos.. eller en snäll lite flicka som lyder sin mamma och sitter still... Hm.. totalt kaos känns väldigt trovärdigt just nu för hon är helt upp i hejsan!!
Stackarn hon är nog under stimulerad!!!

Se om jag överlever ;)

Tro inget annat än att jag älskar min dotter.. men när mamman har halva energin som sin dotter så ja.. då finns det dagar då man känner att jobbet är mindre slitsamt om man jämnför med att för några dagar vara hemma mamma ;)

hohoho..

Vi har nybakade bullar...
Helt fantastiskt goda...
Helt otroooligt smarriga och välsmakande..

Lillan har något fel för hon vägrar att äta och sover jätte dåligt, energi finns med det gnölas lite väl mycket för att det ska vara ok.
Hon gick på förskolan i morse men hade kvaljat konstant under frukosten och när dom gick ut hade hon böjt i hop kroppen och börjat gråta och sagt att hon har ont i magen..
Ont i magen har hon sagt nu i en tre fyra dagar + att hon inte viljat äta ngt, knappt druckit välling och ja.. Det var ju bara att ringa bvc men dom hade ingen tid i dag och rekomenderad mig att ta kontakt med barnkliniken.. mest troligt är det ngt med halsen.. skulle ju inte förvåna då vi har en planerad fjällresa att i så fall missa :(

Vi får väl se.. ska upp på barnkliniken nu vid halv fyra, hoppas dom hittar ngt så vi inte bara blir hem skickade utan svar som sist?!

Morgonens frukost..

Bestod av.... Se själva..Med .. en pajjas som huvudperson ;)Ja och så en bild på ny jackan och den stolta ägarinnan..

stor byssorna och coool skorna.. enligt lilla prinsessan själv ;)

Utmanad av Barbamamman...

Utmaningen går tills om så.. du ska börja orden med ditt namns första bokstav..

1. Vad heter du? Hanna
2. Ett ord på fyra bokstäver: höra
3. Flicknamn: Helen
4. Pojknamn: Hampus
5. Yrke: homopat
6. Färg: Öh... höströd (gills det?)
7. klädesplagg: hipstertrosor
8. Mat: harstek
9. Sak i badrummet: handduk
10. Plats/stad: helsingfors (som snart ingift finneblodsfru)
11. En orska att vara sen: halvtimmen tog slut
12. Något man skriker: Hejja
13. Film: happy feets
14. Något man dricker: het choklad
15. Band: heppstars
16. Gatunamn: hornsgatan
17. Djur: hare
18. Bil: Hummer
19. Sång: hej hej sommar!!

Jag utmanar: Elin Sara Katarina


Låtsas leka..

Mamman fick aldrig sin skönhetsömn i natt.. Den lilla marodörskan kommenderade den stackars utslitna modern till att springa efter välling, efter fler tuttar, efter kudden och när stackars mamman äääntligen lyckats somna i en varierat men ytterst oskön sovställning då var det dags att byta sov plats.. Nu skulle hela ekipaget förflyttas till Lilla Marodörskan säng.. Mamman samlade så gott hon förmådde i hop 5 tuttar, en röd, en rosa med kon på, en blå...kudden med Hello Kitty, täcket med Barbie och hästen.. Den tomma vällning flaskan skulle fyllas och den trötta mamman kände sig allt annat än utvilad. Men som en god mamma hon är valde hon att leva med att bli utnyttjad av sin lilla chefsliknande dotter..

Men då dottern somnat och i drömmarnas land lekte stridspilot som gjorde girar hit och girar dit så kände sig mamman ganska nöjd med att på sitt finurliga sätt finta undan Lilla marodörskan och till stoora sköna dubbelsängen som så stadigt finns placerad i mammans och pappans sovrum. Glad i hågen och med hjältemodskänsla kröp mamman ner i den fantastiskt osköna tunnmadrasserade ribbbottens sängen som så praktiskt står och känner sig ensam inne på Marodörskans rum!! Å den snälla mamman suckar djupt och drömmer vaket om drömmarnas land.. Så likt en gammal skiva i en 80 tals skivspelare där nålen missar spåret...gvischackivesckystreschek... Lilla marodörskan står och drar i mamman täcke..mamman är snabbt och brutalt utvisad till att dela säng med den lilla chefen.. Dela den lilla osköna ribbbottnade sängen!!!!!!

När mamman sedan vaknar har klockan stannat på 0345 och mamman beslutar sig för att testa att gömma sig och sitt täcke i soffan.. Det fungerar ... en stund.. tills att mammans thriller liknande fantasi börjar spåna på ett bestialiskt mord på landsbygden där hon själv spelar huvudrollen... att ligga i vardagsrummet med 4 stora fönster ut mot naturen blir till en stor bioduk med goda recentioner.. Han (mördaren) är en karl i 40 års åldern som är socialt missanpassad, han har lätta psykiska problem och hans spärrar liknar inga som vi andra har.. Han har under längre tid irriterat sig på det mesta i hans omgivning.. Hans bil sladdar in i vår snödriva och efter ett otal försök att få lös bilen så beslutar han sig för att besöka huset vars uppfart orsakat hans nyfunna problem...
Han smyger upp på husets altan, kikar försiktigt in genom fönstren väl medveten om att vid ljuskälla på insidan är han praktiskt taget helt skyddan från att bli upptäckt av någon eventuell vaken människa. Han kan lungt och stilla betrakta den halvt nakna kvinnokropp som söker skydd från mörker och husets nattliga kyla efter att kaminens eld och glöd slocknat.
Det väcker något inom jonom.. något han känner igen, något han inte tillåter sig själv att känna men som han sällan kan rå på. Något som ger honom en ångestladdad men upphetsande känsla av att äga hela världen!!!
Han kan inte stå i mot, hans känsla och hunger är starkare än förnuft och medkänsla.. Han känner på dörren.. den går upp..

Det är på grund av dessa tankar och fantasier som mamman ALLTID går TVå vändor i huset på kvällen innan natten har fått grepp om verkligheten och känner på ALLA dörrar, släcker ALLA lampor (utom den i lillans rum).....

Lillan vaknade tidigt i morse och hon har slutligen hamnat i mammans säng och mamman sover nu äntligen i lillans säng! Mamman har moderssensorn igång som så många andra gånger då natten varit orolig.. Mamman slår upp sina blå i samma veva som lillan säger sitt första ord denna morgon... Mamman ligger stilla och lyssnar på hur pappan svara på frågan om dom ska kliva upp med att fråga vart mamman är.. Mamman svär lite för sig själv då hon är säker på att dotra ska komma springade och istället för att försöka få med sig pappan, ge upp och försöka få med sig mamman...
Men dra på en släde.. Hon gnäller, bökar och stökar tills att pappan kliver upp med henne!!! Mamman får sin efterlängtade sovmorgon.. MEN vad nu då.. mamman är klar vaken och utvilad.. Hon kämpar för att få sin beskärda del av skönhetsömnen men ICKE john blund och hans killar är sedan länge borta.. Hon ger upp då rastlösheten blir alltför påträngaden och kliver upp, går ut i vardagsrummet och möts av -Mamma jag vill sitta hos dig och se på det där... lillan pekar på tv:n och lyser upp som om hon inte sett sin mamman på två tre veckor!!! HON har glömt natten ... det har inte mamman..

Nu sitter vi här själv medans pappan har tagit på sig sina nyiköpta löpar tights, vindjacka och .... ja tro inte för en sekund att jag släpper ut honom endast iförd ett par svarta tights... Han har självklart ett par vindbyxor utan på..
Men han är lika nöjd över tightsen som en sexåring som fått en spiderman pyamas...!!! Förstår ni?

När han kommer hem så ska vi äta en vrålfrukost och sen tänkte jag ta mig ut på en kort löprunda.. Ja tro ni jag orkar en längre?? Nä så jag tänker starta på en måttlig nivå denna vår, inte som så många gånger förr, starta genom att få en hisskilig träningsverka och ömmande benhinnor och hälsenor!! I år ska jag komma igång på riktigt för NU har jag verkligen ett mål..Jag ska omvandla allt kroppsfett (allt synligt ialla fall) till nyttiga muskler och snyggt prydande kullar och kulor på armar och mage.. öh.. tror att jag ska ta mig ut och springa innan jag sätter upp några fler mål.. eehehe..

Någon som har något välsmakligt middagstips ?
Nu ska vi tjejer förbereda frukosten!! kanske att det blir scones?!?! Å det var längesedan!! Japp det blir scoooones!!

Plumt!

Idag har jag varit lite mer effektiv än vad jag var dagen innan.. Igår var det lokad i min hjärna.. Facket gick emot arbetsgivaren och ja.. resultatet blev ett stilla stående hjärnkontor.. DYRA pengar för MIN arbetsgivare!!

Idag har jag däremot plumpat mig... men jag är inte den enda på min arbetsplats som hostat upp och därefter svalt grodorna igen!!

Min plump bestod av ett samtal till en person där jag behövde informera om vissa saker och när jag ringer honom så läser jag samtidig på hans inskickade papper.. Han bor i en förort till vår stad..
Där jag är uppvuxen... När han svarar så kommer det helt sonika Hej det är x(mitt namn och efternamn) från x(min uppväxtort)... följt av en pinsam rättelse om att han självklart inte hade någon nytta av att veta detta samt ett snabbt tillägg om VARIFRÅN jag EGENTLIGEN ringde... Han undrade därpå om jag kanske behövde trippa iväg på lunch innan jag åtog mig några nya ärenden!!! (öh kanske... en semester kanske ;)

Min kollega gjorde en värre plump.. hon sitter och läser på viktkluppens hemsida (tror jag) medans hon väntar på att få tag på en person som har ett ärende inne hos oss..
När kvinnan lyfter luren på andra sidan så är denna kollega snabb att säga sitt namn, varifrån hon ringer (duktig idiot) och därefter vad ärendet gäller... I detta ärende behövde kollegan få bekräftat att personen gått ner i tjänste tid från 100% till 75%.. men istället för att fråga detta har vi som vana att påstå detta ... typ jag ser att du har gått ner i vikt.. ÖH tid skulle det ju ha varit!!!!! Kvinnan i andra änden av luren håller andan och funderar högt över om hur VI kan veta eller ens bry oss om hur vida hon gått ner eller UPP i vikt!!!

Kollega nr 2 ringer till en lönehandläggare som har en vid-gavlad-mun.. Frågan ställs om en viss kvinna arbetar hos denna företagare. Svaret: OJAAA.. det är vd:ns nya kvinna.. ja dom har si och dom har så och dom gör det och datt.. dom har rest och halllååååå som dom har vänstart innan dom trädde fram.. som om vi (lönehandläggaren och tydligen resten av företaget) inte visste om  affären.. NU får min kollega mål i munnen och avbryter denna snabb-glappande-skvaller-tanten. Min kollega ville endast veta om det var stadigvarande (anställningen alltså)... Svaret: Ojaaaaa dom har gullat runt i flera månader nu och det ryktas.. osv osv.. Det är mindre lätta att hålla skrattet inom sig vid dessa tillfällen :)

I dag har jag och mamma smygit oss på stan, men hittade inget speciellt så vi tog oss en sväng till mammas vännina och där fikade vi en snabbis och mamma överlämnade bilen hennes till mig så att jag ska kunna jobba tidigt på morgonen för att kunna hämta Lilla marodörskan T på förskolan.. Hon har tydligen fått en lillebror och hennes mamma har glömt honom på jobbet!! Hm.. ja.. OM jag skulle gå upp i vikt eller vara lite rund så vet ju alla att jag har nyligen fött en lillebror och att jag sen har glömt honom på jobbet!!!!!! Mycket intressant!!!

Kom igen vecka 11.. gå och ta slut så det blir vecka 12....... fjällsemester med bästa vänner... Mmmm längtar!!!!! God mat, utomhus kok och massa snö lekar!!

KRam och min mamma sa till mig att man måste gå och tvätta händerna innan man fikar ... ikväll... En aning pinsamt då man anser sig vara vuxen.. iof så tvättar hon ju vår vit tvätt och i går skurade hon våra golv, skurade ugnen och tvättade några av våra fönster... Ja och det kanske är värt att lyssna på sin mamma ibland ;)

Lägger nu!!!

Puss och kram!!

Hej mamma

Oartigt av mig att inte hälsa kära mamma Välkommen !!
(troligtvis inte pappa men om du hänger med och läser över axeln på mamma så är du självklart välkommen du med ;) Nu missar du ingenting och attans kom precis på att nu måste jag tänka på vad jag skriver??!!

Välkommen!!Ta av er skorna!!

Barn fri..och Bakis??

I går slog spenderar influnsan till.. visst att jag skulle bli smittad och självklart finns det elaka och effektiva basiller som hittar även min plånbok så här någon dag efter löning!! Suck... vilken karaktär?! Vi som skulle spara..
Vi lyckades helt enkelt mycket dåligt med den målsättningen...
Ingen hjälp får jag från min käre sambo heller..
Ni som känner L vet att pojken med guldbyxorna är en bra matchning av min sambo, problemet är bara det att han inte har guldbyxor utan håliga kalsonger, håliga byxor, håliga kavajer och ja han är i stor behov av en ny garderob. Kanske ännu mer i dag än för två dagar sedan då han lyckats få röd vin på ja minst två skjortor.. Har inte inventerat tvättkorgen (Sanningen är den att kära mamma har hämtat vår vit tvätt och kämpar med att passa barnbarn, fläckborttagningsmedel och stryka L´s skjortor..)
Känns lite pinsamt att erkänna att jag har en så underbar mamma som ställer upp i alla väder och då tänker jag mest då på att jag snart är 30, min sambo är 31 och mamma... ja, nä, men hon är äldre... HON är den som tvättar åt oss vuxna människor!!! Ja fast det är faktiskt bara vit tvätten! ! ! (till mitt försvar/ursäkt så är det BARA för att jag är helt VÄRDELÖS att få bukt på de små ratans fläckarna.. )
Men åter till spenderingen så var vi på köpcentrat här i stan och det var kostsamt då vi ekiperade hela familjen! L införskaffade en efterlängtad väst.. det är något som han velar ha länge och hittade så klart en i går.. några tröjor och vi andra i familjen passade också på att införskaffa oss några nödvändiga mjukisar och bekvämlighetsplagg...
Problemet är bara att det blir så sabla dyrt när det inhandlas kläder till honom. Jag och Lilla T kan ju handla på HM, LINDEX, Kappahl och andra mindre dyra kläbutiker och ändå hitta snygga och moderna och även hållbara kläder. Men som kille så är det vanligtvis ganska trist att gå igenom dessa.. ( ja speciellt lindex då kan jag tänka haha )

När vi sedan kom hem så var det bara att stressa sig igenom dusch, panikstädning, lämpa av lillan på mormor och lagomt fått på sig några trådar på kroppen innan våra nya och underbart trevliga grannar kikade in på fördrink och ost, kex, röror och godis buffé. Kicki och jag tillbringade som alla andra tjejer på förfest mesta dels av tiden på toaletten och i garderoben med smink och klädproblem.. Sitta en stund för att sedan piffa till sig och göra slutspurten med hår fixningen.. MEN så blev vi riktigt snygga också! ;)

Vår taxiservice här på ön består av en saab med en alltid lika glad och hjälpsam kock. Tack Elin för att vi får låna din sämre *flirt* hälft!
Jonken kom förbi på ett spontan besök och det är alltid lika kul att träffa den lilla spjuvern!
VI tog oss till fest lokalen och möttes av ett för mig okänt folkhav.. Brukar ju alltid träffa någon som man känner eller är ytligt bekant med och mycket riktigt... JAG blev placerad mittimot "Katisch katisch mannen" . Jeppe med sveriges bästa ordbajsnings uthållighet. Karln är nog aldrig tyst!! Men ack så underhållande när man väl accepterat att man ska sitta tyst en hel middag :) Lite svårt för en som är klar tvåa ;)
Maten var en härlig buffé med lufttorkad skinka, pastakladd med underbar smaksättning, bröd i form av foccacia och massor av oliver och annat trevligt för smakkörtlarna ;)
Efter middagen hittade så äntligen DJ:en till music spelarn.. 80 tal var temat och det var en salig blandning av pop, rock och heavy metal. Alla var nog på topp och fy så kul jag hade. Dansade och dansade.. Det som kanske är lite jobbigt i dag så här när hjärnfunktionen så smått börjar återgå till normal verksamhet, det är att med på festen var en hel drös av dagispappor och dagismammor. När man då väl släpper loss blir det gärna mycke sjukande. Kanske att man kan tänka på att hålla igen det nästa gång.. Kan ju tänka att man nu har kvalat in i idioterna och galningarnas krönta liga!
Eller så kanske man enbart förgylde tillställningen med ett glatt humör och ett trevligt sällskap :)
Man vet ju aldrig och faktum är att så här i efterhand är det väl bara att acceptera... för det går väl inte att spola tillbaka..??

Lilla T är ju hos mormor och meningen var att vi skulle hämta henne innan två i dag men då jag satt vid bords med Jeppe som var vinansvarig så blev glasen ständigt påfyllda innan man nått botten.. Har INTE en susning om hur mycket som i trevlighetens stund rann utför strupen! Så tack snälla mamma för att du så moderligt ser till att din dotter inte måste ge sig ut på vägarna med en eventuell alkoholhalt som inte skulle gillas av farbror blå.. NU SKULLE jag ju inte sätta mig i bilen om jag var osäker.. eller jo kanske om jag bara var litelitelitelitelite osäker, men i dag är jag ganska så osäker.. SÅ mamma och pappa får glatt sätta sig i bilen och serva familjen oansvarig!!

Längtar efter lilla prinsessan nu.. !! Hon är lite krassligt men vid gott mod och förmodligen i ett enerverande energiskt tillstånd.. Det är ju söndag och hon har förmodligen inte lekt av sig så pass att hon kommer att kräva en middagslur.. Nä om jag får gissa så kommer fröken att köra stenhårt med hennes lite slitna föräldrar..MEN jag längtar ;)

Nu sitter jag med ett glas coca cola, ett annat glas med kallt citron vatten och en tallrik med ägg och bacon.. Mmmm det enda som saknas är den där stora godispåsen med omsorgfullt valda godbitar.. EN skopa salt, en skopa choklad och massa andra sega och hårda karrameller ;) Men jag har inget hemma och tänker inte falla för frestelsen för idag är det INTE lördag :D Å jag är så duktig!!!!!!!!
Och det har gett reslutat så det är bara att fortsätta med den sunda linjen..

Ja men då är det bara att staka då rå killar.. Vasaloppet på tv:n!! Sista rycket! 11 km kvar!

Nä nu ni ska fd skidåkerskan konsentrera sig på målgången!!
(vill bara tillägga att jag har vunnit över Sandra som nu leder damernas!! öh.. men det var några år sedan så ja vad vill jag ha sagt med det?? JO att hon håller på att vinna vasaloppet och INTE JAG!!)


RSS 2.0