Hur en hjärna funkar för en inredningsarkitekt!!

Kan INTE jag svara på men ett som är säkert är att den kan inte vara inställd på att fixa funktionella grejer i alla fall.
i har ju som tidigare nämnt bytt lokaler på mitt jobb. Nu är det så att man har som på såååå många andra ställen anlitat dyra inredningsmänniskor.. sådana som ska vara specialister på hur inredning ska fungera.. öh.. eller var det hur den ska se ut?
På två ställen har man inte lyckats behålla takhöjden så pass hög att en normal byggd man runt 180 ska kunna passera utan att halva frillan faller av.. inget problem för min kärlek för hans hårfäste är redan väldigt långt bak.. Men min syn i dag går inte av för hackor.. Ångrade att jag inte valde att bli placerad vid en av dessa två gång passager.. Nu ska här målas upp en vision.. En kille kommer gående och han har låt oss hitta på.. en väska i ena handen och en kaffe kopp i den andra, inte så ovanlig syn vill jag påstå!!
Han kommer gående och vips så ligger den stackars killen liggandes raklång i luften därför att han precis har tagit ett steg för mycket och har ett huvud inte uppmärksammat den vita vägg/balk som precis nockat hans panna!! som bekant brukar då den nedre och i övrigt majoritet av kroppen gått fortsätta gå även om det tar tvärstopp i huvudhöjd vilket kan innebära att kroppen slungas upp mot det stället som den övre delen fastnat mot.. så där snopet faller han snabbt till golvet med en duns innan han ens hunnit fatta att han inte var gjort till att entra mindre passager.. eller lägre kanske man ska säga.. Fatta vilket skratt man skulle kunna få sig per dag.. ett annat senario är den där killen med pop frillan som står lite uppot men med lite fall åt sidan.. När han fastnar då kapas den övre delen av hjässan av och kvar finns bara en avbild av Dynamit Harry.. ni vet med bara tussar som står rakt ut på sidorna ;)

Hur kan man skapa en arbetsplats utan att ta hänsyn till dessa ovanligt långa killar/karlar som är ÖVER 180 cm långa????


Jag är troligtvis påväg att bli blind!! Har bakat mat paj i dag.. nu blir jag dessutom osäker om man säger bakat mat paj... så jag säger rört ihop en mat paj med ost, skinka och broccoli i.. Den blev så där.. ialla fall så när jag ska ta ut paj he...vetet så var ajg nog lite för nyfiken och glömmer att när man öppnar en ugns lucka är det lite LITE het luft som ska ut... Kan inte rekomendera att titta allt för nära öppningen och definitivt inte titta in i ugnen innan denna hatiska hetluft hunnit lämna ugnen!!! Ialla fall så kände jag hur mina ögon fransar ssccwwhhwssiipps frasar till sig och hur ena ögat får en släng av värmeslag för en kort KORT sekund..
Nu så här tre timmar efteråt är synen nedsatt och jag har kladd som rinner och det känns si så där..
Min sambo säger att man nog inte kan bränna ögat..vad han vet.. men jag tror att om jag för 10 år sedan kunde förfrysa mina hinnor så kan man nog också brännskada sina hinnor.. Lite Coooolt om det är så att mina ögon både får vara med om en för frysning och en brännskada.. Nu tigger jag ju om det.. !! Men låt mig poängtera att jag VIll inte rekomendera detta till någon.. ont och irriterande.. OCh otäckt snyggt med illröd ögon vita!!!!

Läste en artikel i veckan som var rätt intressant!
Den handlade i korthet om ett vi svenskar alltid ska ha en ursäkt till våra misslyckanden.. Att om vi är sena så läckte sop påsen eller om vi inte hunnit lämna in någon uppsats i tid så var det så att vår mormor dött, när chefen frågar varför vår arbetsprestation inte är i topp så har det inte att göra med att vi varit lite disträ och omotiverade utan det är för att vi har en vatten läcka hemme... alla ursäkter i exemplet är lögner.. att vi i själva verket INTE orkat eller valt att prestera det vi i vanliga fall brukar eller kan.. Och om någon faller för en förbjuden frestelse som ett alkoholbegär som övergått till ett beroende så har det inte att göra med att vi som person valt fel väg att gå utan för att dennes pappa förmodligen slagit denne eller att denne stackares fru/man lämnat denne.. och att det alltid finns tragiska orsaker och att det INTE kan bero på personens egna dåliga val eller kunskaper eller... ja ..
Tänkvärt va?? Jag tyckte att det var en rätt intressant sak att belysa.. att vi svenskar är så rädda att skuldbelägga eller erkänna att vi inte klarat av att utföra ngt eller att vi helt enkelt gjort ett dåligt val!! Samtidigt som jag kan tycka att det kanske är en rätt sund linje att gå på ... att försöka förstå varför...

Nu ska jag lägga mitt brända öga på min kudde och SOVA..

och ja kolibri det blev rätt ok med frissen och ja L var självklart värd massor av kläder.. jag tvingade honom att åka till shoppingcentrat nu ikväll med en lagomt bra ursäkt att han skulle köpa trosor till Lillan för hon har bara två och i dag var första dagen som hon varit utan blöja på dagis och hon hade (peppar, pepppar, peppppar) klarat sig hela dagen UTAN att göra på sig!! Vad mycket pengar vi ska få över nu ... tjoho... ;)
Han kom hem med några ynka klädesplagg så jag kommer att skicka ut honom igen.. med en till peng.. MEN INTE ALLT FÖR STOR...
T fick sig några "fiiiina" trosor eller kallsonger som lill monstret säger ;) Hon har ju kallisonger på sig... och ingen blöjja.....
Vi får träna på det där med "köns" indelade kläder..

Nu lägger jag ögat och resten så sov gott lilla bloggen!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0