NYÅRSAFTON...

 
NU har vi i alla fall kommit igång även om det var många men.. Jag är inte alls kry och misstänker att en febertopp ska salta kvällen.. T mår bra men barnen i vår gästande familj är hostiga och lite klena lagomt till kvällen!!

Jag har hittat fram lite kort.. några på kvällens dukning och några från julafton...Tänkte att det kunde vara lite trevligt med lite färg mitt i allt mitt klagande..

Dessutom har klant skallen varit frame i mitt kök :)
L och T tog sig ut i pulkabacken i förmiddags och jag skulle göra mig för och komma efter med lite varm choklad och vispad grädde... Allt gick bra och jag kom på den briljanta iden att vispa grädden i en gammal men diskad olivburk av glas. Detta var helt kanon smart tills chokladen kokade över och jag släppte burken.. och visps så var det en vackert mönstrad diskbänk och ett par gråa mysbyxor med ränder.. hahaha... titta själva och bedöm hur många raketforskare det går på en Hanna ;)


Frk ärthjärna!!!!!!


                                               
                     LIten kramar Tomten!!!                          Liten slocknar i soffan!!                  Små prinsessors bor nyårsafton!!


Kram och GOTT NYTT ÅR ALLA goda vänner och andra ;)
Vi ses väl snart hoppas jag!! Saknar er ALLA...!!!

ja men just det ja..

Nu är semestern klart överskattad.... nackspärr!!! Är det inte underbart så säg???

Prova och hosta med nackspärr så vet ni just HUR underbart det är med lite ledighet..Men med lite lunginflamation, nackspärr och en energisk dotter så är det svåårt att överträffa känslan över att äntligen få en semester.....

i morgon... i morgon..

Imorgon är det nyårsafton.. då har man lyckats fördriva ytterligare ett år åt att ja.. vad då?
Iof så har jag det jag drömmer om och drömt om.. en lycklig familj men hej så mycket mer man kan önska sig om man är girig ;)
Några kilo mindre på magen.. några fler lappar i plånboken som inte är kvittorester dvs. Man kan önska att man hade en husa eller någon som Sabrina som kan vifta med fingret och få saker gjort.. Nu är inte jag Sabrina så jag måste tyvärr fortsätta å ställa för i morgon!! Tjoho...

Men som alla vet så har jag ju lunginflamation och ja just det ja ... jag får ju inte anstränga mig alltför mycket ;D
Just därför är L i Fullfart med att handla lite krafs på IKEA.. hans älsklingsaffär.. Eller helvetesaffär´n som han även kallar den :O

hehehe... nu ska han få slita hehehe...

LACKSKORNA..

Vill bara sägar att lillan fick sina lackskor och dom sover hon typ med.. fick sig en prinsesskjol.. hittade ingen passande prinsessklänning ;) Phu!!!
Vi fattar NU HUR viktigt det är för små flickor med just finskor... skulle dom få välja mellan 10000000 kr och ett par lackskor så tror jag alllllllla små flickor tveklöst plockar åt sig lackskorna!!!

Jag är en sååån bra mamma :)

Då var det bevisat!!!

Hahaha jag är ingen hypokondriker ;)

Tjoho!!

Men hallå..det visste ni väl :O

I dag har jag varit hemma och passat en liten krasslig tjej.. men det visade sig i slutenden vara jag som var mest krasslig.. TYP dödsjuk eller i alla fall ganska så sjuk!! Jag har ju dragits med en massa konstig hosta sen lucia.. det var äppelbitens fel.. Å ni skrattade ni!! Elakt av er Öviks-bor ;)

Jag beslöt mig för att gå till farbror doktorn i dag! Gissa vad den sene.. för han var en 45 minuter sen när jag väl fick komma in, inte för att det gjorde mig ngt för jag har ju haft min semester redan!! Vet ni vad han sa?


Hm fröken lilla jag tror minnsan att den lilla äppelbiten har orsakat en smärre lugninflammation på den vänstra sidan..Åhå.. tänkte jag.. sen tänkte jag, jiipiipppi jag är INTE inbillsjuk jag var faktiskt döende ;P eller om jag varit 82 år och klent byggd ja..(!)

Fick nu min ranson av det härliga penicilinet och en cockililatjolajbans hostmeducinen!! SÅ nu har jag på pappret rätt att bli hög, slippa allt betungande arbete och tvingar karl´n att köra bil i minst 10 dagar då jag inte får köra då dosen är hög ... det sista om bilen var nästa trevligast hihihi..hohohahamoooaaaa!!!
Det som inte är det minsta kul är att OM den lilla rackarns äppelbiten är kvar om tio dagar och fortfarande orsakar samma förbenade hosta så måste dom ta bort den!! (Så klart, vad trodde ni..?)
Som tur är smittar detta inte så vi kan fira nyår ialla fall och det ska bli jätte spännande för vi ska vara här hemma och vi kommer eventuellt att bjuda in ett grannpar ... (på "prov" kan man säga för vi känner dom knappt...:) och dessutom så kommer Vii familjen upp så det kommer att bli fullt hus.. men det gillar vi ju;)

Faa----n jag har glömt dig pippin.. gör det imorgon.. om du inte sett röken av kosingen så skicka mig till inkasso :)

Har jag sagt att jag har världens bästa brev duva i storstan.. Hon heter svan och är hotellägarinna och driver detta flotta krypin i de mest fasionabla kvarteren i vår huvudstad!! Bäst.. sa jag det ;)

TAck E för att du är så underbar och tack för igår!

Jag har sett lilla Ellie idag.. oj nu vart jag osäker på om det var det den lilla tösen skulle heta. Den nyblivna grannmamman svängde förbi och såg fräsch ut så snart har jag en gå-på-promenad-kompis i trakten!!! jihooo!!

I kväll var vi förbi hos kyrkogårds-oliver som T säger. hihi hon säger att hon bor i kyrkan och att hennes sovrum ligger i tornet och O bor på kyrkogården ,.. underlig unge som drömmer om ett sådant boende men det är ju ganska häftigt med sådana storslagna drömmar när man knappt är 2,5 år ;)
Ialla fall -åter till ämnet- så ska dom snart ha en liten bäbis och det är så spännande för det går ju att spekulera i vad det ska bli... i evigheter.. ungefär lika länge som man är gravid.. I EVIGHETER!! om ni frågar mig ;P
Jag kände ofta på mig vad som skulle titta ut och det blev OFTA rätt men efter att lillan kom så har jag ingen " känsla" alls.. inte en susning så det är inte så smart att slå vad om disk eller tvättning längre för de senaste gångerna har jag fröken-tvär-rätt mestadels fått göra skit jobbet!! (L och jag brukar slå vad om det var någon som inte fattade det!!)
Så nu har jag slutat med det!!

Ialla fall så har jag tagit kollikock hostmeducinen.. är så häligt att skriva som Pippi utalar det då jag inte har någon susning om HUR det ska stavas, blandade ihop det rätta ordet med det felande en gång i tiden så nu är det kört.. ungefär som med höger och vänster.. lärt mig att duka genom att säga tyst för mig själv.. VG HK.. vänster gaffel och höger kniv så NU äntligen vid 30 års ålder ( snart) kan jag duka rätt....ÅTER..och känner ingenting av den så uppskattade drogen!! Man skulle ju susa bort i blå moln och springa naken på spirituella ängar någonstans i drömmarnas land... väntar med spänning. Tar och lägger mig och väntar nu!! VÄNTAR.... ÅÅ väntar...

Kanske...åå jag ser min nakna överkropp i den släckta tv:n och hallå det är INTE ljuvligt!! Kanske att man ska ta och träna.. Å nu kom det.. jag yrar och har konstiga funderingar.. ;) bäst att försöka somna :)

Katjing bloggisar och jag kanske kikar in i morgon och då förutsätter jag att alla ni andra också har skrivit ngt!! Pippin, E, Kullenbruttan ( jag har tagit ditt råd på allvar och jag tittar med förundrad blick på min dotter och shit du har rätt... hon är ju helt underbar ;) krävande men helt underbar.. måste väl vara oooootrooooligt lik mig ;) eller vad säger NI!!

sov gott eller gomorgon.. hoppas dagen blir strålandes bra!! ÅÅ tack mamma för allt... ni är också bäst!!


Ååå hatar semester...

HUuuur kan det komma sig att det alltid slår lika illa.. Så fort det vankas semester/ledighet så faller jag eller T på förkyldnings snöret! I år med!! Tror att jag har hittat en elak basiluska som satt sig på host nerven! Jag hostar tills jag kräks, får dock inte upp ngt från halsen som hjälper.. det som rosslar ligger typ i lungorna eller så..
T bara sover och sover.. L är bakis och det är om ni frågar mig inte så populärt.. lätt le det!!

Julklapparna blev bra och mamma och pappa var som vanligt generösa så nu kan både jag och bakisloppan gå ut och shoppa kläder. Kanske därför som jag är lite suuur.. Han skulle följa med och köpa lite kläder.. handla en "prinsess-klänning" och fin skor till lillan som hon så gärna vill ha!! Men tyvärr är han lite fööör bakis för att orka så jag blev sittandes i soffan i en timme.. sovandes och tydligen gjorde jag inte det ensam då både lillan och han snarkade i kapp på var sin sida om mig!!

Men i morgon så ska jag in till stan och fika med stads pippin och därefter så ska la familja ut till Birsta för att handla för våra julpengar!

Imorgon... imorgon ska lillan få sin jätte fina klänning. (det är så här i vår familj att man ska inte tycka om glitter och rosa och absolut inte vara flicki flick!! Vi har alltid klätt henne enkelt, tufft och utan rysch pysch.. Gissa vad fröken gillar?!?!
Som en riktig flick flicka så är det glitter, volang, rosa och klänningar som det dröms om! Nu har L sagt att det inte ska köpas något ryschigt men efter i jul då hon fått sitta och titta drömmandes på sina kusiners "fin" klänningar och lack skor så klarade inte mitt hjärta det längre! Tjejen är tjej och är sjukt avundsjuk på sina kusiner som FÅR vara flickiflick!!
SÅ nu planerar jag att gå emot mina principer och köpa en "prinsessklänning" med tillhörande fin skor till min lilla dotter!
VIsst är jag en bra mamma ??? ;) Jag menar jag smälter ju!! ;)

Katjing!!

TOMTEN kommer!!!!

Det är sant.. han har lovat att han ska komma!!!
Hälsar kram och hej från Tomtens private JET!!


JULAFTON

T har fått sina snowracer... jag min parfym, mascara med rengöringskräm och dyrt skulle det va när sambon var ute och shoppade.. INTE mig emot men lite pinsamt när jag inte har en susning vad det är jag fått.. Är inte så inne på smink och märken och sånt :)
Fick oljefärger av Cari eftersom vi skulle byta klappar på O i år. Bara så du vet Olivia så blir det någon annan som får välja nästa år ;) (Bokstav alltså :)
L fick en bok om Wiskey och en tom kartong med en lapp om att den riktiga kommer på annandagen.. Förhoppningsvis ;) TACK E!!
NU sitter vi och slöar i soffan och väntar på John Blund. Han verkar ha träffat halva högen med sitt pulver medans den mest behövande typ kvinnor och barn blev utan.. Hallå.. kom tillbaka!!!!

T var till en början rädd för Tomten men smälte sedan och försökte styra och ställa så att paketen skulle hamna i hennes hög!! Nu gjorde merparten det men långt ifrån alla ty det är ju tre små som ska dela på julen här i huset och jag är tyvärr inte en av dem ;(

Laddar för nästa Julafton i morgon nere hos mamma och pappa.. undrar om stor tomten kommer...?

Kram och god natt!!

TIDSBRIST!!

Kan inte komma på att jag någonsin haft så här lite tid...någonsin!!
Jag har suttit uppe och slagit in paket..svettas ihjäl då karln har eldat som en tok..Gahaa..
Lägger mig nu och hoppas få sova.. för att vakna tidigt och slå in mer..
Natti!!

Hm.. så var det dax igen!!!!

Säger bara det.. SEMESTER.. LJUVA SEMESTER!!!
Börjar bra med feber, hosta, kräkningar, blev inrökt härom kvällen när vi glömde att stänga luckan till kaminen... suck!!
Men allt såg ut att gå till sig i lördags men så igår så hittade febern tillbaka till lilla Lie!!
Hon var skollhet och var hängigare än fredagen!!
SÅ idag var det bara att åka till farbror docktorn som konstaterade att det var det vanliga igen!! De återkommande öroninflammationerna så nu är det bara till att äta penicillin igen!! För 9:onde gången sen den lilla fyllde 1 och började på förskolan.

Docktorn var nog den första som hon slängt sig runt halsen på när han var klar med undersökningen!!! Hon formligen överföll honom och han blev nog ganska chockad;)
Helt underbar läkare och det är dom allihopa på vår vårdcentral!!
Pappan i familjen är ute och skottar vår lilla 300 kvm uppfart och beräknas vara färdig med det någon gång i natt!! Så passande då jag måste ut en sväng på staden och införskaffa några sista minuten grejor!!

Vi ska ju på uppesittar kväll till ett par vänner eller igentligen/egentligen.. kan aldrig lära mig hur det stavas... är det L´s vänner men jag kanske kan lära känna dom ;)
JAg tänkte att vi skulle ha med oss ngt fint och mysigt till dem men har ingen aning om vad vi ska hitta på!!

Jag har ju lite fin lir kvar med klapparna och måste köpa mer ståltråd till kransen som svärmor ska få.
Därefter så ska vi försöka städa klart, hinner ju aldrig klart inna det är framdraget igen.. säger ju att vi har en nedsmutsarräv i familjen, har bara inte kommit på VEM av oss som är foxen!!

När vi har städat klart så ska vi lacka julklapparna!! Är inte alls nöjd med vad jag har åstakommit på den fronten men jag har inte haft någon inspiration alls.. kanske att jag visar hur dom blir sen... men nu ska jag ställa för maten!!

SES... BTW så är jag nyfiken på lunchen?? YOU know WHAT jag menar!!

Julefrid??

Har hittat julklappen till sambon, T och till mig själv :)

Jag har sett min lilla tös åka skidor en kort sväng men då hon fortfarande dras med förkyldning och feber så tryter orken så svängen blev inte lång men hon tyckte att det var mysigt och roligt!! Längtar tills vi ska till fjällen och njuta av slalom, vänner, snökojor och goda massäckar osv!!

Jag har bundit en grankrans som blev så där men den hänger uppe och jag har inte ork att åtgärda det som skulle behövt finliras....Sen satte jag mig på brokvisten och drack lite glögg som min älskade kom ut med... sen kom han ut med några cederpepparkakor...mm..När jag kom in och skulle lägga upp detta inlägg på E´s begäran så hittade jag även en liten fullifaan Lucia som skulle härma mamma... jag försökte få fröken att le lite och drog demonstrativt i mungiporna och vips så var leendet strålande.. hm.. Måste fototräna lite innan nästa år,,, híhi :)Är hon inte lik far sin så säg ;)

Haha låter denna bild få avsluta dagens inlägg

GOD JUL vänner!

Åhhhhååå julgranen är PÅ PLATS...

Nu har vi jul här i vårt hus... granen är inne och tack gode gud att du är här ;)

STORT tack till mamma/mormor och pappa/moschar för att ni tänker på Lillan!!

Här kommer bilden och tänk att vi inte skulle ha haft någon egentligen.. hur sjukt skulle inte det ha varit!!Ja så nu är det jul på riktigt ;)

Har ju inhandlat julpynt tidigare och se vad mysigt det blev.. nästa år blir det mera och exlusivare ;)

Här kommer min favorit ängel..en stjärna och T´s favorit i form av en glasdroppe i kristall.... Å jag är så glad så glad!!!
          

     


Nu ska vi starta med maten och tack frk stadpippi för hjälpen och hoppas vi ses min vän!!

Puss och kram alla glada och kära vänner, engångs tittare och mamma och pappa ;)
Och E-M som fick mig att tänka om ;)

Bamse en riktig dunder kille


Kan man verkligen visa en två åring att det är ok med doping, fusk och orättvisor.. Nja när det kommer till BAMSE så ska det väl gå för sig..han är ju en hyvens björn. Världens snällaste för han tycker inte om att slåss.. Men att dopa sig inför fotbollsmatcher och fuska i trav och genom att låta en snäll filur undvika fängelse för att det är synd om den fattiga rävmamman... som rånat leksaksaffären!!!
Men så fort Vargen vill spela ett spratt med dom "fina" vännerna så rycker BAMSE in och "ger igen" endera skjuter Bamse bollen i magen på vargen så att han flyger en kilometer bort.. Med kommentaren- ja är man världens starkaste björn så är man!!! Eller så tar han Vargens svans och svingar iväg honom genom luften..hm.. Borde inte BAMSE bli utvisad eller avstängd då han använt dunderhonung!!  Borde inte Bamse få sig en misshandelsanmälan på halsen......Funderar bara!??!
Eller är det så att dunderhonung inte är klassad som doping, då inte alla blir påverkad på samma sätt?
Kan man inte tycka att den hyvens björnen använder osjysta medel för att vinna.

Ja ja nu var ju inte BAMSE lika kul att titta på, sitter mest och hitta saker att reta upp mig på..moraliska..
Alla djuren är personer som pratar och lever som vi människor utom Åsnan som tydligen är en Åsna.........?....

Nu ska vi sova, jag och min lilla snusmumriken med världens varmaste kropp. FÖr snart kommer mormor och morfar med julgranen!! VI SKA FÅ EN JULGRAN för mormor tyckte så synd om lillan som inte har några "riktiga" föräldrar som ser till att julen blir JULIG!!!
Tjo ho så mysigt!!!!!!!

Vilken underbar början på semestern..

Äntligen jullov och jag hade planer på att ha städat och klart innan helgen för att bara kunna njuta av de kommande dagar som väntar... dricka glögg framför brasan med fårskinstofflor och flanell nattskjorta och ja.. bara ha det riktigt lungt och skönt.
Men men men.. Man kan inte få allt!!
Men feber med medföljande kinkigt humör och en utstuderad och välbeprövad passa-upp-på-lilla-mig-för-jag-är-sjuk-system som mamma faktiskt går på till en början!!  DET KAN MAN FÅ!!!
Så i dag har jag sprungit fram och tillbaka mellan soffan och köket där jag försöker bringa lite ordning i skåpen. Jag kom på knepet när hon ropade på mig och lade huvudet på send och berättade HUR sjuk hon är... med handens baksida som en dramadrottning mot pannan och med självömnkande blick... så nu behövde hon minnsann hjälp att dricka vatten.. UR NAPPFLASKA... hm där gick gränsen och nu får hon klara det mesta själv.. HON kan.. Hm.. LURAD till slaveri under halva dagen!!!! Hon är lurig den lilla Råttan!!! ;)

Det tokiga var att igår på förskolan när jag hämtade henne så frågade jag om vi skulle stanna kvar och leka lite då jag annars aldrig har tid eller möjlighet att vara med henne där och se hur dom har det på dagarna.
Ja då kom det ett långt utlägg om att hon hade feber och var jätte sjuk och det var sååå synd om lilla fröken. Ända tills jag berättade om min plan att åka ner till Lilla Alva och leka. -Men det kan man fasis göra med feber!! Nu åker vi till Alva mamma.. sa den lilla teater apan!! Så vi åkte dit och oja jag kände på henne och hon hade ingen feber igår... kväll nä.. MEN hej så skållande het hon var när hon yrade in sig till oss i natt!! Hon formligen brann av feber och jag tvingade i henne en alvedon supp!! Inte omtyckt!! Så i dag är vi hemma och HAR feber.. Lagomt till JUL, säkert med en släng av de där vattkopporna som aldrig kom förra gången och som jag så glatt efterlyste!! Tar tillbaka den önskan nu!!
HUR kul kan det vara å vara själv på julafton när man vet att kusinerna ska vara hos farmors!! Å så hon pratat om tomten, Olivia och Anes... (Agnes)...

Nu ska jag försöka mig på att förbereda middagen och om jag ska vara ärlig så har jag ingen susning hur jag ska gå till väga.. Eller jo L berättade exakt hur jag skulle göra och när men med mitt myr minne så kommer jag bara ihåg att jag kunde börja skala potatisen redan efter lunch så stärkelsen skulle försvinna...

Hm mkt SPÄNNANDE.. Hatar å laga mat för även om jag kan så har jag glömt bort, och har ångest när jag ska servera sambon då jag vet att det kommer att komma någon kommentar om ngt som kunde vara bättre och inte för att jag inte vill att han ska hjälpa mig bli bättre och ge tips så är det trist att inte kunna!! Och OM han inte säger ngt då känns det som om han bara är tyst för att han tycker synd om mig när jag väl försökt!! Har jag sagt att han är kock i grunden och har ganska nyligen sadlat om.. eller nu är det väl 4 år sedan men ja ni förstår säkert och Elin du VET nog vad jag menar ;)

Katjing!!

Någon som har ett sedeltryckeri i källarn?

jag/vi har sedelbrist... någon som känner igen sig??

Jag måste köpa julklappar till mamma, pappa, L, svärmor, gudbarn, gudbarns syster, T´s kusiner (2st)... hm.. å fickorna är snustorra och tomma.. kanske att man kan erbjuda sig att slå in paket till affärernas kunder.. diska kanske.. öh eller så tar man från stora vindskontot.. som jag förbjudit L att nalla från.. han behöver ju inte få veta..

Sitter och ser på Bonde söker fru och hej så bakom vissa känns.. lite som om stallet är lite tomt!!
Nä det är nog inget för mig, men vad gör man när det inte finns nå annat!

Har rört ihop rocky road och det gick inge bra. Första chokladen gjorde jag som pappa L sa och jomenhejdu så bra DET gick då...... svårt att röra ner ngt i en chokladsås som har en pasta liknande konsistens. Nä det var ingen hit och det värsta är ju att det inte gåååår att misslyckas med R.R. så jag provade igen och ja men dåååå räckte inte choklade till att täcka allt så nu har jag två sjukt dåliga versioner av R.R

Nä nu tar Ledighetsministran och släcker ner dator och gör ett nytt försök med skurvattnet.. ingen städerska har hört av sig på min annons..

Sån OOOtur!!

Nä tro inte för gud gudskull att jag snubblade ut skur-vattnet!! Nä tro faaan inte det!!!

Satans skur-vatten, så mycket det ryms av det satans j..vla..... vattnet i en lite hink!!!!

Nu lämnar jag in avskedsansökan för denna dag!!

Städerska sökes!!

polisen och munn krisen!!!

Hm.. blev stoppad av polisen i morse när vi skulle lämna av T på dagis..
På vägen stog farbror blå med massa polisflickor ;) Det var som tur var blåskontroll!! Är inte säker på att vi hade klarat fartkontrollen då det är trettio men kanske att vi var lite över... inte mycket men lite!! Ialla fall så hissar L ner rutan och han ber L visa körkortet och medans han tar fram det tillägger han att det var alkoholkontroll... varpå jag utbrister (tänker ju fortfarande på körkortet som jag är ur usel på att ha med mig) åhå VILKEN tur att det inte var JAG som körde!!!!!
Lät ju så där kanon bra då han hundradelen innan informerat om alko testen! Hm.. herr konstapel blå som var av den lite gråa torra typen tittar in i bilen och synar mig, ser inte allt för munter ut. Insåg att det inte var läge att försöka förklara ngt utan jag klämmer till med ett beröm för att dom är ute såå tidigt och just här där dom (andra) kör som galningar (inte jag) (det är sant, inte sen jag fick barn!!) (på heder). Tack för att du tycker det sa den artige och torre blå konstapeln med steni mungiporna!!!
Jag lyckas alltid när det kommer till herr blå att låta helt urbotat dum och oansvarig fast jag är rätt laglydig person.....
Och vet ni vad som stod på golvet vid mina fötter.....?Två flaskor i julutstyrsel innehållande något så skumt som hembränt och bäver gäll... alltså bävertestikelbrännvin... Undra hur han hade handlat om han vetat det... två senarion.. 1. jag blir transporterad till Psyket för kontroll av hjärnsubstansens funktion.. ge bort en flaska hemkört med den fasionabla kryddningen gammal bäver testikel...
2. Jag får sitta av en tid hos farbror blå på en galonmadrass och vänta på böter för innehav av hälsovådliga livsmedel..Kanske att jag skulle få böter, varpå jag skulle bli tvungen att betala ut mig med T´s snowracer då jag just nu endast har 20 riksdaler på fickan och ...hm... lämnar detta!!

Nu ska jag sätta gång och fejja med hela damvippan och skurmoppsarna...

Nedan..Ser ni en av våra små äckelbrännvinsflarror..

Ses snart!

Gravid klädd och haha..

Nu har jag fått bevis på att godiset satt sig på kroppen ;) Och JA jag är med barn....


ÖH... absolut inte hihi Än mina vänner dröjer det innan jag har hämtat mig från första året med skrotan.. Man kan säga att hon hade och har mycket mer enerig än vad jag har!! SÅ även om det finns massor av power bars och andra energi kickar men det finns inte tillräckligt för att jag ska hänga med i samma tempo som den lilla tösen i vita huset vid gläntan!! SÅ än får svärmor och alla andra som tycker att det är dax schåå sig lite och efter jul ska jag ta tag i min lilla kulmage...
Kan inte låta bli att skratta lite extra åt det rykte som just startat.. undrar just nästa törs fråga :)

Men bara för att förtydliga det hela... JAG ÄR INTE.. med bulle i ugnen!!
ÄR kanske bara lite socker stin!!

Imorgon är jag ledig och det ska bli så skönt! Jag ska ta hand om mig själv och förhoppningsvis hinna julstäda så vi har det mysigt första julen i huset! Lite besviken för det ser inte ut som vi får någon gran inne och så var inte planen! VI skulle ju ha en vräkig jul och julgran var ett MÅSTE men jag orkar helt enkelt inte fixa allt det själv och dessutom ska vi ju inte vara hemma så jag försöker intala mig att det bara är till besvär om vi skulle ta in en då T självfallet skulle vara där och riva och den barrar och den välter säkert och allt vatten åker ut över golvet och så har vi vatten skada och sen måste vi byta golv och då måste vi vänta jätte länge eftersom vårt golv är beställningsvara.. ja det duger gott med mormors och farmors granar och julgardiner... Snyft!! Satsar på julen nästa år.. ska shoppa julpynt efter jul då det blir rea!!!!!!

Å jaa det är klimatvänligt att inte ha en riktig gran inne!! 

Nu ska jag diska upp efter den del av la familja som varit hemma i eftermiddag och stökat ner ;) Eller så var det jag som inte tog undan i går... eller så var det dom andra.. tror det var dom andra!! Helt klart INTE jag!!!

Nu till disken och svär högt åt att det inte är ngt trevligt på tv:n!!

Katjing!! 

Från någon som vågar..

Jag har fått mail av en väldigt mysig vän!! Hon har åkt till andra sidan jordklotet bara för att spendera lite tid!! Att hon törs!! Jag skulle knappt tordas resa till Stockholm själv bara för att vara själv om jag säger så?!?! Nu är hon inte direkt själv då en av hennes barndomskamrater är där under första veckorna. Men sedan reser den fröken hem och kvar blir min vän.
Själv så skulle jag nog vara så nervös bara över flygresan att jag skulle kräkas innan jag fått ut biljetterna.
Och om man dessutom befinner sig i sydamerika så är vägen hem till "trygga" Sverig väldigt överväldigande... som om nu Sverige skulle vara tryggt fick jag till svar när jag kläckte kommentaren!!!
Dessutom så frågade jag vad det var som var så trevligt med att vara själv i ett land som man inte känner till... Inte för att jag inte förstår tjusningen men jag ville ändå fråga bara för att höra vad svaret skulle bli.
Svaret: att träffa alla underbara människor, all kultur, alla nya maträtter osv... Hm precis det jag inte gillar med att åka hemifrån!! Prata med massa okända människor som ska bjuda på konstiga rätter i sina hus på landsbygden.. Alla kulturella grejer går väl an men jag tror att jag föredrar en riktig sol och bad semester där jag får ligga på sandstanden och mysa till mig med en bok, en kall drink (med lite utsmyckning, gärna paraply i papper och skarpa färger... VIKTIGT) och utan påtvingande människor som ska prata om ditt och datt och troligtvis försöka sälja något eller stjäla av mig.. INGA förutfattade meningar här inte!!

Ja men det är väl klart att jag skulle kunna göra detta i något av de länder som finns där borta men som sagt jag gillar själv inte den där bohem stilen där man ska vara så avslappnad i alla lägen. Jag är ju mest orolig och misstänksam jag!!
Men inte denna tjej inte! Hon tar för sig av vad livet har att bjuda på och litar på sig själv och sitt omdömme och det är för mig något stort! Att man törs göra något sådant!! Bra jobbat!! ;)

Lilla T har ramlat på dagis i dag och skrapat lilla näsan! Den är nu lite större än vanligt och hon passar rätt bra i den :) hur som helst är hon fin med sin lilla röda nos.. Rudolfa!

Å nu har karl´n eldat så ljusen dippar neråt!! Kan inte fatta vad meningen är att kruta på så i kaminen och därefter lägga sig med altandörren öppen ;)

HAha jag såg att det låg ett paket i bilen när jag gick in när vi kom hem... Å till mig.. tror jag... hoppas jag.. tror jag.
Hoppades på att frieri hm.. kanske inte säger ja.. kanske säger ja.. det vet man aldrig ;) Men jag hade trott att det var ngt romantiskt på gång, men istället knatade den lille karln i säng. Han ville inte se en fettsugning på tv.. DET VILLE JAG!!!!


Ja men då tar man och snurrar i säng då.. tycker att jag precis kom hem..


PENGAR in efter övertid.. KATJING


Sura kärringar och gnälliga tanter..

Så är det inte på mitt jobb ialla fall ;) Trots att mer parten är över 45 och tanter.. Idag är det det yngre skaran av kvinnor som stått för det negativa idag.. Me do not like!!!
Men det blir väl bättre när vi blir äldre ;)

Hur har dagen varit i övrigt.. tja kom precis hem och har inte hunnit mer än städa upp lite innan ER startar.. mm en måndag.. Love måndag kvällarna :)

Efter ER är det väl Prison Break.. Ännu en hit men det är sällan jag kan hålla mig vaken hela avsnittet. Hade slopat den serien för någon säsong sedan. Kändes så overkligt och överdrivet men så råkade jag titta på ett av den här säsongens avsnitt och var fast! Det är nu dom som jagar ja, iof så är dom ju jagad av bovarna men dom "står" på rätt sida lagen.. enligt lagen nu ;)

Vad gör jag nu? Lyssnar på T och L som försöker hitta sömntomtens sövningspilar.. Verkar inte fungera nå vidare bra. Hon är ju fortfarande vaken och klockan är strax över halv tio... toppen ännu en mardröms morgon med en unge utan humor och absolut utan ork att leva med sig själv.. Den lilla tid som vi ses på morgonen består mest av stress och utav stora tunga insatser till att väcka lillan.. men man talar mestadels med ett par ögonlock och en geting i pms stadie!! Ingenting är bra och allt är åt helvete när det blir så här sena kvällar... wow.. ännu en likhet mellan L och hans dotter!! :)

hm.. näe jag kan inte fokusera på två favorit saker.. väljer ER och kanske återkommer!! :) ikväll... eller i morgon kväll om jag orkar..

Stads pippin.. hur orkar du leva på jobbet, med den arbetstid som ni har.. helt sjukt!!! Sjukt Trist å sitta kvar när alla andra gått hem.. fast det är klart i stora sjuka stan sitter ju ALLA kvar när ALLA borde ha gått hem!!!

PÅ återseende mina vänner!!
Ses i morgon K och tack för dina härliga och uppmuntrande kommentarer Korv mamman ;)
Ja osså du då korpen!! Men det duger att det bara är du ;)


Underbart är kort..

Frågar man en kille vad den lilla frasen innebär så skulle svaret kunna bli- ung kvinna, toppiga bröst och kort kort kjol... Det skulle aldrig L säga.. eller våga kanske man ska säga ;)
I kväll har jag ialla fall en annan fras för samma uttryck.. HELGEN... följt av, för att citera en KÄND (inte du svanen) fågel " alldeles för kort...
Skulle kunna lämna inlägget nu så förstår ni kanske vad jag menar.. hehe...För kort, inget är kul när det är förkort...
Men det jag menar är, det finns säkert någon som chansar på sex.. eller någon annan som säger helgen..
Men som Brasse skulle ha sagt- fel fel FEL... Det är Året som varit alldeles för kort!! Har inte hunnit hälften av vad jag skulle och inte L heller för er som trodde att det bara var jag som låg efter i tids schemat!!! ;)
Vi skulle enligt våra planer och drömmar (som så många gånger förr visat sig vara gjorda på en fet och flottigt överdriven glädjekalkyl) Klara eller ialla fall på börjad vind/övervånging, vi skulle ha kommit halv vägs igenom byte av inredning i badrummet, möblerat om de fasta väggskåpen i tvättstugan.. vi skulle ha fått ordning i köket och slagit upp en halv vägg med underskåp... och vi skulle kunna göra listan väääääääääldigt lång men det orkar jag inte i kväll för jag har fullt upp med att hålla locken ovan ögonen!!

Vi har varit i Övik i helgen hos goda vänner. VI har ätit gott, sooooovigt utomordentligt gott ( T vaknade i går morse och sa till mig... -mamma jag har sovit gott.. har du det?  Är hon inte go.. Ibland ;) vi har motionerat, klippt snöstjärnor av papper och målat på glasburkar... VI har bakat peppisar, marsipan pluttat (ingen vidare marsipan älskare) vi har åkt pulka och T har åkt bob själv och var galen nog att försöka -på fullaste allvar- köra över sin mor.. Tur att man har lite fart i knäna ännu! Hon styrde medvetet mot mig och jag lovar att det gick riktigt fort.. en riktig pulka backe som roar 10 åringarna (betygskala ej utformat ännu..) och en gaaaalen 2,5 aring..(Tappade just nagon installning sa alla a,a,o ar borta.... nagon som vet hur man far tillbaka dem...)Jag overlevde men jag kommer att paminna henne nar hon vill ha ngt riktigt riktigt mycket nar hon blir lite storre!!! Att hon ska vara glad att hon far ngt alls av mig for jag kunde ha dott pa stallet.. hihi ratt under hallande <(  kan inte gora flirtisar heller...hahaha, tror jag dooooooo...r

Shit!! Faan PERKIIILE!!   svara gar ialla fall bra ...hihi inte ens det gar bra hahahahahaa

Ger upp det gar ju inte att skriva och lite batteri ha ja ocksa..

go natt och sov gott... inte ett anda i det i alla fall hahaha

övertidsdebatt..

Ja nu ligger vi efter igen eller kanske man ska säga att våra kunder ligger FÖRE... Sån tur att man kan beordra övertid dårå..
Nästa vecka kommer vårt gäng på jobbet att jobba 6 timmar övertid vilket kan bli lite nätt när man är ledig tordag och fredag... och dessutom måste samåka med sambon för att ta sig hem.. Ja inte ska jag klaga för jag har ju tjatat om att få tjäna lite mer pengar men hoppsan så olägligt det påtvingade erbjudandet kom..
Men det är väl bara att sätta tänderna i skrivbordet och vägra släppa taget när klockan slår 16.27..... Hm.. eller hur Kicki..

Jag satt över i kväll fram till 20.00 och fick lite lätt panik när jag insåg att det provisoriska kort som jag har (passerkort alltså) inte är försedd med någon kod. Vår chef sa när han traskade ut från kontoret att det inte skulle vara någon kod.. men minnet från 19.10 när Karin gick sa mig att det var högst behövligt med en kod för hon slog den för att ta sig igenom säkerhets dörrarna till Fort Knox..(stavas det så? är pinsamt dålig på engelska.. å nu blev jag osäker på om det äns är det språket jag precis försökte mig på...öh..) Ialla fall Karin slog en kod efter att hon dragit kortet så det var ju samma visa för mig....... å mig veteligen hade jag inte fått någon till detta tragiskt nödvändiga provisoriska passerkort.. MEN sörrenini det hade jag. Å när jag väl svettades framför sifferdisplayen så kommer jag helt plötsligt på att Jumbo det hade jag ju... så jag provade och vips öppnade sig dom två dörrarna och jag kunde ta mig HEM.. till mormor och moscharen som lyckats få lillan att somna.. Hurra för mina päron!!

Det är lite oroväckande tidigt vi ska befinna oss på förskolan i morgon( fortfarande förskolan ;)... Lucia tåget avgår 0700.. vi ska vara där 0645 skarpt!!! HUR I FRIDENS SKA VI FÅ VÅR SLEEPYHEAD ATT VAKNA TILL DESS????? Och frågan är hur vi själva ska lyckas ta oss upp... Kommer vara en lagomt trevlig zombi familj som halkar upp till da..förskolan!!

Va faan var det för fel på dagis.. det låter mysigt, roligt, snällt och lekfullt.. Förskola..jaja..det finns numera en läroplan, men va helsike har det för betydelse för namnet!! Jag tror att jag tänker bojkotta förskolan och börja skjutsa lillan till DAGIS!!!!!

Nu ska jag ta och stämma träff med min kudde och om jag har tur så kanske även min sambose ligger där..

Katjing


En särskild hälsning till pippa-stor-stad-trastunge.. ;)

Nyckelben sa du det?? ;) tordes inte!! Kram stadspippi!!


Pappersliv.

Hur kan ens liv bestå av ett ton papper som skall läsas, sorteras, skickas, skriva under. Hur kan man se vikten i att tjäna pengar när allt man ser av dem är papper.. iof så får man ju byta in stålarna mot ngt annat, en korvsnärt eller en godispåse eller en ja..
Är totalt snuskigt fattig!! Jag är sååå fattig denna månad att jag överväger att sälja någon av mina kära ägodelar från vinden!! Kanske att man skulle prova på att aktionera ut nån tavla.. nä det kan jag inte och jag tvivlar på att någon skulle lägga ut kosing på nån nu, innan jul.
Jag väntar och väntar tills den 20:e då barnbidraget kommer... L har iof pengar kvar men det är lika bra att han får behålla dem då jag tydligen är rätt bra på att spendera dem..

Jag var med om det mest pinsamma som jag någonsin upplevt.. tror jag..

JAg var på Ica MAXI och skulle köpa mat och T´s snowracer.. det skulle gå på 600 drygt och jag var HELT säker på att jag hade kvar pengar på kontot.. Jag ställde mig i kön och drog kortet och kassörskan sa- köp medges ej... Åh sa jag och tog fram det andra kortet när det slår mig att attans det är bara dryga 200 på det... Mm kan du ta 450 på det första och 200 på det andra? Jo då det gick bra.. eller näe.. medges ej.. ÅH.. kanske att du kan parkera kvittot och jag provar ta ut kontanter istället för det har varit ngt fel på kortet under dagen och det gick inte att ringa bankens telefontjänst.. Hm.. Svaret blev

-NEJ FÖR MIN KASSA HAR NU LÅST SIG !!! Ni som står i kö får hitta en annan kassa för denna är tyvärr urfunktion..

JAG ville bara DÖ.. vågade INTE tittat bakåt mot dom som stod bakom mig.. JAg gick i väg och ringde L som fick försöka föra över 1000 till mig.. Inte det lättaste att lotsa en internetbanks handikappad per telefon.. Men det GICK och jag fick slutligen ut mina pengar men det dröjer innan jag törs gå tillbaka till ICA..

Slutsatsen av detta är att jag inte kommer att fortsätta att använda mig av två kort då den enda anledningen är att lura mig själv att jag har mindre pengar än vad jag har så jag ska vara mer sparsam...

Lyckat? NEJ!!

Det är ungefär som när jag ställer väckarn.. en halvtimme före jag måste kliva upp och klockan ska gäran gå en 7 minuter för fort så jag blir stressad och på så sätt hinner i tid.. Därför ställer jag alltid om den med någon minut och ber gärna L att han ska ställa den lite annorlunda därefter så jag inte kan vara exakt säker på HUR sen jag är .. vilket hjälper mig att hålla tiden!! Det är sant, jag gör så.. på sant!!!!

Men hur som helst så var det ialla fall mycket jobbigt att stå där och spela ursäker på att det var banken det var fel på .. mestadels för att jag är säker på att det var så genomskinligt att fönsterglas verkar tjocka...

Nä nu är det tvätt hängar dax och sen ska jag kojsa i säng.. är dödligt trött + att jag börjar halta in i en förkyldning...

Kram och katjing!!

Uppklätt!

Kände för att klä upp mig lite i dag, har tröttnat på att gå i sunkna kläder och mysa omkring på jobbet.. mysa är det väl inget fel på men det är ju kul om man har lite stil också.
Känns inte som jag haft det på sistone.. Inte likt mig.. Dom senast jobben jag haft har det krävts lite ialla fall, iklädväg... Men nu är det tillåtet med vad som helst då vi inte håller kundmöten i lokalerna.
SÅ i morse tog jag och dammade av min lilla gamla kavaj och tillhörande byxor.. passade bättre nu kanske .. hm.. lite nytta hade jag ialla fall av de extra kilon som jag hämtat upp på sistone ;)
Ja sen ändrade jag mig och skippade kavajen och tog min nya väst istället, vilket blev mindre uppklätt och lite mer "cooooolt" ;) (Har jag sagt att jag hat-älskar det ordet?)

Fick massa beröm över klädvalet så det var väl skoj ... hihi...

Började mitt nya liv idag.. det höll i sig till lunch eller strax efter då jag smällde i mig tre kolor..
Hasse på Jobbet hade ett utlägg på anledningen till att jag kände mig seg i skallen idag... Jag har kola i kolan och i dag när det var lite kallt så blir det extra segt.. HAHAHAHA...FYndigt!
Hasse skulle kanske ha passat en liten koltrast i smaken.. tror jag. Men det är bara det att han är (tror jag) tillsammans med muskelknuttan på den senaste av våra gemensamma arbetsplatser.. In såg det i dag.. eller tror att det är så. Han har ett kort på henne på skrivbordet och jag har inte stirrat på riktigt än.. känns lite konstigt.. Men det ser på håll ut att vara hon+ att jag har för mig att hon sa att hennes nya kärlek hette Hasse... Spännande.. återkommer med mer detaljerad info till fågelvärlden.. Hihihi tviteliiiitt...

Jag eller ja vi ska åka till Ö-vik i helgen..ska bli så mysigt och kul framför allt. Vi ska hälsa på några vänner där och passa på att baka pepparkakor, pyssla (igen) och åka pulka, bada på paradis badet osv.. längtar faktiskt!

L´s jakt kompis var hit med sin familj i kväll, otroligt mysiga. Killarna är uppskattningsvis 4 och 7 och tro det eller ej men som små karlarna dricker kaffe till fika men i kväll valde dom saft. Den yngsta dricker om jag ahr uppfattat det rätt kaffe till kvällsfikat... helsjukt men ganska roligt och udda ;)

Slapp skotta idag !!! tjoho!!

Kram och go kväll!!!

(tack E för din komplemang och ja ha var det så du menade

När kommer Tomten..

När du äter upp maten 15 dar i rad... sitter och funderar på om jag räknat rätt..

Jag har skottat och hoppas just nu att kroppen förbränner maaaaassor av feeett för HELT PLÖTSLIGT har jag massor fettkonferanser på magen, höfter och överarmar.. till och med Tuttarna har fått sin beskärda del av överbelagdhet på hotellet fettorellen.. hm.. så illa är det inte men tillräckligt för att alla kläder helt sonika måste ha krymt i tvätten eller så har jag helt enkelt bara lagt på mig ...hihi lagomt ill JUL inte illa..
Men jag ska ju ta nya tag efter nyår så det är ju ingen fara och sen skottar jag ju 200-300 kvm varannan dag...

ÅÅ ja just det ja.. jag var ju på julpyntsjakt igår.. Såg Micke-från-Idiot-tippen-med-byxskav-vid-armhålshöjd... Tappade helt lusten att fortsätta då jag blev så äcklad och förbannad!! ( En gammal "chef" utan minsta lilla kompetens när det kommer till socialt umgänge, måste vara den TORRASTE karl jag träffat.. noll empati och jälva dålig stil.. Kunde Ekonomi och sätta på kvinnor som ville BLI chef..) Hm.. den killen kan man väl kalla ett KAP..?? NOT!!

NU !!!  ER.. inte missa sjukhusets alla hjältar ;)

Ses och faan Miss kolibri vilken julstämning du kommit i ;) apelsiner och knäck ;) Love You!!

En underbar vinter da´

Idag har vintern visat sin vackraste sida!! Detta knäppte jag tidigare i dag...


Vi har åkt pulka och snowracer och numera tror T att tomten håller på att göra hennes snowracer.. Eller rättare sagt hon VET att Tomten ska köpa den till henne och hon har bett moschar att han ska hälsa Tomten att den finns på ICA Maxi.. hm..

Vi har fortsatt vårt julpyntande i dag och jag åkte och köpte lite mer silver och vita pynt prytlar..
Det som är lite skrämmande är att jag har liiite ångest för det, dels pengarna men framför allt för att jag börjar vackla in på det gamla och traditionella röda och guld tjafset ;) Kommer nog att bli dyrt att fira jul åren framöver om jag (som jag misstänker) ska byta stil på pynten för var år som det ska firas ;)Mammas och pappas bästa vänner var förbi här i går och efter att dom funderat en lång stund på vad dom skulle köpa för inflyttningpresent så blev det överraskande men så här i eftertanken så ganska självklart en ...
MISTEL..
Det ska tydligen vara så att dom som kysser varandra under mistel blir gifta.. hm... Håller tummarna på att det blir ngt av det ;)

Uppe på vinden lever mormor fortfarande kvar i form av porslin, ljusstakar, säng och köks linne...
Hittade denna som jag tidigare bara "fnyst" åt.. NU kändes den HELT rätt och den har en given plats på köksbänken.. Oftast fylld med sötsaker ;) NU ska jag ju försöka sluta med sötsaker så det tål väl att fundera på vad som skall pryda skålen.. morötter kanske, man ska ju tydligen bli brun och fräsch av dom små nyttigheterna ;)Och så en bild tagen från sovrummet..Natti Natti..


kikaT in hoS några blogGare..

Och det slog mig att.... ALLA måste ju städa vansinigt mkt eller så är dom inte värst bra på att dra fram.. DET ÄR JAG!! och städa är jag tvungen till .. Kan inte fatta, stum av beundran för alla er som har så fint och prydligt hemma.. Hm.. det har jag i dag.. låt se i morgon. Slår vad om att stök Vittra vare framme igen och dragit fram.. Lär väl få städa i morgon igen.
ABSOLUT INTE ROLIGT!!!!


Gjort Jul...


Vi har skapat lite jul, men det är lite trist eftersom L inte är lika "julig" som jag.. Men han kan få vara julgrisen med äpplet i munnen om han inte skärper sig!!
Det är viktigt för mig att skapa julstämning och rätt känsla.. om så bara för att vår lilla skrotan ska få uppleva riktiga jular!! Och i år verkar det som om det blir snö också... känns som "vanligt" igen om det skulle vara så.. Tror det var i fjol som det var bart, nä det var för två årsen som vi mötte 12 HD:ar på motorvägen samtliga med tomteluvor och julpyntade hojjar!!

Vi har tagit fram tomtar, gardinerna består kanske inte riktigt av julfärger men dom är svarta och jag tänkte ta och köpa några riktigt röda toffsar.. mamma hade gjort det och ack så fint det blev.. Svart i all ära men det är liiiiiiite trist så jag måste ju försöka piffa upp det hela med... ja någon färg.. OCh hahaha den enda färgen som jag hittar som jag blir nöjd med är ... Hm.. en lite svagare nyans av svart.... GRÅTT... ja.. hur gör man då??


Dessa små nissar är T´s favoriter som gärna ska följa på toa, till tvättstugan och dom "äskal" att vara med och höra saga..

Vi ska väl snart hitta oss en riktig julgran och ta in.. tror dock inte att vi har nog med julpynt till att hänga i den.. så det måste vi ut och handla.. Mina favorit julgranskulor är inte längre ett par då den ena valde att gå över till julgranskulshimlen innan denna jul. Tillsammans med en större ljustomte och några mindre vackra pyntgrejjor. Ibland är det perfekt med oförsiktiga flyttkillar.. Dock lite tråkigt på just min favvo kula.. nu har jag bara en och ja det är väl bättre än ingen..

 Vi var ju lite sena med adventsljusstaken men den har nu kommit upp och vi eldar febrilt det första ljuset så att stegen ska vara fulländad när sista advent kommer..Börjar få slut på peppisar.. dom går lixom åt när dom står på bordet... nissarna eller vi andra ?? INGEN susning..Förra helgen fick vi en julstjärna och den fick snällt ställa sig vid "tjocka tomten"..

Vi fick en julgrupp av mormor´n som T bara älskar.. tomtemor tar sig en tupplur och sablar vad jag är avundsjuk!! Tänk den som fick sova ostört .. bara slappa.. ;P


Men annars så ser vårt hem ut som vanligt... lite renare och mer städat men annars är alls som vanligt!!

Och vi ska äta KINA mat i kväll.. det var längesedan.. Mmmm.. tror jag men ser dock mest framemot coca colan som jag beställt.. hihihi..

Fart blind och rövsmäll!!

Har spenderat halva dagen med att städa, snabbt som attan då jag bara längtade tills vi entrade pulkabacken!!!
Den andra delen av dagen har vi misshandlat våra stackars rövar.. För sablar så ont det gör att åka stjärtlapp eller som T sa.. sippretappre.. haha tills vi lärde henne att det hette stjärtlapp.. Då nöjde hon sig med att säga lappen!!
VI åkte madrass och provade på den där stora blå saken som vi köpte förra året.. Den gick SVIN FORT!! Å då menar jag Förbaskat fort, nästan så att jag blev lite rädd men T skrattade så hon kiknade!
Kul har vi haft och kallt var det men det ska det ju vara.
Väl hemma så kom mormor´n och moschar´n med munkar och sen for dom igen! L har legat bakis i dag och nu precis vid 15 tiden lagomt försent så slog john blund till och nockade T fort som bara det!! Tror inte att jag sett henne kliva in i drömlandet sååå snabbt tidigare!?! Det har jag säkert men det var väl det att jag inte var "beredd". Ty jag stog och tänkte slänga ihop lite mat åt den stackar.. Hon måste ju vara vrålhungrig då hon bara har småätit i dag!!

Ikväll ska vi vinna på travet! Ja jag vet att jag haft den planen tidigare.. men i dag är jag förberedd och vältränad.... efter alla race nedför och sprinter lopp uppför och där imellan några mulningar av de mellersta barnen!! JAG VANN!!!!

Ikväll blir det snabb och enkel middag och sen kanske en kortkväll nere hos Bergströms!

hur sjuk kan man vara..

... eller hur frisk kan man vara för att få vara hemma... Idag ångrar jag att jag stannade hemma med Lillan..
Hon må vara riktigt förkyld men HEJ HALLÅ.. vilken irriterande energi hon har.. Det ska hända saker HELA tiden!
Det orkar inte jag, ialla fall inte efter att ha varit vaken halva natten och dessutom råkat få en fläskläpp under den lilla tid som jag sovit! Slår vad om att hon måttade en spark i sömnen och vips så var jag klarvaken och rätt irriterad över att den lilla monsterprinsessan lyckats hitta på sparken på min mun!!!

Sa jag att jag ville jobba.. eller framgick det av ovan textrader?


Har just nu en "frisör" med jävulens borste och nypor..... AAAaajjjjj-- för i h--vete!! Bygg med lego eller ngt!!! Låt min "peruk" sitta kvar!!!!!!

Verkar inte som om någon lyckats lära henne vad försiktigt innebär.. ska påminna henne när hon klagar att det gör ont när jag ska få till hennes"lopper"... Aha.. hon kanske försöker ge igen.. Åh..


Men Herre j--

-vlar det är ju fredag i morgon... värsta dagen i veckan.. eller kanske inte men om det är fredag så är det snart måndag igen och då är det långt till nästa helg.. Suck kändes lite bakvänt att tänka så där!!

Pappa är en fisfabik.. har jag lärt vår dotter att säga idag ;) I vår familj fiser vi ljudligt och det är lite barnsligt men det är nästan så att vi sätter poäng på ljudnivån.. T's rumpa sjunger på toan och hon är stolt över att den kan ta ton!! Haha och jag fiser ju självklart rosor.. eller iaf gas med rosendoft.. inga taggar här inte!!

 ;)

Nu har huset fått ett nytt måtto..

fint på ytan.. fint inunder ;) Vanligtvis så försöker vi ha fint på ytan men skit under mattan.. Garderoben full och tvättstugan stökig som få..
Nu har vi fint inunder och fint utanpå.. överallt men inte i tvättstugan!! Men det är ju inte hela världen om den är stökig.. haha..

Idag har jag febrilt letat koppor. Inga så vitt jag sett men jag hoppas att dom kommer till i morgon ;)
Har ju ingen aning om hur vattkoppor fungerar, minns bara att det var förbjudet att klia på dom tre stackars kopporna som jag hade. Minns bara den ena för den satt på ryggen och jag minns att jag inte riktigt nådde. Ändock har jag ett ärr som intygar att jag haft vattkopporna! ;)

Dagen har iövrigt varit helt underbar, vi har myst och hunnit städa undan vårt mys stök, som kojor, fartyget i soffan.. T var "schapten" och jag blev slutligen båtsman.. är inte det en hund?

T har lärt sig att sjunga blinka lilla.. stjärnan där.. hur ja dig är... alla ord finns inte med och melodin kanske inte är helt korrekt men HALLÅ.. hon sjunger ju själv så SKIT i det!!!!!

Nu ska jag titta på nytt läge och få lite inspiration...
hm..

kanske en liten liten prick på ena sidan naveln..
Men attans så mkt snor!! Å krax..

Vi har matat ekorrarna. Skulle mata rådjuren men dom kom inte så då passade två ekorrar på att smaska i sig av frukt, grönsaker och bröd-left-overs...
Så nu är T livrädd att "korrarna" ska komma och ta hennes nappar.. mormor och morfars ekorrar i stugan tar nämligen dom om man har dom utomhus... Bravoo!! Då vill man ju inte ha dem utomhus och förhoppningsvis använder men dom bara när man ska sova..OCH när man är sjuk...

Vart är prickarna?

Letar och letar men hittar inga.. Kanske att jag måste göra dig besviken hockey pingel mamman!!! Men det ser inte ut som vattkoppor!! Nog bara en sketen förkylning.....möjligtvis en tandfödsel.. En kindtand är på antågande så det är ju inte helt omöjligt att det kommer feber och lösmage av den lilla rackarn!! Brukar vara så här då hon fått gaddar!!

DET SNÖAR igen.. suck!! plogbilen!!
Inte på humör för den idag, kanske att skottningen får vänta tills L kommer hem....... ja det får den!

Vilken underbar morgon...

I morse var mitt liv till salu på tradera för ja.. låt oss säga 3 kronor.. en för varje satans retlig sak som föll på mitt redan trötta liv...
Snön som kom igår skottade jag ju bort.. SÅÅÅÅ kom det ny snö under natten och den var inte lite tung heller, den var sviiin tung!
Jag är uppfostrad/uppväxt med pappan som ständigt förespråkar vikten med att skotta bort all snö för att slippa slita livet av sig för att sedan försöka när man kört med bilen över den.. så den fryst fast i strängar över hela uppfarten!! Nu förstår jag honom och försöker att hålla samma kvalitet på min/våran uppfart som han hade/har på sin... Skillnaden är bara den marginella att han har 30 kvm att skotta och jag har ... ja ca 300 kvm.. vilket i morse tog mig en timme drygt bara för att få upp en uppskottad sträng som rymdes bilen. SKotta bort den s---tans j--la plogsträngen som bara den är 9 meter...lång!!

Vår snölasse fungerade inte och jag fick ge upp för att fortsätta skotta med vår snöskyffel!!! Det kändes som att stå med en soppslev.. Inte alls effektivt!!
Men jag lyckades ialla fall och det är jag stolt över.. som f--n! Men låt mig påminna om att bara enkla uppfarten är alltså 70 m lång.. och 4 m bred..HAhA så kul.. måste nog erkänna att jag svor åt mig själv över att jag IDIOT förklarat min sambos förslag att skaffa en snöslunga!!! Men det tänker jag ju INTE erkänna!! NÅGONSIN!!.. om han inte läser här iof :)

JAja.. väl på väg så inser jag att det är bilen från hell..(bara just idag.. annars tycker jag om plogbilen...)som kommer swischande mot mig..Jag inser också att det är en ganska så stor och fet snösträng som ligger uppdukad vid uppfarten till förskolan..(Det håller i sig.. med dagis och förskola menar jag) och det slår mig att för att ta mig igenom den så behöver jag en handfull tur och en nypa med massa fart!! Farten kan jag ju glömma eftersom det är svårt att uppnå när man bara har en halv billängd att accelerera på dvs när jag svänger över vägen..
Hur som helst stannar bilen upp lite på vallen men tar sig med nöd och näppe igenom och uppför backen!
Lämnar Lillan och kör in mot stan och jobbet! Funderar lite smått vart jag ska parkera och väljer så den nedre parkeningen.
Skulle inte ha gjort det för rätt som det är så har jag backat in i en liten liten liten snödriva som var helt fel placerad!!!!!! Vem f---n plogar upp parkeringen på det sättet!!! Ja men hej tur att jag för en gång skull tagit kjol, dubbla strumpbyxor och JAKTKÄNGORNA!! hihi såg inte klok ut och..
Ja va faan hade jag för nytta av att ha på mig dom när bilen satt som gjuten i blöt snön.. Svan.. minns du Kittelfjäll!! (Med mig menar jag, det var exakt sådan seg, äcklig snö som nu packats under min bil!!)
Tar mig för pannan och motar GRÅTEN vid grinden om man säger så!!
Ringer min pappa som snällt nog kommer inkörandes för att hjälpa mig lös. Jag brukar dessutom ha en spade i bilen ut i fall att.. men inte i dag!!! Och kängorna är inte mkt att hänga i julgranen när det är isbana under kladd snön.. Drutt på den redan ömma ändan!!

Pappa kommer och räddar lös mig och jag går in för att ta mig en härlig kopp varm choklad! Ja ha ,.. nä men klart att säkringen skulle se till att gå precis när alla entrar fikarummet!! Tydligen så kan jag det där med fixa och dona.. så jag låter min chef fixa med proppskåpet och vips så är alla maskiner i gång.. Toppen men under tiden så hamnade jag j--ligt långt bak i kaffen kön.. för att få min choklad..

Ja nu är eländet över.. nu flyter väl resten av dagen på.. Hm.. till 15 tiden då dag..förskolan ringer och ber mig hämta liten för hon är kokhet och grinig.. Klart hon är...
Ja ha.. så det var ju inget konstigt+ att den käcke förskole läraren tillägger att en annan unge varit hemma i går med feber och idag ligger hon minsan i vattkoppor...
TJOOOOOOHOOOO... Jag tror jag kissar på mig av skratt... NOT

Ja hemma och det går väl an! Toaletten värms upp av en liten som kutar i ett.. Tror minsan att det är en släng av urinvägsinfektion.. Men så ropar hon att hon måste b..sa och jag skyndar mig för att bara komma fram till en liten ledsen skamsen tjej som precis hunnit ner med trosorna och försökt hinna sätta sig på toan.. men inte hunnit innan allt kommit! SÅ hon sätter sig stressat rätt ner på ringen som är täckt med.... åå så skamsen hon blev.. Inte nog med det så hade vi främmande som gärna ville få ena dottern smittade av de eventuella vattkopporna.. Och självklart ville den yngsta titta vad som hänt! Ingen bra idé när lillan redan var så skamsen.. inte ville hon att någon annan lite tjej skulle se vad som hänt!!!!
Försent då jag sällan låser dörren då jag hjälper T på toan.. Försökte förklara att det inte var något att skämmas över och...ja det var lite knepigt att komma med ngt bra.
Dels för att den andre lilla tjejen också försökte trösta.. kanske inte riktigt med den rätta taktiken.. men sött ändå.. och dels för att en liten med hög feber inte gillar att bli ställd i badet och av duschad när hon fryser bara av att ta av sig byxorna!!! Å så jag tyckte synd om hjärtat!!

Nä nu ska jag gå och lägga mig och sova.. känner att det kommer bli lite ont om sömn nu några dygn framöver, då Liten är sjuk!

Ja Njut av livet nu sitter vi hemma båda två! Hoppas du har det bättre i dag!

Katjing.. räknar sjukdomar och letar febertermometern........ var-f-n-är-den pinnen finns aldrig när jag ska ha den!!!

var är mjölken samtalet fortsätter..

Idag när vi kom hem var det snö kaos och jag hade som vanligt mina "Tjej" kläder..helt oooodugliga skor och självklart tunna byxor och jajaja.. kanske förstår vad jag menar..
L fick ta ena bilen för han ska till Ö-vik i morgon så han behövde ha hem tjänstebilen och jag tog våran och hämtade vår dotter.. När jag kom hem så insåg jag till mitt förtret att ..attans jag har ingen nyckel!! Svor en harang och stapplade ut på uppfarten och halkade runt som en nybörjare på skridskor där ute. Vi har en OOOtroligt hal uppfart fick jag erfara.. snurr, vingel och faan så jag gled iväg på rumpan!! SATAn det var andra vurpan på uppfarten i år!! Måste få tag på sand, undrar bara vart!?Hjälpte T ut ur bilen och vi hjälptes åt att skotta så vi fick in bilen och ja.. Hon upprepade hela tiden vad jag sa och konstaterade att det var HALT, mycket halt och det var halt och halt och jätte halt.. och så satt vi där på rumpan igen men denna gång tillsammans!! Hon har ju slutat med blöjor så hon fick för första gången känna på hur det känns att landa på ett benarschel!!När väl L kom hem gick jag in och bytte kläder för att fortsätta och T stannade ute med mig och f--n så vi ramlade omkring där ute!!! Ramlade faktiskt så pass elegant att T höll på att skratta ihjäl sig!! Den lilla råttan ;)
Så där när benen far undan och under en kort sekund låg jag raklång i luften innan jag landade och kastade upp snölassen i luften lagomt högt för att den ska landa på MIG.. i samma veva som jag slog i rumpan, axeln, armbågen och slutligen bakhuvudet!!! hehe somliga ska sparkas på även när dom ligger ner!! DÄr fick jag för i går!! Mitt sura åbäke!!
T i alla fall, skrattade tills hon halkade ner för sista trappsteget och blev sittandes där ganska förvånad!!  haha det var rätt åt henne.. man skrattar inte ostraffat åt mig ;)

Väl inne så var det middag och som vanligt petade fröken mest i maten och dansade runt på stolen.. Hon har inte möjlighet att sitta still på stolen för då äter myrorna i baken upp henne-tror jag!!
När hon så hittade mjölken så började hon prata om nån ko som dom tydligen läst om på förskolan (Duktigt!!) och ajg tänkte att jag skulle vara lite pedagogisk och frågade om hon visste vart mjölken kommer ifrån... HON tittade på mig och sa sedan med en härligt självklar stämma samtidigt som hon visade... Här i från sa hon och hällde upp mjölken i glaset.. SÅ KLART!!! FRÅN MJÖLK TETRAN!!!!!!! SÅ smart och sååå dumt !!


Vad svarar man då.. man kan ju inte kapa benen på henne med att tillrättavisa henne med att den kommer från kon när hon svarade såååååå rätt!!!

Undrar vad Njut av livet gjort idag...?

Nu sova!! Go NATT!!!

Underbar choklad...

har ingen lust.. Ingen lust alls... till nånting!!
Jag har precis betalat våra räkningar och sitter nu och svettas framför prison breake .. inte för att det är spännande utan för det är sååå himlars hett här..
Har en sambo som älskar att elda.. och det har han gjort ikväll.. Just nu för kråkorna då vi måste ha altandörren öppen för att kunna vara inne!
Räkningarna är väl också ett underhållande fenomen.. Alla tiders underhållning!! Som att gå på krogen eller på grönan och kräkas efter att man har åkt för många karruseller!!!

Jag tror att jag har hittat till min höst depp..
Jag ser ingen mening i att vara på mitt bästa humör och jag är lätt retlig- stackars sate som älskar mig och som har tålamod med mina svängningar.. Ikväll när det har varit såå varmt här inne så funderade jag en stund på om jag kommit i klimakteriet?? Men nä.. inte än hoppas jag!! Må vara gråhårig men jag är ju ínte ens 30...

Sett på ER och fällde som vanligt en eller några tårar, inte för att det var så sorgligt utan för att jag bara var på det humöret!
Igår satt jag och såg björnbröder 2 och... gissa... Ja det gjorde jag!! ATT JAG ALLTID ska vara så blödig!!!

Var upp till svärmor och fick hem mina gardiner och jag tyckte att dom blev SUUUPER snygga.. svarta med medaljong mönster ..mmmmm... skit snygga! ! MEN tänka sig DET tyckte inte min kära darling!!! Ovanligt? Nä inte direkt, för när det kommer till inredning så har vi tamme-faan smaken lika delad som baken .. och ni som känner min sambo vet att han har ett mkt praktiskt cykel ställ!!  :)

Ja så nu sitter jag här och gör mitt första leende för denna kväll.. hahaha.. vad säger du fågeln.. Kanske vi kan smutta på ett vinglas och dränka ner våra skit dagar, hehe tänkte på igår... Men va säger du.. jasså du är med;) Klart du är.. jag bjuder på vin, lakrits och ngt annat som kallas mat om du har vägarna ut..

Ska på Jobbet i morgon och jag har inte någon lust med det!! Kanske att man skulle ta sig en semester snart? Köpa julklappar och så!?

Sova sova sova sova sova sova.. stavade fel redan på det andra sova..hihi SÅ SKÖNT ATT MAN KAN FIXA TILL DET SENART.. det är inte alltid man kan det!!

TJo ho och jag lovar att jag är mer possitiv i morgon ;D

RSS 2.0