Åh.. så lugn jag är..

Kanske att det inte är jag som ska gifta mig..
Jag känner mig i alla fall inte direkt super stressad.. enda anledningen till att jag stressar är för att jag törs inte tillåta mig att slappna av.. rädd att bli sjuk! JAg kör på i dubbel hastighet och det verkar även gälla per Internet!
JAg har hunnit med att surfa runt och göra diverse inlägg på olika vänners FB samt knåpat ihop massa festprograms knutar!
Å så jag längtar.. hoppas jag kan mota alla baskelusker och virusmonster innan dom knackar på dörren.. vet att dom står här utanför och bara väntar på att få hoppa på mig!

JAg har shoppat dricka i dag... 20 flaskor coca cola osv.. känns som om det kommer att bli en bra fest!

Nu ska jag knoppa!! Måste sova liiiite i alla fall.. det kan man väl inte räkna som att slappna av.. vill ju som sagt inte bli sjuk!!

Kramen på er!!

Vet att det är kort torka på bloggen men jag återkommer efter den stora dagen med (förhoppningsvis) massor av knäppta och knäppa kort!!!

nu sova sova sova!!

5 ynka dagar..

Ja då var man nästan där...
Det mesta är i fas.. tror jag.. känner mig inte så värst stressad, jag är ju trots allt ledig men har dock ett ynka dåligt tålamod.. är lite irriterad i det stora hela men det går ju bara ut över min mor .. kanske lite över min svärmor.. men mest i tanken, jag har ju inget att vara irri över, men det är bara det att sen mamma blev frihertiginna på heltid ( pensionskomplex ) så har hon på gott och ont varit här mer.. iof ska jag inte klaga, för jag har skonats från tvätt, hushålls arbeten i det stora hela men jag börjar få tvärt-om-lappsjuka.. jag behöver min egen tid, sitta själv och inte göra någonting eller massor..
Svärmor har absolut inte gjort ngt som jag ska vara irriterad över men när mamma är upp i mig för mycket (inte hennes fel) så blir varje liten moders gest lite av ett klagoting..!! Suck.. snart SNART är vi bara vi i min lilla familj igen.. på heltid och DET ska bliii så skönt!

Planerna ser ut som så.. mån.. små fixa, inköp av div grejor, tisdag.. se till att få hem fam Otterström från en avlägsen håååla.. saknar dem såå nu! OCh jag är i desperat behov av en stimulerande vän till liten terrorist! (Suck, ingen runt mig har det lätt nu!! ;)

Tror inte att jag kan skriva mer nu.. vek dryga 100 festprogram i går.. tummen är lite vek.. eller muskeln mellan tummen och pekisen!
;)

Skulle vilja lägga in lite bilder men jag har inga nya.. ska försöka få fram några!
Allt är såå spännande och ingen erfarenhet av vigslar eller bröllopsfester har jag som jag kan luta mig tillbaka på ;)

Och stackars svågern, han fyllde många år i går ;) och vi hade inte tid att gratta.. Kunde inte följa med och gratta svärfar förra veckan heller.. Hoppas att vi fortfarande räknas till familjen.. Å fick just en idé!! Kanske att man skulle lura ner dem på ön.. på nå mys och gott!! Kanske bästa svägerskan kunde surpla på lite vin och suga på några hårda karameller..lakrit och vin är en himmelsk blandning..

Lilla T sitter just nu och leker att hon leker med "lill" kusin Agnes.. Dom tycker såå härrans mycket om varandra
Tur att det nalkas höst och sitta inne väder så man kan lägga utomhus projekt på is.. så man får tid till släkt och vänner!

Många frågar vart vi ska på bröllopsresa.. hm.. några som har några förslag.. för vi har inga..
Just nu skulle jag kunna nöja mig med en weekend ner till den fascinabla huvudstaden.. hotell och hotell frukost med tillhörande välmående känsla! Strosa på stan, gå på nån resturang, se någon underhållande show.. hm.. kanske att det kan ordnas i höst!!

Nä nu ska jag vika vigselprogrammen!!

Ha det så gott alla vänner där ute i den underbara hösten.. TJoho.. bästa årstiden Ever!! Levande ljus, brasor, mörka kvällar, legitima filmkvällar, bio, vin på en torsdag, vackra färger, höstvindar.. åÅÅå.. me like!!

Rat unge och envis som en gammal get!

Japp jag har begåvats med en liten parvla som INTE vill göra som jag gör..
När vi ska LEKA.. så ska jag vara fröken och hon ska vara lilla syster... nä du ska vara mamma häst och jag bäbi häst.. nä du ska vara drottning och jag prinsessa med finaste rosa klänning.. nä du ska inte gå dit, dit går inte mamma häst.. Du ska inte äta mat nu, inte sova för det är inte natt.. och du ska inte städa.. du ska jaga björnar i skogen och hämta pappa på jobbet och då ska jag vara storasyster häst och nu ska jag gå på skolan..
Hänger inte riktigt med i svängarna.. har inte lyckats lista ut om dottern är klyven som person eller om det är en dokusopa som utspelar sig kring mig..
Karraktärerna lixom ramlar över mig och när jag tror jag pratar med lilla bäbis hästen så fräser den tillbaka på finaste fisförnäma dialekt att det INTE ALLS ÄR bäbis hästen.. utan hon är JU prinsessan.. osv..
LÄngtar nog en smula efter mitt jobb.. 08.00-16.37.. denna roll roulett tar ju aldrig slut..
Tur att jag slipper vara pompilipossa eller att vi ska leka kummajurra.. Jag har lixom lite emot mig.. storlek och att jag faktiskt kan räkna till 10.. och inte som min motståndare.. 1, 2, 6, 10.....blixten har slagit ner så att säga så fort jag lämnat räkne hörnan..

hihi men nästa gång vi ska leka kummajurra så ska jag gömma mig under sängen och vara tyyyyyst tyyst så tyst.. sen ska jag skrämma motståndaren när hon kommer... hehehe.. (låt mig understryka att det är något hon uppskattar och skriker hejdlöst EN GÅNG TILL!!!!) Ja man gör väl allt för att göra sin dotter LYCKLIG ;) även om det går ut på att skrämma slag på henne!!

Puss alla..

Sjuka under!?!

Min stackars prinsessa har varit sjuk i dag.. eller sjuk och sjuk?! Hon vaknade i natt med en skollhet panna och sov bort febern men vaknade med utslag över hela överkroppen.. skulle ju vara typiskt om det skulle visa sig vara vattkoppor!? Hon är nog smitt fri när vigseln äger rum men... hm.. hoppas på att det bara är "virus loppor" som spelar den stressade mamman ett spratt!

Vi har iaf haft en trevlig dag och fått en del gjort! Och nej .. bordsplaceringen är inte på långa vägar klar! Men det är vigselprogrammet.. låt nu bara prällan godkänna mina hopp i schemat!

Jag har mailat fotografen och ska springa in på mailen och kika om hon svarat så snart jag ordbajsat klart här..

Tänkte att jag skulle ringa min Stockholms lolla innan det blev natt.. men det hann jag inte, är jag hemma i morgon så kan du lita på att jag kräver en kort uppdatering!

Är hungrig..på chips.. jag som ALdrig är sugen på eller äter chips... nästan så att jag (NÄSTAN) jag har gått och blivit på smällen.. Och nej högst otroligt om möjligt helt omöjligt!! SÅ inga glädje tjut från huvudstada eller nästgårds!!

KRam tjejer!

UNander.. eller inunder!

Jag har fått en fix ide! Jag kan bara få det till Hanna inunder och inte Hanna Unander?! Hur ska man kunna förlika sig med ett nytt namn om man dessutom har fått en dramatisk fixide som hela tiden smiter in i tanken så fort jag hör mitt nya efternamn?!?!

Tack alla söta snälla och super härliga vänner för en underbart underhållande möhippa...
dagen började nog om man ska vara ärlig redan på fredagen med att jag berövades min rätt till sömn.. min gamla vän K erbjöd sig att skjutsa hem mig efter min personalfest, men jag blev på något oförklarligt sätt kvar och vi hade ett mysigt och igen chippande pyjamasparty!! Tjejena som under natten blev varse om att jag inte sov hemma blev dock lätt panikslagna och fick efter konstens alla regler lösa det så att jag blev hämtad med motocykel kl 10.. på lördagen.. Jag som varit ut dagen innan kände mig inte sååå fräsch varken i kläder eller huvud! Fick låna en nödutstyrsel av K som innehöll skor i stl 3 för stora och en halsduk och hanskar i stl 3 nr för små!
Jag och motorcykelchaffören gled sedan fram kring små vägarna i stadens ytterkanter! Mycket trevligt ;)
Blev avsläppt nere på stan och rörd och lätt chockad samt mycket förväntansfull möttes jag upp av diverse underbara vänner... vissa långresta och andra nästgårds! Blev intutad i sidelakes studio för att spela in en låt och när jag trots att det var spegling i glaset inne från studion ut till min publik lyckades skymta en av mina vänner chockas jag svååååårt.. E sitter och snorar och lipar som om någon knyckt hunden hennes... Lätt att fokusera sen ?? Nä det kan jag inte säga ;)

Lunchen bestod av pizza med tjockbooootten.. mi like!

Nästa gren i hippan var klättring! Kul och skrämmande i samma sekund! Väggen var 12 m hög och det fanns massa grepp nertill men de tooooog slut och när jag vid ett tillfälle blev tvungen att titta ner för att hitta några nya var tårarna nära.. Men jag klarade det och blev snabbt besegrad av min barndomskamrat M.Hill som svischade upp och briljerade med sina smidiga rörelser! Förstår att karln hennes fortfarande håller kvar henne ;) Med dom kundskaperna och med den smidigheten ;) Bra jobbat Malla!

Efter det kom nästa päsch! Vi transporterades ut till en "förort" till min barndoms "by" och där får jag för mig att jag ska skjuta straffar under en pågående herr match i fotboll.. Satan så arg jag blev.. för att sedan bli än mer arg och pluta ut under läppen när min kära fd kollega säger att jag ska få sjunga live på scen inför alla som var där.. parkeringen var knökad! Nu vände sig min mage och jag var grinfärdig!

Istället för att sjunga och istället för straffar fick jag smidigt (eller hur?) slinka i en sumo dräkt och brottas med en 2.5 m kille.. näsduken Hanna svävade strax någon meter över mattan.. såg mig snabbt som en loooser...
Fick sedan på tjat utse min motståndare och valde Vickan för en omgång på mattan... och vilken vinnare det bor i mig ;)  .. några av dom andra tjejerna gick även en match mot varandra och efter att han fettat till oss blev det fotografering i lokalen med hjälp av fröken fotograf som är en fantastisk fotograf!

När vi var nöjda och glada (jag mest nöjd och lättad) fortsatte vi ut till en stuga för att mysa till det med mat och lekar! Hade en skit trevlig kväll och sov gott när vi väl lade oss. trötta och blöta efter att kokat fläsket i en bad"gryta" (Tack bäste herr Berggren för ditt slit!)

Sammanfattning av kvällen.. superb!

KRam alla goa där ute i höstmörkret!

Tradelili o tradelidej..

Varit och lyssnat på mina vackra sångfåglar som övat i kyrkan.. kan tänkas att även jag tog mig en tooooon men ja.. öhm.. det var en annan femma det ;)

I går var vi alltså i kyrkan och lyssnade en snabbis och därefter fick jag chansen att pussa på min slagne älgjägare.. Han var hem och vände och i det är ju rätt skönt att vara ensam några dagar per år ... bara man har någon som sover här när det blir mörkt! Mamma är min hjälte i kväll.. hatar att vara ensam i huset när det blir mörkt.. hellre att jag är ute än inne när det blir mörkt.. vet inte varför men antagligen har jag väl större chans att springa undan från vad ever det är som jagar mig.. ser hela tiden den amerikanska trillern framför mig.. ni vet den med blonda bruden som bara måste kolla upp vad det var som lät i andra änden av huset.. trots att det går en seriemördare lös och trots att det är strömavbrott och trots att mördaren förmodas återfinnas i det hus som hon själv befinner sig.. Så precis så är det för mig.. förutom att jag inte har någon mördare i min berättelse och inte heller ett manus skrivet av någon känd skräckfilms kompositör.. Det finns heller ingen bakrund musik men den kan jag pampa på själv och i takt med att pulsen ökar och vibrerar sönder stackars bröstkorgen på mig så ökar mitt adrenalin till en illamående dimma... suck! JA så nu sover mamma hemma hos mig.. och JAg har fått löfte om att ringa ner till min alldeles egna och bästa granne Otterström.. så kommer hon som en annan dåre.. oavsett tid på dygnet!! Kommer förmodligen aldrig att göra det.. men det känns skönt att vetat att hon har erbjudit mig ett nattligt samtal..

Nu snackars det mycket om dresskod...

Lite fakta..

KLÄDSEL • GÄSTERNA

På inbjudan skriver man vilken klädsel som gäller. Talar man inte om det betyder det egentligen att gästerna ska ha frack respektive lång klänning. Inte så bra om man tänkt sig ett barfotabröllop i det fria. Ni gör alltså era gäster en tjänst genom att skriva ut vilken klädsel som förväntas. Då slipper gästerna oroa sig.

Frack eller Högtidsdräkt innebär alltså frackklädsel för mannen och lång högtidlig klänning för kvinnan. Uniform och folkdräkt räknas som högtidsdräkt. Smoking innebär smoking och en kort eller lång (men inte lika elegant) klänning.

Kavaj innebär mörk kostym men av erfarenhet varierar kostymen från mörk till ljus och speciellt om det är mitt i sommaren. Vill man verkligen att männen ska bära mörk kostym och inte komma i vilken kavaj som helst, så skriver man mörk kostym. För kvinnan innebär det större valfrihet bara det är snyggt och inte hellångt. Dräkt eller kavaj och byxor går bra.

För kvinnor gäller också att inte bära helvitt, man ska ju inte konkurrera med bruden. Svart är inte heller en bra färg, men man kan ju alltid blanda in lite glada färger. Bara axlar i kyrkan går inte för sig.

Under vigseln kan man ha en schal eller jacka över axlarna. Står det frack på inbjudan kan man inte komma i smoking, och står det smoking så går det inte att komma i frack. Det är däremot fritt fram för brudgummen att ensam eller tillsammans med bestman bära frack och övriga gäster har kavaj. Om man tvekar beträffande klädseln, så ring för all del och hör efter vad som gäller. Bättre det än att komma helt "fel".

Uppgifterna är hämtade från bröllopsnytt.se..

Hahaha.. sen har jag även fått höra att röd klänning deklarerar att undertäcket aktivitet med brudgummen har före kommit.. ska bli spännande.. och NEJ.. det är inte något jag kommer att lägga vikt på.. man ack så spännande..
(enligt en annan "sed" så betydde det något annat men det var inte lika vesentligt som det jag valde att lägga fram.. erkänn.. det med sexet var mycket mer intressantare..)

Fick då frågan vad den som legat med bruden skulle ha för att deklarera det med.. mitt svar blev då efter en tids tänkande.. svart kostym/kavaj.. så att det inte blir något snack.. Då går ju Leif säker.. han är ju VIP ;P

Nä ni.. nu ska jag idola mig i säng.. tradeli och tradela..

ÄR det någon annan som har några trevliga "seder" som det bör informeras om så varså goda och börja..

Hört att det ska regna för att man ska få sig ett lyckligt liv tillsammans.. så jag hoppas på lite små droppar efter fotograferingen.. inge trevligt att blöta ner klänningen innnnnnnnan.... risken finns att den blir... låt oss säga.. mindre oskuldsfull.. färgmässigt alltså ;)

Fast play!!

Nu är det inte lång tid kvar.. snart är vi där..
Planerar och planerar för två korta dagar..
Var på Eleganten i dag och provade klänningen och fyllde ut undertill med en underkjol med massa stålsträngar för att få ut vidden.. slog mej att det kommer att vara totalt OOOOmöjligt att gå på TOA själv.. Katastrof!!
Hm.. Måste lösas på ngt sätt!!

Mamma, pappa och liten och jag var på stan i dag.. Tålamodet höll i sig i si så där en två timmar.. sen tog det slut både för mig och liten.. mamma var mycket lugn och stöttande och höll sig undan när det brann i knutarna för mig och min dotter..

Hemma igen och skit sur över att jag inte lyckats trimma min stackars kropp.. Känner mig som en loosers!
JAg surnar till och vräker i mig ännu mer godis.. som ursäkt så är det 70 % choklad men vad gör väl det när det slinker ner en och en halv på typ.. oöverdrivet 10 minuter.. Mår illa och blir ännu surare.. Ja ha.. så har man lyckats dra på sig en två timmars löprunda i morgon som mest troligast inte kommer att bli av..

När Lilla T ha somnat så börjar det ett program... ett program som får mig att må liiite bättre..
Engelskt och med fokus på oss "normala" som inte tycker om oss själva och som får en att förstå att jag förmodligen har liiiiite väl höga krav på mig själv.. Min dörr till modell livet .. den är om man säger som så.. STÄNGD och den kommer aldrig att öppnas för jag föddes helt enkelt inte med dom kvaliteerna.. Och inom den kategorin modeller så är kroppsidealet helt orimligt för mig att jämnföra mig med.. men hur kommer det sig då att jag /man alltid jämnföra sig med dessa size 0. Hm..
Hade inte jag bestämt mig för att strunta i alla andras ideal..
varför blir jag då så irriterad och framför allt så förvånad över hur jag reagerar..
Och varför strävara jag efter att bli super vacker och vältrimmad just till den dagen.. bröllopsdagen.. det är väl inte bara då som jag ska känna mig nöjd.. det är väl inte två eller fem kilo mitt livs viktigaste dag hänger på!?

Så nu har jag bestämt mig för att återigen inta mitt sunda och possitiva sätt att se på mig..
Jag duger och är skit lycklig över att han vill ha mig.. undrar hur han kommer att känna den dagen.. Första gången han ser mig i Klänning, håruppsättning, smink och ja.. hela faderullan? Tror inte att han kommer att reflektera över om jag har gått upp eller ner, han kommer att se MIG.. han kommer att vara lycklig och han kommer att vara stolt över MIG.. lika väl som jag kommer att vara stolt och överväldigad över att se honom i smoking och kravatt.. Läntar sååå..

Har försökt lägga upp olika scheman för de dagar som det kommer att hända saker på!
Känns lite som om tiden börjar räknas ner nu.. förut har det bara varit ett maraton med massor av tid att göra allt på.. nu börjar det kännas som om det bara är några dagar som allt ska göras på..

Har funderat på hur jag ska deligera.. Min svägerska ska få sig en förfrågan och mina kära fotointresserade vänner har redan blivit tillfrågade att fota vid festen.. Någon skulle behöva filma vigseln..

Sen ska vi väl ha någon som kör oss runt under bröllopsdagen.. men allt löser sig och bara älsklingen kommer hem någon gång från älgjakten så ska vi sätta igång på allvar..

Jag var med dotra och handlade i går.. på vår närbutik och stötte där på mitt ex.. en jubelidiot i många bemärkelser.. Men kommentaren han fällde var en liten bevisbörda över hans förmåga att se världen som sin!!
Han hejade och jag hejade.. Var väl inget mer med det.. Han grattade till att vi ska gifta oss...han fortsatte med att förklara att han åker ner till huvudstaden dagen FÖRE vigseln.. (ok? och då tänkte han att??... ) Jag skrattade lite för mig själv och funderade om han på fullaste allvar tänkte att jag brydde mig.. eller tänkte han ursäkta att han inte kommer.. Hahaha.. Blev åter igen chockad och smått road över hans centrum behov.. Han är ju inte ens en statist längre i mitt liv.. Hur kommer det sig då att han tror sig ta såå stor plats! Narcissistisk personlighet som .. ja ser sig själv som en självklarhet i alla sammanhangn..

Nu ni ska jag krypa ner under täcket och snusa på mitt lilla underbara barn för att sedan sova nån timme innan det är dags för DORA UTFORSKAREN! Kram på er!

RSS 2.0