Könsord i bilen!!

Pappan sitter i familjens combi och är stressad, missnöjd över att det är måndag och för att morgonen alltid är för kort!!
Mamman och tjurig liten sitter bak.. Vi är påväg till förskolan och det regnar- Hallå det är mitten av JANUARI det ska inte regna i januari det ska vräka ner snö, frosten ska ligga tät på träden och elledningarna ska vara vita av kyla!
Halkan ligger som en väl polerad spegel på vägen och hjulspåren stör bilens framfart. Bilens innehåll flackar fram och tillbaka i rytm till isens ojämnhet!
Vid uppfarten till förskolan breder kaoset ut sig likt ett tonårsparty.. bilar på tvären, i diket och uppe vid alla utfarter på backens hela längd. Pappan tar sats och spänner händernas grepp om ratten och biter ihop käkarna..
Det går, det går, vi klarar det... tills det står en bil på snedden tvärt framför oss...
Pappan skriker könsord i en kombinerad kompott av svordomar. Vi står på sniskan och får snurra in på en av de rätt upptagna utfarterna... Mamman tänker att en sensurerad version är på sin plats och förklarar för Liten att bara pappa får säga så!! (mamman fick säga så i kanan i går men det var baaara för att det giiick sååå fort-det vet liten redan...)
Nytt försök till att klättra uppför oljestigen som näst intill avsaknar allt vad sand, grus heter!!
Försök misslyckas och pappan sitter åter i könsordsträsket...dotter konstaterar att pappan är förbannad!! (nähä?)
Glider ner till backen början och beslutar oss för att göra ett försök i bakvägs backen som ligger längre bort..
Under färden till alternativ 2 säger liten högt till mamman och pappan - HELVETES man måste fasis tanka när man åker bil!!! hehe...
Alternativ 2 går galant tills vi når förskolans parkering.. Bilar huller om buller, dike, på sidled och med nosen i väggen där chansen att vända inte var hundra procentigt!! Arg pappa stressar vidare med några snabba sid steg för att snabbt åter få balans och fotgrepp.. Mamma trippandes i hasor med buttert leende och godmorrande till alla föräldrar som tycks ta dagens början med större ro.. Väl i tamburen smiter liten utan hejdå, utan kram och lämnar något chockade päron vid tröskeln. (Allt sedan hon börjat på förskolan har det påpekats att man ska ALLTID säga hej då så att barnet VET att mamma och pappa går. Annars kan barnet efter en stund påbörja en intensiv sökning av dess älskade men försvunna föräldrar...) ( inte vår dotter då som det verkar..)
Väl vid bilen igen inser vi att en snabb reträtt är inte att hoppas på då det tillkommit bilar i dikena och därmed stoppar vår utväg. Som tur är har mamman lagt ner spaden i bilensbakdel och pappan sliter ut denna för att undsätta könsordsbenämnda stackars människor för deras inkompetens när det kommer till bilkörning.
Mamman, lite smått nervös över hur detta ska sluta men inser snart att pappan är hyfsat lugn och strax är vi på väg nerför hala backen med tummarna infällda för att ev bringa tur... INGET möte tack!!

Väl nere och på huvudled igen går resan smidigare tills utfarten vid macken där en annan nu även denne könsordsbenämnd karl (denna gång med all rätt då han utsätter alla för livsfara då han svänger ut med på tok för kort avstånd till möte samt bil i sitt egna körfällt!!) (komihåg att det är blixt halka..) Pappan fortsätter och lägger sig på tutan och hyttar med fingret åt galningen som förtjänade att få gå till jobbet en dag som denna!!!

Varpå det heta nu tar sin början.. mamman kan inte låta bli att påpeka hur het pappan är... och hur onödigt det kan te sig då det i första läget inte möjligtvis var den första bilens fel.. samt att om han var okompetent till att körar motordrovet fordon så kanske någon annan kan påstå det samma om pappan då han slutade på ett liknande sätt, med nosen mot snödrivan och baken mot motsatt snödriva!!
Pappan kokar över och ber gnällkärringen hålla truten för att därefter inta försvarsposition... Mamman påpekar att hon bara noterat detta.. pappan expolderar och under sista kilometern avtar konversationen och tysnad lägger sig som en otäck dimredå mellan paret!

När bilen stannar på parkeringen till mamman jobb skiljs de ändå som vänner och jag känner att jag som person växer då jag börjar kunna lägga band på mig och inse att tårar hjälper inget.. irritationen ger mig bara huvudverk och ett onödigt bråk är just ett väldigt onödigt bråk.. Bättre att lägga ner tjafset och ta det vi annat tillfälle då luften är lite svalare.

Dagen gick ändock åt h-vete då systemen stod, irritation på arbetsplats, pms tanter och andra lätt irriterade kollegor av samma kvinliga kön gaggar om ditten och datten och just denna dag till ära på ett mindre possitivt sätt!

Ber att få återkomma ang arbetsplatser med kvinnor i majoritet.

Avbryter skrivandet för en mindre eldsvådeutryckning.. Kaminen ryker in och brandvarnaren väcker skräcken i tåna.. Hoppar upp och börjar vifta med första bästa klädesplagg.. Når inte upp att ta ner den och våndas över ifall T ska vakna till monsterljudet!! Pust och stånk men vi lyckas dels få  ner åbäket och förlora all värme som vi lyckat uppbringa i kväll genom att låta alla dörrar stå på vid gavel i en tio minuter.. Nu är allt inrökt så hemmet är som det ska..inrökt!! (händer titt som tätt när man kastar in ngt och glöd fortfarnade ligger och pyr i botten..Vanan börjar spegla ett sammarbete mellan mig och L vid dessa tillfällen!!)

Så åter till mitt tragiska liv... jag vill HA GODIS och är ilsken och bitter över att just jag ingått denna pakt mot sockret!!
Ska tamefaan förändra mitt liv enormt mycket för att det här ska vara värt det!! Sitter och funderar om det verkligen är det!

Nu ska surf-ttan gå och snutta kudde!!

Ha det gott och ses i morgon alla glada!!

Kommentarer
Postat av: Misskolibri

E har tappat sin inspiration och vet att för många på jobbet läser min blogg. Håller lite låg profil ett tag och hoppas snart kunna komma igång.. för nå dagsböter eller faktura är jag inte sugen på ;) Om L lessnar på iphonen är e sugen igen... ;) puss på re min vän!

2009-01-13 @ 10:33:33
Postat av: Jenny

Hahahahahaha!! Du skriver så roligt så jag sitter här och skrattar så tårarna rinner....

Kramar i massor

2009-01-13 @ 14:47:25
Postat av: mia

Mhuhahahahahahahaaaaaaa!!!! Jag hade gjort nästan vad som helst för att få varit med i bilen!! ...fast då som ett redan dött ting givetvis! Finnen å f-ttan....ååååh ni e så härliga! : D

2009-01-13 @ 21:48:30
URL: http://barba-mamma.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0