Legitimerad ..?

Ska man bli förbannad om man inte får visa leg på bolaget, ska man bli stolt näär dom frågar om man kan legitimera sig????
Jag har vid tre tillfällen reagerat med en smula förvåning..
1. Ålder ja.. ca 21 och det är dagen före midsommarafton, jag följer med min mor och far på stan och ska bara svara på ett sms när jag blev stoppad i dörren till bolaget ... alltså inte när jag skulle gå ut utan när jag var på väg in.. jag hamnade ju på efterkälken och måste ringa mamma för att bli insläppt.. (hade inte med mig leg då jag inte skulle handla..) DÅ var jag lite sur men nu i efterhand kan jag väl tycka att det var rätt smart att ha leg kontroll utanför men det var lite snopet när jag inte blev insläppt men till min irritation går det omkring en liten parvel på typ 8år innanför portarna utan sin mamma eller pappa.. skevt!!

2:a gången:
Jag ska köpa snus och cigaretter åt hantverkarna som hjälpte oss i somras. Plats: den lokala Statoil macken. 
Ung kille i kassan och så jag som tagit fram en ettan lös med bra datum (datumet är viktigt.. väl lärd ;) och så ber jag om en viss sorts cigaretter och sen slår det mig att... MAN MÅSTE JU VISA LEG OM MAN SKA KÖPA TOBAK!! jag Grips av Panik och utbrister rätt generat att ÅÅÅÅ N E J jag har ju ingen leg med mig.. Tvär säker på att bli nekad blir jag idiotförklarad med blicken av den yngre killen som tydligen SJÄLVKLART så att jag var över 18... hm.. han svara -Jaha och..?? Jag svarar (har fortfarande inte fattat att jag är way over age) Snälla säg att jag inte måste åka hem och hämta... pinsamt nog inser jag N U att hm.. och hör honom säga- ja men du är väl ganska många år från 18 så det går nog bra utan... (läs med urtrågad ton och med ett nedlåtande klingade läte... ja ha.. hm.. ååh... tack säger jag och inser att JAG inte behvde visa...

3:e gången:
Så nu för några helger sedan VET jag ju att jag är förgammal för att bli kollad och jag tar på mig uppdraget att köpa snus åt älsklinge.. Problemet är bara att jag blir nekad att köpa om jag inte kan visa Leg vilkat jag även denna gång glömt hemma.... Tur som en tok så står min kompis på andra sidan kassan i nästa kassa och hon får komma och visa Leg för mig.. Även denna gång blir det lite pinsamt då jag generat säger att jag kanske borde tacka för att hon trodde att jag var sååå ung... -ja men vi har ett nytt system som kräver legitimation för att vi SKA kunna sälja. ALLA måste visa leg för att vi ska kunna gå vidare i systemet... Åhå.. jasså.. Ja men så bra då säger jag och går surmulet därifrån med L´s jävla snus!!

4:e gången:
Det blir väl i någon förbenad hastighetskontroll eller något annat trist där det kommer att kosta mig en massa pengar... suck!!
 
Varför skriver jag nu om detta en kväll som denna.... Jo jag var precis på hockey och det är inte resultatet jag ska kommentera utan HUR UNGA alla spelare numera är.. alla utom 3 har ålder under 3 sträcket och ett flertal ligger strax under 25 sträcket.. är inte det liiiite väl ungt för att vara proffs på puck och klubba...???
HAR JAG BLIVIT GAMMAL... knappast... öh.. liiite men bara ytterst lite.. Men det är lite troligt att jag har nått en första avsteg mot medelåldern då jag träffar småttingar som jag som UNG suttit barnvakt åt och nu har dom universtitetsutbildning och ett kanon jobb på merit listan...
Ja det är väl bara att inse att Kungen går på toa och att även jag har gråa hårstrån av en anledning och INTE bara av genetiska skäl...

ATTANS!!!

Tack frun för kvällen och tack Kattis för lunch sällskapet!

Ska återgälda er båda någon dag!!

Katjing och höj er över ribban MODO!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0